CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rub45 wrote:Dziewzyny wczoraj byłam na tym prywatnym usg trzymała nas godzine. Wszystkie narządy wymierzyła i posprawdzała oczywiscie znalazła ta 4 komore serca sprawdziła zyły i przepływy w nich na dowód zrobiła nam super zdjęcie tych komór. Bardzo sie ciesze bo ciagle cos w tej ciazy i tak kiepsko było z tym cieszeniem sie bo bałam sie zapeszyć moze teraz sie troche uspokoję.]
bardzo dobre wiadomości
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Iness co mówili na obchodzie.Są wyniki już na pewno jak się czujesz?
No niestety Neoparin z tępą igłą...chce mnie jeszcze poobserwowac, ciekawe ile. Miałam usg ale tylko szyjke sprawdzali, wydluzyla się z 3 na 4 cm, ale łożysko nisko i doktorka mówiła, ze będę tak podkrwawiac i plamic na dalszym etapie i tryb oszczędny cały czas raczej:/
-
Iness niestety oni tak zdawkowo odpowiadają, albo wcale.Jakby pacjent nie miał prawa do informacji o swoim zdrowiu.Skoro jednak powiedział że nic tam nie ma to krzepliwość dobra.W takim razie będziesz odpoczywać i się oszczędzać.No nic nie da się zrobić ważne że szyjka się wydłużyła.Połówkowe przełożysz i będzie dobrze.Staraj się być spokojna.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyMnie ginekolog w pierwszej ciąży powiedziała, że oni często nic nie mówią bo nie wiedzą.
Tak było w moim przypadku. Sporą część ciąży krwawiłam a wszystko tam niby było ok.
A to zganiali na łożysko, a to na nadżerkę. A to na Boga. 🤦🏻♀️Ambriel lubi tę wiadomość
-
Ja dzis po kolejnym usg, maly wazy 712g, w czasie badania zakryl twarz raczkami i zalozyl nogi za glowe xD tylko pupke bylo widac :p
Karolka9, Asiulka84, Alma84, KatWomanDo, Kinga13, Ambriel, PLPaulina, Moniquue, Mania25, Karola111, Finezja19, Pati., Lena91, Bera1983, iness00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTargi to najgorsze co może być. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Wyjaśnię.. fajne ceny: Owszem.
Ale do wybierania, proszE nigdy więcej!
Tłum, duszno, brak możliwości zadawania pytań.😫
Tam jechać Najlepiej jak się wcześniej było i już cis wybrało !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 21:05
-
nick nieaktualnyZatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.
Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Zatapiam się w lekturze o pieluchach wielorazowych. Coś tam niby mój mózg ogarnia.
Ale temat ogromnie trudny bo gdzieś opanowałam otulacze, kieszonki, formowanki.
To przyszło mi zrozumieć systemy: AIO, SIO, OS. 🤔 I tutaj poległam ☹️
AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie
SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza
OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowaniaFinezja19, PLPaulina, KatWomanDo lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:AIO -All In One - pielucha co wszystko masz wszyte w środek, zakładasz jak pampa i pierzesz w całości. Najprostsze w obsłudze, ale najwolniej schnie
SIO - Snap In One, otulacz, który ma napki w środku i możesz dopiąć do nich wkład żeby się nie przesuwał. Pod warunkiem, że masz wkład tej samej firmy pasujący napami xD można używać też jak normalnego otulacza
OS - One Size - pielucha z napami po długości i regulujesz sobie nimi rozmiar. Założenie jest takie, że będzie pasować od gdzieś 5kg do końca pieluchowania
Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Czyli na początek najlepiej AIO tylko w ilościach hurtowych 😂 mamy taki plus sytuacji, że w lecie na zewnątrz wszytsko szybciej schnie
Najlepiej to chyba otulacz+ wkłady jak tak czytam ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35
-
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:
Nawet wskazane jest obmycie rany wodą raz dziennie tzn podczas wieczornej kąpieli.
Ja chciałam te wanienkę shnuggle. Ale ze stojakiem cena kosmos. I kilka osób mi odradziło. I chyba dobrze !
Kupiłam wanienkę na Allegro marki tega ze stojakiem. Cena dla portfela : rewelacja.
I na te max 5-6 msc to naprawdę fajny wybór.
Dogodna pozycja do obmycia pleckow, pupy i pachwin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 02:35
-
Staram sie czytac Was dziewczyny na biezaco jednek czasu brak na pisanie bo jakos duzo pracy mamy ostatnio. Maly szaleje juz o stalych porach wiec jestem spokojna
Iness mam nadzieje, ze sie dowoesz wszystkiego i uda sie przelozyc badania polowkowe :*
Yamajka to juz kawal chlopca do dzwigania
Finezja ja czytalam same pozytywne opinie o tej wanience i ja mamy zamiar kupic. Na grupie majowej kiedys czytalam, ze dziewczyny ja bardzo polecaja i mozna pewnie gdzies taniej kupic. na OLX np.
My uzywalismy pampers premium care przez pol roku a pozniej sie przeprowadzilismy do NOrwegii i tu juz uzywalismy zwyklych pampersow bo premium care tu poprostu nie byloMoja corka nigdy nie miala odparzonej dupki ale pewnie kazde dziecko inne
Powoli sie biore za wyprawke i przeraza mnie ile to wszystko bedzie kosztowacna szczescie wozek juz mamy
Finezja19, KatWomanDo, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
Ja już kiedyś polecałam Wam wanienkę. Skip Hop delfinek. Jest rewelacja. U nas sprawdziła się mega. I nie tylko jako wanienka, ale też jako leżaczek, np na wyjazdach 😁 można ją ustawić gdziekolwiek. Nie wymaga żadnego stojaka. Dziecko sobie leży na siateczce, i obie ręce ma się wolne do mycia! 😁 Jak dla mnie to jeden z trafniejszych zakupów.
Ambriel, Bera1983, KatWomanDo, Lena91, Pati. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzicie dziewczyny u każdego sprawdza się co innego.
Ja sobie nie wyobrażam takiej pozycji przy myciu jak ta pani ze zdjęcia. 🤦🏻♀️ Po cc bym chyba się nie podniosła.
Dla nas było priorytetem by była to wanienka ze stelażem. Dbamy o swoje kręgosłupy.
I pamiętajcie, że wszystkie te śliczne wanienki to naprawdę duży koszt. A wydatek nie na długo.