X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nefaste Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'owocova wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam od września i postanowiłam się w końcu ujawnić a więc witam się ze Śląska, na ogół nie udzielam się na forum ale za to uwielbiam was czytać u nas dzisiaj 21+7. Prosimy również o wpisanie termin 6.06.2020 Mia 👧

Witaj 😊👍

'owocova lubi tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja bym poprosiła o zdjęcie. Tylko musisz mnie chyba dodać do przyjaciółek najpierw. Akceptuj proszę zaproszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 13:02

Karola111 lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki powiedzcie od kiedy pojawiają sie skurcze przepowiadajace ? Ja dzis mam od dwoch godzin masakryczne klucie z prawej strony promieniuje az do pleców i bol w podbrzuszu masakra nie wiem czy panikowac i jechac do szpitala czy przeczekać nie moge sie ruszac az mi slabo jest i niedobrze. Ruchy malego czuje naszczescie ale te skurcze...

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'owocova wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam od września i postanowiłam się w końcu ujawnić a więc witam się ze Śląska, na ogół nie udzielam się na forum ale za to uwielbiam was czytać u nas dzisiaj 21+7. Prosimy również o wpisanie termin 6.06.2020 Mia 👧

Cześć 👋🏻 Jak ze śląska to zapytam czy masz już wybrany szpital w którym będziesz rodzić?? 🤗

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście bądź macie osobiste doświadczenia z balonikiem Aniball? Właśnie szukając ćwiczeń na piłce trafiłam na jego reklamę i będę się zagłębiać. dziewczyny piszą, że faktycznie udało im się uniknąć nacięcia. Wiecie od kiedy warto to stosować? Przy pierwszym porodzie byłam nacięta i nie mam po tym traumy, ale jeśli udałoby się tego uniknąć, to czemu by nie spróbować :)

Macie jakiś skuteczny sposób na zwiększenie stężenia hemoglobiny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 14:12

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej owocova :)

Mania, mi gdzieś obiło się o uszy, że ćwiczenie krocza rzeczywiście obniża ryzyko nacięcia, ale z kolei wzrasta potem ryzyko konieczności plastyki szyjki w wieku dojrzałym. Ale to tylko mi się obiło, musiałabyś zweryfikować. Szukaj statystyk w Stanach, bo tam chyba treningi krocza przed porodem są bardzo popularne. Obniżaniu narządów rodnych można zapobiegać dobrym treningiem mięśni dna macicy, fizjo uro-gin, kulki gejszy itd. także może balonik teraz, a potem trening Kegla mógłby połączyć w bezpieczny sposób jedno i drugie? Poczytaj ;)

Mania25, KatWomanDo lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Mamuśki powiedzcie od kiedy pojawiają sie skurcze przepowiadajace ? Ja dzis mam od dwoch godzin masakryczne klucie z prawej strony promieniuje az do pleców i bol w podbrzuszu masakra nie wiem czy panikowac i jechac do szpitala czy przeczekać nie moge sie ruszac az mi slabo jest i niedobrze. Ruchy malego czuje naszczescie ale te skurcze...

Asiulka, ja mam coś takiego jak opisujesz. Kłuje mnie po prawej stronie poniżej żeber, promieniuje w okolice jajnika/pachwiny i pleców. Do tego mdłości i osłabienie. Jak dostałam pierwszego takiego parogodzinnego "ataku" to pojechałam do lekarza. Póki Cię kłuje to raczej nie ma powodów do obaw, ale jeżeli się denerwujesz to lepiej jedź do swojego lekarza żeby się upewnić. Mi lekarz na to nic nie poradził wtedy, kazał brać magnez 3x2 i przepisał maść Butapirazol. Tylko ja wtedy jeszcze nie czułam wyraźnie ruchów dlatego nie wiedziałam, co z maleństwem. Powtórzyło się to jeszcze raz po dwóch tygodniach i trwało cały dzień. Tym razem wymiotowałam, nie byłam w stanie jeść ani pić, było mi słabo gorzej niż za pierwszym razem. W ten sam dzień miałam wizytę. Lekarz znowu powiedział, że to od mięśnia i prawdopodobnie od kręgosłupa. Dał mi w końcu ketonal żel i polopirynę. Od piątku mnie tak trzyma, czasem to wręcz nie mogę chodzić, ale ból stał się do zniesienia. Chyba do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Dzisiaj mnie puściło dopiero. Zobaczymy co będzie dalej. Powodzenia i mam nadzieję, że to nic poważnego. Edit. Spróbuj kąpieli w ciepłej wodzie i okładów ciepłych na ten prawy bok. Mi to średnio pomaga, ale może akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 14:44

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w koncu po połówkowym i tak połowkowo tez jesteśmy zadowoleni Wszystkie narządy sa na miejscu ale z sercem problem znalazł tylko 3 komory Umówił nas na usg dodatkowe za 3 tygodnie
    Zastanawiam sie czy pójść prywatnie w przyszłym tygodniu jeszcze czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:04

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'owocova wrote:
    Witaj
    Znasz juz plec ?:)
    A dziewczynka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:11

'owocova lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Ja teraz ruchy czuję bardzo szybko. Pierwszy raz w 15 tc poczułam. Od 17 tygodnia czuję codziennie - zawsze jak się położę, jak jadę samochodem a ostatnio nawet tak po prostu jak gdzieś szłam. Poprzednio w 18 tygodniu poczułam pierwszy raz ale mały ruszał się głowie po 22 ;)

Mam już zdjęcia łóżeczka ale nie chciałabym wstawiać ich tu. Proszę o wiadomość komu przesłać zdjęcie ;)
    KArola ja poprosze

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    No my w koncu po połówkowym i tak połowkowo tez jesteśmy zadowoleni Wszystkie narządy sa na miejscu ale z sercem problem znalazł tylko 3 komory Umówił nas na usg dodatkowe za 3 tygodnie

Oby to były tylko ograniczenia techniczne. A dopplerem nie podglądał?

08.09.2017 - Staś <3

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Oby to były tylko ograniczenia techniczne. A dopplerem nie podglądał?

Nie tak jeździł zeby ta 4 komore zobaczyć i to dość długo i w koncu Dopplera nie włączył. Powiedział ze w 22tc będzie większy i wtedy wszytko sprawdzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:45

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:

Jeśli masz możliwość to idź jeszcze raz prywatnie, zawsze to lepiej skonultować z innym lekarzem, inny sprzęt itd

Rub45 lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Rub ja bym poszukala opinii w necie i umówiła sie do kogoś kto ma dobry sprzęt. Naprawdę jest mega różnica jak widać na różnych usg, nawet moja gin mi ostatnio o tym mówiła jak rozmawiałyśmy i przyznała szczerze że na jej sprzęcie to tylko ogóle zarysy widać a np. ten lekarz do którego chodzę na te usg to ma taki wypas ze przysłowiową igłe w stogu siana widać ;) Tak ze może nie ma co sie przejmować, trzymam kciuki aby wszystko było ok!

Rub45 lubi tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście bądź macie osobiste doświadczenia z balonikiem Aniball? Właśnie szukając ćwiczeń na piłce trafiłam na jego reklamę i będę się zagłębiać. dziewczyny piszą, że faktycznie udało im się uniknąć nacięcia. Wiecie od kiedy warto to stosować? Przy pierwszym porodzie byłam nacięta i nie mam po tym traumy, ale jeśli udałoby się tego uniknąć, to czemu by nie spróbować :)

Macie jakiś skuteczny sposób na zwiększenie stężenia hemoglobiny?
    Mania ja przed pierwszym porodem rozwazalam zskup tego balonika ale skonsultowalam to z położna ze szkoły rodzenia i ona mi to odradzila, powiedziała że to nie jest do końca bezpieczne ze niby może wywołać przedwczesny poród (chociaż tam chyba i tak oni w instrukcji piszą że można ćwiczyć dopiero po 37 tyg czyli jak ciąża jest donoszona) i ze nie jest potwierdzone aby to pomagalo przy porodzie. No i w sumie ona mnie tak zniechecila ze olalam to, a udało mi zie urodzić naturalnie bez problemu, bez nacięcia i bez pęknięcia. Wiem że na styczniowkach dziewczyny niektóre z tym cwiczyly ale większość z nich miała ostatecznie cc więc skuteczność niewiadoma ;) A jedna kupiła ale nie zdążyła zacząć ćwiczyć bo wcześniej urodziła i naturalnie też bez nacięcia i bez pęknięcia ;)

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub ja tez w razie mozliwosci jeszcze bym sie z kims skonsultowala.

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Asiulka, ja mam coś takiego jak opisujesz. Kłuje mnie po prawej stronie poniżej żeber, promieniuje w okolice jajnika/pachwiny i pleców. Do tego mdłości i osłabienie. Jak dostałam pierwszego takiego parogodzinnego "ataku" to pojechałam do lekarza. Póki Cię kłuje to raczej nie ma powodów do obaw, ale jeżeli się denerwujesz to lepiej jedź do swojego lekarza żeby się upewnić. Mi lekarz na to nic nie poradził wtedy, kazał brać magnez 3x2 i przepisał maść Butapirazol. Tylko ja wtedy jeszcze nie czułam wyraźnie ruchów dlatego nie wiedziałam, co z maleństwem. Powtórzyło się to jeszcze raz po dwóch tygodniach i trwało cały dzień. Tym razem wymiotowałam, nie byłam w stanie jeść ani pić, było mi słabo gorzej niż za pierwszym razem. W ten sam dzień miałam wizytę. Lekarz znowu powiedział, że to od mięśnia i prawdopodobnie od kręgosłupa. Dał mi w końcu ketonal żel i polopirynę. Od piątku mnie tak trzyma, czasem to wręcz nie mogę chodzić, ale ból stał się do zniesienia. Chyba do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Dzisiaj mnie puściło dopiero. Zobaczymy co będzie dalej. Powodzenia i mam nadzieję, że to nic poważnego. Edit. Spróbuj kąpieli w ciepłej wodzie i okładów ciepłych na ten prawy bok. Mi to średnio pomaga, ale może akurat :)
    Dzieki. Jestem w szpitalu czekam na wyniki. Dam znac pozniej. Jestem wykonczona tym bolem

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie albo na pierwszych prenatalnych, albo na kolejnej wizycie po nich uwidocznił gin oba przedsionki, obie komory i zastawki. Także jeśli to ograniczenia sprzętowe to nie wiem czy ten 22tc w czymś pomoże a będziesz się stresować tylko. Jeśli masz możliwość znaleźć kogoś z dobrym sprzętem to bym poszła, może ktoś coś poleci? Bo u Was to chyba ciężej z tymi prywatnymi skanami?

Iza, znowu Cię pomęczę xD ale wielkimi krokami nadchodzi mój Sew Week :D jutro rusza do mnie torba wełny na gacie xD i kompletuję listę zamówienia na pozostałe uszytki. Masz jakieś sklepy z materiałami godne polecenia? Póki co skupiam się na 3E, Metry i CenTymetry i Dresówka.pl ... Szukam jakiegoś materiału na podszycie kocyka, tak jak podszywa się Minky, ale wolałabym coś naturalnego i nie wiem co by mi się sprawdziło

08.09.2017 - Staś <3

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, czekam w takim razie na informacje i trzymam kciuki :)

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni mnie tu nie było i tyle nadrabiania.
    Gratuluję połówkowych.

Rub45 ja bym też poszła do innego lekarza na USG, ale sprawdz, żeby miał dobry sprzęt, bo jak na tym samym to też bez sensu.

Karolaa też poproszę zdjęcia łóżeczka. Chciałabym kupić takie porządne na kilka dzieciaczków, a jak byliśmy w Entliczku to wszytskie takie wybujane.

Ja dzisiaj czuje sie masakrycznie. Wróciłam z wielkich zakupów z dziadkami i musiałam się położyć. Mam coraz mniej siły, albo takie ciśnienie. Jeszcze muszę zrobić masy do tortu. Dobrze, że jutro reszta, bo bym zwariowała siedzieć do północy.
    Wg tablki zaczełam 6 miesiąc, a ja nic nie mam kupionego :D

3jgxsek2mhrtcu08.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ