CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z prenatalnych dzisiaj prawdopodobnie mowil ze dziewczynka a moja gin mowila prawdopodobnie chlopczyk nawet jak przyjmowal mnie w szpitalu to mowil chlopczyk a jak bedzie dowiemy sie pozniej moze za okolo 2 mies albo wczesniej 😛
Wgl to sie barfzo wiercil on mu pomogl troche zeby sie obrócil do badania ale i tak sam obracal sie taki maly wiercipieta albo mala 😛
Owinal se pepowine wokol szyji ale mow ze sie wierci i to sie zmieni ma ta pepowine bardzie za szyja jak poduszke
Kosmowka jest faktyvznie przy ujsciu cos mowil ze moga byc plamienia bo jest jak konczy sie szyjka , mam nadzieje ze nke bedzie plamien bo zawalu w koncu dostane ..
A tak mierzyl i mowil ze jest dobrze jak na wiek plodu i sie zgadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 16:31
Lilka94, Finezja19, kasia_1988, Rub45, PLPaulina, Alma84, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Yamajka my zawsze wchodzimy razem od razu, nigdy nie robili problemów Powodzenia
Yamajka lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Yamajka ja od samego początku zawsze wbijam z mężem. Dzisiaj jak byliśmy pierwszy raz unieznanego lekarza to zapytałam czy mogę z mężem, a on powiedział że tak. Mąż siedział za parawanem (nawet go lekarz nie zawołał żeby se popatrzył?) coś tam na własną reke zerkal zza, ale malo widział. Ja nie widziałam nic więc i tak mu zazdroszczę.
Jak zapytałam lekarza czy to chłopiec czy dziewczynka, to odpowiedział żebym zapytała się męża co mi zrobił. Wtf?!Yamajka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Yamajka ja od samego początku zawsze wbijam z mężem. Dzisiaj jak byliśmy pierwszy raz unieznanego lekarza to zapytałam czy mogę z mężem, a on powiedział że tak. Mąż siedział za parawanem (nawet go lekarz nie zawołał żeby se popatrzył?) coś tam na własną reke zerkal zza, ale malo widział. Ja nie widziałam nic więc i tak mu zazdroszczę.
Jak zapytałam lekarza czy to chłopiec czy dziewczynka, to odpowiedział żebym zapytała się męża co mi zrobił. Wtf?!Beti82 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Izape_91 wrote:Yamajka ja od samego początku zawsze wbijam z mężem. Dzisiaj jak byliśmy pierwszy raz unieznanego lekarza to zapytałam czy mogę z mężem, a on powiedział że tak. Mąż siedział za parawanem (nawet go lekarz nie zawołał żeby se popatrzył?) coś tam na własną reke zerkal zza, ale malo widział. Ja nie widziałam nic więc i tak mu zazdroszczę.
Jak zapytałam lekarza czy to chłopiec czy dziewczynka, to odpowiedział żebym zapytała się męża co mi zrobił. Wtf?!
To lekarz rzeczywiście poczucie humoru miał trafione w punkt.. Jak ja zapytalam na prenatalnych o pleć, ale nie, że jaka tylko kiedy będzie wiadomo to dostałam niemalże ochrzan, że babka z fusów nie wróży. Dlatego zdziwiłam się jak dziewczyny tutaj już po 1 prenatalnych maja stwierdzoną płec dziecka. No ale może dlatego że byłam na NFZ i w ciągu godziny babka obrobiła 10 ciężarnych... w tym kilka połówkowych -
Aa i mówił że łożysko na przedniej ścianie ::> czyyylii??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Ambriel jak już to powiedział, to potem odpowiedział że to plemnik odpowiada za płeć dziecka, ale ja nie o to pytałam. Mo to właśnie był ginekolog na NFZ, więc co się tu spodziewać 🤔Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:Aa i mówił że łożysko na przedniej ścianie ::> czyyylii??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 16:40
-
Yamajka wrote:Dziewczyny w poniedziałek ide na kolejną wizytę na USG. Z racji tego, że będzie to 15 tydzień licze na to, że lekarz podczas USG stwierdzi płeć dziecka. Chciałabym zabrać na to USG mojego mężą - było by to jego pierwsze USG Jak to rozegrać logistycznie. Wbić do gabinetu od razu we dwójkę czy najpierw mam wejść sama i uprzedzić lekarza o chęci obecności męża na usg. Dodam, że jest to wizyta prywatna , lekarz bezproblemowy. Pytanie jak WY ugryzłyście ten temat
Moj stary byl bardziej zainteresowany tym jak mi lekarz wklada ten aparat niz tym co na usg hahahah
Takze ten... powiedzialam,ze go wiecej nie wezme
Na prawdziwe prenatalne lekarz wyszedl po mnie z gabinetu i mowi zapraszam panstwa
Teraz jak pojde na prywatna wizyte to chce moja mama przemycic
NIech raz zobaczy wnuczke wiem,ze sie mega wzruszyYamajka lubi tę wiadomość
-
Dabria wrote:Z prenatalnych dzisiaj prawdopodobnie mowil ze dziewczynka a moja gin mowila prawdopodobnie chlopczyk nawet jak przyjmowal mnie w szpitalu to mowil chlopczyk a jak bedzie dowiemy sie pozniej moze za okolo 2 mies albo wczesniej 😛
Wgl to sie barfzo wiercil on mu pomogl troche zeby sie obrócil do badania ale i tak sam obracal sie taki maly wiercipieta albo mala 😛
Owinal se pepowine wokol szyji ale mow ze sie wierci i to sie zmieni ma ta pepowine bardzie za szyja jak poduszke
Kosmowka jest faktyvznie przy ujsciu cos mowil ze moga byc plamienia bo jest jak konczy sie szyjka , mam nadzieje ze nke bedzie plamien bo zawalu w koncu dostane ..
A tak mierzyl i mowil ze jest dobrze jak na wiek plodu i sie zgadza
-
Ja tak z innej beczki,przyszedł dzisiaj mój detektor i udało mi się namierzyc serduszko, po raz pierwszy je słyszałam bo na usg za każdym razem nie chcieli nam puścić, coś pięknego
Yamajka, Bunia89, Ambriel, Lena91, kasia_1988, PLPaulina, Alma84, Aniulek.Ka, Whoosie lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Izape_91 wrote:Ambriel jak już to powiedział, to potem odpowiedział że to plemnik odpowiada za płeć dziecka, ale ja nie o to pytałam. Mo to właśnie był ginekolog na NFZ, więc co się tu spodziewać 🤔
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Yamajka wrote:To lekarz rzeczywiście poczucie humoru miał trafione w punkt.. Jak ja zapytalam na prenatalnych o pleć, ale nie, że jaka tylko kiedy będzie wiadomo to dostałam niemalże ochrzan, że babka z fusów nie wróży. Dlatego zdziwiłam się jak dziewczyny tutaj już po 1 prenatalnych maja stwierdzoną płec dziecka. No ale może dlatego że byłam na NFZ i w ciągu godziny babka obrobiła 10 ciężarnych... w tym kilka połówkowych
Ja mialam wczesniej taka france prowadzacą ...Mysle,ze dostalabym identyczna odpowiedz
Ten z nfz sam zapytał czy juz cos obstawialismy powiedzialam,ze nie -wtedy powiedzial ,ze nic nie widzi i on podaje plec w 20 tc
Ten z prenatalnych nie wiem czy by cos powiedzial ,sama zapytalam i on wtedy ,ze jest jeszcze wczesnie ale zaraz zobaczymy.Wtedy sie skupil na tym i powiedzial,ze wedlug niego dziewczynka i pokazal dlaczego ten byl bardzo mily facetYamajka lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Ja tak z innej beczki,przyszedł dzisiaj mój detektor i udało mi się namierzyc serduszko, po raz pierwszy je słyszałam bo na usg za każdym razem nie chcieli nam puścić, coś pięknego
-
Finezja19 wrote:
Naprawdę polecam robota. Ja mam xiaomi z funkcją mopowania (Nie używam tego, bo moim zdaniem lekko zbiera kurz).
Mamy dwa koty i codziennie zbiera się prawie pojemnik, więc przy dziecku jest idealny.
Mąż miał przelecieć na weekend, ale obiecał koledze pomoc i się zastanawiam czy nie lecieć do niego na 4 dni. Ciąża prawidłowa, ale coś się boję. Leciałybyście do Norwegii ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 17:08
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Beti to jest jeden z tych kieszonkowych, firma anawiz. Kupowałam na ebayu i ten wyglądał najlepiej. Oglądałam wcześniej filmiki na YouTube i dziewczyny miały podobne i szybko im działały więc szukałam czegoś w ten deseń. Zobacz zdjecie
Beti82, Finezja19 lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Nie wiem czemu, ale wydaje mi sie, ze Ci ginekolodzy na nfz sa strasznie gburowaci i czesto nie mili. Moze dlatego nie maja wlasnych gabinetow, bo nawet jak czasem ginekolog nie zna odpowiedzi na kazde pytanie, ale jest uprzejmy i profesjonalny to sie chetnie wraca :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 17:12
Ambriel, PLPaulina lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔