X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak jestem zdania, ze wózek posłuży długie lata (i nie na jedno dziecko), więc jestem zdania by kupić nowy. Mi bardzo podoba się firmy bebetto 3w1 z fotelikiem do 13 kg. Jest tyle gadżetów w nim, że mi szczęka opadła... Super patenty.

Co do wyprawki to myślę, że 2 msc przed porodem trzeba mieć większość i torbę spakowaną gdyby okazało się, że dzieciątko pcha się na świat wcześniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:40

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
    Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.

Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )

https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:53

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zestawy maja ciężkie spacerówki. Dużo kobiet narzeka na iść trudność w składaniu, dużo miejsca w aucie 😊

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też byłam tego zdania. Ale moje dziecko nie. 😉
    Nie lubi wózka. I choć ma 15 Msc używamy go rzadko. I tutaj moja wizja będzie służył długo legla w gruzach.

Fajne są te bebetto (tylko pamiętaj. Nosidlo to nie fotelik do auta. Brak testów zderzeniowych )

https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/
    Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I zestawy maja ciężkie spacerówki. Dużo kobiet narzeka na iść trudność w składaniu, dużo miejsca w aucie 😊
    Ten model, który nam się podoba jest genialny, bo mega się składa, widzieiśmy filmik na youtubie. Jest szansa, że nawet zmieści się w naszym małym bagażniku autka. I tak przed ew.zajuoem udamy się zobaczyć wózek stacjonarnie by upewnić się w wyborze

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    Mają fotelik w pakiecie 3w1, np. maxi-cosi CabrioFix 0-13kg. Niestety foteliki jakie można wybrać (nawet za dopłatą) są tylko do jazdy tyłem, ale kompatybilne z wózkiem
    Bardziej o 3w1 chodziło mi o typowe nosidlo. Takie jak niektóre marki wózków proponują np tako - gondola, spacerówka, nosidlo. Ta sama firma

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    Ten model, który nam się podoba jest genialny, bo mega się składa, widzieiśmy filmik na youtubie. Jest szansa, że nawet zmieści się w naszym małym bagażniku autka. I tak przed ew.zajuoem udamy się zobaczyć wózek stacjonarnie by upewnić się w wyborze
    W sklepach można zejść z wózkiem i spokojnie sobie do auta spróbować zapakować.
    Więc warto albo przyjechać 2 autami. Albo tym mniejszym. 😊

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Kurde ja narazie nie mysle o zakupach...Chyba nie umiem sie jeszcze cieszyc tą ciąża.Mdlosci i wymioty tak mnie wykanczają ,ze nie mam sily sie cieszyc.Moze po prenatalnych mi sie zmieni albo jak przejda te mdlosci :/
    Narazie to jestem przerazona myslą o tych badaniach,juz widze jak sie bede stresowac przed
    Beti mam identycznie.. Jestem już wykończona, schudłam 8 kg.. Do tego czekam na prenatalne jak na zbawienie. Trochę mnie to uspokoi po ostatnich traumatycznych przeżyciach i może wreszcie do mnie dotrze że tym razem może się udać.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Beti mam identycznie.. Jestem już wykończona, schudłam 8 kg.. Do tego czekam na prenatalne jak na zbawienie. Trochę mnie to uspokoi po ostatnich traumatycznych przeżyciach i może wreszcie do mnie dotrze że tym razem może się udać.
    Łoo matko.To duzo.Ja raczej nie schudlam.Jem kiedy mam ochote a i tak nie wiem ile z tego zostaje ☹
    Najgorsze ,ze mialam nadzieje,ze to zaraz minie a teraz wydaje mi sie ,ze to jednak wina proga...Obojetnie czy bralam duphaston czy luteine tak samo zle sie czuje.Jak zmniejszylam luteine na 2x100 a nie 3x100 to lepiej sie czuje ale...brzuch mnie boli ☹Wiec zwiekszylam dawke i znowu mdlosci

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się z utraty wagi. Ja mam +1.5kg🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +2kg, ale jem jak czuje głód, wtedy nie mam dużych mdłości.

Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Ja myślę kupić łóżeczko i wozek już w marcu.tylko zastanawiam się jakie. Myślałam nad ikea, ale nie wiem jak z jakością. Ja jestem minimalistką i nie lubię kupować dużej ilości rzeczy.
    Polecam łóżeczka dostawne jeśli lubicie się wysypiać. Mam po pierwszej córce chicco next2me dream i było super przez pierwsze 7mcy zanim skubana się nauczyła wyskakiwać. Mało miejsca zajmuje, łatwo karmić piersią dziecko jest spokojniejsze. My to strasznie się balismy sids na początku więc w łóżeczku był monitor oddechu.

Finezja19 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również polecam łóżeczko dostanę chicco next2me :) u nas zdalo egzamin przy synku i teraz znów wyciągniemy je ze strychu :) to najlepsze co może być :) moja siostra do swojego dziecka również je kupiła :) poza tym polecam buhaczek ręczny - super do przenoszenia dziecka między pomieszczeniami.

Wczoraj byłam na obciążeniu glukoza z uwagi na cukrzycę w poprzedniej ciąży i mam odpowiednio
    Na czczo 86
    Po 1h 148
    Po 2h 139

Po 2 h na granicy.. Od 140 jest już przekroczenie i czekam na inf od lekarza czy coś z tym już robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:10

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    My dla córki mamy obecnie dwa foteliki, jeden w moim samochodzie na isofix, obracany i to jest bardzo wygodne. A u męża fotelik na pasy, który można zamontować w każdym aucie - taki bardziej awaryjny.
    A ten pierwszy fotelik - nosidełko mieliśmy cybexa zapinanaliśmy go na pasy, bo stwierdziłam, że dokupowanie bazy za ponad tysiąc złotych to przesada. Po pierwszych 2-3 próbach już robiło się to bez problemu. Minusem tego fotelika była waga - był naprawdę mega ciężki. Póki córka ważyła 4-5 kg to jeszcze jako tako było, a później już nie byłam w stanie unieść jej w tym foteliku. Ten fotelik mieliśmy po córce szwagra, więc teraz będziemy musieli kupić jakiś nowy.

1000 zł baza? Z Maxi Cosi kosztuje połowę tego :P i można korzystać z niej przy następnym foteliku. Tylko wtedy tyłem max do 18kg, to też duża wada isofixa dla mnie.
    MałaMiss wrote:

Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela :P obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało ;) Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tylko te tyłem maja test plus 😊

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A ja odradzam bebetto. Mamy bebetto Tito i ten hamulec ręczny uległ zniszczeniu. Będziemy probowali naprawić ale jeśli się nie uda to trzeba będzie myśleć nad zakupem może używanego stelaża... Choć podobno nie my jedni jesteśmy z takim przypadkiem..
    O kurcze, a ja wlasnie myslałam o Tito chyba S-line lub premium. Zmartwilaś mnie. Ale może w nowej generacji poprawili hamulce???

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Foteliki z pierwszej grupy wagowej, czyli 0-13kg są TYLKO do jazdy tyłem. Nie wolno inaczej przewozić niemowląt i nie kupisz innego fotela :P obecnie większość foteli jest kompatybilna z wózkiem. Wystarczy kupić odpowiednią przejściówkę. Także kompletnie nie warto patrzeć na to co masz w zestawie i wybierać wózek osobno i fotel osobno pod siebie, bo co byś nie wybrała masz 90% szans, że będzie do siebie pasowało ;) Potem dopiero kolejne fotele po łupinie możesz wybierać w modelach tyłem, przodem lub obracane przód/tył.
    Właśnie pomyslę o tym, 2w1 plus fotelik lub 4w1 jeśli fotelik z bazą będzie ok. Na razie tylko wstępnie patrzyłam na opcje, jestem zielona w temacie...

eda3cbc792.png

2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego moim zdaniem to są takie dwie rzeczy co warto rozglądać się na początku. Bo jak masz wybrany model i fotelika i wózka to potem sobie tylko porównujesz w ciąży oferty tych konkretnych. Zdarzają się różne promki itd. i wtedy wiadomo opłaca się bardziej, czasem upolujesz w zestawie to co chciałaś, czasem kupisz każde osobno, ale na takich wyprzedażach, że i tak do przodu xD a jak nie masz obmyślanego to zwykle jak na połówce ciąży rzucą jakąś wyprz to kupujesz to co jest w dobrej cenie, a niekoniecznie to przemyślisz i potem można się rozczarować. Jeśli o wózki chodzi to Snap ma spore grono zwolenniczek. Ja dla Stasia kupiłam X-Landera i też byłam zadowolona. To trwałe wózki i też z zamiarem, że dla kolejnych dzieci, nikt nie pomyślał, że będą się pchać dwa na raz xD tzn ja to w ogóle niezbyt wózka używałam, ale inni domownicy korzystali. Ja mieszkam na wsi i mam X-Landera X-Move to typowo "terenowy" wózek. Jak musiałam iść w pole i Stasiek zasnął mi w chuście na plecach to go tam zaprowadziłam, zrzuciłam do wózka i sobie w nim spał i po każdej grudzie ujechał. Jak wróciłam do pracy to mały został z moją babcią i wózek już wyemigrował na stałe do niej. Ma kilka schodów przed domem, mieszka sama, bo zajęła się nim po śmierci dziadka. I zjeżdżała tym wózkiem normalnie po schodach z dzieckiem w środku. Ja też tak robiłam u mnie przed domem. Jak zasnął na spacerze to wjeżdżałyśmy i nawet się nie obudził. Ma dobre pompowane koła, chociaż pompowanie ich jest upierdliwe. Jednak przez te ponad 2 lata mąż robił to raz. Jest niestety ciężki - ponad 13kg. Do bloku bez windy, albo jak ktoś musi do wysokiego bagażnika pakować często to średnio. Miejsca też zajmie w bagażniku sporo. Zależy kto co potrzebuje, ja tylko w chuście nosiłam także to dla mnie nie był żaden minus. Jest taka pośrednia wersja X-Pulse między X-Move a miejskim wózkiem i na początku go chciałam, ale odradzam - słabo się podbija. Teraz X-Lander bardzo poszerzył ofertę miejskich wózków, mają nawet coś co zakłądasz po słożeniu na ramię jak torebkę xD musiałybyście potestować w sklepie konkretne modele, ale ogólnie firmę mogę polecić ;) teraz dla dwójki wybrałam Mountain Buggy Duet. Kumpela z Irlandii mi go pokazała, bo też rodzi bliźniaki xD wózek jeden obok drugiego a tylko 3cm szerszy od mojego X-Landera xD miód na moje antywózkowe serce <3

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • melisa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:15

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ