Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila26 wrote:Gratuluję kochana ! Zdrówka
Dziękuję ślicznie.
Zmagam się z okropnistą zgagą i strasznymi humorami.
Poza tym jest okej. Boję się jedynie, ze męza wykoncze -
Summer Air wrote:Dziękuję ślicznie.
Zmagam się z okropnistą zgagą i strasznymi humorami.
Poza tym jest okej. Boję się jedynie, ze męza wykonczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:22
-
Lila26 wrote:Ja wlasnie tez mam zgage co jakis czas az dziwne ze tak szybko bo w pierwszej ciszy mialam dopiero pod koniec.
Ja jestem w pierwszej.
Zgagę tylko kilka razy w zyciu miałam.
A teraz? Co bym nie zjadła i nie wypiła pali strasznie.
-
Lila26 wrote:Mam podobnie i nie wiem jak sobie z tym radzic , masz jakies sposoby? Heheh
Nie mam. Ale licze, ze ktos podrzuci jakis rozsadny pomysł
Poki co ograniczam jedzenie i staram sie pic gdy musze to da się jakos wytrzymac.
Chociaz wiem, ze poinnam wiecej pic. -
madziątko wrote:Dokładnie pomorze środkowe, jakieś 7 km od brzegu Czyli Koszalin
Co do badań prenatalnych, to w pierwszej ciąży gin proponowała, a teściowa odradziła.
Teraz przez rtg ciągle się stresuje, więc zrobię, ale chyba tylko USG,a testy PAPPA raczej odpuszczę, bo w grupie ryzyka nie jestem... -
Dziewczyny, a co do tych badań prenetalnych to są one refundowane jeżeli w najbliższej rodzinie wystąpiła choroba genetyczna czy nie?
Summer Air witam na czerwcówkach
Niestety co do zgagi to za bardzo nie wiem, ale słyszałam że mleko pomagapoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyja mam wizyte w czwartek i tak się zastanawiam .. bo miałam wizyte tydzień temu i dał mi lekarz tylko skierowanie na bete , bo stwierdził, że tak wczesnej ciązy nikt nie wykryje nawet w ameryce ;p ale jak pójde teraz w czwartek i da mi znowu tylko skierownie na bete to chyba oszaleje ;p
jak myslicie iść na bete jeszcze raz w razie co i go zaskoczyć, żeby zrobił wkońcu jakieś normalne badania ? -
Hej witam się z rana :p
Witam też nowe mamusie bi widzę że dołączyły!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a w szczególności moją.. A Pianistka chyba już po wizycie?? Ja będę o 15:00-16:00 i strasznie się boję..
Co do skierowania na prenatalne to ja dostałam na NFZ ale właśnie przez to że mój płód o tydzień młodszy niż powinien
-
U mnie prenatalne 2 grudnia. Już się zapisałam, a w piątek gin mi skierowanie wypisze.
Odczytałam wyniki z sobotnich badań. Wszystkie w normie, nawet tsh z 2 na 1,14 spadło. Beta na 30 dpo wyszła 24063, nie ma szału, wiec obstawiam na chłopca -
Co do pogody to powiem Wam, że u mnie całkiem znośnie. 11 stopni, nie pada, no ale słonko to raczej dzisiaj nie ma zamiaru wyjrzeć zza chmur.
tutusia to ale strachu się najadłaś! Jej, mój Małż też ciągle w delegacjach, dzieli nas jakieś 600km, i zawsze jak wiem, że wraca albo gdzieś się przemieszcza to dzwonię jak wariatka..początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Jeszcze do prenatalnych na NFZ wklejam wskazania ze strony NFZ
Z badań prenatalnych mogą skorzystać Panie, które spełniają co najmniej jedno z poniższych kryteriów:
wiek matki powyżej 35 lat;
wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka;
stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka;
stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową;
stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu. -
indepedent wrote:ja mam wizyte w czwartek i tak się zastanawiam .. bo miałam wizyte tydzień temu i dał mi lekarz tylko skierowanie na bete , bo stwierdził, że tak wczesnej ciązy nikt nie wykryje nawet w ameryce ;p ale jak pójde teraz w czwartek i da mi znowu tylko skierownie na bete to chyba oszaleje ;p
jak myslicie iść na bete jeszcze raz w razie co i go zaskoczyć, żeby zrobił wkońcu jakieś normalne badania ?
Ja mam pierwsza wizyte w czwartek a tez mam wczesna ciaze tez sie obawiam ze mnie odesle z niczym ale no jak zrezygnuje to kolejna wizyta za jakies dwa miesiace to oszaleje ! Wiec musze isc teraz ;p -
nick nieaktualnyLila26 wrote:Ja mam pierwsza wizyte w czwartek a tez mam wczesna ciaze tez sie obawiam ze mnie odesle z niczym ale no jak zrezygnuje to kolejna wizyta za jakies dwa miesiace to oszaleje ! Wiec musze isc teraz ;p
to też zrób bete i odrazu dasz lekarzowi jakąś iskierke do działania -
U mnie w ogóle takich badań nie robią. Co jedynie dwa scany. Jeden w 11-12 tc a drugi koło 20tc...
-
Wspolczuje brzydkiej pogody. U mnie pięknie i słonecznie. Ładuje się witaminą ) co do zgagi. W tamtej ciąży poczulam co to jest i pomagaly mi eukaliptusowe cukierki. Takie zielone z krzyzykiem:*
Caro moze nie tyle strachu, bo wiedzialam, ze maz nigdzie dzis nie leci, a rozbity samolot nawet nie byl komercyjny. Po prostu musialam go natychmiast uslyszec. Taka irracjonalna potrzeba. Ale pewnie za 2tyg jak bedzie do mnie lecial to bede sie denerwowac bardziej niz zwykle. No i czeka mnie to cala ciaze, bo maz nie moze jeszcze na stale wrocic do Polski, a ciaza na Malcie nam sie nie widzi (fatalna opieka medyczna nawet ta prywatna, a kosztuje 2-4 razy tyle co Polsce).