Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:
właśnie sie zastanawiałam nad termometrem na odległość - to wydatek ok 100 zł ale nie wiadomo czy będzie dobrze mierzył
Moja siostra używa takiego od 4 lat i bardzo sobie chwali. Przy maleńkim dziecku termometr rtęciowy się sprawdza, ale kiedy dziecko ma już np rok to już ciężko mu zmierzyć temperaturę. -
nick nieaktualny
-
Gosia ale ja nie mowie o rteciowym, tylko o elektronicznym. Taki na podczerwien bezdotykowy to jeszcze co innego... rteciowego/galowego sobie nie wyobrazam przy malym dziecku...
Elrktroniczne na dotyk lub douszne sa ok.
za to bezdotykowy, ten co wyglada jak radar, to musi byc zblizany do suchego czola ,lub skory (bo woda obniza temp. i falszuje pomiar) no i potrzebny jest duzy odSloniety fragment skory...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:20
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Nie No, tak źle nie mam. Ubranka poprane, odplamione, część wyprasowana
Zamierzam karmić piersią, chce tylko jedna butelkę bezkolkową. Wiec na razie bez butelek, laktatora i sterylizatora. W razie awarii, bede miała w obserwowanych na Allegro, to M. kupi z odbiorem osobistym. Pościeli dziecku tez nie kupuje, siostra mi powiedziała, ze przed ukończeniem roku przez Olgę to nie ma sensu. Z kosmetykami poczekam na SN - zobaczymy co polecą
Na upartego mam juz 5 opakowań chusteczek nawilzanych i dwa szampony j&j (to akurat M. dostał w pracy). Do tego dostanę z pracy matę edukacyjna, pałąk z zabawkami do wózka lub łóżeczka i dodatkowa zabawkę dla Olgi. Łóżeczko mam dostać w czerwcu, szafka na przewijak jest na Allegro w Bielsku, wiec odbiorę bliżej maja osobiście.
Siadłam do kompa to zamówię troche szmat (koszule nocne, pieluchy, kocyki, podpaski, podkłady, waciki). A na poniedziałek jestem z babcią Olgi umówiona na zakupy
No i jak nie kupuje w każdym miesiącu, to odkładam czego nie wydam. Wiec chyba nie zbankrutuje -
CaneCorso wrote:Czesc Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Pamiętam, że jakiś czas temu pisałyście o kłuciu w pochwie, ale nie pamiętam co jest przyczyną. Od wczoraj mi też to dolega- czy to coś poważnego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Kłuło jakby szpilkę wciskała
-
Ja mam taki termometr
http://allegro.pl/termometr-lekarski-bezdotykowy-tech-med-tm-50-pro-i5073300750.html
Bardzo polecam, pomiary ok, jak goraczka to wlacza sie alarm, mialammwczesniej ten badziew elektroniczny do pokazywal 35.6 dopiero jak byla temp. to dzialal, a moja Zuzia jak go widziala i na sile jej musialam mierzyc...kiedys nie zmierzylam bo tak sie darla poszlam do lekarza i mnie zrabala, to kupilam i moge polecic[/url]
-
nick nieaktualnyDada ja mam elektroniczną nianie, bo mimo ze mieszkamy w bloku to odległość od sypialni do kuchni duża i niechciało mi sie biegać co chwile i nadsłuchiwać czy płacze. Wiadomo w czasie jego drzemki ja nadrabiałam codzienne obowiązki. Poza tym kiedy miał 4 miesiące jechałyśmy na urlop nad morze. Tam też super, bo wieczorkiem siedzielismy na tarsie a Bartuś sobie spał
. Elektroniczna niania super pomoc
No i kupiłam ten kocyk minky i u tego samego sprzedawcy rożek
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5127920279
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5139740425 kolor beżowe sowyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:45
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa to daj znać jak juz jakaś chustę kupisz bo tez planuje ten zakup. Jutro wybieramy się na targi Mother and baby a tam będą warsztaty chustowania to może cis ciekawego powiedzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 22:19
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
My mamy ubranka, łóżeczko, wózek, fotelik, przewijak, bujaczek, karuzelę do łózeczka i chyba tyle. Pod koniec miesiąca planuję zakupy w aptece gemini, zakupy do szpitala dla mnie, kocyk. Później na kwiecień zostanie materac, kosmetyki. W kwietniu też biorę się też za pranie i prasowanie.
karolina0522, BrumBrumek lubią tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Dada ja mam elektroniczną nianie, bo mimo ze mieszkamy w bloku to odległość od sypialni do kuchni duża i niechciało mi sie biegać co chwile i nadsłuchiwać czy płacze. Wiadomo w czasie jego drzemki ja nadrabiałam codzienne obowiązki. Poza tym kiedy miał 4 miesiące jechałyśmy na urlop nad morze. Tam też super, bo wieczorkiem siedzielismy na tarsie a Bartuś sobie spał
. Elektroniczna niania super pomoc
No i kupiłam ten kocyk minky i u tego samego sprzedawcy rożek
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5127920279
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5139740425 kolor beżowe sowy
Dzięki Joasiu tez tak myśle ,bo już rożne opinie słyszałam...Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:Nieukowa to daj znać jak juz jakaś chustę kupisz bo tez planuje ten zakup. Jutro wybieramy się na targi Mother and baby a tam będą warsztaty chustowania to może cis ciekawego powiedzą.
Macia86 ja tez się wybieram, nie trzeba się tam zapisywać prawda?.
-
nick nieaktualnyDziewczyny czytałam na ceneo chyba,że te elektroniczne nianie pracują na różnych częstotliwościach i jeżeli ktoś w bloku też ma to można podsłuchiwać sąsiadów lub oni nas..i takie jakieś mam mieszane odczucia hmm bo też chcę kupić i robię rozeznanie
może to zależy od firmy?
-
Rteciowy czy elektroniczny pod pachę trzeba wsadzić. Ja na elektronicznych pod pachą mam zawsze wynik nieprzekraczający 36,3 st. Poza tym myślę że taki bezdotykowy ale wiadomo nie kupowany w ciemno jest praktyczniejszy ale wiadomo każda z nas ma inne zdanie
-
No jasne że każdy ma inne zdanie, kupujcie jakie chcecie
ja tylko mówię jak jest, bo z własnego doświadczenia wiem że mierząc temp. pacjentom w gorący dzień, albo gdy czoło jest spocone, lub nagrzane od promieni słońca po prostu wychodzą herezje. Może to kwestia tego że szybko się zużywają i później już fałszują wyniki. W każdym razie elektroniczne pod pachę są dokładniejsze.
Czy może któraś już kupowała prześcieradła?? Z jakiego materiału zamawiacie? Bawełna, frotte czy może coś innego? Może polecicie jakiegoś sprzedawcęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 23:38
Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
No to Dziewczyny, kolejne zakupy zrobione
Zakupiłam wlasnie, od polecanego przez Was r_p77 i odbiorę w poniedziałek: podkłady poporodowe, pieluchy tetrowe, podkłady do przewijania, płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczna, kocyk minky, nożyczki i cążki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, butelkę antykolkowa Tommee Tippee, woreczki na zużyte pieluchy
Koszule widziałam tańsze w outlecie Italian Fashion, to podjadę i od razu przymierzę. Ręczniki dla Olgi tez wole dotknąć. Chyba, ze polecacie coś sprawdzonego na Allegro?BrumBrumek, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość