CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hah ja też czasem podglądam Rozenek i Lewandowską, ale chyba zostanę przy Małgorzacie
przytyłam też jakieś niecałe 5 kg.
Śmiać mi się chce z teściowej strasznie bo za każdym razem poucza mnie, że nie ma co dużo ubranek kupować (nie wie co ja już kupiłam). A wczoraj jak poszalały ze szwagierką to dostałam tyle ciuchów (i nie tylko) głównie na 56/62 (o takie rozmiary prosiłam bo sama kupowałam z reguły większe) że niedługo bym miała z tego całą wyprawkę. Wiem, że powinnam się cieszyć, tylko, czy kruszynka to wszystko ubierze?! I żeby z tego siusiaka też już nie było bo nie wiem co bym zrobiła z tym wszystkimAniulek.Ka, Pati. lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
iness00 wrote:Kochana ja zamierzam sprawdzać cyklicznie raz na tydzień, jeśli to się sprawdzi w ciągu najbliższych kilku tygodni to mniej więcej waga na koniec do obliczenia.Wiadomo, że z jakąś granicą błędu bo od 20 t.c. największy przyrost wagi, a w ostatnich tygodniach może być mniej, ale średnio to jakoś tak rozłoży się raczej. Pocieszajmy się tym, ze nie tyjemy z jedzenia i o siebie nie dbamy, tylko dzięki dzidziusiowi
Ja tez tak myslalam i w ostatnim miesiacu przytylam 6kgtez skok mialam w 6 miesiacu kilka kg a liczylam, ze 1,2 kg bede przybierac miesiacznie:/ duzo na pewno bylo w tym zatrzymanej wody bo wygladalam jak balon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 14:44
-
Beti ja biore zelazo na recepte Feroplex i jest bez porownania nic mnie nie zatyka co prawda kosztuje ok60 zl ale juz wole wydac te kase niz sie meczyc tym bardziej ze tez mam problemy z wyróżnieniem. Ja robie badania za tydzien i rowniez test obiazenia glukoza bleee mam nadzieje ze przezyje 😂
Pati powodzenia na prenatalnych.
Weszlam dzis na chwile do pepco i co i wyszlam z dwoma kompletami takie ladne maha teraz juz na lato ciuszki.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ambriel wrote:Asiulka 84 pokaż zakupy
Ambriel lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Bera1983 wrote:Ja tez tak myslalam i w ostatnim miesiacu przytylam 6kg
tez skok mialam w 6 miesiacu kilka kg a liczylam, ze 1,2 kg bede przybierac miesiacznie:/ duzo na pewno bylo w tym zatrzymanej wody bo wygladalam jak balon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:29
-
Dziewczyny gdzie kupujecie okrycia kapielowe dla maluszkow? Chcialam niby zamawiac ale chyba jednak lepiej stacjonarnie zeby dotknac zobaczyc czy jest miekki macie cos godnego polecenia.
Wlasnie odebralam paczke z wanienka i przewijakiem no i jeszcze kilka drobiazgówBeti82, Moniquue, Pati96, Alma84, Lilka94, Bera1983, Bunia89, Karola111, KatWomanDo, monia0586 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Beti ja biore zelazo na recepte Feroplex i jest bez porownania nic mnie nie zatyka co prawda kosztuje ok60 zl ale juz wole wydac te kase niz sie meczyc tym bardziej ze tez mam problemy z wyróżnieniem. Ja robie badania za tydzien i rowniez test obiazenia glukoza bleee mam nadzieje ze przezyje 😂
Pati powodzenia na prenatalnych.
Weszlam dzis na chwile do pepco i co i wyszlam z dwoma kompletami takie ladne maha teraz juz na lato ciuszki. -
Asiulka84 faktycznie słodkie
Ja mam dopiero jedno z Sensillo https://www.smyk.com/p/sensillo-krepa-okrycie-kapielowe-szare-100x100-cm-i6547292
Mam porównanie do jakiś zwykły frotte i jest miększe, nie wiem tylko czy są inne bardziej przyjemne dla skóry.
Nie dajcie się zrobić na bambus to przetworzona chemicznie wiskoza czyli sztuczyny materiał, poza tymi z medycznym certyfikatem i atestem Oeko-Tex Standard 100 wydany przez Instytut Włókiennictwa.Asiulka84, Izape_91, Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Iness Bera pisze chyba o poprzedniej ciąży. Moja siostra właśnie była bardzo opuchnięta. Na tym etapie co my jesteśmy to ona przytyła grubo ponad 12 kg. Miała zatrucie ciążowe tzw. gestozę przy której właśnie zatrzymuje się woda. Łącznie przytyła ponad 40 kg. Warto zatem kontrolować wagę bo to może być niebezpieczne 😕
Asiulka ja kupiłam jeden ręcznik z kapturkiem w smyku i czaje się na drugi bo jest fajna cenaedit. Kupiłam taki jak Ambriel tylko różowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:50
Asiulka84, Ambriel, Bera1983 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 16:05
Asiulka84, Moniquue, Izape_91, Ambriel, Pati., Alma84, calineczka88, KatWomanDo, monia0586 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iness00 wrote:Bera 6 kg w 1 miesiąc, to chyba nie częsta sytuacja. Dalej trzyma Ci się ta waga? Z czego zatrzymanie wody w organiźmie? To łącznie do teraz ile przybyło Ci kg?
To jak byłam w poprzedniej ciąży to przytyłam te 6kg w 9 miesiącu ciąży jak już myślałam, ze nie przekroczę 20 😒i wydaje mi się, ze większość to była zatrzymana woda. To już było wieki temu ale szybko schudłam te 23kg, które przytyłam w ciąży karmiąc piersią 😉 bez żadnych ćwiczeń 😊
Teraz na razie przytyłam 3,5 kg od początku 😉 -
My ju po prenatalnych - wszystko dobrze 🥰 tylko mały zasłaniał się ręką i wg tak był ułożony że nie mam fajnych zdjęć ale trudno najważniejsze że wszystko dobrze:)) filmik też mam 😍
Mega ulga z tej radości jutro idę coś kupić małemu 😁🙉 noo bo napewno mały- siusiak cały odsłonięty 😁Aniulek.Ka, Pati96, Asiulka84, nefaste, Ambriel, PLPaulina, Alma84, iness00, Wombat, Bera1983, Lilka94, Moniquue, Bunia89, Karola111, calineczka88, KatWomanDo, Kinga13, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
Pati. wrote:My ju po prenatalnych - wszystko dobrze 🥰 tylko mały zasłaniał się ręką i wg tak był ułożony że nie mam fajnych zdjęć ale trudno najważniejsze że wszystko dobrze:)) filmik też mam 😍
Mega ulga z tej radości jutro idę coś kupić małemu 😁🙉 noo bo napewno mały- siusiak cały odsłonięty 😁
A ja w drodze na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia 😊Pati., Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dziewczyny pamiętacie jak panikowalam z tym, że na polowkowych wyszła nam mała główka u dzidzi? Na drugi dzień zarejestrowałam się na połówkowe do innej kliniki, lekarz 4 razy dokładnie wymierzał główkę i okazało się, że wszystko jest ok ... Wcześniejszego dnia powychodziły jakieś błędy w pomiarach ale też ten lekarz, który wykonywał USG powinien od razu to sprawdzić a nie 🙄 w każdym razie tego drugiego dnia dowiedzieliśmy się że jest ok, faktycznie nie będzie miał dzidziuś jakiejś dużej głowy ale jest w normie poza tym moja mama mówiła że ja też miałam mała główkę i lekarz mówił że to się może dziedziczyć 🙂 a ja już przeżywałam, że małogłowie 😘 no i na obu badaniach powiedzieli, że dziewczynka także będzie córeczka 😍
nefaste, Alma84, Wombat, shelby*, iness00, Bera1983, Lilka94, Rub45, Pati., Moniquue, Bunia89, Ambriel, Asiulka84, Karola111, calineczka88, Finezja19, KatWomanDo, mila_88, Karolka9 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Monique 40 kg to nie wyobrażam sobie przytyć. Czemu szybciej nie reagowano, skoro siostra tak gwałtownie nabierala wagi od początku?
Bera to ja zrozumialam, że teraz przytylas tyle w ostatnim miesiącu. Wychodzi na to, że nie ma reguł z tymi przybieraniem, ale myślę, że warto kontrolować sobie i w razie czego reagować czy to w porządku jest.
Pati super, że wszystko w porządku i zostaje Adaś 😊
Belly Love niepotrzebne były te nerwy ponpoprzedniej wizycie, ale najważniejsze, że tym razem trafiłaś na dokładnego lekarza i wszystko jest w porządku i płeć już pewna 😊
Pati. lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘
Boże a ja jeszcze nie zadzwoniłam do tej szkoły rodzenia 🤦 z głowy mi to wyleciało...
Belly love to super napewno kamień spadł wam z serca:))
Moja siostra też przytyła 40 kg właśnie ostatnio to opowiadała 😲🤦 ogólnie to pamiętam że była bardzo spuchnięta ale nigdy nie mówiła że to aż 40 kg... Już w żadne buty stopy nie mieściła 😁 a przed ciążą ważyła ok 50 kg , na szczęście wrócila do figury:) -
Iness nie wiem co za lekarza miała w pierwszej ciąży, ale nie pamiętam żeby jakoś reagowali. Dopiero pod koniec była mowa o tej gestozie. W następnych też przytyła ponad 30 kg, ale już bez zatrucia. Lekarz kazał trzymać wtedy dietę. Poza tym nie było zagrożenia dla dziecka i dla niej dlatego myślę, że to troche olali 😕 Ona zawsze była bardzo chuda (przed ciążą 48kg), a jadła za trzech w porównaniu do mnie. Może to dlatego.. Ja tez sobie nie wyobrażam tyle przytyć, ale moja mama miała podobnie w pierwszej ciąży. Dlatego robię co mogę i waże się codziennie jak głupia 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:35
06.2020 👶🧚♀️