CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bera1983 wrote:Super wieści! ❤️
Jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu i do tego w prawie tym samym wieku tylko ja jestem z sierpnia 😉
Podal Ci lekarz wielkość maluszka? Ja mam wszystkie pomiary zgodnie z wiekiem ciąży a termin mi wyznaczyli na 4.07 teraz 🤷🏼♀️
Jeszcze raz...😉
Super, ze jestesmy na podobnym etapie i w podobnym wieku😉 Faktycznie Ci się termin przesunął...🤔
Po pierwsze dziękuję 😘
Wymiarów Malucha nie znam, fotki nie dostałam, a na wizycie nie pytałam😉
Jak lekarz mówi, ze wszystko jest fobrze to ja o takie szczegóły sama nie dopytuję, skupiłam się na tej płci tym razem😂
Poza tym powiedział, ze dawno takiej długiej szyjki nie widział (7 cm), oczywiście pierwsze co wykręciłam sobie hmmm za długa to pewnie tez niedobrze😂 ale sam powiedział, ze to nie zmartwienie, a wręcz przeciwnie, to dobrze😉
Wszystkie wymiary i termin będę miała na papierze po połówkowych więc na pewno dam znać co i jak😉
Pozdrawiam 🙂Bera1983 lubi tę wiadomość
-
My po połówkowych. 300 g zdrowego syna
wszystko jest dobrze. Łożysko poszło do góry i jest na tylnej ścianie.
Prawdopodobnie mamy też już imię. Na razie mały jest JulianemAsiulka84, Finezja19, Alma84, Pati96, Karolka9, Wombat, Beti82, KatWomanDo, calineczka88, PLPaulina, Rub45, Moniquue, iness00, Pati., Bera1983, Mania25 lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:
PLPaulina, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Calineczka pokażesz ten spiworek? Bo jestem ciekawa.
https://allegro.pl/oferta/dlugi-spiworek-4w1-do-wozka-fotelika-gondoli-sanek-6410983350?snapshot=MjAxOS0wMS0xNVQxMjo1NDowOC42NTdaO2J1eWVyOzVmYzczM2NhZWY3YjVkOTAyMWRlOGFkYjY3ZDhhMzJlNDFlYWRjY2I3MDQ3ODQyMTJiNmU3NGYyNWM1ZmI2ZWY%3D -
nick nieaktualny
-
Finezja19 wrote:
Przechorowałaś lub byłaś zaszczepionaFinezja19 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny a te śpiworki to już na zime kupujecie ?
Czy to i tak warto mieć wcześniej ?
-
nick nieaktualnyYamajka wrote:Dziewczyny a te śpiworki to już na zime kupujecie ?
Czy to i tak warto mieć wcześniej ?
Ale ogólnie tak jest zawsze, że gdy kończy się sezon to są wyprzedaże. I cenowo się po prostu opłaca.Yamajka lubi tę wiadomość
-
Moniquue to zostaje na razie żyć z tym, a po ciąży wziąść się za diagnozowanie i suplementowanie, może tez by mi pomogło. W sumie to sporo masz teraz magnezu bo aż 600 mg, pewnie też pomaga to trochę, ale przed również 'zaprawiłaś' się dobrze magnezem i żelazem to może rzeczywiście dlatego masz spokój z tym. Oby tak pozostało
A u mnie śmieją się: "Spij teraz na zapas ile możesz bo potem nie pośpisz", a ja ani teraz nie naładuję akumulatorów ze snem, a później pewnie tym bardziej. Ale nie tłumaczę, że tak mam bo nikt nie zrozumie. Jak słyszę, że ktoś żali się iż nie wyspany bo przebudził się raz w nocy, niewyspany i koniec świata, to zazdroszczę takiego snu.
Bera1983 na jakiej podstawie zmienili Ci termin porodu, skoro masz wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciązy wg OM? Widzę, że tu często dziewczynom zmieniają przewidywany TP, ale to chyba gdy wymiary nieco różnią się. Ciekawe to dla mnie.
Ja na pierwszych prenatalnych spytałam lekarza jaki termin porodu przewiduje na ten czas, to mi odpowiedział, że termin porodu wyznacza się do któregoś tam tygodnia chyba 8-go czy jakos tak, a później to nie ma sensu, bo co badanie to może wychodzić inny termin z obrazu usg. Ciekawe czy teraz coś powie, czy tez będzie trzymał się tego.Moniquue lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w sobotę byłam w rossmanie po kosmetyki i przy okazji wzięłam na zapas oliwkę przeciw rozstępom Mamas Babydream (5 olejków), a przy niej było info, że na kartę Rossnę jej koszt to tylko 10,49 zł. Poprosiłam o założenie karty i tyle zapłaciłam, a następnego dnia przyszło mi powiadomienie na tel. że na powitanie w klubie Rossnę dają mi prezent - tą samą oliwkę przy najbliższych zakupach mogę odebrać za 0,01 gr
Może któraś z Was skorzysta z promocji jeśli używa i lubi tą oliwkę jak jaAsiulka84, Yamajka, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
KatWomanDo wrote:Właśnie się naprodukowałam, aby Ci odpisać i mi się wszystko skasowało😤
Jeszcze raz...😉
Super, ze jestesmy na podobnym etapie i w podobnym wieku😉 Faktycznie Ci się termin przesunął...🤔
Po pierwsze dziękuję 😘
Wymiarów Malucha nie znam, fotki nie dostałam, a na wizycie nie pytałam😉
Jak lekarz mówi, ze wszystko jest fobrze to ja o takie szczegóły sama nie dopytuję, skupiłam się na tej płci tym razem😂
Poza tym powiedział, ze dawno takiej długiej szyjki nie widział (7 cm), oczywiście pierwsze co wykręciłam sobie hmmm za długa to pewnie tez niedobrze😂 ale sam powiedział, ze to nie zmartwienie, a wręcz przeciwnie, to dobrze😉
Wszystkie wymiary i termin będę miała na papierze po połówkowych więc na pewno dam znać co i jak😉
Pozdrawiam 🙂
Dziękuje 😘
Na połówkowych dostaniesz zdjęcie i wszystko się dowiesz 😉Ja nie miałam jeszcze sprawdzanej szyjki 🤦🏻♀️ Będę w Polsce pod koniec lutego na połówkowych prywatnie to się więcej dowiem 😊
Mi nie zmienili terminu tylko według nich to termin zgodny z moją miesiączka a synek rośnie ok , nie jest za mały 🤷🏻♀️ Tu maja chyba dłuższe ciąże w Norwegii 🤣KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
iness00 wrote:Bera1983 na jakiej podstawie zmienili Ci termin porodu, skoro masz wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciązy wg OM? Widzę, że tu często dziewczynom zmieniają przewidywany TP, ale to chyba gdy wymiary nieco różnią się. Ciekawe to dla mnie.
Ja na pierwszych prenatalnych spytałam lekarza jaki termin porodu przewiduje na ten czas, to mi odpowiedział, że termin porodu wyznacza się do któregoś tam tygodnia chyba 8-go czy jakos tak, a później to nie ma sensu, bo co badanie to może wychodzić inny termin z obrazu usg. Ciekawe czy teraz coś powie, czy tez będzie trzymał się tego.
To jest termin wyznaczony przez położna z jakiegoś tam kalendarzyka i to niby według ostatniej miesiączki 🤷🏻♀️ Synek zgadza się z tygodniami wiec nie wiem dlaczego u mnie taka różnica bo dziewczyny, które są w tych samych tygodniach ciazy terminy przynajmniej tydzień przede mną 🤔KatWomanDo, iness00 lubią tę wiadomość
-
iness00 wrote:Dziewczyny w sobotę byłam w rossmanie po kosmetyki i przy okazji wzięłam na zapas oliwkę przeciw rozstępom Mamas Babydream (5 olejków), a przy niej było info, że na kartę Rossnę jej koszt to tylko 10,49 zł. Poprosiłam o założenie karty i tyle zapłaciłam, a następnego dnia przyszło mi powiadomienie na tel. że na powitanie w klubie Rossnę dają mi prezent - tą samą oliwkę przy najbliższych zakupach mogę odebrać za 0,01 gr
Może któraś z Was skorzysta z promocji jeśli używa i lubi tą oliwkę jak ja
Tak zgadza się. Ja kartę rossnę założyłam wcześniej i tez odebrałam tę oliwkę za 1 gr. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że aplikacja podaje nam szatę graficzną oliwki w wersji niemieckiej, natomiast ta polska trochę się różni wyglądem. -
Tak, bo w Norwegii ciąża według nich trwa 40+3 😂😂😂 według ostatniej miesiączki termin wychodzi mi na 8.06 i tak pokazują mi wszystkie aplikacje ciążowe, ale położna wyliczyła na tym swoim kółeczku 11.06. i że ciążę mogę przenosić do 22.06.ck w sumie w ogólnym rozrachunku nawet się zgadza 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 07:42
KatWomanDo, Bera1983 lubią tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Tak, bo w Norwegii ciąża według nich trwa 40+3 😂😂😂 według ostatniej miesiączki termin wychodzi mi na 8.06 i tak pokazują mi wszystkie aplikacje ciążowe, ale położna wyliczyła na tym swoim kółeczku 11.06. i że ciążę mogę przenosić do 22.06.ck w sumie w ogólnym rozrachunku nawet się zgadza 🙂
A mi aplikacje wszystkie pokazuja 28-29 czerwca a im 4.07 wiec to wiecej jeszcze niz 3 dni ale to ma chyba zwiazekz dlugoscia cyklu. Ja mam cykle regularne co 27 dni a oni mnie tu nie pytaja o to... i tak pewnie przenosze jak pierwsza corciemam tylko wielka nadzieje,ze nie bede miala znowu wywolywanego porodu 🤔
-
Bera mnie pytali o długość cykli 🤔 ja to się boje tego przenoszenia,wiem że mała sama znajdzie sobie odpowiedni moment 😊 ale z opowieści wiem jak to się dłuży itd, człowiek opuchnięty, zmęczony, zniecierpliwiony,czuję że to może być katorga, ale może mi się fuksnie i mała będzie pedziwiatrem po mamusi i wbije się idealnie w termin 😂😂
-
Bunia89 wrote:Bera mnie pytali o długość cykli 🤔 ja to się boje tego przenoszenia,wiem że mała sama znajdzie sobie odpowiedni moment 😊 ale z opowieści wiem jak to się dłuży itd, człowiek opuchnięty, zmęczony, zniecierpliwiony,czuję że to może być katorga, ale może mi się fuksnie i mała będzie pedziwiatrem po mamusi i wbije się idealnie w termin 😂😂
Naprawde Ci tego zycze!i nam wszystkim
Przymajmniej upaly nam raczej nie groza
Bunia89 lubi tę wiadomość
-
Mnie to chyba nie lubia w tym rossmannie. Kazdy ma ta oliwke na dzien dobry za 1 grosz, a ja nie dostalam takiej propozycji xD inna sprawa, ze pewnie bym nie skorzystala bo uzywam czegos innego, ale ciekawe czemu tak
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat wrote:Mnie to chyba nie lubia w tym rossmannie. Kazdy ma ta oliwke na dzien dobry za 1 grosz, a ja nie dostalam takiej propozycji xD inna sprawa, ze pewnie bym nie skorzystala bo uzywam czegos innego, ale ciekawe czemu tak