CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Po połówkowych. Wszystko ok
szyjka 4cm, łożysko się uniosło, dzidzia wszystko ma na miejscu, ważny 543g. I wszystkie parametry są 2 tygodnie do przodu. Więc już któreś badanie wskazuje na połowę czerwca. Wszystko ma duże 🙈 nie mam żadnego foto... Ale 2 marca idę na 3d i 4d to sobie zrekompensuje
i ogólnie przytyłam 6kg... 🙈 A zaczynałam z 66kg. Więc mam uważać 😎😋 no ale z moim brzuchem to i tak się już czuję na 8 miesiąc 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 14:06
Rub45, Zieziulka, Karola111, Moniquue, Asiulka84, Beti82, Lilka94, Pati96, PLPaulina, monia0586, Izape_91, Wombat, shelby*, Finezja19, Mania25, Pati., Bera1983, Bunia89, nefaste, Aniulek.Ka, Lena91, KatWomanDo, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Ja również polecam pudełkowe przechowywanie ciuszków, używałam pudełek z Ikei przy Marcie, a teraz dokupiłam kolejne
Ja zrobiłam sobie jeszcze takie mini karteczki obrazkowe z podpowiedzą co to za ubranko czy spodenki czy body czy pajacyk i wsadziłam między ciuszki by nie rozwijać niepotrzebnie jak zapomnę gdzie co było ;p Te pudełka też są świetne jako organizer na pieluszki, chusteczki, waciki itp. Jest tam taki rodzaj - duże pudło podzielone na 6 mniejszych części korzystam do tej pory.
KatWomanDo lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Moniquue wrote:Beti, właśnie pisałam do nich jeszcze i chyba zamówimy jutro. Zrozumiałam tak, że i tak biorę z barierką tą zwykłą, a za tą poziomą mam dopłacić 20 zł. Tak jakbym nie mogła tylko tej poziomej. Mówię o stronie producenta - skrzat.
Nic nie mowila ,ze drozej z inna barierka tylko ,ze mam napisac w informacjach dodatkpwych ,ze chce z pozioma barierka i bez materaca -
Pisałam. No właśnie mi to samo, że mam wziąć ten z materacykiem i w uwagach napisać wszystko. Tylko ja pytałam tylko o tą barierkę poziomą, a ona napisała, że dodatkowo moge wziąć za 20 zł ją, czyli jakby dwie 😋 Może mnie źle zrozumiała. Tak, czy siak napisze w komentarzu, że bez materaca z poziomą barierką i zobaczymy jak policzą
to też nie zamówiłaś jeszcze?
06.2020 👶🧚♀️ -
Pati. wrote:Monia super ten wózek 😍 podobają mi się właśnie takie- duża gondola i wysoki:)) a jaki masz kolor? Mi podobają się czarne:)
Te pudełka z Ikei super pomysłja wczoraj znalazłam na olx fajna komodę za 190 zł używana chyba się skusze chociaż nie myślałam wcześniej o kupnie czegoś używanego :d
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Alma - super wieści 💞 widzę, że idziemy łeb w łeb bo ja tez zaczynałam z ta waga i przytyłam już 6 albo i więcej 🤷🏼♀️
Cieszę się, że jest jakieś dziecko większe od mojego 🤗 bo już się martwiłam, że mój taki duży 👶🏼Alma84 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualny
-
Moniquue wrote:Pisałam. No właśnie mi to samo, że mam wziąć ten z materacykiem i w uwagach napisać wszystko. Tylko ja pytałam tylko o tą barierkę poziomą, a ona napisała, że dodatkowo moge wziąć za 20 zł ją, czyli jakby dwie 😋 Może mnie źle zrozumiała. Tak, czy siak napisze w komentarzu, że bez materaca z poziomą barierką i zobaczymy jak policzą
to też nie zamówiłaś jeszcze?
A jaka cene Ci ostateczna podała? -
Czy jak na początek zamówię takie pieluchy + wkłady bambusowe/mikrofibra to będzie okay ??
https://allegro.pl/oferta/pielucha-pieluszka-wielorazowa-1-wklad-12-wzorow-6701807083?fromVariant=6701570599
Jest napisane, że nadają się od 3g więc dla noworodka będą dobre ?
Moniquue wrote:Jeżeli chodzi o miejsce to ja nie wiem, gdzie trzymałabym te wszystkie rzeczy gdyby nie pare pustych pokoi w domu. Tak właśnie podłoga jednego z nich była parę dni wyłożona ubraniami po tym jak dostałam wyczekiwaną paczkę 🙈 Segregowałam to na raty aż w końcu dzisiaj ułożyłam do pudełek tak jak któraś z Was polecała. Narazie nie jest idealnie i podpiszę je potem rozmiarami. Wiadomo i tak będę musiała wyciągać i przeprać jak przyjdzie na to czas, ale przynajmniej zrobiło się więcej miejsca. Z tych większych zakupów mamy narazie komodę, która czeka na złożenie. Najpierw jednak trzeba posprzątać i wymalować pokój 😊 To niby rozmiary od 56 aż do 80 tak naprawdę, ale dla mnie to i tak za dużo. Wszyscy mówią żeby nie szaleć, a i tak każdy kupuje i to w nadmiarze 😂
A co do tych ubranek jeszcze, liczyłaś ile czego masz sztuk?
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Czy jak na początek zamówię takie pieluchy + wkłady bambusowe/mikrofibra to będzie okay ??
https://allegro.pl/oferta/pielucha-pieluszka-wielorazowa-1-wklad-12-wzorow-6701807083?fromVariant=6701570599
Jest napisane, że nadają się od 3g więc dla noworodka będą dobre ?
I na początek biorę new Born. -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:A w jakim dniu dokładnie miałaś połówkowe ? Duża dziewczyna💪🏻
Według miesiączki to 22 +2.
Dla mnie to wcale nie duża dziewczyna, 50 centyl.
Córka w tym czasie miała prawie 600g. 😊 -
Alma pięknie wyglądasz 😍 dawno mnie nie było kochane, ale zapracowana jestem i normalnie nie mam na nic czasu 😱 a wczoraj mieliśmy wizytę, wszystko ok, Leoś waży już 809 g:) a moje łożysko już zlokalizowane prawidłowo i nie ma zagrożenia przodującym 🥰
Alma84, Asiulka84, PLPaulina, Pati96, Bera1983, Bunia89, Moniquue, Wombat, Lena91, KatWomanDo, Karola111, Pati. lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Ja mam czasem wrażenie, że brzuch mi rozsadzi, jest tak napięty, ale smaruje czym popadnie dla psychicznego spokoju 😂 ja już zaczynam tyć. Dziewczyny ja zaczynałam z 83kg przy 170cm także kawał babki ze mnie. Położna zaleciła, że najlepiej przytyć w moim przypadku od 9-11kg, łatwo się mówi. Nie wiem co jest grane, ale na ostatniej wizycie ważyłam 82.2, także myślę że przy następnej bede już na plusie. Może geny, bo moja mama tyła ze mną i z siostrą po 8/9kg nie wiem, w każdym bądź razie wcinam sporo, mała dobrze się rozwija. Też się boje, że się nie obrócę i dobije 100, ale wiem że będzie warto. Długie spacery, wstawanie w nocy, ponoć brak czasu na jedzenie i wiecznie zimna kawa i kg polecą 😊 a tu mój bandzioch 😂 lepszego ujęcia brak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 09:52
Moniquue, PLPaulina, Alma84, Wombat, Pati96, monia0586, Finezja19, Bera1983, Beti82, Asiulka84, Lena91, KatWomanDo, Karola111 lubią tę wiadomość
-
Finezja, tak liczyłam. Mam zrobiony taki spis, w którym się już trochę pogubiłam bo starałam się porównywać ubrania, a nie spisywać rozmiary z metek. Chyba Ty ostatnio wstawiałas taką stronkę ze spisem ile czego. To ja mam coś podobnego albo i więcej 🤦♀️06.2020 👶🧚♀️