CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola111 wrote:Mój syn nie budził się sam. Byliśmy w szpitalu z powodu odwodnienia. Przestałam go budzić gdy miał chyba miesiąc. Tzn zaufalam mu i zaczął się budzić co jakieś 4 godziny. Przebieralam przy każdym karmieniu do 4 miesięcy - wtedy przespał pierwszy raz całą noc. Nie przesikał się i nie odparzył pupy więc już więcej w nocy nie przebieralam
Teraz jak zaczyna przesikiwać w nocy pampersa zmieniam pampersa na większy rozmiar
Podobno to zależy tez od dziecka, bo niektóre płaczą jak maja mokro a niektórym to nie przeszkadza i śpią do rana z mokrym pampersem.
Ciekawa jestem waszego zdania 🧐
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Mojego wieku nie uwzględniono hehe takie stare baby jak ja to tylko z fusów moga sobie wróżyć hehe
Finezja19, nefaste, Alma84, shelby* lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:Podobno to zależy tez od dziecka, bo niektóre płaczą jak maja mokro a niektórym to nie przeszkadza i śpią do rana z mokrym pampersem.
Ciekawa jestem waszego zdania 🧐 -
nick nieaktualny
-
Moja znajoma, która urodziła w czerwcu budziła dziecko na zmianę pieluchy co 2,5h i dziecko się rozbudzało i musiała je karmić. Szczerze powiem, ze nie słyszałam o budzeniu na pampersa. My nie budziliśmy na karmienie. Córka najpierw jak zasnęła wieczorem to spała 4h i później co 3h się budziła na cyca ale szybko zaczęła przesypiać 6h w nocy a zdarzyło się, ze przespała stała porę karmienia i obudziła się po 8h (piersi mi mało nie wybuchły 🙈). Ja miałam takiego cudownego męża, ze jak mała się przebudziła to jej zmieniał pieluchę i dostawałam ją do cyca 😁
Zasnęłam wczoraj o 20 i wstałam o 5:45 😬 wieczorami jestem nie do życia -
Izape_91 wrote:U mnie dzisiaj idzie już 20 tc i brzuszek już taki
Trochę dzisiaj poszylam - mówiłam Wam o tej macie dywanie - widać na zdjęciu kawalek. Nie myślałam że to takie wielkie wyjdzie 😲 a szycie - ciągle modlę się o cierpliwość, bo jest potworne. Ciężkie to wielkie, naprawdę można się zmeczyc. Tak więc zostawiłam to i wlazlam do łóżka i oglądam serial, a mąż poszedł do kolegi, więc mam luzik i całe wyro dla mnie
Zieziulka mi właśnie się zgadza, ale jak patrzę po dacie owulacji - wtedy wychodzi dziewczynka, noo chyba że na polowkowych wyjdzie chłopak to wtedy 1 dzień @
Ile przytulas ? Kurde mi pokazuje na wadze 3,5 kgduzo chyba
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Do dziewczyn które czują ruchy, często je czujecie? Ja bardzo często, rano jest spokój dopóki nie wyjdę z łóżka, jak tylko wstanę do toalety i wracam do łóżka juz kopie i tak cały dzien czuję nieważne czy siedzę czy chodzę.
Alma84, Finezja19, Pati96, Pati. lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Do dziewczyn które czują ruchy, często je czujecie? Ja bardzo często, rano jest spokój dopóki nie wyjdę z łóżka, jak tylko wstanę do toalety i wracam do łóżka juz kopie i tak cały dzien czuję nieważne czy siedzę czy chodzę.
ALe raczej pozno wieczorem
-
Beti82 wrote:Iza ja nie musze wstawiac zdj brzucha bo widze Ciebie jak swoja siostre blizniaczke hahahha Identycznie nam brzuchy rosną
Ja 4.5kg do góry. Zaczynałam z waga 54.5kg a teraz 59kg. Wszyscy chudną mi sie wydaje. -
Beti82 wrote:Iza ja nie musze wstawiac zdj brzucha bo widze Ciebie jak swoja siostre blizniaczke hahahha Identycznie nam brzuchy rosną
Ja ruchy rusznie czuje ale najczesciej wieczorem, chociaz teraz zjadlam sniadanie i czuje jak sie wierci😉
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Karolka9 wrote:Ja 4.5kg do góry. Zaczynałam z waga 54.5kg a teraz 59kg. Wszyscy chudną mi sie wydaje.
U mnie dziwnie bo wlasnie niby duzo wymiotowalam i mialam mdlosci na poczatku ale tez przez to duzo jadlam chyba.Nie wszystko poszlo w kibel haha Bo wymyslalam sobie co by tu zjesc moze to pomoze a moze tamto.Gdzies chyba podswiadomie chcialam sobie pomoc...
Teraz juz jest zdecydowanie inaczej.TYlko nie wiem jak wy ale ja gdzies tak co 2,5 h musze zjesc bo juz mi sie slabo robi -
Moja siostra nie budziła dzieci. Czasem tylko pieluchę żeby zmienić na samym początku. Ja to nie mogłam uwierzyć jak koleżanka mi powiedziała, że jej siostra właśnie budzi dziecko tak często jak napisali w jakiejś książce i zdziwiona, że dziecko nie chce jeść. Chciała żeby mała jadła jak w zegarku. Dopiero ją ogarnęli w domu żeby dała dziecku spokój i przestała ją tak często budzić. Może rzeczywiście niektóre dzieci tego potrzebują - tego nie neguje, ale wszystko w granicach rozsądku
06.2020 👶🧚♀️ -
Ja tam dalej nieregularnie coś czuję, jakieś smyranie. Wczoraj już siedziałam z detektorem, ale też ciężko było mi znaleźć, pojawiał się na 10s i nie wiem czy tak się wierci czy może to łożysko trochę się podniosło. Mam taka nadzieję, bo wolałabym rodzic naturalnie. U mnie narazie waga okej, mam jeszcze 1,5kg do nadrobienia, a tu zdjęcie.
https://zapodaj.net/093d11624845d.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 11:33
Moniquue, Wombat, Finezja19, Pati96, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Bera1983 wrote:Moja znajoma, która urodziła w czerwcu budziła dziecko na zmianę pieluchy co 2,5h i dziecko się rozbudzało i musiała je karmić. Szczerze powiem, ze nie słyszałam o budzeniu na pampersa. My nie budziliśmy na karmienie. Córka najpierw jak zasnęła wieczorem to spała 4h i później co 3h się budziła na cyca ale szybko zaczęła przesypiać 6h w nocy a zdarzyło się, ze przespała stała porę karmienia i obudziła się po 8h (piersi mi mało nie wybuchły 🙈). Ja miałam takiego cudownego męża, ze jak mała się przebudziła to jej zmieniał pieluchę i dostawałam ją do cyca 😁
Zasnęłam wczoraj o 20 i wstałam o 5:45 😬 wieczorami jestem nie do życia
W życiu nie obudzę dziecka w nocy, dopóki śpi korzystaćBeti82 lubi tę wiadomość
-
Moja córka sama się budziła w nocy na jedzenie co jakies 3 godz, jak sie budziła to była szybka zmiana pieluchy i cyc. Nie mieliśmy takiego problemu czy wybudzac bo więcej niż 5 godz pod rząd to dopiero niedawno zaczęła spać
Ale jakby mi przesypiala cała noc to tylko bym Bogu dziękowała ze mogę sie wyspać i na pewno bym nie budziła jej
tzn ogólnie to wszystko zależy czy dziecko dobrze przybiera na wadze bo na styczniowkach była jedna dziewczyna która musiała córkę wybudzac bo ta słabo przybierala i aby nie pomijać tego nocnego karmienia. Ale jak waga jest ok to wg mnie rodzice chyba sami siebie torturuja przez takie pomysły
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:25
Rub45, Bunia89, Bera1983, Izape_91, Moniquue, Pati96, Alma84, Beti82, Wombat, Asiulka84, Pati., Lena91, MałaMiss, Lilka94, KatWomanDo, Kinga13, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻