CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja tak z innej beczki 🙂 kiedyś pisalysmy (te które biorą neoparin) że neoparin macie (co niektóre) na 100% i ja też tak miałam, płaciłam za 10 ampułek 80 zł, lekarz do którego chodziłam na początku, mówił że nie może mi dać na refundacje bo wyniki nie wskazuja że muszę go brać,ja biorę zapobiegawczo. We wtorek byłam u lekarza którego już wybrałam do prowadzenia ciąży i dał mi kolejna receptę, ja idę do apteki i słyszę cenę 6.60 zł 😲 nie wiedziałam za bardzo czy się coś odzywać :d ale babka się nie pomyliła bo jeszcze powiedziała że tylko 2 sprzeda mi na refundację bo tylko tyle można naraz, a za 3 musiałabym zapłacić 80 zł więc wzięłam te 2 a potem pojadę bo kolejna receptę, i uchachana wyszłam 😁 tylko za bardzo nie wiem czemu ten jednak mógł tak dać, chociaż za bardzo nie rozkminiam tylko ciesze się że 150 w kieszeni :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 14:09
-
Pati. wrote:Dziewczyny ja tak z innej beczki 🙂 kiedyś pisalysmy (te które biorą neoparin) że neoparin macie (co niektóre) na 100% i ja też tak miałam, płaciłam za 10 ampułek 80 zł, lekarz do którego chodziłam na początku, mówił że nie może mi dać na refundacje bo wyniki nie wskazuja
Ale jak ty nie masz zadnych mutacji to nie dostaniesz na refundacje nigdzie niestety -
Oj ja z mezem tez uwielbiamy robic pierniczki xd co roku to robimy. Ja juz sie oblowilam i kupilam mnostwo kolorowych ozdob, koralikow, sniezynek itp itp i w sumie to jest nasz wklad na wigilie, bo jezdzimy do jednych i drugich rodzicow co robia jedzenia jak dla wojska i potem nas tym obdarowywuja
Whoosie lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Ja po wizycie prywatnej dzisiaj
Jak zwykle średnio zadowolona
Kiedys mi sie wydawalo ,ze oni tam maja super sprzęt ale teraz juz wiem,ze mi sie tylko wydawalo...
Zdjecia dostaje od nich najgorsze...
No ale ...moje wyniki prenatalnych juz tam byly wiec jest ok
Zalozył mi łaskawiec w koncu karte ciąży Wow
Pobral cytologie i zrobil usg przez brzuch juz oczywiscie.Poprosilam do gabinetu moją mame
SIe biedna wzruszyła haha chociaz szkoda troche bo jakos szybko to usg zrobil
Powiedzial,ze wszystko ok,puscil serduszko.Mowi,ze ciezko dzisiaj zmierzyc dziecko bo jest skulone,ze tutaj wychodzi ok 8 cm ale na bank ma ponad 8 i mowil,ze juz sie zaczyna teraz mierzyc głowke i zmierzyl a pozniej to juz wage podają
Cos tam o łozysku mowil ,ze wszystko bardzo dobrze ale nie pamietam co...
Zaskoczyl mnie bo na polówkowe mam jechac do Poznania i on mi da skierowanie ,wiec nic nie bede placic.Fajnie bo tam w super klinice to robie i sprzet mega maja.Wiec mam dzwonic i sie umawiac a on juz wszystko zalatwi
A i powiedzial,ze mam odstawic lutke a duphaston znowu zaczac brac (?)
Nie ma mowy.SLyszalyscie cos takiego? On powiedzial,ze luteina bardziej szkodzi
Kurde zawsze myslalam,ze dupek bardziej szkodzi i juz zglupialaminess00 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Tak zalezy od lekarza.Ja od prywatnego dostawalam na refundacje ale zmienilam i teraz ten prywatny powiedzial ,ze nie moze mi dac.WIec nie wzielam .Bede sępić u tego gina na nfz
Ale jak ty nie masz zadnych mutacji to nie dostaniesz na refundacje nigdzie niestety
-
Whoosie wrote:Wombat czy ja dobrze widziałam, że będzie u Ciebie córcia?
No podobno juz sie przyzyczailam do tej mysli ale jeszcze pewnie troche poczekam na potwierdzenie
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Wombat wrote:No podobno juz sie przyzyczailam do tej mysli ale jeszcze pewnie troche poczekam na potwierdzenie
Gratuluję!!!!ja bardzo liczę na córkę i jestem ciekawa czy 12 już się dowiem kto tam siedziWombat lubi tę wiadomość
-
Beti a ile bierzesz tej luteiny? Moze ogolnie chce zacząć powoli odstawiac? Nie wiem jakie szkodliwe dzialanie ma wg niego luteina, bo bierze się ja na roznych etapach ciąży. Jedyne co mi przychodzi to glowy do uczucie swedzenia przypominające infekcje, co sie często zdarza :p
Ja w tym momencie biore juz tylko 1 raz na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 14:24
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Whoosie wrote:Gratuluję!!!!ja bardzo liczę na córkę i jestem ciekawa czy 12 już się dowiem kto tam siedzi
Przyznam sie, ze ja z mężem tez po cichu liczyliśmy na córkęWhoosie lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Beti82 wrote:Tak zalezy od lekarza.Ja od prywatnego dostawalam na refundacje ale zmienilam i teraz ten prywatny powiedzial ,ze nie moze mi dac.WIec nie wzielam .Bede sępić u tego gina na nfz
Ale jak ty nie masz zadnych mutacji to nie dostaniesz na refundacje nigdzie niestety
-
Wombat wrote:Przyznam sie, ze ja z mężem tez po cichu liczyliśmy na córkę
My w tej kwestii się nie zgadzamy, bo mój partner chce bardzo syna No, ale zobaczymy co będzie -
Dziewczyny jak piszecie o pierniczkach to już mnie ssie na samą myśl, też pewnie upiekę Niektóre z Was miały wilczy apetyt, ciagłe ssanie w żołądku i uczucie głodu po niedawno zjedzonym posiłku, czy Wam to minęło albo minie w końcu? Wiecie cos Bo mnie nadal towarzyszy to uczucie i 'trochę' więcej jem przez to, a boję się przybycia duzo na wadze, bo jestem niska, więc nie ma się gdzie to rozejść, a spalić będzie trudniej pewnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 14:32
-
Whoosie wrote:My w tej kwestii się nie zgadzamy, bo mój partner chce bardzo syna No, ale zobaczymy co będzie
Whoosie, Wombat lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:U mnie to samo ja chciałabym córkę, a mąż syna, ale narazie większe prawdopodobieństwo, ze będzie córcia 😁 czas pokaże
U mnie w rodzinie sami chłopcy, mój chrześniak też chłopiec więc chciałoby się w końcu jakąś dziewczynkę w otoczeniu -
Ines nie spotkalam sie jeszcze nigdy z tym zeby Luteine przepisal lekarz na 100%. A mialam juz kilka recept zarowno od prywatnych lekarzy jak i na nfz. Pytanie tylko czy przepisana mialas Luteine 100, bo sa tez inne dawki, np Luteina 200 nie ma refundacji.
iness00 lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Znam już wielu co chcieli syna, a jak się urodziła córka to oszaleli na jej punkcie i nie wyobrażali sobie, że mógłby to być syn
Od mojego ciężko wyciągnąć co by chciał a ja od samego początku jestem przekonana, że będzie córa.Whoosie, Moniquue lubią tę wiadomość
-
Pati ja brałam ostatnio 3 opakowania bez problemu, u mnie za 3 opakowania 9 zł place, więc raczej nie ma limitu na 2.
U mnie też same chłopaki, gdzieś w środku marzę o córce, ale mi to obojętne, ważne by było zdrowe:) chłopak ma łatwiej w życiuStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%