CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inezkaa wrote:Cześć, czytam was już jakiś czas 🙋♀️. Poproszę o dopisanie termin według OM 10.06.2020 a 28.11 prenatalne.
Gratulacje dla wszystkich, mocno ściskam kciuki za wizyty i strasznie cieszę się z udanych prenatalnych, zawsze każde zdjęcie podglądam kilka razy, nie często się udzielam na forum ale napewno będę tu cały czas ☺️
Skad jestes? -
melisa wrote:Ja mam w ciąży wizytu co 4 tygodnie u endokrynologa, usg tarczycy ok, przeciwciala też.
Ja sie chyba wykoncze finansowo haha -
Finezja19 wrote:Mi TSH wyszło 0,45 więc chyba okay, generalnie wyniki wszystkie mam w normie, więc się cieszę, nawet wit D mi dobrze wyszła
Ja mam teraz 1,35 biore 2 dni 75 na 3 -50 -
Dzisiaj ja pochwalę się brzuszkiem robię zdjęcia w pionie i chyba obraca mi w poziom, muszę wziąć to pod uwagę następnym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 17:47
Beti82, Whoosie, Pati96, Moniquue, Finezja19, Lilka94, kasia_1988, Wombat, PLPaulina, Olciak, Bunia89 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
kasia_1988 wrote:Dziewczyny wczoraj zdążyło mi się wymiotować parę razy i dzisiaj to sama al3 rzecz w tym że jak wymiotowalam to wczoraj dwa razy leciała mi krew i dzisiaj raz . Biorę akard i heparyne czy może mieć to coś wspólnego z lekami ?
Wiem,ze niby od heparyny sa rozne krwawienia ale ja na sobie tego nie potwierdzam.
Biore i acard i heparyne a nigdy mi jakos z niczego wiecej nie lecialo nawet przy pobieraniu krwi -
Ja Tsh mam w normie, ale nigdy nie miałam z tym problemu. Za to mam IO i mimo brania metformaxu 850 glukozę miałam w górnej granicy normy...zobaczymy co Pani doktor w czwartek na to powie.
A co do prenatalnych to ja nie mam jeszcze terminu także też jestem na szarym końcu -
Whoosie wrote:Ja Tsh mam w normie, ale nigdy nie miałam z tym problemu. Za to mam IO i mimo brania metformaxu 850 glukozę miałam w górnej granicy normy...zobaczymy co Pani doktor w czwartek na to powie.
A co do prenatalnych to ja nie mam jeszcze terminu także też jestem na szarym końcu
A wlasnie jak to jest mlodym nie proponują lekarze? Ja nie wiem bo ja stara to od razu mialam mowione hahah
ALe spotkalam sie z dziewczynami co nie wiedza nawet co to prenatalne -
Ja będę miała dopiero drugą wizytę i dlatego jeszcze nie mam, dopiero zaczęłam 11 tydzien. Mam 29 lat, ale jesteśmy w grupie ryzyka, bo mój partner i jego siostra urodzili się z wadami genetycznymi i będziemy mieć też badania krwi jakieś dodatkowo ( podobno kieruje się na nie kobiety po 40-stce dopiero obowiązkowo) także w czwartek pewnie się dowiem co i jak
-
Beti82 wrote:A duza dawke bierzesz euthyroxu? Moze troche zmniejszyc? 0,45 w ciazy jest ok ale nie musisz chyba tak niskiej miec
Ja mam teraz 1,35 biore 2 dni 75 na 3 -50
Ja nie biorę żadnych leków na tarczyce, nigdy nie brałam
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Ja nie biorę żadnych leków na tarczyce, nigdy nie brałam
-
Beti82 wrote:Jeszcze nie masz?? To zapytaj w czwartek bo jak nie Twoj bedzie robil to sie chyba troche czeka na te badania.NOOo chyba ,ze jestes taka mloda ,ze nie musisz
A wlasnie jak to jest mlodym nie proponują lekarze? Ja nie wiem bo ja stara to od razu mialam mowione hahah
ALe spotkalam sie z dziewczynami co nie wiedza nawet co to prenatalne
A co znaczy młode ?
Ja właśnie widziałam rozmowy na innych wątkach, że dziewczyny w ogólnie nie wiedzą co to za badanie i nawet nie będą ich robić.
Ile macie w ogóle lat ? Ja mam 25Olciak lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻