CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jednak jestem zdania, ze wózek posłuży długie lata (i nie na jedno dziecko), więc jestem zdania by kupić nowy. Mi bardzo podoba się firmy bebetto 3w1 z fotelikiem do 13 kg. Jest tyle gadżetów w nim, że mi szczęka opadła... Super patenty.
Co do wyprawki to myślę, że 2 msc przed porodem trzeba mieć większość i torbę spakowaną gdyby okazało się, że dzieciątko pcha się na świat wcześniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:40
-
nick nieaktualnyTeż byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.
Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )
https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:53
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Też byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.
Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )
https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/ -
PLPaulina wrote:I zestawy maja ciężkie spacerówki. Dużo kobiet narzeka na iść trudność w składaniu, dużo miejsca w aucie 😊
-
nick nieaktualnyMałaMiss wrote:Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem
-
nick nieaktualnyMałaMiss wrote:Ten model, który nam się podoba jest genialny, bo mega się składa, widzieiśmy filmik na youtubie. Jest szansa, że nawet zmieści się w naszym małym bagażniku autka. I tak przed ew.zajuoem udamy się zobaczyć wózek stacjonarnie by upewnić się w wyborze
Więc warto albo przyjechać 2 autami. Albo tym mniejszym. 😊 -
Beti82 wrote:Kurde ja narazie nie mysle o zakupach...Chyba nie umiem sie jeszcze cieszyc tą ciąża.Mdlosci i wymioty tak mnie wykanczają ,ze nie mam sily sie cieszyc.Moze po prenatalnych mi sie zmieni albo jak przejda te mdlosci
Narazie to jestem przerazona myslą o tych badaniach,juz widze jak sie bede stresowac przed22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Beti mam identycznie.. Jestem już wykończona, schudłam 8 kg.. Do tego czekam na prenatalne jak na zbawienie. Trochę mnie to uspokoi po ostatnich traumatycznych przeżyciach i może wreszcie do mnie dotrze że tym razem może się udać.
Najgorsze ,ze mialam nadzieje,ze to zaraz minie a teraz wydaje mi sie ,ze to jednak wina proga...Obojetnie czy bralam duphaston czy luteine tak samo zle sie czuje.Jak zmniejszylam luteine na 2x100 a nie 3x100 to lepiej sie czuje ale...brzuch mnie boli ☹Wiec zwiekszylam dawke i znowu mdlosci -
nick nieaktualny
-
Ja mam +2kg, ale jem jak czuje głód, wtedy nie mam dużych mdłości.
Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.
-
Karolka9 wrote:Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..
-
I ja również polecam łóżeczko dostanę chicco next2me u nas zdalo egzamin przy synku i teraz znów wyciągniemy je ze strychu to najlepsze co może być moja siostra do swojego dziecka również je kupiła poza tym polecam buhaczek ręczny - super do przenoszenia dziecka między pomieszczeniami.
Wczoraj byłam na obciążeniu glukoza z uwagi na cukrzycę w poprzedniej ciąży i mam odpowiednio
Na czczo 86
Po 1h 148
Po 2h 139
Po 2 h na granicy.. Od 140 jest już przekroczenie i czekam na inf od lekarza czy coś z tym już robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:10
-
calineczka88 wrote:My dla córki mamy obecnie dwa foteliki, jeden w moim samochodzie na isofix, obracany i to jest bardzo wygodne. A u męża fotelik na pasy, który można zamontować w każdym aucie - taki bardziej awaryjny.
A ten pierwszy fotelik - nosidełko mieliśmy cybexa zapinanaliśmy go na pasy, bo stwierdziłam, że dokupowanie bazy za ponad tysiąc złotych to przesada. Po pierwszych 2-3 próbach już robiło się to bez problemu. Minusem tego fotelika była waga - był naprawdę mega ciężki. Póki córka ważyła 4-5 kg to jeszcze jako tako było, a później już nie byłam w stanie unieść jej w tym foteliku. Ten fotelik mieliśmy po córce szwagra, więc teraz będziemy musieli kupić jakiś nowy.
1000 zł baza? Z Maxi Cosi kosztuje połowę tego i można korzystać z niej przy następnym foteliku. Tylko wtedy tyłem max do 18kg, to też duża wada isofixa dla mnie.
MałaMiss wrote:Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem
Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Mania25 wrote:A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..
-
Kinga13 wrote:Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.
-
Dlatego moim zdaniem to są takie dwie rzeczy co warto rozglądać się na początku. Bo jak masz wybrany model i fotelika i wózka to potem sobie tylko porównujesz w ciąży oferty tych konkretnych. Zdarzają się różne promki itd. i wtedy wiadomo opłaca się bardziej, czasem upolujesz w zestawie to co chciałaś, czasem kupisz każde osobno, ale na takich wyprzedażach, że i tak do przodu xD a jak nie masz obmyślanego to zwykle jak na połówce ciąży rzucą jakąś wyprz to kupujesz to co jest w dobrej cenie, a niekoniecznie to przemyślisz i potem można się rozczarować. Jeśli o wózki chodzi to Snap ma spore grono zwolenniczek. Ja dla Stasia kupiłam X-Landera i też byłam zadowolona. To trwałe wózki i też z zamiarem, że dla kolejnych dzieci, nikt nie pomyślał, że będą się pchać dwa na raz xD tzn ja to w ogóle niezbyt wózka używałam, ale inni domownicy korzystali. Ja mieszkam na wsi i mam X-Landera X-Move to typowo "terenowy" wózek. Jak musiałam iść w pole i Stasiek zasnął mi w chuście na plecach to go tam zaprowadziłam, zrzuciłam do wózka i sobie w nim spał i po każdej grudzie ujechał. Jak wróciłam do pracy to mały został z moją babcią i wózek już wyemigrował na stałe do niej. Ma kilka schodów przed domem, mieszka sama, bo zajęła się nim po śmierci dziadka. I zjeżdżała tym wózkiem normalnie po schodach z dzieckiem w środku. Ja też tak robiłam u mnie przed domem. Jak zasnął na spacerze to wjeżdżałyśmy i nawet się nie obudził. Ma dobre pompowane koła, chociaż pompowanie ich jest upierdliwe. Jednak przez te ponad 2 lata mąż robił to raz. Jest niestety ciężki - ponad 13kg. Do bloku bez windy, albo jak ktoś musi do wysokiego bagażnika pakować często to średnio. Miejsca też zajmie w bagażniku sporo. Zależy kto co potrzebuje, ja tylko w chuście nosiłam także to dla mnie nie był żaden minus. Jest taka pośrednia wersja X-Pulse między X-Move a miejskim wózkiem i na początku go chciałam, ale odradzam - słabo się podbija. Teraz X-Lander bardzo poszerzył ofertę miejskich wózków, mają nawet coś co zakłądasz po słożeniu na ramię jak torebkę xD musiałybyście potestować w sklepie konkretne modele, ale ogólnie firmę mogę polecić teraz dla dwójki wybrałam Mountain Buggy Duet. Kumpela z Irlandii mi go pokazała, bo też rodzi bliźniaki xD wózek jeden obok drugiego a tylko 3cm szerszy od mojego X-Landera xD miód na moje antywózkowe serce08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej