CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra, 300 zł na prezent na roczek? Dziewczyna chyba trochę popłynęła :p ja od chrzestnej (mojej siostry) wybrałam prezent za 100zl i myślę że to jest kwota która w zupełności starczy, no ale nie wiem... Ja na pewno bym 300 zł nie dała. Daj 200 zł ewentualnie jakąś drobnostkę dodatków skoro tak macie ustalone.
-
nick nieaktualnyHehe, nie pytaj następnym razem. 🤣🤣
Też jestem zdania, że 300 zł jak na urodziny to bardzo dużo.
U nas działa inny system. Czasami faktycznie chcemy bądź inni chcą kupić droższy prezent - wtedy robimy po prostu zbiórkę pieniędzy. 😊nefaste lubi tę wiadomość
-
A nie możesz np sama wybrać tego basenu ? One są w różnych cenach, np https://allegro.pl/oferta/basen-suchy-z-pileczkami-kulkami-200szt-na-prezent-8384610265?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_meble_besty-top&ev_adgr=Meble+dzieci%C4%99ce+Top+oferty&gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPoSmoyqFwrAuXXmpSUIhDToLIgxnOL1z8xG9dDrKMBTTrg6ljBq9sEaAoCnEALw_wcB
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Już myślałam, że ze mną coś nie tak, że ta kwota to kosmos
Dam w kopercie i będę mieć swięty spokój.
Chociaż moja koleżanka ma tupetnie powiem
Ja mam całkiem inne podejście np.
U mnie ogólnie chrześnica ma bzika na punkcie dzidziusia i już razem z moją siostrą kupiły jakiś komplecik...
I wiem, że zaraz by się zaczeły misie, zabawki itp... więc od razu mówię do tej małej
że może jak ma tyle zabawek, które są na strychu ( większość w idealnym stnanie) to czy jedną da Poli w prezencie ( w sensie żeby nic nie kupowali)
a gamoń mały wyciąga wielkiego najnowszego misia jakiego dostała jeszcze z metką i mówi mi że to dla Poli trzyma
Rozczula mnie to dziecko
Beti82, Alma84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:A nie możesz np sama wybrać tego basenu ? One są w różnych cenach, np https://allegro.pl/oferta/basen-suchy-z-pileczkami-kulkami-200szt-na-prezent-8384610265?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_meble_besty-top&ev_adgr=Meble+dzieci%C4%99ce+Top+oferty&gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPoSmoyqFwrAuXXmpSUIhDToLIgxnOL1z8xG9dDrKMBTTrg6ljBq9sEaAoCnEALw_wcB
kochana ja dostałam konkretnie linka jaki ma być basen:D bo to atesty, wielkość itp itd -
Nefaste a moze z ojcem chrzestnym sie poprostu zlozycie na ten basen. Ja razem z mezem mam 5 chrzesniakow wiec niezla gromadka i jak tylko jest mozliwosc to robimy zrzute na cos konkretnego, ja tez nie jestem zwolennikiem kupowania multum pierdol.
Ewela duzo sily dla ciebiePLPaulina lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ambriel wrote:Asiulka84 super że to piszesz ma dobrą amortyzację i pompowane koła, a myślicie że te adaptery z fotelika samochodowego to są bardzo uciążliwe w montażu ?
Ambriel lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ewela trzymam kciuki za was i mimo wszystko trzeba być dobrej myśli, dziecko na tym etapie powinno mieć już szanse na przeżycie. Ale oby jeszcze tam posiedziało ♥
Co do wielowodzia to moja bliska znajoma też miała i oczywiście też ją straszyli porodem przedwczesnym a skończyło się na wywoływaniu po terminie, także chyba nie taki diabeł straszny22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nefaste wrote:kochana ja dostałam konkretnie linka jaki ma być basen:D bo to atesty, wielkość itp itd
Teraz tylko zostaje dac kase wedlug uznaniaI wiecej nie pytac
-
Asiulka84 wrote:Nefaste a moze z ojcem chrzestnym sie poprostu zlozycie na ten basen. Ja razem z mezem mam 5 chrzesniakow wiec niezla gromadka i jak tylko jest mozliwosc to robimy zrzute na cos konkretnego, ja tez nie jestem zwolennikiem kupowania multum pierdol.
Ewela duzo sily dla ciebieAlma84, KatWomanDo, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nefaste wrote:haha padłam
Z chrzestnym dobry pomysł, ale obawiam się, że skoro mi zasugerowała taki prezent to może się poczuć rozczarowanaAmbriel lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ile? 😳 Ja chrześniakowi daję prezenty za około 100 zł max kupiłam za 200 bodajże. Siostra ma jeszcze dwóch synów i bym chyba zbankrutowała. Siostry koleżanka, która też jest u niej chrzestną daje w podobnym zakresie cenowym prezenty. Ja bym dała na Twoim miejscu to 200 zł maksymalnie i niech zrobi z tym co chce 😒 ale i tak uważam, że sie w dupach przewraca. Jak słyszę co i za ile dostają dzieci na komunię i urodziny to mam dość.
Kurcze wszędzie trąbią o tym koronawirusie aż mój chrześnik zaczął się zamartwiać. Pytał siostrę co będzie ze mną jak nie będę mogła z domu wychodzić i kto odbierze poród. Czy jego tata może odebrać 🙈 on jest taki wrażliwy i odpowiedzialny, aż za bardzo bierze wszystko do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 14:55
KatWomanDo lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Ile? 😳 Ja chrześniakowi daję prezenty za około 100 zł max kupiłam za 200 bodajże. Siostra ma jeszcze dwóch synów i bym chyba zbankrutowała. Siostry koleżanka, która też jest u niej chrzestną daje w podobnym zakresie cenowym prezenty. Ja bym dała na Twoim miejscu to 200 zł maksymalnie i niech zrobi z tym co chce 😒 ale i tak uważam, że sie w dupach przewraca. Jak słyszę co i za ile dostają dzieci na komunię i urodziny to mam dość.
Kurcze wszędzie trąbią o tym koronawirusie aż mój chrześnik zaczął się zamartwiać. Pytał siostrę co będzie ze mną jak nie będę mogła z domu wychodzić i kto odbierze poród. Czy jego tata może odebrać 🙈 on się tak zamartwia, jest taki wrażliwy i odpowiedzialny, aż za bardzo bierze wszystko do siebie.
Żebyś wiedziała, że w dupach się przewraca. Jeszcze lepszą sytuację miałam na święta. U mnie jest taka tradycja, że pod choinkę kupuje się drobne prezenty. No i w zwiazku z tym że pierwszą wigilię spędzaliśmy u męża uznaliśmy że też zrobimy mały upominek dla nich. No i kazałam mężowi podptać się siostry co dzieciakom kupić. Jak usłyszałam że chce kurtke narciasrską kazałam jej się "pierd***** w łeb...
Stwierdziliśmy z mężem że to pierwszy i ostatni razMoniquue, KatWomanDo, Ambriel, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Nefaste miałam identyczną sytuację na Mikołaja.Mam chrześniaczkę córeczkę mojej siostry której chętnie dałabym drogi prezent ale moja siostra i mała Emilka chciały rozsądną lalkę plus ubranko identyczne dla dziewczynki i dla lali.Za to chrześniak od strony męża (jego mama) przysłała mi link do fotela do komputera dla gracza prawie za 300zł plus wysyłka.Ja rozumiem że dziecko może powiedzieć wszystko, ale jednak dorosły powinien mieć trochę rozumu i taktu.
Wombat, nefaste lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Asiulka84 wrote:Nie jest uciazliwe łatwy montaz 😊
Asiulka84 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny dziś w hm znalazłam taka koszule, jest to co prawda piżama ale pomyślałam o niej jako koszuli do porodu 😏
Cena 80zl, długość spoko, tylko te długie rękawy 🙄 w lecie może być w niej gorąco a atmosfera i tak będzie wystarczająco gorąca 😂😂😂
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:31
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:
Rękawy możesz podwinąć.Tkanina dość przewiewna się wydaje.
Finezja19 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV