CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj za to ledwo żywa, ledwo wstałam, ledwo się doczłapałam do pracy. Nic zjeść nie mogłam, a ostatnio już tak dobrze było, a tu dzisiaj guz w żołądku, klucha w przełyku.
Już nie pamiętam jak mięso smakuje. Ja zapalony mięsożerca od 1,5 miesiąca wcinam owoce, warzywa i nabiał. Mam nadzieję, że za jakiś czas to obrzydzenie do mięsa minie 😂 -
Bunia89 wrote:Już nie pamiętam jak mięso smakuje. Ja zapalony mięsożerca od 1,5 miesiąca wcinam owoce, warzywa i nabiał. Mam nadzieję, że za jakiś czas to obrzydzenie do mięsa minie 😂
-
Pati96 wrote:Dziewczyny mam pytanko używacie lub będziecie używać adaptera do pasów w samochodzie ? Bo ja chciałabym kupić, ale nie wiem jakiej firmy itd ? Tak na prawdę od kiedy powinno się zacząć używać?
-
Kacha wrote:Ja wczoraj zrobiłam już test PAPPA i beta hcg, do tego usg mam w sobotę, więc Beti możesz mnie dopisać do listy.
-
Finezja19 wrote:Gratulacje! A co tym problemem co miałaś ? Już lepiej ? Masz dalej leżeć czy już wróciło do normy ?
-
Beti82 wrote:Nie wolno pominac dawki heparyny
Beti 82 belly_love jak myślicie jak długo będziemy brać tę heparynę?Do końca ciąży?
Mnie tak samo zastanawia progesteron bo już zdycham od niego, czuję się po nim fatalnie.
Finezja19 ja Acard rano heparynę popołudniu.Zaznacz sobie na tabletkach dni:)
Też mnie męczy bezsenność i bardzo lekki sen.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Beti 82 belly_love jak myślicie jak długo będziemy brać tę heparynę?Do końca ciąży?
Mnie tak samo zastanawia progesteron bo już zdycham od niego, czuję się po nim fatalnie.
Finezja19 ja Acard rano heparynę popołudniu.Zaznacz sobie na tabletkach dni:)
Też mnie męczy bezsenność i bardzo lekki sen.
Ja biore rano heparyne a acard na noc
Ile bierzesz proga?
Ja naszczescie ze spaniem nie mam problemu,problem mam z kotem...
Kuzwa nie wiem czy on cos czuje ale przylazi do mnie w nocy kladzie sie obok głowy i mi mruczy.Nigdy tego nie robil a ma juz 12 lat
Szczerze mowiac mnie to wkurza bo nas budzi a jak go wywalam z lózka to drze jape na cały domOlciak lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Heparyna jeszcze w pologu Odstawia sie chyba przed samym porodem tylko.
Ile bierzesz proga?
Kuzwa nie wiem czy on cos czuje ale przylazi do mnie w nocy kladzie sie obok głowy i mi mruczy.Nigdy tego nie robil a ma juz 12 lat
Szczerze mowiac mnie to wkurza bo nas budzi a jak go wywalam z lózka to drze jape na cały dom
Beti82 dziękuję, czyli męczymy się z heparyną do końca.
Proga mam Progesterone Besin dwa razy po jednej i Luteinę dwa razy po dwie.Okropnie jest po nim mam zawroty głowy, mdłości się nasilają.
A kot na 100% coś czuje:) podobno koty tak mają już od wielu dziewczyn to słyszałam, że np kładą im się na brzuchu żeby wygrzewać.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Beti82 dziękuję, czyli męczymy się z heparyną do końca.
Proga mam Progesterone Besin dwa razy po jednej i Luteinę dwa razy po dwie.Okropnie jest po nim mam zawroty głowy, mdłości się nasilają.
A kot na 100% coś czuje:) podobno koty tak mają już od wielu dziewczyn to słyszałam, że np kładą im się na brzuchu żeby wygrzewać.
Pytalam ostatnio gina ale takiego starego na nfz ,Powiedzial ,ze moge 150 brac ale...mam wrazenie ,ze mnie brzuch bardziej boli jak biore mniejsza dawke -
nick nieaktualny
-
Moj lekarz cos kombinuje zeby po 14tc odstawic heparyne. Nie jestem z tego zadowolona, ale zobaczymy jak bedzie. I biore Neoparin wieczorem, a Acard rano. Chociaz wiekszosc ginekologow jest zdania, ze Acard bierze sie wieczorem. A ja dalej jestem na duphaston 2x1 i luteine 2x1. Mam nadzieje, ze w poniedzialek troche z tego zejde.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Heparyna jeszcze w pologu Odstawia sie chyba przed samym porodem tylko.
Ile bierzesz proga?
Szczerze mowiac mnie to wkurza bo nas budzi a jak go wywalam z lózka to drze jape na cały dom
Niekoniecznie bo ja heparynę najprawdopodobniej będę brała tylko do 14 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 10:29
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
To wszystko zależy na co konkretnie bierzecie tą heparynę, ja np na zakrzepicę i jak bym odstawiła to prawdopodobnie bym zabiła zarodek i poroniła. Lekarka, która się specjalizuje w poronieniach nawykowych, powiedziała też, że ta trombofilia była przyczyną poprzednich poronień.
Ja muszę brać do końca ciąży, ale szczerze to wam powiem, że już się tak przyzwyczaiłam że w ogóle nie czuję bólu, tak umiejętnie wbijam, że nie przebijam sobie już naczynek ;d
Ja biorę 2x Luteine 100 - ale nie wiem jak długo, na pewno do póki nie będzie łożyska
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Adapter besafe można kupić na olx używany za pół ceny chyba lepiej niż wypozyczac.
Ja nie jem mięsa już 3 lata, ale jakoś jak były imprezy rodzinne i leżało na stole mięso to mi nie przeszkadzało, a teraz na sam zapach mnie mdli, że nie mogę wysiedziec 🤷♀️17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️