CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
Tu jest trochę konkretniej opisane...
Ja zaczynam mieć stresa. W tygodniu sobie do tej szpitalnej torby wrzucałam tak luzem różne rzeczy co chcę zabrać, ale jutro muszę poukładać i spakować się tak na cacy. Kurczę to już niedługo!08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny apropo sikania to ja nie dość że często ( chociaż na szczescie w nocy nie) to jeszcze jak szybko nie pójdę do łazienki to grozi posikaniem🤦😂 przed każdym wyjściem z domu idę siku bo jak nie pójdę to zachce mi się na dworze i wtedy jest problem 🤷
-
Kinga13 wrote:http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
Tu jest trochę konkretniej opisane...
Ja zaczynam mieć stresa. W tygodniu sobie do tej szpitalnej torby wrzucałam tak luzem różne rzeczy co chcę zabrać, ale jutro muszę poukładać i spakować się tak na cacy. Kurczę to już niedługo! -
Kurczę, a ja się zestresowałam... Bo tak się nastawiałam na dostawkę... A dotarło do mnie jak to się montuje do łóżka - zaczepia takimi pasami o szczebelki od ramy pod materacem. A ja takie łóżko będę miała dopiero w nowej sypialni, a teraz śpimy na takim rozkładanym narożniku z funkcją spania. I jak ja mam to zamontować do tego? Robiła któraś tak? No kurczę, załamałam się teraz
ja nie mam ani chęci ani miejsca na wstawianie łóżeczka do naszego pokoju teraz, a bez dostawki się w łóżku nie pomieścimy. No chyba, że mąż pójdzie do salonu, ale wolałabym tego uniknąć...
08.09.2017 - Staś
Kinga u mnie tez ten problem. Ale maz mowi, ze zamontuje na boku naroznika cos takiego, zeby o to przymocowac
Kinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Kinga no brzuch masz pokaźny, niektóre laski z mniejszymi idą do porodu xD Mam znajomą, co w 8 miesiącu wyglądała jak ja może w 5tym i pytam jej czy już znają płeć bo myślałam, że to świeża sprawa, a ona mi na to że za miesiąc rodzi
U nas w mieszkaniu też łóżko nie miało tej ramy, ale dostawka stała tak, że była wciśnięta pomiędzy nasze łożko a ścianę, także i tak nie miała jak się odsunąć, więc nawet nie trzeba było jej niczym przymocowywać.
A teraz w nowym domu śpimy w ogóle na samym materacu położonym na podłodze, obok naszego jest materac córki też na podłodze (oczywiście jeszcze ma na nim swój ukochany kokon xxl) i powiem wam, że to jest naprawdę super patent. Córka nie zleci bo z jednej strony ma bok szafki nocnej, a z drugiej nasze łóżko więc najwyżej się przeturla do nas. Zresztą jest tak nisko, że nawet jakby coś to nic by jej się nie stało. Może sobie swobodnie kiedy chce wstać i albo wyjść w ogóle z łóżka albo przewędrować do naszego. Nie ma też problemu z odkładaniem, bo nachylanie się nad łóżeczkiem dziecięcym, jeszcze z tym moim brzuchem teraz, to jest jakaś masakra. I tak sobie myślę, że dla nowego dzidziusia (tak póki co mówimy o nim, a raczej o niej) chyba w ogóle nie będę kupować żadnego łóżeczka tylko właśnie będzie spał na materacu córki, bo ta i tak zaraz wyrośnie i najpóźniej na wiosnę, bo już wtedy na pewno zacznie sama chodzić, to planuję ją przenieść do jej pokoju i kupić już takie większe łóżeczko co posłuży jej na kilka lat.
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie na krzywej cukrowej spotkałam koleżankę co miała już wtedy mniejszy brzuch niż ja i mówi, że za 2 tygodniu rodzi... Zresztą już urodziła, wysyłała mi wczoraj fotki
U nas właśnie ta dostawka będzie od strony pokoju i muszę mieć ją jakoś przymocowaną... Kurczę, trzeba jakiś patent wykombinować08.09.2017 - Staś
Moniquue wrote:Finezja, tak dużo różnych rzeczy, ale cenowo pewnie lepiej poszukać na Internecie. I nie wiem, czy raczej nie mają tylko tych najbardziej popularnych produktów. Na przykład z podgrzewaczy rzuciły mi się w oczy tylko Lovi i Avent. Zerknęłam na jakiś zestaw butelek Avent i był dużo droższy niż online. Łóżeczko drewniane żadne mi sie nie spodobało, ale były też dostawki. Next to me niby na promocji za 599 zł (nie pamiętam dokładnej nazwy, ale chyba to dream). Gość mówił, że współpracują tylko z producentami łóżeczek tj. Klupś, Pinio i Avax
My to tak narazie poszliśmy sobie luźno pooglądać, zorientować się. Głównie skupiliśmy sie na wózkach.
No i tutaj trzeba by było sobie sprawdzić i policzyć, bo pamiętaj, że zawsze masz koszt dostawy.
Np fajnie się zamawia na allegro bo wszystko tam jest, ale praktycznie każda jedna rzecz jest od innego sprzedawcy, więc jak nie masz allegro smart i miniumum 40 zł w zamówieniu to płacisz, a znowu jak zamawiasz w takim sklepie stacjonarnym to masz wszystko od jednego sprzedawcy i darmową wysyłkę.
Jak zamawiacie online to z jakich stron ? Nie pytam o ciuszki tylko właśnie laktatory, wkładki itd czy raczej stacjonarnie ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Tak, wiem, że koszt dostawy. Chodziło mi o różnice typu 50 zł. Bardziej myślałam o tych droższych rzeczach przy których najczęściej przesyłka i tak będzie darmowa albo się zwróci. A właśnie jak patrze to też tak żeby dało się zamówić więcej rzeczy w jednym sklepie. Nawet na jakiejś przypadkowej stronie apteki było dużo rzeczy taniej albo porownywalnie jak na promkach w smyku teraz. Zawsze można podjechać do takiego miejsca albo jak jest opcja wziąć odbiór osobisty. Ja jeszcze nie zamawiałam nic, ale chętnie się dowiem gdzie kupujecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 12:54
06.2020 👶🧚♀️ -
Wszystkie kosmetyczne i apteczne rzeczy zamawiałam z Gemini w poprzedniej ciąży i teraz też. Potem pojedyncze rzeczy to już stacjonarnie. W ciąży kupujesz tego dużo to na 1-2 produktach już ta przesyłka się zwraca, potem jak jest dziecko to ciągle potrzebujesz jakiejś jednej rzeczy na już to aż tak się nie opłaca. Ciuchy jeśli kupuję w necie to na wyprzedażach i też większe ilości, często rozmiar większe niż nosi, potem znów pojedyncze sztuki jak mi potrzebne to stacjonarnie. A łóżeczko/laktator itd raczej pojedynczo zamawiam, to są takie rzeczy co często ciężko ustrzelić w jednym sklepie wszystko co chcesz, albo ceny się różnią..
Moniquue lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Dziewczyny, a jak u Was ze sluzem w ciaży ? U mnie mam wrazenie, że występuje śluz podobny do tego w 2 fazie cyklu i głownie rano jak się skumuluje z nocy xD jak jest u Was?
-
Też wszystkie rzeczy apteczne kupuje w aptece Gemini, wydaje mi się że to najtańsza z aptek, mam już sporo linków zapisanych do butelek, wkładek, podkładów, kremów, wacików, gazików. Wszystko tam znajdziecie i ja akurat tak wolę w jednym miejscu hurtem zrobić zakupy. Tak samo gdy szukam czegoś na allegro to sprawdzam cała ofertę sprzedającego.
Ja mam sporo śluzu, czasami aż biegam do łazienki po kilka razy, bo się wystraszyłam że coś nie tak. Najważniejsze, że nic nie piecze, swędzi i jest bezwonny. Tego się trzymam co mi położna powiedziała. -
O super, to sprawdzę ofertę aptek Gemini. Btw muszę już zamówić poduszkę do spania
pamiętam, że polecałyście matherhood ?
Ja czytałam, że właśnie od 17 tc zwiększa się ilość śluzu bo zaczyna się produkować więcej jakiegoś tam hormonu i to jest normalne dopóki nie ma nie przyjemnego zapachu itd
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Yamajka wrote:Dziewczyny, a jak u Was ze sluzem w ciaży ? U mnie mam wrazenie, że występuje śluz podobny do tego w 2 fazie cyklu i głownie rano jak się skumuluje z nocy xD jak jest u Was?
Ja planuje kosmetyki albo w rossmanie albo wlasnie gemini. Jeszcze dokladnie nie wiem jaka butelke wybrac czy Lansinoh czy Avent natural🤷♀️. No i kwestia laktatora bo oczywiscie planuje karmic piersia ale przyda sie jak bede chciala sie urwac😉. Co myslicie o laktatorach Canpol oczywiscie elektryczny?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Bunia, w Gemini to nie zapisuję linków, bo za dużo tego. Tylko polecam założyć konto i normalnie do koszyka wszystko dawać, co tam Ci się w ciąży przypomni to wchodzisz i dorzucasz. Na koniec jak np. soli fizjologicznej jednej firmy nie ma to wymieniałam na inną i pod koniec ciąży takie duże zbiorcze zamówienie
Bunia89, KatWomanDo lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Asiulka84 wrote:U mnie jest troche wiecej niz normalnie taki bialay i rzadki ale nie na tyle zebym musiala wkladke nosic.
Ja planuje kosmetyki albo w rossmanie albo wlasnie gemini. Jeszcze dokladnie nie wiem jaka butelke wybrac czy Lansinoh czy Avent natural🤷♀️. No i kwestia laktatora bo oczywiscie planuje karmic piersia ale przyda sie jak bede chciala sie urwac😉. Co myslicie o laktatorach Canpol oczywiscie elektryczny?
Asiulka84 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
W piątek robiłam krzywą cukrową, bo dopiero w 14t przeszły mi mdłości. Cukier 89-114-60. Cukrzycy brak.. Tylko że glukometr pokazał inne wartości, bo po pobraniu z żyły z ciekawości robiłam z palca. Było 89-169-80. 🤔🤔🤭 albo glukometr jakoś zawyza, albo ja nie wiem. W pt mam wizytę to spytam. Na ten moment cieszę się że nie wyszła cukrzyca, chociaż glukometr czasem ja sugeruje. Podobno wynik z żyły jest miarodajniejszy.
-
miscelle wrote:W piątek robiłam krzywą cukrową, bo dopiero w 14t przeszły mi mdłości. Cukier 89-114-60. Cukrzycy brak.. Tylko że glukometr pokazał inne wartości, bo po pobraniu z żyły z ciekawości robiłam z palca. Było 89-169-80. 🤔🤔🤭 albo glukometr jakoś zawyza, albo ja nie wiem. W pt mam wizytę to spytam. Na ten moment cieszę się że nie wyszła cukrzyca, chociaż glukometr czasem ja sugeruje. Podobno wynik z żyły jest miarodajniejszy.
Mialas wskazanie,zeby juz robic?