X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Dziewczyny a gdzie kupowalyscie/zamawialyscie reczniki dla dziecka? Bo gdzie ja nie bylam, to one sa w dotyku jak papier scierny :P
    Wombat ja w Smyku i u MamyGinekolog.

https://www.smyk.com/p/sensillo-krepa-okrycie-kapielowe-szare-100x100-cm-i6547292

Wombat lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti no troche chyba z ta cena ich ponioslo :D

Ambriel w smyku wlasnie bylam i tragedia. Ale ten co wyslalas jest inny i wyglada na przyjemny. Masz go??

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A jaki mialas model?
    Nie widzialam go na zywo bo premiera 1 marca dopiero.Ale wlasnie ten z porownaniu do innych jest wlasnie taki bardziej wyprostowany .
    Dla mnie jedynym ,,duzym"jaki widzialam na zywo jest kiddy ale jego juz nie produkuja i kupic mozna jedynie z ekspozycji albo uzywany
    ...ja juz nie pamiętam modelów hehe to było 6 i 12 lat temu ale naprawde te łupiny mi społuzyły i jak zobaczyłam ta to rozwiazanie fajne ale kurcze jakies takie małe w srodku mi sie wydaja filmiki ogladałam

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to byłam na dodatkowe usg na tutejszą służbę zdrowia bo mi tego serca dobrze nie obejrzał ten poprzedni. Tym razem trafiłam na faceta co był dokładny ale tylko serce sprawdził hehe żadnych pomiarów nie robił nic. No nie wazne po prostu trzeba było to zaliczyc bo prywatnego porządnego nie uznają musza miec swoje.
    Normalne usg sprawdzające rozwoj i wymiary bede miała w przyszły piatek. poprzednio mały miał 450g wiec zobaczymy ile tym razem przybrał

...a i na tej insulinie cukry ładnie mi sie poprawiły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 17:57

KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

• iness00 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam w tygodniu ze szpitala, trochę mnie dłużej przetrzymali bo dostałam w poniedziałek krwotok z nosa kolejny. Najlepiej byłoby żebym leżała i oszczędzala się całkowicie ale to nierealne.
    Coś mi się stało w szpitalu z forum, że nic mi nie działa na tel- nie mogę pisać tu ani prywatnych wiadomości, polubić, cytować, nie działa mi kalendarz, nic. Pisałam do serwisu wiadomość i nie odpisali od środy. Na stacjonarnym to samo, a dziś spróbowałam u męża i tu jedynie działa mi, także jestem odcięta od Was i mnie to denerwuje delikatnie mówiąc. Nie wiem co jest grane :(
    Na szczęście czytać Was moge 😊Cieszę się, że u Was wszystko dobrze i Gratulacje dla Was wizyt i dobrych wiadomości po nich 😊 udało nam się przełożyć polowkowe na dziś wieczór, a denerwuję się bo wizyta u mojej gin przepadla, w dniu wypisu zrobiono mi jedynie badanie ginekologiczne, usg nie miałam ponad miesiąc, także miejmy nadzieję że będzie ok z dzieciatkiem wszystko.

Moniquue, Asiulka84, Izape_91, KatWomanDo, Zieziulka, Kinga13, Alma84, Finezja19, Pati. lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:

Ambriel w smyku wlasnie bylam i tragedia. Ale ten co wyslalas jest inny i wyglada na przyjemny. Masz go??
    Ja mam ten ze smyka z sensillo właśnie tylko inny kolor. Mam jeszcze trzy takie mniejsze to będą na początek, które dostałam na prezent z jakiegoś zagranicznego sklepu (niestety oderwałam metki, a w środku nie ma wszytych). One są przemilutkie w porównaniu do tego ze smyka. Jego będę używała później, ale dla mnie jest i tak wystarczająco miły w dotyku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 18:44

Wombat lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti troche taki kosmiczny ten fotelik :D a testy adac? Wiesz cos na ten temat?

Kinga dzisiaj zamowilam pul i bambusowa miekkosc, to teraz czekam na paczke i wpadam w wir szycia pieluch. Jeszcze napy musze zamowic 😁 jak Twoja produkcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 18:44

Moniquue lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness ciesze sie, ze wyszlas, oby na polowkowych bylo wszystko ladnie pieknie :) kciuki mocne!

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    mały???
    A czy w ogole jest jakis fotelik,ktory do roku posluzy???

9326c3c2e755.jpg
    Różnie z tym ile posłuży. 😊 Moja Hania używała cybex aton tylko 10msc.

Ale teraz ma 89 cm. A niektórzy jej rówieśnicy np 75cm. Więc kolosalna różnica.

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness00 kamień spadł mi z serca.Tak się martwiłam codziennie o Ciebie.Jak dobrze, że jesteś i wszystko w miarę opanowane.

Pati. lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:

Wombat jest dość miły i miękki :) Po wypraniu powinno być jeszcze lepiej też żadnego nie mogłam kupić bo były jak ręcznik frotte.Któraś z nas tu też go ma w innym kolorze:) Podobno bambusowe są fajne tylko zwracaj uwagę czy ma certyfikat.

Wombat lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie chyba z 2 tygodnie więc nie próbuję Was nawet nadrabiać! U mnie jakaś masakra przez ostatni czas, nawet szkoda gadać, po prostu mam takiego pecha ostatnio...
    Czy Wy już jesteście po krzywej cukrowej? Kurde ja mam problem bo gin mi kazała zrobić na kolejną wizytę, którą mam 28.02 ale nie dam rady do tego czasu zrobić bo nie mam z kim zostawić córki, mąż pracuje codziennie od 6.00 rano... a to można tylko zrobić rano i to jeszcze trzeba tam siedzieć 2 godziny, a z dojazdem to już w ogóle. I teraz nie wiem czy iść na tą wizytę 28.02. i powiedzieć że nie miałam kiedy tego zrobić i zrobię na następną czy przełożyć wizytę? Niby czytałam w necie że można to robić do 28 tc więc jeszcze trochę czasu mam.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka88 jasne że idź na wizytę i zrobisz kiedy będziesz mogła.Nie pracują u was laboratoria w sobotę.Może to byłoby jakieś wyjście.I nie martw się powodzenia.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz znowu chory, no ja juz nie wiem.... Znowu to samo chyba co ostatnio. W sumie to nie przestal kaszlec wtedy i to moze mu sie odnowilo :( znowu musze spac w salonie.... Zeby tylko mnie nie zarazil. On nigdy nie chorowal, a jak jestem w ciazy to sie uparl chyba! Zeby tylko soe nie zarazic :/

S3YWp2.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 u mnie też mąż chory, próbuję go na nogi postawić z pomocą lekarza i tony leków.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka idz na wizyte. Ja mialam ostatnio taka chora jazde ze swoim prowadzacym, ze potem nie moglam dojsc do siebie psychicznie przez kilka dni. Myslalam ze mnie jakas depresja zlapie i ze zmienię lekarza na innego, bo opuscilam jedna wizyte u niego, a tak poza tym to wszystkie badania zrobilam na nfz, wiec nie zaniedbalam ciazy ani nic z tych rzeczy, a czulam sie jak wyrodna matka... Idz i powiedz jak wygląda sytuacja. Ja juz sie nauczylam.

S3YWp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel ja juz nie mam sily. Dopiero co wyzdrowiał, a teraz znowu to samo.... Ehhh

S3YWp2.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ambriel ja juz nie mam sily. Dopiero co wyzdrowiał, a teraz znowu to samo.... Ehhh
    Izape91 zdrowia dla was.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio przekładałam wizyte w laboratorium. Ja byłam chora, córka też. ☹️
    Musiała ginekolog zrozumieć.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    mały???
    A czy w ogole jest jakis fotelik,ktory do roku posluzy???

9326c3c2e755.jpg

Stasia przewoziłam w łupinie jak jeszcze miał niecałe 2 latka :P

Iza, ja mam cały stos poszytych wierzchów do formowanek. Ale bambusa do środka mam nieskrojonego i nawet nie chciało mi się bawić z nim na stole mojej babci, bo mam aż 3,5 metra... Wrócę do domu to rozłożę na panelach cały i skroję, a potem podojeżdżam i powszywam. Brałko mi nap na 12 sztuk :( to jeszcze je też będę musiała nadgonić. Za to usiadłam dzisiaj do PULu i masakra! Chyba za mocno dociskała mi stopka, bo tak ten materiał pod spodem mi pofalował, że szok - szyłam dwie warstwy PULu na worek. No i ścieg też za gęsty ustawiłam, matko ile ja mam teraz prucia... No ale będę musiała, bo co zrobię... I nie wiem jak poluzować tą stopkę, muszę w instrukcji doczytać. Od dwóch dni się słabo czuję i też mi wolniej idzie... Ale przygotowałam wykrój na gatki i skroiłam wewnętrzną warstwę, może jutro jakimś cudem jeszcze usiądę i uszyję. Moi wracają o północy, ale jeszcze pogrzeb nam wyskoczył, potem do domu jechać ogarnąć i to tak leci :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ