Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinn a jak długie miewałaś cykle? spokojnie, powtórz betę i nic się nie martw Skoro dzień przed betą na usg nic nie było to prawdopodobnie miałaś późną owu. Przecież zdarzają się ciążę z owu nawet w 70dc Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 20:41
-
Pianistka, kończę w lipcu
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Paulinn powtórzę to co napisały dziewczyny, powinnaś pilnie powtórzyć betę.
małaMyszka Oo! Widzę, że mam różowego Bejbaska, no ja bym się cieszyła, Małż by się przyzwyczaił hehe On cały czas mówi do mnie "jak się dzisiaj czuje Kapsel?"
Paulina ja tak się trochę zastanowiłam nad tą nospą i w ogóle i uważam, że naprawdę między nospą a obniżonym napieciem jest taka sama zależność jak pomiędzy szczepionkami i autyzmem (belldandy dzisiaj już o tym pisałam) Jest to "czynnik zapalny"?, po prostu z góry słabszy organizm, coś co i tak byłoby nieodwracalne a lek dodatkowo to podbija.
A co studiujesz?
Co do grupy na FB jestem jak najbardziej zza, jak się grupa zżyje, za kilka miesięcy. W końcu co najmniej 8 miesięcy przed namipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro, po prostu uważam że jednym się uda innym nie, a z autyzmem i szczepionkami podobnie... Moze nie tyle z samym autyzmem ale problemami z integracją sensoryczną. I głównie chodzi mi o szczepionki skojarzone. Ale nie warto wchodzić w dyskusję bo na ogół te tematy wywołują "wojny" Każdy ma swoje zdanie na ten temat, ja jestem blisko tych problemów, po rozmowach z rodzicami itd dlatego pewne zdanie mam Uważam ze należy szczepić ale z głową i tyle
A studiuję rewalidację z wczesnym wspomaganiem rozwoju dziecka -
Paulinn wrote:jutro idę na betę, mam tylko nadzieję że to nie @ no ale przeciez testy i beta wyszla 128,6 4 dni temu ... juz głupieję
Kurczę ja ostatnią betę robiłam w 5t5d i wynosiła wtedy 4833 mIu/ml ...
Może tak jak dziewczyny mówią miałaś późno owu i ciąża jest młodsza niż ta z om ...
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ! -
Hej dziewczyny. Ja miałam w zeszłej ciąży skurcze takie jak porodowe od 24 tc i moja gin zaleciła mi brać wtedy duże dawki magnezu. Co do nospy to właśnie mówiła, by lepiej jej nie nadużywać i tylko gdyby skurcze długo nie przechodziły i były bardzo mocne to wziąć
Pingui współczuje:( to musi być okropne. Życzę by szybko przeszło
Co do wypadku to ja miałam w zeszłej ciąży. W 35 tc wychodząc z wanny przewróciłam się i upadłam na głowę i kręgosłup. Najgorsze chwila w moim życiu. Nie dość, że nie mogłam się ruszyć (mąż zbierał mnie z podłogi) to cały czas miałam wizję, że małej się coś stało (upadek był mocny)
W szpitalu zbadali dziecko, na szczęście wszystko ok, ale mi nie zrobili prześwietlenia, podali kroplówki i przeciwbólowe. Skończyło się tak, że 5 tygodni do porodu nie spałam, bo bark był stłuczony, na głowie guz wielkości jabłka, Na brzuchu się nie dało więc spałam na siedząco. w rękach nie mogłam widelca utrzym, a ból taki, że cały dzień płakałam. No i oczywiście tylko paracetamol. Zastanawiali się nad cc ale stwierdzili, że i tak sobie nie poradzę z dzieckiem po porodzie by się nim zająć, więc kazali czekać. Potem rehabilitantka która przychodziła stwierdziła, że były pęknięte żebra. W każdym razie ostatnie tygodnie wspominam jak koszmar -
Paulina 90 ja się tak właśnie zastanawiam nad tą integracją sensoryczną. Zuzia jest bardzo wrażliwa na wszystkie dźwięki, Wystarczy że sąsiad głośniej stuknie a ona przerażona ucieka. Boi się odkurzacza, miksera, burzy i to bardzo, że aż płacze. Kiedyś ktoś wspominał, że może być właśnie przez ten stres w ciąży. Myślisz, że taka terapia pomaga w takich przypadkach
-
Pianistka wrote:Mała Myszko, SusannaDean nie jest już z nami, niestety biochemiczna u niejŚlubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Paula... mocno przywalilas jak zebra pekly:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 21:04
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Paulina, co do szczepionek, znów mam podobne zdanie szczepię dziecko, ale nie na oślep...
Paula, o kurcze, wspólczuję ciążowego wypadku kurcze straszne przeżycie, zwłaszcza w wysokiej ciąży.
Sowa, co do infekcji ja stosowałam globulki z kwasem mlekowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 21:07
-
Na szczęście mnie wypadek nie zastal w ciąży i mogli mnie normalnie poskładać. Do tej nieszczęsnej szyi miałam jeszcze pęknięte zebra i obojczyk od pasa No i złamany nos od poduszki powietrznej. Na szczęście z samego wypadku niewiele pamietam.. Najbardziej wyczerpująca była jednak mozolna rehabilitacja. O ile lekarze dają p/bólowe to rehabilitanci mają dużą wytrzymałość na ból pacjenta i niewiele ich wzruszało. Mdliło mnie na samą myśl że zaraz mam rehabilitację. Ważne że byli skuteczni.
-
Ojj ja tez w ciąży ladowalam na ziemi w zime na chodniku ... pod śniegiem lód... a ludzie nie odsniezyli wyobrazcie sobie mnie z takim wielkim brzuchem jak musialam sama wstwac z tej ziemi... kolana obite , kurtka zniszczona... ojojoj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 21:11
-
To właśnie chyba kwestia brzucha ciężaru, w ciąży zmienia się środek ciężkości i łatwiej o upadek. Pewnie jakby to był 4 mc to obrażenie byłyby lżejsze
M zapowiedział, że w tej ciąży zakazuje mi kąpać się w wannie
Co do infekcji w ciąży to pimafucin jest dobry ale to na receptę