CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape_91 wrote:No właśnie podobno to tak nie musi działać
Kinga to już nic nie widzisz? Jak ja się ostatnio golilam to się zastanawiałam co te chłopy z wielkimi brzuchami widzą w ogóle tam na dole.... 😂 A zaledwie zaczyna mi się robić taka smieszna faldka. Nie mogłabym tak funkcjonować całe życie!
Jak się dobrze wychylę to zobaczę to co w okolicach blizny po cc, ale to tylko na chwilę, bo nie można tyle wytrzymać w tej pozycji... A to co tam dalej to już niet08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja tu tylko widzę długość w cm, chociaż na każdym zdjęciu i tak inna wychodziła, bo mała kolanami czoło sobie badała 😂🤦
https://naforum.zapodaj.net/0b8fda3d7387.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8b49adbfe93f.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/e756daa85e1f.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 21:53
Alma84, Finezja19, Moniquue, MałaMiss, Bera1983, Wombat, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:
Ja nie miałam dużych wahań wagi. Nawet jeżeli jakieś były to sporo zmieniał się biust i mam na nim rozstępy, których praktycznie nie widać. Tyłek zawsze był mały. I co? I oczywiście mam pręgi w poprzek tak jak pisałaś 🤦♀️ nie wiem od czego to zależy.. a pojawiły się znikąd. Zauważyłam dopiero jak były już zagojone. Później wahania były większe, a rozstępów nie przybyło 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 22:49
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualny
-
Tego nie unikniemy, kwestia predyspozycji, genów itd. dobrze jest nawilżać skórę, bo jednak tak nie swędzi, ale jak mają być to będą. Ja na przykład już po okresie dojrzewania mam sporo rozstępów na biodrach i udach, bo momentalnie wystrzeliłam, a moja siostra ma jeden mały rozstepik na wewnętrznej stronie uda. Gdzie tu sprawiedliwość 😒
Angelika1313 lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam parę stron wstecz i ogromnie gratuluję udanych wizyt!
Ja do połówkowych czekam jeszcze 6 dni. U któreś z was doczytałam, że nie czuję ruchów, bo ma łożysko na przedniej ścianie, ja mam to samo i też żadnych ruchów nie czuję, ewentualnie jakieś drobne bulgotanie.
I w sumie jestem ciekawe czy łóżysko na przedniej ścianie zawsze kończy się też łożyskiem przodującym i cesarką? -
nick nieaktualnyWhoosie wrote:I w sumie jestem ciekawe czy łóżysko na przedniej ścianie zawsze kończy się też łożyskiem przodującym i cesarką?
To zupełnie inne pojęcia.
https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 08:57
-
Whoosie wrote:Nadrobiłam parę stron wstecz i ogromnie gratuluję udanych wizyt!
Ja do połówkowych czekam jeszcze 6 dni. U któreś z was doczytałam, że nie czuję ruchów, bo ma łożysko na przedniej ścianie, ja mam to samo i też żadnych ruchów nie czuję, ewentualnie jakieś drobne bulgotanie.
I w sumie jestem ciekawe czy łóżysko na przedniej ścianie zawsze kończy się też łożyskiem przodującym i cesarką?Whoosie lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, wcześniej było właśnie przodujace, zachodziło na szyjkę macicy i gdyby nie to że wraz ze wzrostem dziecka się podniosło i poszło do góry to miałabym wskazanie do CC, ale udało się 🙂
Położna mówiła mi wczoraj, że gdy łożysko jest na przedniej ścianie odczuwasz delikatniejsze ruchy, często takie bolgotanie, przelewanie, smyranie. Ono działa trochę jak poduszka i wygłusza wszystkie ruchy, ale gdy dziecko będzie większe to już bankowo wszystko poczujesz. Ja wczoraj już dobrze poczułam jak mała się obracala, bo taki guzek na brzuchu mi się zrobił. Dziwne uczucie 😂😂😂Asiulka84, Pati., MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:Czyli żadnej z was do tej pory lekarz nic nie mówił o przodującym łożysku ? (Pytam o obecne ciąże) albo czy w przeszłości miałyście problemy i cesarskie cięcie z tego powodu ?
-
nick nieaktualnyPrzodujące można zdiagnozować po 20tc a chyba niewiele z nas tutaj osiągnęło ten etap. I jest to wskazanie do cc - to fakt.
Ale łożysko w ciągu 40tc podróżuje i to co mamy w połowie ciąży niczego nie przesądza.
Ja w 12tc miałam na tylnej ścianie w dnie. A w 16 tc na przedniej ścianie delikatnie zakrywające ujście.
A w 20tc się podniosło pięknie. ☺️ -
nick nieaktualnyTo tak jak z meblami w domu. Nie każde ustawienie stołu powoduje zasłonięcie drzwi. 😉 Musi centralnie w całości byc stół ustawiony by mówić o blokadzie. 😉
Jak postawisz stół obok drzwi czy na przeciwko to możesz przejść. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 09:47
Asiulka84, Bunia89, Alma84, Pati. lubią tę wiadomość
-
Asiulka84 wrote:Tak jak pisze Paulina poczytaj o tym lozysku na przeniej scianie nie oznacza ze bedzie cesarka. Ja na pierwszych prenatalnych niby mialam tez na przedniej scianie, a teraz nawet nie dopytalam czuje maluszka wiec jestem spokojna😊
Czytałam już to, ale usłyszałam też, że przy łóżysku na przedniej ścianie jest większę ryzyko, że będzie przodujące i zastanawiałam się jak często się to zdarza. -
nick nieaktualny