CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati. wrote:Ja dziś zaczynam 16 tydzień
) nie wiem kiedy to zleciało i też wizytę mam we wtorek o 16.30 strasznie się denerwuje czy wszystko będzie dobrze
Kurcze, Wy już wózki kupujecie lub macie swoje typy a ja ... nawet jeszcze ani jednego nie obejrzałam w sklepie 🤦 Na razie jestem na etapie kompletowania ubranek, to chyba jako jedyne mi teraz podchodzi 😉
Beti, zapisz mi proszę połówkowe na 10.02.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 19:36
Pati. lubi tę wiadomość
-
shelby* wrote:Ja we wtorek mam wizytę do tego czasu się wstrzymam z denerwowaniem .
Ja ma dopiero 13.01 ;/ Pomęczyłam brzuch coś tam puknęło 2 razy i cisza, chyba ma leniwy dzień. Zobaczymy jutro.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUbranka to takie już ostatnie szlify wyprawki moim zdaniem. ☺️ Najlepiej zacząć od ciężkiego kalibru - remonty, meble, wózki. ☺️
U mnie to tym razem odpada tak naprawdę. Dlatego ja jeszcze nie zabieram się za to wszystko. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:08
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:56
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Finezja19 wrote:A jak to jest jak przepracujesz mniej niż 3 miesiące ?
Z liczeniem wysokości zasiłku macierzyńskiego też tak samo, liczą od początku umowy. Tylko nie jestem pewna czy wtedy pracodawca ma ten obowiązek przedłużania umowy do dnia porodu, to do sprawdzenia, bo coś mi o 3 mcach kiedyś mignęło... A od tego roku ma coś z L4 się zmieniać, ale my już po 3mcach to chyba nas to nie dotyczy?
Z budzeniem w nocy to do 5 tygodnia powinno budzić się na jedzenie, bo takiemu małemu dziecku może spaść cukier za bardzo, a ono nie obudzi się z głodu. Chociaż to jedno nocne karmienie powinno być. Czasem budzi się dłużej, ale to jak np. karmi się piersią i są zbyt pełne to żeby sobie trochę ulżyć, albo jak dziecko ma problem z przybieraniem na wadze to też. A na pieluchę przebierałam na początku, bo jeszcze trafiała się kupa. Stasiek zawsze mega przy tym płakał, chociaż nigdy nie budziłam go celowo, on sam wolał mleko, a ja po prostu przebierałam przed karmieniem. Także jak tylko kilka nocy się trafiło, że kupy nie było to jak kwękał to szybko cyc zanim zdążył się porządnie wybudzić i w kimę dalej. Trzeba korzystać, nie ma co...
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Z "mebli" to chyba tylko lozeczko i komoda na rzeczy dziecięce, ewentualnie jakieś półki na rzeczy których codziennie się używa. Robienie pokoju dla niemowlaka moim zdaniem na tym etapie jest trochę bez sensu, choć mój mąż się upiera żeby zrobić, ale prawda jest taka, że to dziecko i tak nie będzie tam przebywało i nie potrzebuje tego, tylko będzie z nami w sypialni/ salonie. Kącik póki co w zupełności wystarczy. Jakbym miała wielki dom to pewnie bym zrobiła pokój, ale tak to zwyczajnie szkoda mi przestrzeni... Zobaczymy jak się dogadamy z mężem 😂
My robiliśmy przed narodzinami córki jej pokój, i bardzo mnie to cieszy.
Bo łóżeczko i komoda z przewijakiem to chyba tylko na okres noworodkowy.
Zaraz przychodzi komoda z zabawkami, regalik z książkami, mata piankowa.
Ja dużo czasu spędzałam w pokoju córki.☺️
A niedawno musieliśmy mieć remont w salonie, ze względu że mąż sobie wymyślił modernizację naszego ogrzewania. I trochę demolki było.
I nie życzę tego nikomu. By robotników dopasować do drzemki dziecka.
By wychodzić gdy użyte będą śmierdzące materiały.
Więc jak można przed - to lepiej przed ! ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:57
-
Ja mam jeden pusty pokoik, gdzie niedawno sie uczyłam. Skoro jest to chce go zagospodarować dla maleństwa. Żeby po prostu mieć miejsce na te wszystkie rzeczy. Uniwersalna komoda, czy jakaś szafa sie przyda bo w tej chwili nie miałabym gdzie tego upchać. A skoro i tak potem można je wykorzystać dla większego dziecka to czemu nie
mamy zamiar tylko przemalować pokój bo mieszkamy jeszcze u moich rodziców, a meble zabierzemy potem ze sobą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 22:19
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:Z "mebli" to chyba tylko lozeczko i komoda na rzeczy dziecięce, ewentualnie jakieś półki na rzeczy których codziennie się używa. Robienie pokoju dla niemowlaka moim zdaniem na tym etapie jest trochę bez sensu, choć mój mąż się upiera żeby zrobić, ale prawda jest taka, że to dziecko i tak nie będzie tam przebywało i nie potrzebuje tego, tylko będzie z nami w sypialni/ salonie. Kącik póki co w zupełności wystarczy. Jakbym miała wielki dom to pewnie bym zrobiła pokój, ale tak to zwyczajnie szkoda mi przestrzeni... Zobaczymy jak się dogadamy z mężem 😂
Co do wyprawki, wózek i mebelki chciałabym kupić dopiero w marcu, ale nie wiem jak dogadam to z mężem, bo On wolałby w ostatnim miesiącu ciąży, a wózek to nawet po narodzinach... Moim zdaniem na koniec trzeba zostawić to co ma termin ważności (np. rzeczy apteczne, kosmetyki dla dziecka). Ubranka już teraz można kupować, przecież wiemy kiedy jest PTP, a i tak trzeba się naszykować na każdą pogodę a nie tylko na letni upał, bo może być różnie😝 Jeśli Maluszek urodzi się jako wcześniak to mąż spokojnie może dokupić mniejsze rozmiary - 50 czy nawet 44. Ubranka kupuję od 56, i w zasadzie to chyba kupiłam i zamówiłam to co niezbędne na początek, a w rozmiarze 62-68 niewiele pozostało do skompletowania 🙂 Posiadanie "czegoś" dla dziecka mnie uspokaja, a ubranka nie zajmują dużo miejsca tak jak sugerowane meble. Ale fakt, brakuje mi komody bym mogła ubranka od razu uprać i układać w szufladach😁Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Z "mebli" to chyba tylko lozeczko i komoda na rzeczy dziecięce, ewentualnie jakieś półki na rzeczy których codziennie się używa. Robienie pokoju dla niemowlaka moim zdaniem na tym etapie jest trochę bez sensu, choć mój mąż się upiera żeby zrobić, ale prawda jest taka, że to dziecko i tak nie będzie tam przebywało i nie potrzebuje tego, tylko będzie z nami w sypialni/ salonie. Kącik póki co w zupełności wystarczy. Jakbym miała wielki dom to pewnie bym zrobiła pokój, ale tak to zwyczajnie szkoda mi przestrzeni... Zobaczymy jak się dogadamy z mężem 😂
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
MałaMiss w naszym pokoju jest nasza sypialnia, kącik małego i jeszcze mąż ma tu biuro... Przy pierwszym dziecku z mebli kupiłam tylko łóżeczko. Na nic innego nie miałam miejsca. Na jego rzeczy musiałam przeznaczyć komodę, która już była, wiele kosztowało mnie przeorganizowanie szafy żeby zmieścić w niej te nasze rzeczy z komody... rzeczy apteczne i kosmetyki mają długie terminy, nie musisz się o nie martwić
o grubych rzeczach warto myśleć najpierw przede wszystkim, że to duże wydatki i muszą być przemyślane. Zostawienie tego na ostatnią chwilę zwykle kończy się tak, że kupujesz byle co, żeby tylko mieć, bo potrzebne, a nie masz siły i/albo czasu się zastanawiać, a potem żałujesz wyboru... A ciuszki to tak jak mówicie, zawsze coś można dokupić
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:MałaMiss w naszym pokoju jest nasza sypialnia, kącik małego i jeszcze mąż ma tu biuro... Przy pierwszym dziecku z mebli kupiłam tylko łóżeczko. Na nic innego nie miałam miejsca. Na jego rzeczy musiałam przeznaczyć komodę, która już była, wiele kosztowało mnie przeorganizowanie szafy żeby zmieścić w niej te nasze rzeczy z komody... rzeczy apteczne i kosmetyki mają długie terminy, nie musisz się o nie martwić
o grubych rzeczach warto myśleć najpierw przede wszystkim, że to duże wydatki i muszą być przemyślane. Zostawienie tego na ostatnią chwilę zwykle kończy się tak, że kupujesz byle co, żeby tylko mieć, bo potrzebne, a nie masz siły i/albo czasu się zastanawiać, a potem żałujesz wyboru... A ciuszki to tak jak mówicie, zawsze coś można dokupić
Ja na razie jestem na zwolnieniu lekarskim, więc pozostają mi zakupy przez net. Myślę, że w okolicy prenatalnych ruszymy z kopyta z rozglądaniem się za wózkiem 😁 Mebelki pomału też sobie oglądam, ale nie znalazłam jeszcze fajnego łóżeczka by miało przykrycie szuflady od góryWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 23:31
-
Jeśli chodzi o zakupy to ja kupuje według list, które mam przygotowane. Myśle, że jedna lista na miesiąc 😬 do Maja chce mieć już wszystko kupione i gotowe 😏 jeśli chodzi o duże gabaryty, to ze względu na miejsce a raczej jego brak, chce kupić właśnie w maju, na końcu ale na tyle wcześnie przed TP, żeby spać spokojnie 😊 ja tez mam termin na koniec czerwca a nie początek 😎
Pytanie techniczne, czy wszyscy macie/zamierzacie trzymać przewijak na łóżeczku lub komodzie w pokoju? Ja to bardziej myślałam o łazience, bo mam miejsce np na pralce. Ktoś myślał o takim rozwiązaniu ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja moja siostra trzymała na pralce i uważam, ze super się sprawdziło. Pampersy od razu lądowały w koszu, a jak się coś pobrudziło to był szybki dostęp do wody 😁 Po kąpieli też fajna opcja żeby ubrać od razu. Sama w łazience nie mam miejsca, a będę miała nadmiar w pokoju więc pewnie będę trzymała przewijak na komodzie, a przybory higieniczne albo w szufladzie albo na jakiejś półce.
Finezja19 lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
My akurat mamy w mieszkaniu pokój z którego wg nie korzystamy więc napewno przerobimy go na pokoik dla dziecka, już nie mogę się doczekać aż go przemalujemy i wstawimy jakieś mebelki 🥰 tylko póki co to czasem obejrzę coś na necie a nie kupiłam nic bo oczywiście jeszcze nie chce zapeszac 🤦 ale obiecałam sobie że po wtorkowych badaniach już przestanę świrować 🙈
Co do wózka to liczę na to że pojedziemy do jakiegoś większego sklepu i znajdę fajny bo z tego co widziałam na necie do tej pory to nic mi się nie podoba 😒 a wg zawsze się dziwiłam że ludzie kupują dziecku czarny wózek,a teraz żadne kolory mi się nie podobają wózka tylko czarne jak już, ostatnio na spacerze dziewczyna prowadziła czarny wózek i taki złotawy stelaż, był świetny:d ma któraś z was czarny albo chce kupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 00:29
-
My będziemy musieli z sypialni wywalić stolik i jedną komode i wstawić łóżeczko. Tyle z przemeblowania :p no chyba że uda nam się dogadać i kupimy większe mieszkanie lub domek ale na to zostało już mało czasu...
Ja mam malutką łazienkę. Nawet pralkę mam w kuchni... Przewijak miałam na łożeczku. Odkąd młody zaczął się przemieszczać przebiram to w sypialni na łóżku. Na przewijaku bałabym się że spadnie bo jest na prawdę bardzo ruchliwy.
Przez pierwsze 4 miesiące kapalismy syna w kuchni w wanience na stojaku a przewijakiem był tam duży stół kuchenny. Później przenieslismy kąpiel do dużej wanny i ubieranie było w sypialni. Teraz po kąpieli ubieram syna w łazience - ja siedzę na zamkniętej toalecie i on na moich kolanach
Co do wózka... My mamy ciemny szary. Czarnego bałabym się ze względu na słońce - czy nie wyblaknie? Ale wizualnie czarne wózki są bardzo ładne i jeśli tylko Ci się podobają to czemu nie? -
nick nieaktualny