X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży od najniższej wagi przytyłam 9 kg (56 kg -> 65 kg przy 163 cm). Ale to dzięki cukrzycy ciążowej. Aktualnie jestem na 0kg, ale od najniższej wagi w ciąży +2kg ;) W styczniu dwa razy miałam kilkudniowe epizody z całodniowymi wymiotami, więc to też wpłynęło na wagę. Zobaczymy jak teraz, bo apetyt mi się rozkręcił ;) Za 2 tygodnie chce iść na krzywą cukrową, zobaczymy czy teraz znów nie będzie cukrzycy.

Co do ręczników, to ostatnio kupiłam dla syna ten
    https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-soft-100x100-cm-szare-7925264527?snapshot=MjAxOS0xMS0yNFQxMjo1NTozMC43ODBaO2J1eWVyO2Q2MDBhYjVhNTA3YmU5NjY0MWViNjM5NGIwZGM3MzEzNDllMmI1MDM0MDY0ZWZiZWY3MzlhYjFlZWE0Y2NlY2U%3D
    oraz
    https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-bez-7643686085?snapshot=MjAxOS0xMS0yNFQxMjo1NDoxNS43NDJaO2J1eWVyOzFkZWEwNTYzYTE3Njg4YTNkMWFiM2E4NWQyNTY0OGFhZTc1ZWJkZTEyMDVhMzNkNWZmOTVhNDExNzRlODFkMGY%3D i oba mogę polecić :) Dla córy mam ręczniki do synku z tej serii co drugi ręcznik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:19

Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Pati. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monigue u mnie mama w ciąży tyła po 39 kg, siostry też dużo więc obstawiam że mnie to też nie ominie 😒😂 trudno nie przejmuje się tak tym a będę walczyć po porodzie:) zaprzyjaznie się z Chodakowska 😂 ale ja nie mam jakiegoś większego apetytu a moja mama zawsze opowiada że jadła na jakiejś imprezie mielone jak cukierki 🙆😂😂

Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati właśnie ja sobie też tak tłumaczę, że nie mam takiego apetytu jak one i nie jem za dwoje (albo za troje 😋). Staram się jeść zdrowo i ćwiczyć. Siostra wracała do swojej wagi po każdej ciąży, ale co z tego jak nadmiaru skóry nie zrzuci 😔 wiem, że co ma być to będzie, ale nie chciałabym się męczyć fizycznie przy takiej wadze i chciałabym mieć poczucie, że się przynajmniej starałam. A nie narzekać jak moja teściowa, ze przytyła 20 kg mówiąc przy tym, że na śniadanie jadła codziennie dwa wielkie batony.. Czas pokaże 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 22:29

Pati., Bera1983 lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak ja przytyłam niewiele w pierwszej ciąży, to mimo tego, że urodziłam ostatniego dnia lipca i no ciężko było znieść upały, to poza tym tak czysto fizycznie wcale nie było jakoś tragicznie. Tzn było ciężko i zastanawiałam się jak radzą sobie w tym okresie kobiety, które przybrały naprawdę sporo, skoro mnie jest ciężko (ale jednak byłam w stanie np skręcać meble w 8. miesiącu czy na przełomie 8./9. miesiąca ogarniać przeprowadzkę (mycie szklanek, talerzy, szafek itd) czy pod sam koniec ciąży kilka godzin dziennie ćwiczyć na piłce, bo za wszelką cenę (nieskutecznie) chciałam wywołać poród. Poza tym podczas porodu też byłam sprawna fizycznie. W tej ciąży też nie chciałabym dużo przytyć raz przez to, że jest starszak i nie mam jak polegiwać sobie i muszę mieć siłę, by się nim opiekować, a dwa po prostu chcę w miarę funkcjonować przez ciążę.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 30kg. I niestety nie ma się na to wpływu zbyt dużego. Byłam na diecie, ćwiczyłam a waga szła do góry jak szalona.

Jeśli kobieta ma lęk przed tyciem to najprostszy na to sposób w ciążę nie zachodzić. 🤣

A po koleżankach widzę, że różnie z powrotami do figury sprzed ciąży jest. Te co czasami tyły dużo wracały szybko do formy.
    A te co się chwaliły jak mało przytyły zostają z kilogramami po ciąży. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 21:15

• Karola111 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 16 kg. Ale ogólnie byłam szczupła przed ciążą więc nie wyglądałam źle - głównie brzuch miałam. W 4 dobie życia syna trafiliśmy do innego szpitala - ja przyjechałam w normalnych (już nie ciążowych) ubraniach. Lekarz prowadzący syna na mnie spojrzał i zapytał czy to na pewno ja rodziłam 4 dni temu bo nie wyglądam... Ale mimo codziennych spacerów w lato 10-15 km dziennie i tak tą ciążę zaczynałam z 6 kg na plusie.

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym mówiłam. Ze to ile przytyjemy w ciąży nie daję gwarancji powrotu do wagi czy nawet figury sprzed ciąży. ☺️ Dlatego trzeba dbać o siebie i przyjąć los taki jaki jest. ☺️

Pati., Bunia89 lubią tę wiadomość

• Pati. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie co ma być to będzie, ale dbać trzeba żeby potem nie mieć sobie za zle, ja staram się jeść zdrowo ale i oczywiście czasem wpadnie jakiś baton czy chips, ale ogólnie nie mam sobie póki co nic do zarzucenia, a jeśli mimo to przytyje 30 kg to trudno takie już moje geny:) najgorzej jak słysze że dziewczyny jedzą bez opamiętania no bo teraz nie muszą się figurą stresować...
    Tak samo jest z rozstępami, moja mama urodziła 5 dzieci niczym się nie smarując i nie miała żadnych- tylko pozazdrościć, a ja np już od liceum mam na udach na szczęście takie małe cienkie i od wewnętrznej strony więc nie widać i moja siostra mówi że po co się tyle smarować balsamami, jak mam mieć to będe miała, a ja uważam że lepiej się smarować i jeśli i tak wyjdą to nie będę zła na siebie że mogłam smarować i może by nie wyszły, zresztą weszło mi to już w nawyk- pierwsze co jak wstaje to się smaruje i jak kładę się spać to też:)

Moniquue, Mania25, PLPaulina lubią tę wiadomość

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się akurat cieszyłam, że po pierwszej ciąży mi zostało trochę kg, bo jak zachodziłam w pierwszą ciążę to ważyłam jakieś 47/48 kg więc mimo niewielkiego wzrostu (160 cm) to i tak było bardzo mało, byłam bardzo chuda. A tą ciążę zaczynałam z wagą 51/52 kg także już tak normalnie :) Ale póki co za dużo nie przytyłam, w I trym przez mdłości ok 1 kg mi poleciało w dół i w zeszłym tyg jak się ważyłam to było 54 kg.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana nie czytałam a tu prawie 4 strony :D

Ja nie miałam wcześniej app rossmana, ale skoro polecacie to sobie założyłam i właśnie pytało kiedy się dzidzia urodzi ;)

Ja właśnie też myślałam żeby się przejechać do ikei bo chciałam sobie kupić takie organizery do szafy, żeby mieć jakiś porządek w tej rozmiarówce ciuszków bo ciężko to ogarnąć :D i jeszcze organizer do łazienki na kosmetyki dla dzidzi.

Co do wagi, ostatni raz się ważyłam przez wizytą u lekarza i miałam +4kg od początku ciąży i stwierdziłam, że będę się tylko ważyć przed badaniami bo po co się denerwować :D a dziś spotkałam dwie osoby, którym pierwszy raz mówiłam o ciąży, to stwierdziły, że jakbym im nie powiedziała to by w życiu by nie zauważyły :D Jednak jak nie mam czegoś obcisłego to nic nie widać jeszcze ;)

Jak macie problem z zatrzymaniem wody w organizmie to polecam pić pokrzywę, mi bardzo pomaga.

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Ja tam się akurat cieszyłam, że po pierwszej ciąży mi zostało trochę kg, bo jak zachodziłam w pierwszą ciążę to ważyłam jakieś 47/48 kg więc mimo niewielkiego wzrostu (160 cm) to i tak było bardzo mało, byłam bardzo chuda. A tą ciążę zaczynałam z wagą 51/52 kg także już tak normalnie :) Ale póki co za dużo nie przytyłam, w I trym przez mdłości ok 1 kg mi poleciało w dół i w zeszłym tyg jak się ważyłam to było 54 kg.
    Ja ważyłam 51 kg przy wzroście 170. Teraz w końcu wyglądam kobieco a nie jak mała dziewczynka ;)

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że Ikei będą jakieś aranżacje pokoików dla dzieci a tu nic😒 są ale dla starszych, zawiodłam się 😁 nic ciekawego, pooglądalam tylko komody, jedna wpadła mi w oko za 250 zł 5 szuflad i fotele bo marzy mi się jakiś fajny dla mnie w pokoiku dziecka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 01:27

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie muszę ogarnąć organizery do szuflad, jedna komodę mam z Ikea to żaden problem, gorzej z drugą bo będę musiała trochę pokombinować żeby pasowało, ale może dzięki temu nie będzie takiego rozpierdzielu w szufladach. Ja tam jak poukładam po swojemu to jeszcze może coś znajdę, ale podejrzewam że mój to może początkowo tego nie ogarnąć.
    Wczoraj segregowaliśmy ubranka dla małej, bo ostatnio zamawiałam jak głupią 😂 i chciałam sobie zapisać co ile czego i jaki rozmiar mam, także jak narazie to rozmiar 68 mogę wykreślić, 56/62 to kupiłam kilka sztuk, bo chce trochę przyjemności babcią zostawić. Ostatnio teściowa jak dzwoniła żeby pokazać mi jaki pajacyk dla małej kupiła to oczy jej się świeciły jak nie wiem co, aż się wzruszyłam 😊

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży 30 kg na plusie 🙊 w tym ostatnie 10 w ciągu ostatnich 4 tygodni.

Od południa stawiał mi się wczoraj boleśnie brzuch, wzięłam no-spa i lezalam plackiem. Chciałam jechać na ip ale na szczęście się wyciszylo. Po za tym muszę sprawdzić moje spojenie lonowe, bo tak strasznie boli że nie mogę ani się przewrócić na drugi bok w łóżku, ani zrobić pierwszych kroków po wstaniu i chodzę jak kaczka z tego wszystkiego. A gdzie tu do czerwca!

74709jcgjiz14w6b.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do segregacji ciuszków u mnie się sprawdziły takie małe pojemniki z Pepco i na jakimś blogu wydrukowałam i zalaminowałam takie karteczki z obrazkami i rozmiarami. Super się to sprawdziło. Bo te małe ciuszki poskładane wyglądają tak samo... 🙈 Ale my mniej więcej znamy te ciuszki na pamięć, co jest co. Ale faceci na 100% skorzystają 😂
    Jak na zdjęciu. Jak wrócę do domu może uda mi się znaleźć, gdzie można było to pobrać do wydruku

777e7bad6601.jpg

Yamajka, KatWomanDo, Bunia89, nefaste, Asiulka84, Finezja19, Beti82, Karola111, Bera1983, Ambriel, Moniquue, Pati., Dabria lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i też polecam dla tych małych ciuszków taką suszarkę (nie wiem jak ją nazwać....) Ale zajmuje mało miejsca, w małym mieszkaniu może stać pod prysznicem lub w wannie. A tak często się robi pranie dziecku, że na naszej bym nie zmieściła.... I tak do dziś ciuszki dziecię to osobę pranie, osobny kosz, osobny proszek i osobna suszarka :)

1d58fe3fc2f2.png

KatWomanDo, Bunia89, Finezja19, Beti82 lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nefaste Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84

SUPER pomysł !!! :)

Alma84 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Co do segregacji ciuszków u mnie się sprawdziły takie małe pojemniki z Pepco i na jakimś blogu wydrukowałam i zalaminowałam takie karteczki z obrazkami i rozmiarami. Super się to sprawdziło. Bo te małe ciuszki poskładane wyglądają tak samo... 🙈 Ale my mniej więcej znamy te ciuszki na pamięć, co jest co. Ale faceci na 100% skorzystają 😂
    Jak na zdjęciu. Jak wrócę do domu może uda mi się znaleźć, gdzie można było to pobrać do wydruku

777e7bad6601.jpg

Miałam tak samo z synem! Tylko kupiłam inne pudełka :) Do tej pory tak układamy mu rzeczy tylko już bez karteczek :)

Alma84 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W małym mieszkaniu to polecam suszarkę bębnową. 😍

Mania25 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plik z tymi obrazkami tylko nie wiem czy dałoby sie to tu wrzucic? Mam go w Wordzie. jak podacie maile to moge Wam udostepnić na google dysku.

My mamy suszarkę bębnową i to jest wg mnie jedno z lepszych urzadzeń! Robie 2 prania, wrzucam potem wszystko do suszarki i po paru godzinach wszystko suche <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:07

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ