CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja ginekolog twierdzi, że ostatnio jest duży trend skrajności.
Są kobiety które same chcą się położyć na całą ciążę. Ale i takie, które pozostają aktywne tak bardzo że nawet jakiś sportów wyczynowych nie chcą przerwać. Czy pracy wymagającej dużej aktywności.🤦 -
Finezja19 wrote:Dziewczyny dajcie znać po wizytach
Ja leżę chora i próbuje znaleść jakiegoś lekarza co mnie dziś przyjmie ale widzę, że to graniczy z cudem ...
Głos już straciłam, gardło mnie boli coraz bardziej, kaszel, katar i wszystko mnie swędzi od środka w sensie uszy i gardło
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshelby* wrote:Hmmm spojenie linowe to okropny ból, towarzyszył mi w poprzedniej ciąży i w tej też. Najgorzej wstać rano i zrobić pierwsze kroki , albo w ogóle wyjść z auta , wstać z krzesła. Jak się "rozchodzi " to już jest ok.
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj na 18.30 mam wizytę, rano byłam na badaniach moczu i krwi, wyniki już mam i chyba wyszły nieźle. Większość wyników w normie. Zobaczymy, co powie gin. Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że ta moja choroba nie zaszkodziła dzidziusiowi. Na szczęście nie miałam gorączki a podobno to jest najgroźniejsze w ciąży.
-
calineczka88 wrote:Finezja ja byłam w poniedz u lekarza bo mi tydzień takie przeziębienie nie chciało przejść i czułam się coraz gorzej. Oczywiście jak to ciężarnej nic nie mogą przepisać... Kazała mi brać wit. C, płukać gardło naparem z szałwi, smarować się tą maścią wiks + domowe sposoby (czosnek, syrop z cebuli itp.) No i wypisała mi antybiotyk na wszelki wypadek jakby mi się pogorszyło ale na szczęście od wczoraj już jest lepiej. Więc możesz też te sposoby spróbować jeśli nie dostaniesz się do lekarza.
Ja dziś zastosowałam mleko z czosnkiem i miodem, syrop z cebuli już się robi 🤷🏼♀️ Chyba się przemęcze ten weekend a jak nie przejdzie to będę szukać lekarza bo boje się, że mi zaatakuje oskrzela
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Dziewczyny mam wyniki badań genetycznych robiłam na stronie od Beti testdna.pl i tak V-leiden prawidłowy, czynnik V (R2)prawidłowy, MTHFR nieprawidłowy w układzie heterozygotycznym i PAI-1 też nieprawidłowy w układzie heterozygotycznym. Któraś miała w tym układzie? Do wizyty jeszcze tydzień z tego co czytałam niebezpieczny jest w układzie homozygotycznym a nie hetero ale i tak zastanawiam się co z heparyna bo miałam już ja odstawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 12:47
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Ja juz po wizycie...
Okazalo sie ,ze laski sobie przychodza o godz wczesniej ...
Ja pierdziele ręce opadają.Polozna juz zjeb...Tam jest kilka miejsc siedzacych ,juz nie mowiac o tym jak sobie przyjdzie ktos z facetem .Ja tam ledwo ustałam .Powiedzialam to lekarzowi hah Bo dla mnie ta sa karygodne warunki.
Z mała wszystko ok.Oczywiscie palec w buzi standard
Waga 238 g
Myslalam,ze mi zrobi te połówkowe takie wstepne ale on twierdzi ,ze 18+4 to zdecydowanie za wczesnie.No ale mowi ,ze oczywiscie sprawdzi wszystko.WIec zrobil pomiary główki,brzuszka i kosci udowej.Posprawdzal serduszko,nerki i cos tam jeszcze haha i mowi,ze wszystko dobrze
A moczem mam sie nie przejmowac bo jak nie wyszlo nic innego niz te bakterie to moze byc wlasnie od tego ,ze za dlugo ten mocz lezał...( mam pić żurawine)
Weszly mi wyniki anty Hbs i mam wynik 55 -reaktywny jest pow 10
Niestety nie mialam ich na wizycie bo oczywiscie diagnostyka nawaliła.
Nie wiecie jak lekarze patrza na te wyniki?
Ja mialam 3 szczepionki kiedys i jak sie pytalam w tamtym roku rodzinnego to mowil ,ze obojetnie jaki mi wynik wyjdzie to nic nie znaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 13:02
-
belly_love wrote:Dziewczyny mam wyniki badań genetycznych robiłam na stronie od Beti testdna.pl i tak V-leiden prawidłowy, czynnik V (R2)prawidłowy, MTHFR nieprawidłowy w układzie heterozygotycznym i PAI-1 też nieprawidłowy w układzie heterozygotycznym. Któraś miała w tym układzie? Do wizyty jeszcze tydzień z tego co czytałam niebezpieczny jest w układzie homozygotycznym a nie hetero ale i tak zastanawiam się co z heparyna bo miałam już ja odstawiać
-
Finezja19 wrote:Co znaczy złe wyniki ?
Podobno brak jakiejś strefy w mózgu dziecka... Robiła dodatkowe badania w tym amnio i wyszły ok, więc jest szansa, że to taka wada "lokalna", a nie głębsze upośledzenie. Są opinie podzielone, że może to być bez konsekwencji, no albo nie. Okaże się po urodzeniu.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Izape_91 wrote:No mi się właśnie też zaczął brzuch napina cała noc. Nie mogłam spać...i ból brzucha tak jakby na @ A rano - pierwsze kopniaki ♥️takie leciutkie, urocze! Wieczorem jak byliśmy u teściów i zjadłam ciasto i kawę znowu się zaczęły i w tym samym miejscu
Olciak mam nadzieję, że lekarka będzie miała dobre wieści... Nie wyobrażam sobie jak mocno musisz się stresować
Dzień leniwy bardzo... Popełniłam nowa mate, ale idąc za ciosem chyba znowu wystawie ja na licytację charytatywna, bo znowu zbierają na chłopca z SMAa to są takie kwoty, że w głowie się nie mieści... PS. Na zdjęciu moje ulubione skarpety
Ale to cudne! Jak będziesz robić wielkości dywanika to ja zamawiamWłaśnie szukam do pokoju pierworodnej coś fajnego by mogła sobie na tym siedzieć i się bawić
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Olciak czekamy na wieści!
Właśnie miałam pisać by do tego 24 dociągnąć. Chociaż na patologi dziewczynie mówili by do 22 to już jest szansa. Ja nie ukrywam też po cichu liczę te tygodnie i czekam do 24, a potem to już każdy tydzień "do przodu". W poprzedniej ciąży w 26 zaczęła mi się skracać szyjka.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Beti82 wrote:Ja juz po wizycie...
Okazalo sie ,ze laski sobie przychodza o godz wczesniej ...
Ja pierdziele ręce opadają.Polozna juz zjeb...Tam jest kilka miejsc siedzacych ,juz nie mowiac o tym jak sobie przyjdzie ktos z facetem .Ja tam ledwo ustałam .Powiedzialam to lekarzowi hah Bo dla mnie ta sa karygodne warunki.
Z mała wszystko ok.Oczywiscie palec w buzi standard
Waga 238 g
Myslalam,ze mi zrobi te połówkowe takie wstepne ale on twierdzi ,ze 18+4 to zdecydowanie za wczesnie.No ale mowi ,ze oczywiscie sprawdzi wszystko.WIec zrobil pomiary główki,brzuszka i kosci udowej.Posprawdzal serduszko,nerki i cos tam jeszcze haha i mowi,ze wszystko dobrze
A moczem mam sie nie przejmowac bo jak nie wyszlo nic innego niz te bakterie to moze byc wlasnie od tego ,ze za dlugo ten mocz lezał...( mam pić żurawine)
Weszly mi wyniki anty Hbs i mam wynik 55 -reaktywny jest pow 10
Niestety nie mialam ich na wizycie bo oczywiscie diagnostyka nawaliła.
Nie wiecie jak lekarze patrza na te wyniki?
Ja mialam 3 szczepionki kiedys i jak sie pytalam w tamtym roku rodzinnego to mowil ,ze obojetnie jaki mi wynik wyjdzie to nic nie znaczy
Jeśli byłaś szczepiona to wynik poniżej 10 byłby złym wynikiem. Ja miałam 10 na poprzednich badaniach, czyli wynik graniczny i będę się doszczepiać
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Jeśli byłaś szczepiona to wynik poniżej 10 byłby złym wynikiem. Ja miałam 10 na poprzednich badaniach, czyli wynik graniczny i będę się doszczepiać
-
Zieziulka wrote:Podobno brak jakiejś strefy w mózgu dziecka... Robiła dodatkowe badania w tym amnio i wyszły ok, więc jest szansa, że to taka wada "lokalna", a nie głębsze upośledzenie. Są opinie podzielone, że może to być bez konsekwencji, no albo nie. Okaże się po urodzeniu.