X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • duszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa tak ,wiem , że mam za darmo. Ciekawa jestem jakie są opinie o tej placówce w której mam robić . Muszę poczytać na necie

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sie zapisalam. 22.11 i bede robic usg i test Pappa. U mnie to razem koszt 400zl. Jesli te badania wyjda dobrze, to na nich poprzestane, a jesli nie to bede robic Maternity Genome, czyli nieinwazyjne badanie wszystkich chromosomow malenstwa. Nastawiam sie jednak na to, ze wszystko bedzie dobrze, bo nie naleze do grup ryzyka.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszyłam że będę na tym wolnym a teraz nie wiem czy dobrze , że jestem . Mam jakieś głupie myśli i nie mam co ze sobą zrobić :(

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Chyba nie ma okres wypowiedzenia. Nie wiem jak to jest w przypadku zlecenia jakiej określonej rzeczy, którą należy skończyć. Bo w moim przypadku to jest tak, że ja mam umowe zlecenie w Stowarzyszeniu gdzie prowadzę zajęcia z dziećmi, no i wiadomo że z dniem jak zaniose L4 też zajęcia się kończą i tyle. Inaczej chuba jak masz zlecenie na wykonanie czegoś. Najlepiej jakbyś poradziła się jakiejś księgowej, chociaż chyba któraś z nas jest tu kadrową - Olcc?

Nadrabiam zaległe posty :) Co do umowy zlecenie to jak najbardziej jej również l4 dotyczy, czyli nie można jej wykonywać na zwolnieniu. Natomiast odnośnie okresu wypowiedzenia, to może być ustalony w treści umowy, ale jeżeli go nie ma to co do zasady umowę zlecenie można rozwiązać w każdej chwili :)

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Czy na badania prenetalne na nfz (2 poronienia) może skierowanie dac też lekarz z prywatnej przychodni? ?

Wczoraj mialam male spiecie z mężem bo chodze do lekarza na nfz który odrazu dal mi luteine na podtrzymanie ciąży i wzbudza we mnie zaufanie. Jednak moj mąż jest sceptycznie nastawiony do panstwowych lekarzy i chce ->karze mi chodzic prywatnie. Wiem że faktycznie inne jest podejscie lekarzy z nfz do tych prywatnych -placisz-wymagasz. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Pierwsze badania zrobie na nfz bo jest ich pelno i są najdroższe ale potem już chyba bede chodzic prywatnie.
    Problem bedzie tylko w tym że lekarz prywatny bedzie musial wyniki badan przepisac z karty ciazy od rodzinnego bo u nich wyniki badan przychodza bezposrednio do przychodni i potem sa w kartotece

Magg_ie lubi tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w środę ide na pierwszą wizytę, jest szansa, że cokolwiek oprócz pęcherzyka już zobaczę? Będzie 5t5d, cieńko to widzę ale bardzo bym chciała ;)

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dopisuje termin wedlug USG 5.06:)

tutusia, małaMyszka, melmarmis lubią tę wiadomość

Lili_87
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aaa, no to patrz trochę nasze kierunki zainteresowań podobne bo jestem terapeutą behawioralnym i pracuje z dziećmi z autyzmem. I masz faktycznie rację, ten temat to tak samo jak polityka. Nie tykaj ;-) I ja też uważam że należy szczepić z głową.
    Oo super. Ja też mam kurs terapii behawioralnej ale jakoś nie do końca się w niej czuję ;-) Wykorzystuję elementy ale nie trzymam się tylko behawioralnej. Też pracuję z dziećmi z autyzmem ale nie tylko, ogólnie z niepełnosprawnością intelektualną :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duszka wrote:
    Tak się cieszyłam że będę na tym wolnym a teraz nie wiem czy dobrze , że jestem . Mam jakieś głupie myśli i nie mam co ze sobą zrobić :(

Odpoczywaj :) książka może jakiś fajny film...
    Ja też chętnie bym posiedziała już w domu, ale z drugiej strony myślę, że tak max 2 tyg dałabym radę ;) Piko czuję się dobrze pracuję, jednak dziś zaniemogłam. Zastanawiam się tylko, co lepsze chodzenie do pracy w kratkę, bo wiadomo to lekarz, to badanie, to złe samopoczucie, czy faktycznie branie l4 i siedzenie już w domu?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Dziewczyny
    Czy na badania prenetalne na nfz (2 poronienia) może skierowanie dac też lekarz z prywatnej przychodni? ?

Wczoraj mialam male spiecie z mężem bo chodze do lekarza na nfz który odrazu dal mi luteine na podtrzymanie ciąży i wzbudza we mnie zaufanie. Jednak moj mąż jest sceptycznie nastawiony do panstwowych lekarzy i chce ->karze mi chodzic prywatnie. Wiem że faktycznie inne jest podejscie lekarzy z nfz do tych prywatnych -placisz-wymagasz. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Pierwsze badania zrobie na nfz bo jest ich pelno i są najdroższe ale potem już chyba bede chodzic prywatnie.
    Problem bedzie tylko w tym że lekarz prywatny bedzie musial wyniki badan przepisac z karty ciazy od rodzinnego bo u nich wyniki badan przychodza bezposrednio do przychodni i potem sa w kartotece
    Może Ci dać ale wg NFZ poronienia nie są wskazaniem do bezpłatnych prenatalnych niestety
    Tylko w takich przypadkach są refundowane:
    wiek powyżej 35 lat,
    wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej dziecka,
    występowanie aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka,
    nieprawidłowy wynik badania USG lub badań biochemicznych, wskazujący na zwiększone ryzyko wystąpienia choroby u płodu

A badania zawsze masz prawo skserować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:22

7v8rdqk35ythyclv.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wlasnie przeczytalam, ze byla katastrofa lotnicza na Malcie, tam gdzie jest caly czas moj maz! Wiedzialam oczywiscie, ze nie moglo nic mu sie stac, bo nie planowal teraz lotu, a rozbity samolot to jakis prywatny 10osobowy, ale i tak musialam natychmiast do niego zadzwonic i uslyszec jego glos :(
    Nie boje sie latac, ale jak on leci sam to zawsze sie troche denerwuje :(

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina89 wrote:
    Może Ci dać ale wg NFZ poronienia nie są wskazaniem do bezpłatnych prenatalnych niestety
    Tylko w takich przypadkach są refundowane:
    wiek powyżej 35 lat,
    wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej dziecka,
    występowanie aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka,
    nieprawidłowy wynik badania USG lub badań biochemicznych, wskazujący na zwiększone ryzyko wystąpienia choroby u płodu

A badania zawsze masz prawo skserować.

Jest to refundowane, pytalam ginekologa i sam powiedział że takie badanie sie należy

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo to teraz się już witam.

Odkurzone, pozmywane, pranie się robi, mały je krakersiki zoo, pies zastraszony leży pod kanapą, kapuśniak się gotuje...

Power jak nic heeheheh

Czas chyba na drugą kawę z mlekiem:-)

Nadrabiam zaległości i jestem. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:56

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    Umowa zlecenie nie ma okresu wypowiedzenia, składasz zwolnienie i z tym samym dniem kończy się Twoja praca, tak samo pracodawca, może zwolnić Cię z dnia na dzień.

Witam wszystkie dziewczęta w ten jakże mokry, szary i bury poniedziałek ((przynajmniej nad morzem) ;)
    A gdzie dokładnie nad morzem?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej jak i obecnej ciazy robie tylko USG pierwszego trymestru tzw usg genetyczne i tyle. Moj lekarz jak i ja jestesmy zdania, ze skoro nie jestem w grupie ryzyka czyli wiek powyzej 30-35lat, brak chorob genetycznych w rodzinie itp to nie widzi sensu. Oczywiscie moge sobie dodatkowo zaplacic bo nikt mi nie zabroni, ale nie bede tego wykonywac inna sprawa gdyby np obraz USG podczas badania byl nieprawidlowy, wtedy pewnie pokusilabym sie o dodatkowr badania. W innym wypadku po prostu tego nie zrobie :)

Uwazam, ze wiekszosc wad mozna stwierdzic po scanie i np kiedy NT jest za duze wtedy ewentualnie pokusic sie o dodatkowe drozsze juz badania czy bardziej inwazyjne.

Ale rozumiem i szanuje decyzje kazdej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:10

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A gdzie dokładnie nad morzem?

Dokładnie pomorze środkowe, jakieś 7 km od brzegu ;) Czyli Koszalin :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy ten sam dzien ciazy i mieszkamy w tym samym miescie ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy u mnie test Pappa jest w komplecie, nie oferuja go osobno, a skierowania na nfz i tak nie dostane. Skoro ktos zdecydowal, zeby robic to w komplecie to pewnie jest w tym sens i tak to zrobie :) mysle jednak, ze wszystko bedzie dobrze i zadnych wiecej badan nie bede potrzebowac :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Summer Air Debiutantka

Wysłany: 24 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Na forum wchodzę od dawien dawna. Co miesiąc oczekując czy pojawi się okres czy dwie wymarzone kreski wchodziłam tutaj i czytałam o objawach ciązy.
    Robiąc sobie nadzieję.

Teraz postanowiłam napisac.... poniewaz w koncu się udało.
    Pierwszy miesiac w ktorym mielismy przeprowadzke na glowie a ja nie doszukiwalam sie objawow ciazy.

Jestem wlasnie w 7 tygodniu. Termin 17-18 czerwiec :)

Sciskam mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:18

Magg_ie, tutusia, małaMyszka, Caro, Aga_502, Marutka lubią tę wiadomość

c77208e42f8023c839e32b741819dab4.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Air wrote:
    Witam! Na forum wchodzę od dawien dawna. Co miesiąc oczekując czy pojawi się okres czy dwie wymarzone kreski wchodziłam tutaj i czytałam o objawach ciązy.
    Robiąc sobie nadzieję.

Teraz postanowiłam napisac.... poniewaz w koncu się udało.
    Pierwszy miesiac w ktorym mielismy przeprowadzke na glowie a ja nie doszukiwalam sie objawow ciazy.

Jestem wlasnie w 7 tygodniu. Termin 17-18 czerwiec :)

Sciskam mocno!
    Gratuluję kochana ! Zdrówka

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ