X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

właśnie sie zastanawiałam nad termometrem na odległość - to wydatek ok 100 zł ale nie wiadomo czy będzie dobrze mierzył :/

Moja siostra używa takiego od 4 lat i bardzo sobie chwali. Przy maleńkim dziecku termometr rtęciowy się sprawdza, ale kiedy dziecko ma już np rok to już ciężko mu zmierzyć temperaturę.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja nam nianie elektroniczną Chicco. Sprawdziła mi sie przy Bartku a teraz używa jej moja siostra.

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5151628105

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Pamiętam, że jakiś czas temu pisałyście o kłuciu w pochwie, ale nie pamiętam co jest przyczyną. Od wczoraj mi też to dolega- czy to coś poważnego? Z góry dziękuję za odpowiedź.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale ja nie mowie o rteciowym, tylko o elektronicznym. Taki na podczerwien bezdotykowy to jeszcze co innego... rteciowego/galowego sobie nie wyobrazam przy malym dziecku...
    Elrktroniczne na dotyk lub douszne sa ok.
    za to bezdotykowy, ten co wyglada jak radar, to musi byc zblizany do suchego czola ,lub skory (bo woda obniza temp. i falszuje pomiar) no i potrzebny jest duzy odSloniety fragment skory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:20

gosi_a lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie No, tak źle nie mam. Ubranka poprane, odplamione, część wyprasowana :) Zamierzam karmić piersią, chce tylko jedna butelkę bezkolkową. Wiec na razie bez butelek, laktatora i sterylizatora. W razie awarii, bede miała w obserwowanych na Allegro, to M. kupi z odbiorem osobistym. Pościeli dziecku tez nie kupuje, siostra mi powiedziała, ze przed ukończeniem roku przez Olgę to nie ma sensu. Z kosmetykami poczekam na SN - zobaczymy co polecą :) Na upartego mam juz 5 opakowań chusteczek nawilzanych i dwa szampony j&j (to akurat M. dostał w pracy). Do tego dostanę z pracy matę edukacyjna, pałąk z zabawkami do wózka lub łóżeczka i dodatkowa zabawkę dla Olgi. Łóżeczko mam dostać w czerwcu, szafka na przewijak jest na Allegro w Bielsku, wiec odbiorę bliżej maja osobiście.
    Siadłam do kompa to zamówię troche szmat (koszule nocne, pieluchy, kocyki, podpaski, podkłady, waciki). A na poniedziałek jestem z babcią Olgi umówiona na zakupy :):):)
    No i jak nie kupuje w każdym miesiącu, to odkładam czego nie wydam. Wiec chyba nie zbankrutuje :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Czesc Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Pamiętam, że jakiś czas temu pisałyście o kłuciu w pochwie, ale nie pamiętam co jest przyczyną. Od wczoraj mi też to dolega- czy to coś poważnego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    CaneCorso - u mnie jak tak miałam to Olga nóżkę wciskała. Wtedy wlasnie siedziała na dole z nożkami pod pupą :) Kłuło jakby szpilkę wciskała ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Tak byłam z mężem :)

To warsztaty mamo i ja ?czy jakieś inne?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te co mieszkają w bloku tez planujecie nianie kupić?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki termometr

http://allegro.pl/termometr-lekarski-bezdotykowy-tech-med-tm-50-pro-i5073300750.html

Bardzo polecam, pomiary ok, jak goraczka to wlacza sie alarm, mialammwczesniej ten badziew elektroniczny do pokazywal 35.6 dopiero jak byla temp. to dzialal, a moja Zuzia jak go widziala i na sile jej musialam mierzyc...kiedys nie zmierzylam bo tak sie darla poszlam do lekarza i mnie zrabala, to kupilam i moge polecic

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja mam elektroniczną nianie, bo mimo ze mieszkamy w bloku to odległość od sypialni do kuchni duża i niechciało mi sie biegać co chwile i nadsłuchiwać czy płacze. Wiadomo w czasie jego drzemki ja nadrabiałam codzienne obowiązki. Poza tym kiedy miał 4 miesiące jechałyśmy na urlop nad morze. Tam też super, bo wieczorkiem siedzielismy na tarsie a Bartuś sobie spał :). Elektroniczna niania super pomoc ;)

No i kupiłam ten kocyk minky i u tego samego sprzedawcy rożek :)

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5127920279

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5139740425 kolor beżowe sowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:45

Nieukowa lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Sista za radę, trochę mi lepiej. Z wyprawki mam tylko kilka ubranek, zaczynam kupować na końcu kwietnia :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to daj znać jak juz jakaś chustę kupisz bo tez planuje ten zakup. Jutro wybieramy się na targi Mother and baby a tam będą warsztaty chustowania to może cis ciekawego powiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 22:19

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ubranka, łóżeczko, wózek, fotelik, przewijak, bujaczek, karuzelę do łózeczka i chyba tyle. Pod koniec miesiąca planuję zakupy w aptece gemini, zakupy do szpitala dla mnie, kocyk. Później na kwiecień zostanie materac, kosmetyki. W kwietniu też biorę się też za pranie i prasowanie.

karolina0522, BrumBrumek lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dada ja mam elektroniczną nianie, bo mimo ze mieszkamy w bloku to odległość od sypialni do kuchni duża i niechciało mi sie biegać co chwile i nadsłuchiwać czy płacze. Wiadomo w czasie jego drzemki ja nadrabiałam codzienne obowiązki. Poza tym kiedy miał 4 miesiące jechałyśmy na urlop nad morze. Tam też super, bo wieczorkiem siedzielismy na tarsie a Bartuś sobie spał :). Elektroniczna niania super pomoc ;)

No i kupiłam ten kocyk minky i u tego samego sprzedawcy rożek :)

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5127920279

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5139740425 kolor beżowe sowy

Dzięki Joasiu tez tak myśle ,bo już rożne opinie słyszałam...

Joasia:) lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Nieukowa to daj znać jak juz jakaś chustę kupisz bo tez planuje ten zakup. Jutro wybieramy się na targi Mother and baby a tam będą warsztaty chustowania to może cis ciekawego powiedzą.

Macia86 ja tez się wybieram, nie trzeba się tam zapisywać prawda?.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam na ceneo chyba,że te elektroniczne nianie pracują na różnych częstotliwościach i jeżeli ktoś w bloku też ma to można podsłuchiwać sąsiadów lub oni nas..i takie jakieś mam mieszane odczucia hmm bo też chcę kupić i robię rozeznanie ;) może to zależy od firmy?

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieukowa ma racje, te termometry bezdotykowe baaardzo fałszują pomiar, ja kupuję elektroniczny, nie dość że tańszy to jeszcze dokładniejszy

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rteciowy czy elektroniczny pod pachę trzeba wsadzić. Ja na elektronicznych pod pachą mam zawsze wynik nieprzekraczający 36,3 st. Poza tym myślę że taki bezdotykowy ale wiadomo nie kupowany w ciemno jest praktyczniejszy ale wiadomo każda z nas ma inne zdanie :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że każdy ma inne zdanie, kupujcie jakie chcecie :) ja tylko mówię jak jest, bo z własnego doświadczenia wiem że mierząc temp. pacjentom w gorący dzień, albo gdy czoło jest spocone, lub nagrzane od promieni słońca po prostu wychodzą herezje. Może to kwestia tego że szybko się zużywają i później już fałszują wyniki. W każdym razie elektroniczne pod pachę są dokładniejsze.

Czy może któraś już kupowała prześcieradła?? Z jakiego materiału zamawiacie? Bawełna, frotte czy może coś innego? Może polecicie jakiegoś sprzedawcę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 23:38

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dziewczyny, kolejne zakupy zrobione :) Zakupiłam wlasnie, od polecanego przez Was r_p77 i odbiorę w poniedziałek: podkłady poporodowe, pieluchy tetrowe, podkłady do przewijania, płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczna, kocyk minky, nożyczki i cążki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, butelkę antykolkowa Tommee Tippee, woreczki na zużyte pieluchy :)
    Koszule widziałam tańsze w outlecie Italian Fashion, to podjadę i od razu przymierzę. Ręczniki dla Olgi tez wole dotknąć. Chyba, ze polecacie coś sprawdzonego na Allegro?

BrumBrumek, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ