Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nadine24 wrote:Szczerze mówiąc, nie było jakiegoś konkretnego powodu
miałam z TT kupić tylko butelkę antykolkową, smoczki chciałam z Lovi i laktator z Medeli, ale znalazłam zestaw w dobrej cenie i jakoś tak się na niego zdecydowałam. Bo w zasadzie wszędzie są różne opinie na temat każdej marki, każda ma swoje plusy i minusy, więc zostaje nam tylko eksperymentować i sprawdzić co pasuje naszym dzieciakom
-
szczesliwamama wrote:dziewczynki tak z innej beczki , odebralam wyniki posiewu moczu bo od poczatku cos w nim wychodzi nie tak i Pani Ginekolog przypisala mi Duomox 0,5 ,czy ktoras z was to miala ...?
myslalam ze obejdzie sie bez antybiotyku
Ja w 11 tygodniu miałam anginę ropną (zaraziłam się od chrześniaka męża, który miał szkarlatynę)i musiałam brać antybiotyki. Ale jak lekarz wie o ciąży, to nie przepisze nic, co mogłoby zaszkodzić dziecku. Gorzej zaszkodzi nic nie robienie niż branie leków. Musisz ufać swojemu lekarzowi, który wie co robiszczesliwamama lubi tę wiadomość
-
bo ta antykolkowa to tylka ta która ma ten czujnik- tak dowiedziałam sie z sklepie ale ile w tym prawdy to nie wiem . Dla mnie ten wybór butelki i laktatora to koszmar - najcięzszy zakup . Gdybym wiedziała, że małej to podleci to byłoby to proste wszystko
-
Viola ja niestety obecnie w niemczech mieszkam,ale w zeszłym tygodniu byłam w Bielsku
a potem chyba dopiero na Boże Narodzenie pojedziemy,chyba że uda się wcześniej,zobaczymy jak to z małym będzie. Do tego mój mąż nie lubi do polski jeździć,więc zawsze muszę go namawiać
a skąd ty pochodzisz? Ja urodziłam się i wychowałam w Lipniku
oj tęsknię za tym moim Bielskiem.
Sista ja na brodawki kupiłam Maltan i Bepanthen.Viola lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Sista wrote:Dziewczyny,
A ja mam pytania do wyprawkiBede wdzięczna z odpowiedz mam, które używały, testowały
Poporodowe majtki jednorazowe - czy sa niezbędne? Czy jeśli bedzie CC to nie mogę nosić swoich bawełnianych majtek?
Krem na brodawki - co polecacie, bo się gubię
Do pielęgnacji kikuta pępowiny, co najlepiej kupić? Octanisept, czy spirytus?
Do gondoli pod Dzidziusia co będziecie podkładać? Kocyk, chyba za gorąco w lato. Pielucha flanelowa, a moze tetrowa?
Viola - czekam na informacje ze SR, kiedy bede miała zajęcia. Bo bede chodziła na zajęcia w Tychach. Wtedy możemy się umówić w BB na ciezarowkowe pogaduchy
Moze juz dziewczyny pisaly, ale napisze jak to bylo u mnie
Mialam majtki poporodowe ale ich nie nosilam po cc tylko mialam normalne z wysokim stane zeby zalozyc ponad rane
Krem na brodawki mialam bepanthen
Do pepowiny mialam gaziki nasaczone spirytusem ale teraz kupie octanisept
Do gondoli dawalam spiworek by byl styczen teraz wystarczy jakis cienki kocyk albo pieluszka moze flanelowa
Sista lubi tę wiadomość
[/url]
-
No faktycznie, jest ciężko, ale każdemu odpowiada co innego więc też ciężko się sugerować tymi wszystkimi opiniami. Ja stwierdziłam, że jak w tym zestawie wychodzi spoko cena to zacznę próbować od tego, a gdyby się nie spisało będę szukać innych możliwości.
A tak w ogóle, to mam nadzieję że butelka nie będzie mi w ogóle potrzebna. Chyba że na jakieś pilne wyjście, chociaż pewnie i tak nie będę się chciała z dzieckiem rozstawaćA karmienie piersią to dla mnie priorytet i zrobię wszystko żeby się udało
-
Dziewczyny odpowie ktoras w sprawie tej opryszczki bo nigdy nie mialam.. I niewiem wkoncu czy to zajad..bo w ciazy zaczely mi sie robic..a w kacikach ust to raczej zajady? Choc jakis bąbelek mi wyskoczyl..ale wczesniej nic nie swedzialo..
hmm a wolalabym uniknac wizyty na dyzurze weekendowym bo nie chcialabym nic tam zlapac
-
Zamiast tych herbatek chyba wolałabym podać dziecku po prostu wodę, ale mleko przecież też doskonale gasi pragnienie
Co do opryszczki, ja już miałam 2 razy w czasie ciąży. Jeśli pojawił się jakiś bąbelek to może być to, raczej z zajadem bym tego nie zidentyfikowała -
karolinka85 wrote:Dziewczyny odpowie ktoras w sprawie tej opryszczki bo nigdy nie mialam.. I niewiem wkoncu czy to zajad..bo w ciazy zaczely mi sie robic..a w kacikach ust to raczej zajady? Choc jakis bąbelek mi wyskoczyl..ale wczesniej nic nie swedzialo..
hmm a wolalabym uniknac wizyty na dyzurze weekendowym bo nie chcialabym nic tam zlapac
-
Hmm,bo w necie czytalam ze jak jest opryszczka to najpierw klika dni skora swedzi i jest napieta a potem jest wysiew pecherzykow..ale zazwyczaj na ustach a nie w kacikach ust..a zajady to owrzodzenia pekniecia ust,i czasem bąbelki z plynem ale nie pecherzyki.. Wiec juz niewiem.. Niby rodzinny mowil ze jak nigdy sie nie mialo to ciezko jest zlapac pierwszy raz ja..
Nic chyba bede musiala podjechac na ten dyzur by lekarz ocenil..bo z tego co wiem jak sie ma pierwszy raz to bierze sie antybiotyk?lub masc z antybiotykiem..? -
nick nieaktualnykarolinka85 wrote:Dziewczyny odpowie ktoras w sprawie tej opryszczki bo nigdy nie mialam.. I niewiem wkoncu czy to zajad..bo w ciazy zaczely mi sie robic..a w kacikach ust to raczej zajady? Choc jakis bąbelek mi wyskoczyl..ale wczesniej nic nie swedzialo..
Karolinka kurcze ja chetnie bym Ci pomogla ale sama nigdy nie mialam opryszczki.. z tego co czytalam to opryszczka nie zawsze swędzi, ale przy zajadach też mogą być babelki,cos takiego znalazlam: http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/zajady-jakie-sa-przyczyny-jak-je-odroznic-od-opryszczki_41794.htmlkarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Karolinka nie obraź się,ale z opryszczka chcesz jechać na izbę?nie przesadzasz? Wystarczy maść,albo nawet pasta do zębów. Ja też nigdy nie miałam aż pewnego dnia wyskoczyła i już. I to pod ustami. To nie jest powiedziane że musi być na ustach,mojemu mężowi nieraz na nosie się zrobi. I na pewno to opryszczka.
Trochę się pomeczysz i przejdzie.
Nieukowa, BrumBrumek lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek, ja nie jestem rodowita bielszczanka, przeprowadziłam się do Bielska za mężem i mieszkam tu 20 lat. Zakochalam się od razu w Bielsku, jest przepiękne, a mieszkamy w Wapienicy wiec po drugiej stronie niż Lipnik
Sista daj znac to się kiedys umówimy na kawkeja wczoraj mialam byc u tego sprzedawcy z allegro do którego ty się wybierasz na ul.Damrota ale nie dalam rady bo zaliczyłam zgon po krzywej cukrowej. W przyszlym tygodniu wybieram sie do niego, ma zajebiste ceny np.przewijak na łóżeczko ms za 35 zl a ten sam w Blanka baby kosztuje 65 w smyku tez. Jesli chodzi o pielęgnację pepka to powiem wam ze odkrylam cos takuego jak specjalne gaziki nasączone spirytusem LEKO. I nie wiem czy ja tego nie sprobuje zamiast oceniseptu.
Muniek wrote:Viola ja niestety obecnie w niemczech mieszkam,ale w zeszłym tygodniu byłam w Bielskua potem chyba dopiero na Boże Narodzenie pojedziemy,chyba że uda się wcześniej,zobaczymy jak to z małym będzie. Do tego mój mąż nie lubi do polski jeździć,więc zawsze muszę go namawiać
a skąd ty pochodzisz? Ja urodziłam się i wychowałam w Lipniku
oj tęsknię za tym moim Bielskiem.
Sista ja na brodawki kupiłam Maltan i Bepanthen.Sista, Muniek lubią tę wiadomość
-
Mnie nigdy nie swędzi, po prostu mam wysuszoną skórę ust w danym miejscu, a na drugi dzień wyskakuje pęcherzyk. Kącik to też usta, tylko po boku, przecież opryszczka potrafi się pojawić nawet powyżej ust, pod nosem.
W przypadku zajadów, nigdy nie zdarzyło mi się mieć pęcherzyków.
I nie chodzi mi też o to żeby na siłę udowodnić że to opryszczka. Ale jeśli pojawia się pierwszy raz a wtedy podobno trzeba działać bo nie ma się przeciwciał to chyba nie chciałabym gdybać czy to to, a może coś innego.
Może zadzwoń do swojego lekarza, przedstaw obawy i on Ci powie co powinnaś zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:47
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Nenette wlasnie czytalam to..i mysle ze to zajady..bo w ciazy zaczely mi sie robic dosyc czesto..a tez ich nigdy nie mialam..ale one nie sa grozne..
Ale chyba podjade sie upewnic..mam nadzieje ze nic nie zlapie na tym dyzurze od nikogo