CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W pierwsze ciazy chodziłam do kibelka na siusiu po 5 razy strasznie niewyspana ciagle chodziłam a ze kibelek na dole to gora doł gora dół. W drugiej juz miałam spokuj. W tej ciazy tez nie jest zle czasmi wstane w nocy ale to rzadko przeważnie przesypiam noc i wstaje tak jak dzieci wstaja pewnie jak dziecko urośnie i bedzie na pęcherz naciskać bede wstawała
-
Dziewczyny Wy tyle piszecie, że jeden dzień jak mnie nie było to już miałam problem nadrobić Ale jakoś dałam radę
Co do sikania to ja w 1 trym miałam najgorzej, w dzień chodziłam w kółko a w nocy też po kilka razy. Teraz to idę w nocy w sumie tylko jak się córka obudzi na butlę, a też nie zawsze, więc jest lepiej. A w pierwszej ciąży to do końca, mimo ogromnego brzucha, nie miałam problemów z pęcherzem i w nocy nie musiałam wstawać za bardzo na siku. Tzn i tak się budziłam bo rwa kulszowa mnie wybudzała i okropny ból nóg, ale to co innego.
Co do rozmiarów ubranek moja córka urodziła się 3,5 kg 55 cm i w 56 pochodziła trochę, no myślę, że ze 2 miesiące. Co prawda my tych ubranek 56 mieliśmy mało więc zakładałam jej potem 62, trochę przyduże były, ale takie dziecko i tak tylko leży no więc jemu różnicy nie robi wielkiej, wizualnie wygląda tylko jak w worku
Ja też tak jak Kinga i Paulina nie zakładam nic pod pajac, może ze 2 razy w życiu się zdarzyło na działce jak było zimno w nocy że założyliśmy na noc body pod pajac, tak to zawsze do spania sam pajac i kocyk, wolę dać cieplejszy kocyk niż ubierać te sto warstw, jakoś nie lubię tego Moja teściowa za to lubuje się w zakładaniu body pod pajaca, nawet u nas w mieszkaniu gdzie było naprawdę ciepło, powyżej 20 stopni, założyła jej na noc body z długim + pajaca i oczywiście przykryłą do tego zimowym kocykiem, jak to zobaczyłam zaraz rozebrałam hahaha Ale starsze pokolenie chyba tak ma, moja teściowa wiecznie chodzi i stęka że dziecko za słabo ubrane. -
Dziewczyny, chyba znalazłam laktator myślałam wcześniej o medeli na dwie piersi, bo mam miłe wspomnienia z tą firmą, ale podobno wśród mam bliźniaczych kpi rządzi Tufi Spectra 9. Ściąga więcej niż medela czy lansinoh, jest bardziej cicha i poręczniejsza i ma wytrzymalsze te zaworki w środku. Cenowo w sumie podobnie, a nawet chyba ciut korzystniej, znalazłam za 490zł laktator na jedną pierś, a do drugiej wystarczy podłączyć pod mechanizm drugi zestaw wężyk, lejek, zaworek itd., który kosztuje ok. 50 zł. Także zapisuję ją na listę i ten model zamówię jak się okaże, że jest mi potrzebny
Ambriel, shelby*, Asiulka84, Karolka9, PLPaulina lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja byłam dzisiaj z mężem w krak wicie i w entliczku - w Krakowie. Jeżeli chodzi o asortyment to zdecydowanie polecam entliczek. Wózków było dużo, a w krak wicie głównie wózki bebetto (chyba że coś przeoczyliśmy). Dlatego ciężko było coś porównać. My narazie jesteśmy za cybex priam. Pan w entliczku (tym na dobrego pasterza) nam opowiedział o wszystkim, pokazał porównywalne wózki, doradził.
Ambriel, Wombat, KatWomanDo lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Ja byłam dzisiaj z mężem w krak wicie i w entliczku - w Krakowie. Jeżeli chodzi o asortyment to zdecydowanie polecam entliczek. Wózków było dużo, a w krak wicie głównie wózki bebetto (chyba że coś przeoczyliśmy). Dlatego ciężko było coś porównać. My narazie jesteśmy za cybex priam. Pan w entliczku (tym na dobrego pasterza) nam opowiedział o wszystkim, pokazał porównywalne wózki, doradził.
A jeśli chodzi o inne produkty np do karmienia to też duży wybór w entliczku?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja zarzucam brzuszkiem xD prawie półmetek... Rośnie mi identycznie jak ze Stasiem, tzn jakby ktoś mi pod bluzkę piłkę wsadził xD
Bolą mnie już lędźwie. Chodząc już się wyginam, siedząc też, bo między udami a żebrami robi się za mało miejsca na brzuch, więc też się wyginam. A ogólnie miałam kiedyś problemy z postawą w tym odcinku i jest trochę nadwyrężony także szybko mnie bolishelby*, Moniquue, Alma84, Bunia89, PLPaulina, Beti82, Pati96, alicjaaa_d, Wombat, Yamajka, Pati. lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Ja zarzucam brzuszkiem xD prawie półmetek... Rośnie mi identycznie jak ze Stasiem, tzn jakby ktoś mi pod bluzkę piłkę wsadził xD
Bolą mnie już lędźwie. Chodząc już się wyginam, siedząc też, bo między udami a żebrami robi się za mało miejsca na brzuch, więc też się wyginam. A ogólnie miałam kiedyś problemy z postawą w tym odcinku i jest trochę nadwyrężony także szybko mnie boli
No u ciebie to widać ze w ciazy jesteś hehe U mnie jeszcze mozna uważać ze przytyłam hehe
W pracy jeszcze nie wiedza i sie nie polapaliKinga13 lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Ja zarzucam brzuszkiem xD prawie półmetek... Rośnie mi identycznie jak ze Stasiem, tzn jakby ktoś mi pod bluzkę piłkę wsadził xD
Bolą mnie już lędźwie. Chodząc już się wyginam, siedząc też, bo między udami a żebrami robi się za mało miejsca na brzuch, więc też się wyginam. A ogólnie miałam kiedyś problemy z postawą w tym odcinku i jest trochę nadwyrężony także szybko mnie boliKinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Finezja, tak dużo różnych rzeczy, ale cenowo pewnie lepiej poszukać na Internecie. I nie wiem, czy raczej nie mają tylko tych najbardziej popularnych produktów. Na przykład z podgrzewaczy rzuciły mi się w oczy tylko Lovi i Avent. Zerknęłam na jakiś zestaw butelek Avent i był dużo droższy niż online. Łóżeczko drewniane żadne mi sie nie spodobało, ale były też dostawki. Next to me niby na promocji za 599 zł (nie pamiętam dokładnej nazwy, ale chyba to dream). Gość mówił, że współpracują tylko z producentami łóżeczek tj. Klupś, Pinio i Avax My to tak narazie poszliśmy sobie luźno pooglądać, zorientować się. Głównie skupiliśmy sie na wózkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 14:13
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue bardzo Ci dziękuję że napisałaś o tych sklepach.Właśnie dziś o nich rozmawialiśmy z mężem.
Moniquue lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualny
-
A ja wlasnie po pierwszych polowkowych.
Ale szczerze mowiac jestem zmartwiona ☹Mala miala tętno 160 ☹
Powiedzialam lekarzowi ,ze to duuuzo a on ,do mnie wiem ,ze pani duzo wie ale naprawde nie ma sie czym martwic.Niby normy do 150 sa ale 160 tez ok bo ona sie rusza.Jak na moje oko to wlasnie malo sie dzisiaj ruszala ☹Zazwyczaj wiecej a tydzien temu na wizycie bylo 153
No ale nic nie zrobie skoro lekarz nie widzi problemu.Za tydzien mam polowkowe w Poznaniu u lekarza ,ktory ma certyfikat. No ale kurde tetno to chyba nie mozna przeicez zle zmierzyc ☹
Bede meczyc tego za tydzien.Ten mi dokladnie pokazywal serduszko ,ze jest w srodku taki jakby krzyz i ,ze jest wszystko ok.
Pytalam o echo serca bo gdzies wyczytalam ,ze przy braniu heparyny sie powinno robic.Ale tak jak myslalam wiekszosc lekarzy heparyne tylko dale a co dalej to juz pojecia nie maja.... -
Beti82 wrote:A ja wlasnie po pierwszych polowkowych.
Powiedzialam lekarzowi ,ze to duuuzo a on ,do mnie wiem ,ze pani duzo wie ale naprawde nie ma sie czym martwic.Niby normy do 150 sa ale 160 tez ok bo ona sie rusza.Jak na moje oko to wlasnie malo sie dzisiaj ruszala ☹Zazwyczaj wiecej a tydzien temu na wizycie bylo 153
No ale nic nie zrobie skoro lekarz nie widzi problemu.Za tydzien mam polowkowe w Poznaniu u lekarza ,ktory ma certyfikat. No ale kurde tetno to chyba nie mozna przeicez zle zmierzyc ☹
Bede meczyc tego za tydzien.Ten mi dokladnie pokazywal serduszko ,ze jest w srodku taki jakby krzyz i ,ze jest wszystko ok.
Pytalam o echo serca bo gdzies wyczytalam ,ze przy braniu heparyny sie powinno robic.Ale tak jak myslalam wiekszosc lekarzy heparyne tylko dale a co dalej to juz pojecia nie maja....
Gdzie w Poznaniu będziesz robiła? Ja w 3 ciążach robiłam na Ulanskiej, z całego serca polecam dr Rafała IciekaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 15:44
-
shelby* wrote:Gdzie w Poznaniu będziesz robiła? Ja w 3 ciążach robiłam na Ulanskiej, z całego serca polecam dr Rafała Icieka
shelby*, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:A ja wlasnie po pierwszych polowkowych.
Pytalam o echo serca bo gdzies wyczytalam ,ze przy braniu heparyny sie powinno robic.Ale tak jak myslalam wiekszosc lekarzy heparyne tylko dale a co dalej to juz pojecia nie maja....
Ja czytałam ze stres matki moze powodować podniesiony puls u dziecka naturalna reakcja
Moze wizyta sie denerwowałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 17:21
-
Rub no denerwowalam niestey az mnie brzuch rozbolal przed.Za tydzien postaram sie wyciszyc przed
-
Beti jak lekarz mowi, ze ok to nie zamartwiaj sie az tak. Za tydzien idziesz znowu i oby wtedy bylo trochę mniej żebyś była spokojniejsza. A powiedz co poza tym? Wszystko ok? Ile waży
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔