Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ezia90 wrote:Wiecie co, może przesadzam czy niepotrzebnie sie martwie, ale kurcze nie czuje sie zbytnio ciążowo... tak, wiem!- wiekszosc z was tez ma podobnie, ale chyba wydaje mi sie ze juz bardziej ciążowo czułam sie w 5-6 tyg a teraz mam 8tc, prawie 9-ty. Na tym etapie powinnam miec objawy w pełni a nie troche słabnące
powtórzę się... to się ciesz
ja w ciąży z Emmą, gdyby nie USG to bym nie sądziła że jestem w ciązy. -
Ezia90 wrote:Wiecie co, może przesadzam czy niepotrzebnie sie martwie, ale kurcze nie czuje sie zbytnio ciążowo... tak, wiem!- wiekszosc z was tez ma podobnie, ale chyba wydaje mi sie ze juz bardziej ciążowo czułam sie w 5-6 tyg a teraz mam 8tc, prawie 9-ty. Na tym etapie powinnam miec objawy w pełni a nie troche słabnące
Nie przesadzaj! Caly czas zle sie czuc nie mozna! Duzo.z.nas nie ma objawow. Jest dobrze:))
Kiedy wizyta?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
wyrzuty sumienia w takiej sytuacji, to chyba najgorsze co matka może sobie zaserwować w takiej sytuacji. przecież wiadomo, że wszystkie chcemy dla swojego dziecka jak najlepiej i na ile się da dążymy do tego w taki czy inny sposób.
Belldandy, rozumiem. Chociaż pomysł z przetrzymywaniem ktoś miał średni, bo takie maluchy jak im spadnie cukier to są senne i wcale nie będzie się upominać o jedzenie. ale rozumiem o co chodzi, o wypróbowanie wszystkich możliwości zanim człowiek sobie odpuści.
tak to jest...teraz się martwimy o prawidłową ciążę, a im dalej tym zmartwienia będą większe, bo i dzieci coraz starsze...nie ma łatwo -
Kurde znowu strasznie boli mnie okolica blizny po cc. Takie wkurzajace uczucie napinania, rozrywania... ponoc macica sie powieksza i zrosty puszczaja. Mamo.jakie to.nieprzyjemne, a nawet bolesne:(Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Kurde znowu strasznie boli mnie okolica blizny po cc. Takie wkurzajace uczucie napinania, rozrywania... ponoc macica sie powieksza i zrosty puszczaja. Mamo.jakie to.nieprzyjemne, a nawet bolesne:(
ale to tak ma być? czy to coś niepokojącego? -
belldandy wrote:Kurde znowu strasznie boli mnie okolica blizny po cc. Takie wkurzajace uczucie napinania, rozrywania... ponoc macica sie powieksza i zrosty puszczaja. Mamo.jakie to.nieprzyjemne, a nawet bolesne:(
Sproboj oleju kokosowego nierafinowanego, swietnie wplywa na skore -
Mam tak samo, ale zachowuje zimna krew. Jak dziewczyny pisza trzeba sie cieszyć ze dobrze sie czujemy.
Tez sobie inaczej wyobrażałam początki ciazy, jednak jak widac każdymi organizm jest inny.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Nadrobiłam co naskrobałyście przez cały dzień i nie pamiętam co chciałam napisać
Co do nospy... Jestem trochę obok tego problemu, gdyż pracuje z dzieciakami niepelnosprawnymi i mam znajome fizjoterapeutki i terapeutki SI. Niestety ale jakaś zależność na pewno występuje pomiędzy nospa a obniżonym napięciem mięśniowym. Może składać się na to więcej czynników a nie tylko nospa, ale na pewno lek ten "pomaga" w tworzeniu się problemu. Tak samo jak z alkoholem... jedna pije i urodzi zdrowe dziecko a inna wypije "tylko raz" i urodzi dziecko z FASD. Także trzeba wybierać mniejsze zło i rzeczywiście brać tą nospę jak jest konieczność a nie profilaktycznie 3 razy dziennie bo i o takich przypadkach słyszałam.
A jeżeli o mnie chodzi to wgl jestem antylekowa i tabletek przeciwbólowych używam może 2-3 razy w roku, a w ciąży bronię się rękami i nogami od czegokolwiek
Wracam w końcu ze szkoły i jestem tak padnięta że nie pamiętam kiedy ostatnio tak się czułam Byle dotrzeć do domu, prysznic i łóżko
Witam nowe czerwcóweczki i trzymam kciuki za jutrzejsze wizytyPianistka, VillemoVilo lubią tę wiadomość
-
Paulina_90 wrote:Nadrobiłam co naskrobałyście przez cały dzień i nie pamiętam co chciałam napisać
Co do nospy... Jestem trochę obok tego problemu, gdyż pracuje z dzieciakami niepelnosprawnymi i mam znajome fizjoterapeutki i terapeutki SI. Niestety ale jakaś zależność na pewno występuje pomiędzy nospa a obniżonym napięciem mięśniowym. Może składać się na to więcej czynników a nie tylko nospa, ale na pewno lek ten "pomaga" w tworzeniu się problemu. Tak samo jak z alkoholem... jedna pije i urodzi zdrowe dziecko a inna wypije "tylko raz" i urodzi dziecko z FASD. Także trzeba wybierać mniejsze zło i rzeczywiście brać tą nospę jak jest konieczność a nie profilaktycznie 3 razy dziennie bo i o takich przypadkach słyszałam.
A jeżeli o mnie chodzi to wgl jestem antylekowa i tabletek przeciwbólowych używam może 2-3 razy w roku, a w ciąży bronię się rękami i nogami od czegokolwiek
Wracam w końcu ze szkoły i jestem tak padnięta że nie pamiętam kiedy ostatnio tak się czułam Byle dotrzeć do domu, prysznic i łóżko
Witam nowe czerwcóweczki i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
zgadzam się w 100%, moje podejście do leków jest podobne
a Ty piszesz o szkole, kształcisz się dalej? czy pracujesz w szkole?Paulina_90 lubi tę wiadomość
-
Sowaa wrote:Mam tak samo, ale zachowuje zimna krew. Jak dziewczyny pisza trzeba sie cieszyć ze dobrze sie czujemy.
Tez sobie inaczej wyobrażałam początki ciazy, jednak jak widac każdymi organizm jest inny.
Wizyta w czwartek -
Pianistka wrote:zgadzam się w 100%, moje podejście do leków jest podobne
a Ty piszesz o szkole, kształcisz się dalej? czy pracujesz w szkole? -
Pianistka wrote:ale to tak ma być? czy to coś niepokojącego?
Lekarz mówił ze to normalne, ale boli ech. No nic jak normalne to dam rade...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Lekarz mówił ze to normalne, ale boli ech. No nic jak normalne to dam rade...
to chociaż tyle, że wiesz, że tak może być.
Paulina ekstra! kiedy kończysz?
MałaMyszko moim zdaniem, lepiej chyba bez tych bobasków... bo i tak nie wszystkie podały, a to i tak wróżby... potem część będzie miała potwierdzone a część nie... no i dużo miejsca zajmuje..
ale wiem, że się napracowałaś z tym