Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Witam się w 40 tc!!!!
Dzisiaj wielki dzień, kwalifikacja, data CC, no i o 23:59 odliczam, bo mam nadzieję że będę jednak czerwcówką hahaahahahaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
LaRa wrote:No i mamy dzis mała księżniczkę Melanię
Duszka, gratulacje i tutaj
Dziewczyny, zaczynamy sie juz na powaznie rozpakowywać, niech moc bedzie z namiStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Cześć wszystkim, nadrabiam czytam regularnie ale mam taki kalafior że nie wiem co pisac.
U mnie 12 dni do terminu i żadnych objawów zbliżającego się porodu. Ani czop, ani skurcze wypróżniania brak. Co raz bardziej zaczynam wierzyć w teorie mojego gina że przenosimy....
Poza tym naprawdę świetnie się czuję, może trochę puchne ale do zniesienia, lubię ciepło takze czytając was stwierdzam że jestem jakaś nienormalna albo żyje w innym klimacieMadllene lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
myszka 30 wrote:Duszka gratulacje
Jakie kosmetyki wybieracie do pielegnacji maluszków? Własnie zastanawiam się jaki krem/masc wybrac przeciw odparzeniom, co do kąpieli i po. Moze mi cos doradzicie bo juz naprawde nie wiemStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Jakie kosmetyki wybieracie do pielegnacji maluszków? Własnie zastanawiam się jaki krem/masc wybrac przeciw odparzeniom, co do kąpieli i po. Moze mi cos doradzicie bo juz naprawde nie wiem
My narazie bez emolientow. Wprowadzimy jeśli zajdzie potrzeba. Z kosmetyków HiPP i babydream _ czyli jak najprostsze składem. Z 'aptecznych' linomag sudokrem i bepanthen.Szaron, Madllene lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja za Ines - na początek bez emolientów, wprowadzę jak będzie potrzeba. To tak na moją logikę z przygód z emolientami, plus położna na szkole rodzenia mówiła żeby na początek dzieciaka nie zalepiać parafiną, chyba że będzie wybitnie przesuszony i alergiczny.
Mam kupioną serię Hipp do kąpieli i krem, plus Bepanthen do pupy i Octenisept do pępka.RinaC lubi tę wiadomość
-
Jakie kosmetyki wybieracie do pielegnacji maluszków? Własnie zastanawiam się jaki krem/masc wybrac przeciw odparzeniom, co do kąpieli i po. Moze mi cos doradzicie bo juz naprawde nie wiem
do kapieli oliatum a do pupy bepanthen.
Moim zdaniej najlepsze (przetestowane na 3 letnim juz synku)
Pieluszki pampers biale.
To najlepszy zestaw na lato-upały -
tak jak pisala Szaron jeszcze octenisept . MOim zdaniem to jedyne potrzebne kosmetyki a zarazem najlepsze (wg mnie).
Dzis bolal i zarywal mnie brzuch jak na okres. Ucieszylam sie ogromnie bo pierwsza moja ciaza zakonczyla sie cc 8 dni po terminie i po 2 probach wywlywania. Nie mialam szansy na porod. Teraz mam termin na 27 czerwca i lekarz mowi mi ze moge sama probowac rodzic jesli sie cos zacznie do 23 czerwca (tego dnia chce mi zrobic cc).
Czytam ze piszecie o swoich dolegliwosciach typu obnizenie brzucha, odejscie czopa, bolach brzucha i zazdroszcze. A tu taka niespodzianka ze i u mnie cos tam sie zadzialo;-)
Natka2 lubi tę wiadomość
-
hej
pingui wrote:My po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, maluch sie nie wstawia, ale za to rośnie jak na drożdżach i dziś wg USG miał ok 3600! Jednak ta waga może odbiegać od rzeczywistej. Synek miał mieć 3800 a urodził się 3400. Ale dr zadecydował, że rozwiązujemy CC przed terminem w przyszłym tygodniu. Ja wolałabym piatek 9 czerwca, ale dr chce szybciej. W ten piątek mam KTG i wpisze mnie w grafik.
no to może w tym samym dniu będziemy miały CC bo ja mam 7go, a 9go to mój starszak będzie miał siódme urodzinki
Duży synuś u Ciebie no ale to różnie z oszacowaniem wagi jest.
Np. mojego pierwszego syna na USG doktorek oszacował na 3700g a dwa dni po tym oszacowaniu urodziłam i miał 3830g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 17:34
-
martyna1301 wrote:LaRa nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę, z jednej strony jednak boję sie ze u mnie zacznie się w najmniej oczekiwanym momencie
tego chyba każda z ciężarówek się boi, że akcja rozpocznie się w najmniej oczekiwanym momencie -
LaRa wrote:Dobrze jednak ze u mnie długo nie trzymają po cięciu i jeśli wszystko bedzie ok to w niedziele wracamy do domu.
ciekawe ile w moim szpitalu trzymają po CC, no nic dopytam się w przyszłym tygodniu. -
Ja z kosmetyków mam zestaw HIPP i do pupy bepanthen (+maluśkie opakowanie sudocremu na wszelki wypadek).
Miałam dzisiaj USG i nie wiem czy mam się cieszyć czy jeszcze bardziej bać. Dziecko wcześniej było poprzecznie, teraz tak jakby trochę zmieniło pozycję. Tzn nadal leży bokiem ale już z główką w dół. Z tego jak babka pokazywała mi na monitorku i tłumaczyła to leży trochę jak taki ślimak Główka skierowana do dołu, twarzą do brzucha, reszta ciałka wygięta w taki mega łuk począwszy od mojej lewej strony, z tułowiem z lewej do prawej przez środek brzucha i z nogami nisko po prawej stronie...
Najpierw strasznie bałam się cesarki. Jak pogodziłam się z myślą że przez pozycję dziecka mogę ją mieć, to Mały zaczął się przesuwać. Teraz straaasznie boję się SN, że będzie to skomplikowany poród przez to dziwne ułożenie ciałka -
ines. wrote:My narazie bez emolientow. Wprowadzimy jeśli zajdzie potrzeba. Z kosmetyków HiPP i babydream _ czyli jak najprostsze składem. Z 'aptecznych' linomag sudokrem i bepanthen.
ja również póki co zrezygnowałam z emolientów. Do kąpania mam HIPP - żel do mycia ciała i włosów, HIPP - mleczko pielęgnacyjne. Sudokrem oraz bepanthen również posiadam. Do pępka octenisept.
Duszka gratulacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 17:50
-
myszka 30 wrote:Dziekuje za odpowiedzi:) Zastanawiam sie nad kosmetykami wlasnie z HIPP, a pozniej ewentualnie emolienty jesli bedzie taka potrzeba. A oliwke czy jakis krem bedziecie stosowac?
Hipp ma dobrą oliwkę z naturalnym składem (bez pochodnych węgla czyli np parafiny), ja na razie mam krem do twarzy i ciała też z Hippa, ale oliwkę pewnie kupię do masażu po kąpieli, ponoć taki masaż fajnie przeciwdziała kolkom.
Tu jest fajny blog z analizami składów kosmetyków m.in dla dzieci:
http://www.srokao.pl/search/label/Analiza%20dla%20dzieci?max-results=10