CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mania25 wrote:Ja mam plik z tymi obrazkami tylko nie wiem czy dałoby sie to tu wrzucic? Mam go w Wordzie. jak podacie maile to moge Wam udostepnić na google dysku.
My mamy suszarkę bębnową i to jest wg mnie jedno z lepszych urzadzeń! Robie 2 prania, wrzucam potem wszystko do suszarki i po paru godzinach wszystko suche
To jak mozesz to przeslij mi na [email protected] 😊
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
shelby* wrote:Ja w każdej ciąży 30 kg na plusie 🙊 w tym ostatnie 10 w ciągu ostatnich 4 tygodni.
Od południa stawiał mi się wczoraj boleśnie brzuch, wzięłam no-spa i lezalam plackiem. Chciałam jechać na ip ale na szczęście się wyciszylo. Po za tym muszę sprawdzić moje spojenie lonowe, bo tak strasznie boli że nie mogę ani się przewrócić na drugi bok w łóżku, ani zrobić pierwszych kroków po wstaniu i chodzę jak kaczka z tego wszystkiego. A gdzie tu do czerwca!
Shelby mnie też okropnie boli spojenie łonowe. W nocy nie mogę przekręcić sie na bok, ciężko mi się podnieść i nie jestem w stanie stanąć na jednej nodze (żeby skarpetki założyć czy spodnie). Na początku bolało tylko jak coś porobiłam w dzień, jakieś zakupy, czy pranie, a teraz non stop boli.
idę do lekarza dopiero 24, a ostatnio wspominałam,ale nie bolało tak jak teraz.
-
Też miałam nadrabiania xD ale to dlatego, że już żyję feriami i moim szyciem, od dwóch dni ciągle tnę chusty do poobszywania, dzisiaj jadę po maszynę wieczorem
a zaraz lecę prać swetry na gacie, bo przyszły wczoraj i pewnie zaraz paczki z pozostałymi zakupami zaczną się zjeżdżać, także wszystkie te materiały też poprać do wykurczenia i posuszyć... ale czas mi leci za to
wczoraj na wrześniówkach nowa dzidzia i moja przyjaciółka z Irlandii też urodziła swoje dwie dziewczynki i jakoś tak do mnie dotarło, że niedługo już moja kolej xD
Finezja19, Asiulka84, Pati96, shelby*, Moniquue, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 11:29
Finezja19, Asiulka84, Alma84, Pati96, Ambriel, nefaste, Beti82, monia0586, Moniquue, Lilka94, KatWomanDo, shelby*, Kinga13, Pati., Karola111, iness00 lubią tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Dziewczyny, mam! Tu do pobrania
http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/
Yamajka , PLPaulina słodkie brzuszki
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Wombat, monia0586, Moniquue, Aniulek.Ka, Yamajka, Pati96, nefaste, PLPaulina, Ambriel, KatWomanDo, Asiulka84, Alma84, shelby*, Lilka94, Kinga13, Pati., Karola111, iness00 lubią tę wiadomość
-
Yamajka wrote:
Yamajka ale masz sliczny ten brzuszek taki wystajacyYamajka lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Yamajka ale masz sliczny ten brzuszek taki wystajacy
krążą takie zabobony, że wystający to na chłopca i w moim wypadku się zgadza. Ciekawe ile w tym prawdy xDAniulek.Ka, Beti82, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Moja waga ze mną nie współpracuje
Z racji tego, że mam dzisiaj wizytę musiałam się zważyć. Najpierw pokazała mi +5,5 kg po czym jak stanęłam kolejne dwa razy +4 kgTrzymam się tej przyjemniejszej wersji
Czy lekarz prowadzący ciąże sprawdza wam wagę maleństwa? lub podaje długość szyjki ? Akurat połówkowe robiłam u innego lekarza, niż prowadzę ciążę i tylko tam lekarz podał wagę.Natomiast moja ginekolog owszem, sprawdziła mi długość szyjki,stwierdziła tylko,że jest ok i nie dostałam żadnej więcej informacji... Na temat wymiarów czy wagi maleństwa też ani słowa.
Zastanawiam się czy są to wymiary które podaje się na "zwykłych" wizytach, czy tylko na badaniach połówkowych.Beti82, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nefaste wrote:Moja waga ze mną nie współpracuje
Z racji tego, że mam dzisiaj wizytę musiałam się zważyć. Najpierw pokazała mi +5,5 kg po czym jak stanęłam kolejne dwa razy +4 kgTrzymam się tej przyjemniejszej wersji
Czy lekarz prowadzący ciąże sprawdza wam wagę maleństwa? lub podaje długość szyjki ? Akurat połówkowe robiłam u innego lekarza, niż prowadzę ciążę i tylko tam lekarz podał wagę.Natomiast moja ginekolog owszem, sprawdziła mi długość szyjki,stwierdziła tylko,że jest ok i nie dostałam żadnej więcej informacji... Na temat wymiarów czy wagi maleństwa też ani słowa.
Zastanawiam się czy są to wymiary które podaje się na "zwykłych" wizytach, czy tylko na badaniach połówkowych.nefaste lubi tę wiadomość
-
Paulina to prawda, mi też druga ciąż a tak szybko leci, nawet nie wiem kiedy to minęło. Pamiętam, że pierwsza "trwala" o wiele dłużej
czekało się na każde badania, usg, a teraz to jestem zdziwiona ze znowu kolejna wizyta, przecież przed chwilą była poprzednia
Beti jaki malutki zgrabny brzuszeku mnie to chyba jest co najmniej 2 razy większy
juz z kolejna osoba sie mnie pytala czy ro przypadkiem nie bliźniaki
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
calineczka88 wrote:Paulina to prawda, mi też druga ciąż a tak szybko leci, nawet nie wiem kiedy to minęło. Pamiętam, że pierwsza "trwala" o wiele dłużej
czekało się na każde badania, usg, a teraz to jestem zdziwiona ze znowu kolejna wizyta, przecież przed chwilą była poprzednia
Beti jaki malutki zgrabny brzuszeku mnie to chyba jest co najmniej 2 razy większy
juz z kolejna osoba sie mnie pytala czy ro przypadkiem nie bliźniaki
calineczka88, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Yamajka wrote:krążą takie zabobony, że wystający to na chłopca i w moim wypadku się zgadza. Ciekawe ile w tym prawdy xD
U mnie też się sprawdza, że wystający na chłopca
Ja jak zwykle mam milion stron do nadrobienia, bo ostatnio zajęłam się pranem i prasowaniem, bo dostałam całą torbę ciuszków od znajomegoOrganizery mega są, ale czekam jeszcze na komodę, bo na dniach zamówię i wtedy będę już układać "na czysto"
-
Nefaste, ja mam wagę podawaną na każdej wizycie i szyjkę też sprawdza za każdym razem, ale tylko na zasadzie, że jest prawidłowo - nie podaje długości. Ja chodzę do niego prywatnie, robi jakby wszystko co może i uzna za słuszne. Sprawdza też, gdzie sięga macica, czy jest miękka, jaki jest śluz. Każdą wizytę zaczynam od fotela gienekologicznego. Nawet "usg mięśni" mi robił jak dostałam tą kolkę 😅 A jak sie zapisałam na usg genetyczne 1 trymestru, gdzie indziej to tamtego nic poza usg nie obchodziło bo wiedział, ze to jednorazowa wizyta i płacę tylko za to, a prowadzi mnie ktoś inny (wagę podał).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:15
nefaste lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Macie jakieś informacje na temat stosowania Tribiotyku w ciąży ?? Na ulotce, pisze ze nie ma badań i nie wiem czy można użyć czy nie
Zrobił mi się syfek ropny na dolnej lini wargi i oczywiście chciałam się go pozbyć, wiec wygniotłam i został sam stan zapalny, który zazwyczaj schodził po kilku dniach a tu mi się taki „bąbel” zrobił i wczoraj jak zmywałam buzie to zdarłam skórkę i mam ranę 😩
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
U mnie tak jak u Moniquee tylko sprawdzanie czy jest ok i macica czy miękka.Długości nie podają.Maluszka za to sprawdzają z każdą wizytą.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nefaste, Azra Less, Alma84, Moniquue, monia0586, Finezja19, Lilka94, alicjaaa_d, Wombat, Pati96, Beti82, KatWomanDo, Karola111, PLPaulina, Aniulek.Ka, iness00 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień