X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    A z belly spokojnie mozna z tel korzystac - polowe postow pisze z telefonu.

serio? raz pytałam o to ale nie dostałam odpowiedzi, jest apka czy normalnie przez stronę się logujesz?

• tutusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma apki. Normalnie sie loguje. Mi wszystko smiga, mimo ze nawet w sumie nie maja wersji mobilnej. Tylko net mi szybciej schodzi ;) no ale i tak wiekszosc czasu z wifi korzystam, wiec nie ma problemu. Z tego co kojarze duzo dziewczyn korzysta z telefonu lub tabletu do forum. Sprobuj :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia rok temu belly z tel to byla masakra. Wieszalo mi sie, nie moglam przejsc na kolejna strone. Teraz jest luksus, ja tylko z tel korzystam.
    A jesli pomysl z fb wypali ro rzeczywiscie za jakis czas dopiero.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga i tutusia - teraz jest już chyba też wersja mobilna belly, bo mi za każdym razem jaw wejdę przez tel pyta czy włączyć wersję na urządzenia mobilne :)
    mi belly się podoba :)
    w 2012 roku gdy byłam w ciąży z synkiem też byłam członkiem jednego forum - my stworzyłyśmy sobie wspólne konto e-mail - tam wrzucałyśmy fotki, ale wszelkie komentarze i tak lądowały na forum, było czytelniej i nic nie umykała (każda z nas wymyśliła sobie fikcyjne konto e-mail (tak by nie podawać na forum prywatnych e-maili), jedna z nas założyła konto grupowe a później rozesłał na te wymyślone na chwilę konta dane dostępu do wspólnego konta - nam się to sprawdziło :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Chciałam się przywitać po raz drugi. Na samym początku zaczęłam tu pisać , potem musiałam złapać chwilę oddechu i znów jestem . Tym razem zostaje ;) miłego dbia

VillemoVilo, Caro, małaMyszka lubią tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pisze z telefonu, zawsze :)
    Śmiga az miło, jak fb :) tylko emotek nie mozna dodawać bo tnie posty.

Witam sie po najgorszej nocy ever... spałam w sumie moze z 1,5 h dzis, na raty :( całą noc z maluszkiem na rękach :(
    Biedactwo miało taki katar ze sie dusiła, czuwałam całą noc :( nie mogła oddychać, ciagle udrażnialam nosek, płakała przeraźliwie... katar przez ząbkowanie, na szczęście nie jest chora.
    Jestem wykończona, wstalysmy o 5:20 i od razu sie porzygałam...
    także moje samopoczucie jest dzis gorzej niz fatalne

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do forum, my jak przyniosłyśmy sie na fb i powstała bardziej kameralna grupa, mniej anonimowa, zrodziły sie tez i przyjaźnie :) ja miałam szczęście z 2 dziewczynami poznać sie w realu, choc mieszkam w Norwegii :D
    I faktycznie z jedną utrzymujemy bardzo dobry kontakt :) to tez jest fajne

Ale pomysł z mailem tez wydaje sie fajny. Ja np nie mam problemu z tym zeby wrzucić zdjęcie swojego brzucha czy dziecka tu, ale wiadomo, nie każdemu to bedzie odpowiadać :)
    W przyszłości pomyślimy jak to rozwiązać, gdy nasz skład sie wykrystalizuje :)

Duszka witamy ponownie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    O rany, współczuję snu... niby to tylko sen ale strasznyyy. Mi dziś tez sniła się wizyta (była to już ta z 28.11 hehe) i byłam w tym śnie tak spokojna i z mega pewnością że wszystko jest dobrze :-)
    Na pewno zobaczysz kropeczkę :-)

Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona wiec nie wiem skąd ten okropny sen... wizyta tuż tuż nie moge sie doczekać :) u Ciebie tez na pewno bedzie wszystko dobrze :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja czuje sie koszmarnie. Od kilku dni meczy mnie grypa i jest coraz gorzej zamiast sie poprawiać. I musze jeszcze dziś isc do pracy. Mam nadzieje ze jakos przezyje ten dzien

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z kawą. Apetytu nie mam. Szok! Też ciężka noc za mną. Tak naprawdę, to nie przespałam całej nocy prawie od 2 lat.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Ja się witam z kawą. Apetytu nie mam. Szok! Też ciężka noc za mną. Tak naprawdę, to nie przespałam całej nocy prawie od 2 lat.

Ja sie do męża śmieje ze pewnie drugie dziecko bedzie przesypiac noce a ja bede wstawac do Emmy :D
    W naszym życiu były 2 noce z 1 pobudką, kilka z 2... głownie są 4, ale równie czesto budzi sie co 0,5-1 h :( czasem cieżko przespać godzine ciurem :(
    Mam wrażenie ze porwałam sie z motyką na księżyc z tą ciążą teraz :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja sie do męża śmieje ze pewnie drugie dziecko bedzie przesypiac noce a ja bede wstawac do Emmy :D
    W naszym życiu były 2 noce z 1 pobudką, kilka z 2... głownie są 4, ale równie czesto budzi sie co 0,5-1 h :( czasem cieżko przespać godzine ciurem :(
    Mam wrażenie ze porwałam sie z motyką na księżyc z tą ciążą teraz :(

Pewnie tak bedzie.
    Leon spi cale noce bez pobudek, czasem cos zamarudzi ale przez sen. I jestem.pewna, ze tej dobroci juz mam za duzo i z nastepnym dzidziolem juz tak nie bedzie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Pewnie tak bedzie.
    Leon spi cale noce bez pobudek, czasem cos zamarudzi ale przez sen. I jestem.pewna, ze tej dobroci juz mam za duzo i z nastepnym dzidziolem juz tak nie bedzie.

Podobno drugie dziecko jest całkiem inne niz 1...
    Emma jest cudna ale strasznie wymagająca i marudna, trzeba wiedzieć czego nie lubi, wiecznie histeryzuje. Samochodem nie lubi jeździć bo histeria, w wozku Max 30-40 min i nie mozna wejść do sklepu bo wrzeszczy, do spania warunki ma mieć idealne bo inaczej nie bedzie spała... straszna księżniczka z niej. Od początku taka jest, czasem sie zastanawiałam czy nie jest HNB ale przestałam drążyć temat, choc ta definicja pasuje do niej idealnie. Juz teraz jest łatwiej gdy raczkuje i staje, moze sobie pojsc gdzie chce. Wczesniej płakała bez przerwy bo chciała cos zobaczyć, gdzieś pojsc czy dosięgnąć a nie mogła. Pierwsze pol roku było naprawde trudne...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam słodką łobuziarę. Nie pogardziłabym chociaż troszeczkę spokojniejszym drugim dzieckiem :)
    Pierwsze pół roku z Hanią było lżejsze, bo oprócz pobudek nocnych była spokojnym dzieckiem, nie marudziła i nie płakała z byle powodu. Jak zaczęła być mobilniejsza się zaczęło :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w 9 tygodniu <3
    Brzmi to już tak poważnie :)
    Odezwę się wieczorem jak Was nadrobię po całym dniu.
    Udanych wizyt i wysokich bet !
    Miłego dnia! :*

Justyna911, małaMyszka lubią tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ;)

Od dziś jestem na urlopie do 25 listopada a potem idę już na zwolnienie. Pracuje w aptece . Teraz sezon grypowy, wirusy , biegunki . Nie chce ryzykować. Na początku bardzo bolał mnie brzuch. Teraz jest już ok. Nie mam objawów ciazowych. Czasami delikatnie zrobi mi się niedobrze .

Pozdrawiam

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, to Emma jest od urodzenia marudna, płaczliwa... histeryzuje z byle powodu.
    Pierwsze pol roku było ciężkie bo było tylko mama i mama i nie mogłam isc do łazienki i jej zostawić. Teraz przynajmniej nie muszę sikać z nią na kolanach tylko bawi sie na podłodze butelką płynu do kąpieli .
    Teraz dalej jęczy ciagle ale przynajmniej sama moze sobie pojsc a nie trzeba ją nosić i zabawiać bo leży i płacze jak wczesniej ;)
    A nocki... no cóż... i 12 pobudek bywało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 08:10

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mnie cały czas boli brzuch jak na miesiączkę, wczoraj jak byłam na dłuższym spacerze to potem strasznie bolał, nie mogłam się z łóżka pozbierać, ale nic nie wzięłam jakoś przetrzymałam. Dziewczyny nie wiecie jak to jest z pracą? Mam umowe o prace w jednym zakładzie i dodatkowo pracuje sobie gdzie indziej na umowę zlecenie. Czy jak pójdę na l4 tam gdzie mam umowe o pracę to mogę ewentualnie pracować sobie na zlecenie dalej? Czy mnie od razu zus dorwie?:) Bo nie wiem jak to w ogóle wygląda, może ktoś ma jakieś doświadczenia :)

7v8rdqk35ythyclv.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane !
    U mnie tez noc ciężka , córka sie obudzila o 1 jak nigdy a pozniej o 5.. masakra no ale trzeba przeżyć mysle ze w dzien jak pójdzie spac to tez sie przespie ;p

Miłych wizyt dzis wam zycze !

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Caro, po prostu uważam że jednym się uda innym nie, a z autyzmem i szczepionkami podobnie... Moze nie tyle z samym autyzmem ale problemami z integracją sensoryczną. I głównie chodzi mi o szczepionki skojarzone. Ale nie warto wchodzić w dyskusję bo na ogół te tematy wywołują "wojny" :-) Każdy ma swoje zdanie na ten temat, ja jestem blisko tych problemów, po rozmowach z rodzicami itd dlatego pewne zdanie mam :-) Uważam ze należy szczepić ale z głową i tyle :-)

A studiuję rewalidację z wczesnym wspomaganiem rozwoju dziecka :-)

Aaa, no to patrz trochę nasze kierunki zainteresowań podobne bo jestem terapeutą behawioralnym i pracuje z dziećmi z autyzmem. I masz faktycznie rację, ten temat to tak samo jak polityka. Nie tykaj ;-) I ja też uważam że należy szczepić z głową.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ