X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pampersy z DE i efekt uczulenia był taki sam. ☹️

Ale odnośnie np słoiczków HiPP to potrafią się te same dania różnic składem między PL a DE

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewzyny wczoraj byłam na tym prywatnym usg trzymała nas godzine. Wszystkie narządy wymierzyła i posprawdzała oczywiscie znalazła ta 4 komore serca sprawdziła zyły i przepływy w nich na dowód zrobiła nam super zdjęcie tych komór. Bardzo sie ciesze bo ciagle cos w tej ciazy i tak kiepsko było z tym cieszeniem sie bo bałam sie zapeszyć moze teraz sie troche uspokoję.]
    Rub45 wspaniale :) bardzo dobre wiadomości :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Iness co mówili na obchodzie.Są wyniki już na pewno jak się czujesz?
    No niestety Neoparin z tępą igłą...
    Na obchodzie spytałam o wyniki to ordynator odp: nic tam nie ma, czyli chyba ok. O jutro tez zapytałam czy jest szansa, ze mnie wypuszczą bo mam polowkowe to kazał mi przełożyć :/ chce mnie jeszcze poobserwowac, ciekawe ile. Miałam usg ale tylko szyjke sprawdzali, wydluzyla się z 3 na 4 cm, ale łożysko nisko i doktorka mówiła, ze będę tak podkrwawiac i plamic na dalszym etapie i tryb oszczędny cały czas raczej:/

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness niestety oni tak zdawkowo odpowiadają, albo wcale.Jakby pacjent nie miał prawa do informacji o swoim zdrowiu.Skoro jednak powiedział że nic tam nie ma to krzepliwość dobra.W takim razie będziesz odpoczywać i się oszczędzać.No nic nie da się zrobić ważne że szyjka się wydłużyła.Połówkowe przełożysz i będzie dobrze.Staraj się być spokojna.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ginekolog w pierwszej ciąży powiedziała, że oni często nic nie mówią bo nie wiedzą.

Tak było w moim przypadku. Sporą część ciąży krwawiłam a wszystko tam niby było ok.
    A to zganiali na łożysko, a to na nadżerkę. A to na Boga. 🤦🏻‍♀️

Ambriel lubi tę wiadomość

• Yamajka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po kolejnym usg, maly wazy 712g, w czasie badania zakryl twarz raczkami i zalozyl nogi za glowe xD tylko pupke bylo widac :p

Karolka9, Asiulka84, Alma84, KatWomanDo, Kinga13, Ambriel, PLPaulina, Moniquue, Mania25, Karola111, Finezja19, Pati., Lena91, Bera1983, iness00 lubią tę wiadomość

efc7fdl.png
    Beta-> 27.09- 4313 mlU/ml
    -> 29.09- 7208 mlU/ml
    -> 08.10- 62 091 mlU/ml
    -> 10.10- 87 872 mlU/ml

<3- 02.12-CRL 88,12 mm
    <3- 08.01.2020 365g-> Jest Syneczek ! :-)
    <3- 14.01.2020 Połówkowe
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja ja też czekam na targi ze wszystkim :) Mam nadzieję, że coś wybierzemy :)

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Targi to najgorsze co może być. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wyjaśnię.. fajne ceny: Owszem.
    Ale do wybierania, proszE nigdy więcej!

Tłum, duszno, brak możliwości zadawania pytań.😫

Tam jechać Najlepiej jak się wcześniej było i już cis wybrało !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.

Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
    To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam już przemyślane mniej więcej i jedziemy na te targi żeby ewentualnie coś taniej kupić. Na ślubnych były duże rabaty. Mam nadzieję, że tutaj też coś dadzą :)

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej chce zobaczyć na własne oczy różne rzeczy a najwyżej później kupić przez neta chyba ze będą mieć dobre ceny

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Zatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.

Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
    To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️

AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie :P

SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza :P

OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowania

Finezja19, PLPaulina, KatWomanDo lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wanienki polecacie ? Może któraś korzytała z wiaderek?
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:30

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie :P

SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza :P

OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowania

Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie
    Tylko to drogi system.

Najlepiej to chyba otulacz+ wkłady jak tak czytam ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Dziewczyny jakie wanienki polecacie ? Może któraś korzytała z wiaderek?
    Jak się maja „wiaderka” przy noworodkach gdzie nie można moczyć pompka ?
    Jeśli macie jakieś sprawdzone wanienki to chętnie zobaczę ;)
    A może któraś ma taka jak na zdjęciu ?
    9e70864f42b3.png
    Od wielu lat można moczyć pępek, byle nie namaczać. 😉
    Nawet wskazane jest obmycie rany wodą raz dziennie tzn podczas wieczornej kąpieli.

Ja chciałam te wanienkę shnuggle. Ale ze stojakiem cena kosmos. I kilka osób mi odradziło. I chyba dobrze !

Kupiłam wanienkę na Allegro marki tega ze stojakiem. Cena dla portfela : rewelacja.
    I na te max 5-6 msc to naprawdę fajny wybór.
    Dogodna pozycja do obmycia pleckow, pupy i pachwin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie czytac Was dziewczyny na biezaco jednek czasu brak na pisanie bo jakos duzo pracy mamy ostatnio. Maly szaleje juz o stalych porach wiec jestem spokojna :)

Iness mam nadzieje, ze sie dowoesz wszystkiego i uda sie przelozyc badania polowkowe :*

Yamajka to juz kawal chlopca do dzwigania :)

Finezja ja czytalam same pozytywne opinie o tej wanience i ja mamy zamiar kupic. Na grupie majowej kiedys czytalam, ze dziewczyny ja bardzo polecaja i mozna pewnie gdzies taniej kupic. na OLX np. ;)

My uzywalismy pampers premium care przez pol roku a pozniej sie przeprowadzilismy do NOrwegii i tu juz uzywalismy zwyklych pampersow bo premium care tu poprostu nie bylo :) Moja corka nigdy nie miala odparzonej dupki ale pewnie kazde dziecko inne ;)

Powoli sie biore za wyprawke i przeraza mnie ile to wszystko bedzie kosztowac :/ na szczescie wozek juz mamy :D

Finezja19, KatWomanDo, Karolka9 lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś polecałam Wam wanienkę. Skip Hop delfinek. Jest rewelacja. U nas sprawdziła się mega. I nie tylko jako wanienka, ale też jako leżaczek, np na wyjazdach 😁 można ją ustawić gdziekolwiek. Nie wymaga żadnego stojaka. Dziecko sobie leży na siateczce, i obie ręce ma się wolne do mycia! 😁 Jak dla mnie to jeden z trafniejszych zakupów.

4da3a4a78ccb.jpg

Ambriel, Bera1983, KatWomanDo, Lena91, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny u każdego sprawdza się co innego.
    Ja sobie nie wyobrażam takiej pozycji przy myciu jak ta pani ze zdjęcia. 🤦🏻‍♀️ Po cc bym chyba się nie podniosła.

Dla nas było priorytetem by była to wanienka ze stelażem. Dbamy o swoje kręgosłupy.

I pamiętajcie, że wszystkie te śliczne wanienki to naprawdę duży koszt. A wydatek nie na długo.

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat od początku kąpał mąż 😁 ale nie ma problemu postawić tej waninki na stole, pralce czy blacie.

Bera1983, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ