X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pampersy z DE i efekt uczulenia był taki sam. ☹️

Ale odnośnie np słoiczków HiPP to potrafią się te same dania różnic składem między PL a DE

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewzyny wczoraj byłam na tym prywatnym usg trzymała nas godzine. Wszystkie narządy wymierzyła i posprawdzała oczywiscie znalazła ta 4 komore serca sprawdziła zyły i przepływy w nich na dowód zrobiła nam super zdjęcie tych komór. Bardzo sie ciesze bo ciagle cos w tej ciazy i tak kiepsko było z tym cieszeniem sie bo bałam sie zapeszyć moze teraz sie troche uspokoję.]
    Rub45 wspaniale :) bardzo dobre wiadomości :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Iness co mówili na obchodzie.Są wyniki już na pewno jak się czujesz?
    No niestety Neoparin z tępą igłą...
    Na obchodzie spytałam o wyniki to ordynator odp: nic tam nie ma, czyli chyba ok. O jutro tez zapytałam czy jest szansa, ze mnie wypuszczą bo mam polowkowe to kazał mi przełożyć :/ chce mnie jeszcze poobserwowac, ciekawe ile. Miałam usg ale tylko szyjke sprawdzali, wydluzyla się z 3 na 4 cm, ale łożysko nisko i doktorka mówiła, ze będę tak podkrwawiac i plamic na dalszym etapie i tryb oszczędny cały czas raczej:/

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness niestety oni tak zdawkowo odpowiadają, albo wcale.Jakby pacjent nie miał prawa do informacji o swoim zdrowiu.Skoro jednak powiedział że nic tam nie ma to krzepliwość dobra.W takim razie będziesz odpoczywać i się oszczędzać.No nic nie da się zrobić ważne że szyjka się wydłużyła.Połówkowe przełożysz i będzie dobrze.Staraj się być spokojna.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ginekolog w pierwszej ciąży powiedziała, że oni często nic nie mówią bo nie wiedzą.

Tak było w moim przypadku. Sporą część ciąży krwawiłam a wszystko tam niby było ok.
    A to zganiali na łożysko, a to na nadżerkę. A to na Boga. 🤦🏻‍♀️

Ambriel lubi tę wiadomość

• Yamajka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po kolejnym usg, maly wazy 712g, w czasie badania zakryl twarz raczkami i zalozyl nogi za glowe xD tylko pupke bylo widac :p

Karolka9, Asiulka84, Alma84, KatWomanDo, Kinga13, Ambriel, PLPaulina, Moniquue, Mania25, Karola111, Finezja19, Pati., Lena91, Bera1983, iness00 lubią tę wiadomość

efc7fdl.png
    Beta-> 27.09- 4313 mlU/ml
    -> 29.09- 7208 mlU/ml
    -> 08.10- 62 091 mlU/ml
    -> 10.10- 87 872 mlU/ml

<3- 02.12-CRL 88,12 mm
    <3- 08.01.2020 365g-> Jest Syneczek ! :-)
    <3- 14.01.2020 Połówkowe
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja ja też czekam na targi ze wszystkim :) Mam nadzieję, że coś wybierzemy :)

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Targi to najgorsze co może być. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wyjaśnię.. fajne ceny: Owszem.
    Ale do wybierania, proszE nigdy więcej!

Tłum, duszno, brak możliwości zadawania pytań.😫

Tam jechać Najlepiej jak się wcześniej było i już cis wybrało !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.

Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
    To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam już przemyślane mniej więcej i jedziemy na te targi żeby ewentualnie coś taniej kupić. Na ślubnych były duże rabaty. Mam nadzieję, że tutaj też coś dadzą :)

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej chce zobaczyć na własne oczy różne rzeczy a najwyżej później kupić przez neta chyba ze będą mieć dobre ceny

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Zatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.

Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
    To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️

AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie :P

SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza :P

OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowania

Finezja19, PLPaulina, KatWomanDo lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wanienki polecacie ? Może któraś korzytała z wiaderek?
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:30

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie :P

SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza :P

OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowania

Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie
    Tylko to drogi system.

Najlepiej to chyba otulacz+ wkłady jak tak czytam ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Dziewczyny jakie wanienki polecacie ? Może któraś korzytała z wiaderek?
    Jak się maja „wiaderka” przy noworodkach gdzie nie można moczyć pompka ?
    Jeśli macie jakieś sprawdzone wanienki to chętnie zobaczę ;)
    A może któraś ma taka jak na zdjęciu ?
    9e70864f42b3.png
    Od wielu lat można moczyć pępek, byle nie namaczać. 😉
    Nawet wskazane jest obmycie rany wodą raz dziennie tzn podczas wieczornej kąpieli.

Ja chciałam te wanienkę shnuggle. Ale ze stojakiem cena kosmos. I kilka osób mi odradziło. I chyba dobrze !

Kupiłam wanienkę na Allegro marki tega ze stojakiem. Cena dla portfela : rewelacja.
    I na te max 5-6 msc to naprawdę fajny wybór.
    Dogodna pozycja do obmycia pleckow, pupy i pachwin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie czytac Was dziewczyny na biezaco jednek czasu brak na pisanie bo jakos duzo pracy mamy ostatnio. Maly szaleje juz o stalych porach wiec jestem spokojna :)

Iness mam nadzieje, ze sie dowoesz wszystkiego i uda sie przelozyc badania polowkowe :*

Yamajka to juz kawal chlopca do dzwigania :)

Finezja ja czytalam same pozytywne opinie o tej wanience i ja mamy zamiar kupic. Na grupie majowej kiedys czytalam, ze dziewczyny ja bardzo polecaja i mozna pewnie gdzies taniej kupic. na OLX np. ;)

My uzywalismy pampers premium care przez pol roku a pozniej sie przeprowadzilismy do NOrwegii i tu juz uzywalismy zwyklych pampersow bo premium care tu poprostu nie bylo :) Moja corka nigdy nie miala odparzonej dupki ale pewnie kazde dziecko inne ;)

Powoli sie biore za wyprawke i przeraza mnie ile to wszystko bedzie kosztowac :/ na szczescie wozek juz mamy :D

Finezja19, KatWomanDo, Karolka9 lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś polecałam Wam wanienkę. Skip Hop delfinek. Jest rewelacja. U nas sprawdziła się mega. I nie tylko jako wanienka, ale też jako leżaczek, np na wyjazdach 😁 można ją ustawić gdziekolwiek. Nie wymaga żadnego stojaka. Dziecko sobie leży na siateczce, i obie ręce ma się wolne do mycia! 😁 Jak dla mnie to jeden z trafniejszych zakupów.

4da3a4a78ccb.jpg

Ambriel, Bera1983, KatWomanDo, Lena91, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny u każdego sprawdza się co innego.
    Ja sobie nie wyobrażam takiej pozycji przy myciu jak ta pani ze zdjęcia. 🤦🏻‍♀️ Po cc bym chyba się nie podniosła.

Dla nas było priorytetem by była to wanienka ze stelażem. Dbamy o swoje kręgosłupy.

I pamiętajcie, że wszystkie te śliczne wanienki to naprawdę duży koszt. A wydatek nie na długo.

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat od początku kąpał mąż 😁 ale nie ma problemu postawić tej waninki na stole, pralce czy blacie.

Bera1983, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ