X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak jestem zdania, ze wózek posłuży długie lata (i nie na jedno dziecko), więc jestem zdania by kupić nowy. Mi bardzo podoba się firmy bebetto 3w1 z fotelikiem do 13 kg. Jest tyle gadżetów w nim, że mi szczęka opadła... Super patenty.

Co do wyprawki to myślę, że 2 msc przed porodem trzeba mieć większość i torbę spakowaną gdyby okazało się, że dzieciątko pcha się na świat wcześniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:40

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
    Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.

Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )

https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:53

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zestawy maja ciężkie spacerówki. Dużo kobiet narzeka na iść trudność w składaniu, dużo miejsca w aucie 😊

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
    Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.

Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )

https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/
    Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I zestawy maja ciężkie spacerówki. Dużo kobiet narzeka na iść trudność w składaniu, dużo miejsca w aucie 😊
    Ten model, który nam się podoba jest genialny, bo mega się składa, widzieiśmy filmik na youtubie. Jest szansa, że nawet zmieści się w naszym małym bagażniku autka. I tak przed ew.zajuoem udamy się zobaczyć wózek stacjonarnie by upewnić się w wyborze

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem
    Bardziej o 3w1 chodziło mi o typowe nosidlo. Takie jak niektóre marki wózków proponują np tako - gondola, spacerówka, nosidlo. Ta sama firma

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    Ten model, który nam się podoba jest genialny, bo mega się składa, widzieiśmy filmik na youtubie. Jest szansa, że nawet zmieści się w naszym małym bagażniku autka. I tak przed ew.zajuoem udamy się zobaczyć wózek stacjonarnie by upewnić się w wyborze
    W sklepach można zejść z wózkiem i spokojnie sobie do auta spróbować zapakować.
    Więc warto albo przyjechać 2 autami. Albo tym mniejszym. 😊

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Kurde ja narazie nie mysle o zakupach...Chyba nie umiem sie jeszcze cieszyc tą ciąża.Mdlosci i wymioty tak mnie wykanczają ,ze nie mam sily sie cieszyc.Moze po prenatalnych mi sie zmieni albo jak przejda te mdlosci :/
    Narazie to jestem przerazona myslą o tych badaniach,juz widze jak sie bede stresowac przed
    Beti mam identycznie.. Jestem już wykończona, schudłam 8 kg.. Do tego czekam na prenatalne jak na zbawienie. Trochę mnie to uspokoi po ostatnich traumatycznych przeżyciach i może wreszcie do mnie dotrze że tym razem może się udać.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Beti mam identycznie.. Jestem już wykończona, schudłam 8 kg.. Do tego czekam na prenatalne jak na zbawienie. Trochę mnie to uspokoi po ostatnich traumatycznych przeżyciach i może wreszcie do mnie dotrze że tym razem może się udać.
    Łoo matko.To duzo.Ja raczej nie schudlam.Jem kiedy mam ochote a i tak nie wiem ile z tego zostaje ☹
    Najgorsze ,ze mialam nadzieje,ze to zaraz minie a teraz wydaje mi sie ,ze to jednak wina proga...Obojetnie czy bralam duphaston czy luteine tak samo zle sie czuje.Jak zmniejszylam luteine na 2x100 a nie 3x100 to lepiej sie czuje ale...brzuch mnie boli ☹Wiec zwiekszylam dawke i znowu mdlosci

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się z utraty wagi. Ja mam +1.5kg🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +2kg, ale jem jak czuje głód, wtedy nie mam dużych mdłości.

Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.
    Polecam łóżeczka dostawne jeśli lubicie się wysypiać. Mam po pierwszej córce chicco next2me dream i było super przez pierwsze 7mcy zanim skubana się nauczyła wyskakiwać. Mało miejsca zajmuje, łatwo karmić piersią dziecko jest spokojniejsze. My to strasznie się balismy sids na początku więc w łóżeczku był monitor oddechu.

Finezja19 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również polecam łóżeczko dostanę chicco next2me :) u nas zdalo egzamin przy synku i teraz znów wyciągniemy je ze strychu :) to najlepsze co może być :) moja siostra do swojego dziecka również je kupiła :) poza tym polecam buhaczek ręczny - super do przenoszenia dziecka między pomieszczeniami.

Wczoraj byłam na obciążeniu glukoza z uwagi na cukrzycę w poprzedniej ciąży i mam odpowiednio
    Na czczo 86
    Po 1h 148
    Po 2h 139

Po 2 h na granicy.. Od 140 jest już przekroczenie i czekam na inf od lekarza czy coś z tym już robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:10

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    My dla córki mamy obecnie dwa foteliki, jeden w moim samochodzie na isofix, obracany i to jest bardzo wygodne. A u męża fotelik na pasy, który można zamontować w każdym aucie - taki bardziej awaryjny.
    A ten pierwszy fotelik - nosidełko mieliśmy cybexa zapinanaliśmy go na pasy, bo stwierdziłam, że dokupowanie bazy za ponad tysiąc złotych to przesada. Po pierwszych 2-3 próbach już robiło się to bez problemu. Minusem tego fotelika była waga - był naprawdę mega ciężki. Póki córka ważyła 4-5 kg to jeszcze jako tako było, a później już nie byłam w stanie unieść jej w tym foteliku. Ten fotelik mieliśmy po córce szwagra, więc teraz będziemy musieli kupić jakiś nowy.

1000 zł baza? Z Maxi Cosi kosztuje połowę tego :P i można korzystać z niej przy następnym foteliku. Tylko wtedy tyłem max do 18kg, to też duża wada isofixa dla mnie.
    MałaMiss wrote:

Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela :P obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało ;) Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tylko te tyłem maja test plus 😊

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..
    O kurcze, a ja wlasnie myslałam o Tito chyba S-line lub premium. Zmartwilaś mnie. Ale może w nowej generacji poprawili hamulce???

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela :P obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało ;) Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.
    Właśnie pomyslę o tym, 2w1 plus fotelik lub 4w1 jeśli fotelik z bazą będzie ok. Na razie tylko wstępnie patrzyłam na opcje, jestem zielona w temacie...

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego moim zdaniem to są takie dwie rzeczy co warto rozglądać się na początku. Bo jak masz wybrany model i fotelika i wózka to potem sobie tylko porównujesz w ciąży oferty tych konkretnych. Zdarzają się różne promki itd. i wtedy wiadomo opłaca się bardziej, czasem upolujesz w zestawie to co chciałaś, czasem kupisz każde osobno, ale na takich wyprzedażach, że i tak do przodu xD a jak nie masz obmyślanego to zwykle jak na połówce ciąży rzucą jakąś wyprz to kupujesz to co jest w dobrej cenie, a niekoniecznie to przemyślisz i potem można się rozczarować. Jeśli o wózki chodzi to Snap ma spore grono zwolenniczek. Ja dla Stasia kupiłam X-Landera i też byłam zadowolona. To trwałe wózki i też z zamiarem, że dla kolejnych dzieci, nikt nie pomyślał, że będą się pchać dwa na raz xD tzn ja to w ogóle niezbyt wózka używałam, ale inni domownicy korzystali. Ja mieszkam na wsi i mam X-Landera X-Move to typowo "terenowy" wózek. Jak musiałam iść w pole i Stasiek zasnął mi w chuście na plecach to go tam zaprowadziłam, zrzuciłam do wózka i sobie w nim spał i po każdej grudzie ujechał. Jak wróciłam do pracy to mały został z moją babcią i wózek już wyemigrował na stałe do niej. Ma kilka schodów przed domem, mieszka sama, bo zajęła się nim po śmierci dziadka. I zjeżdżała tym wózkiem normalnie po schodach z dzieckiem w środku. Ja też tak robiłam u mnie przed domem. Jak zasnął na spacerze to wjeżdżałyśmy i nawet się nie obudził. Ma dobre pompowane koła, chociaż pompowanie ich jest upierdliwe. Jednak przez te ponad 2 lata mąż robił to raz. Jest niestety ciężki - ponad 13kg. Do bloku bez windy, albo jak ktoś musi do wysokiego bagażnika pakować często to średnio. Miejsca też zajmie w bagażniku sporo. Zależy kto co potrzebuje, ja tylko w chuście nosiłam także to dla mnie nie był żaden minus. Jest taka pośrednia wersja X-Pulse między X-Move a miejskim wózkiem i na początku go chciałam, ale odradzam - słabo się podbija. Teraz X-Lander bardzo poszerzył ofertę miejskich wózków, mają nawet coś co zakłądasz po słożeniu na ramię jak torebkę xD musiałybyście potestować w sklepie konkretne modele, ale ogólnie firmę mogę polecić ;) teraz dla dwójki wybrałam Mountain Buggy Duet. Kumpela z Irlandii mi go pokazała, bo też rodzi bliźniaki xD wózek jeden obok drugiego a tylko 3cm szerszy od mojego X-Landera xD miód na moje antywózkowe serce <3

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • melisa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:15

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ