CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ambriel wrote:Finezja19 super że dobrze na wizycie:)
Czy to prawda że pod koniec ciąży chodzi się na USG raz na dwa tygodnie?
Pokaż koszulę
Nie mam siły już jej mierzyćwięc takie zdjęcie narazie
A jeśli rzeczywiście tak często się później chodzi to trochę więcej razy go odwiedzęteraz chodzę co 3 tygodnie.
Od dzisiaj mam L4może wy się będziecie orientować jak to jest z tymi późniejszymi kontrolami z ZUSU, bo skoro mam L4 "chodzone" a nie, że muszę leżeć, a nie będzie mnie w domu podczas kontroli to co wtedy...
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Beti do mojego jest chyba co tydzien na koncowce
przezre mi porzadna wyprawke
😂
Finezja chyba sie pisze jakies wyjasnienie na pismie i tyle.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Beti82 wrote:Asiulka jestes 27+5?
To ładna juz waga
Moja dzisiaj 1067 g moze mnie oszczedzi i bedzie malutkaJa sie urodzilam w z waga 2700
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ja jestem na l4 od poczatku poki co bez kontroli ale moja przyjaciółka miala co miesiac🤦♀️i faktycznie jak jej nie zastali to musiala pisac pismo wyjasniajace bo przez to tez wstrzywali wypłatę
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
U mnie lekarz bierze 100 zł za miesiąc, nieważne ile bym razy u niego była. Także chociaż tyle bo rzeczywiście szło by zbankrutować 🙈 teraz chodzę co 4 tygodnie średnio. W ogóle on jest bardzo tani, prawie charytatywnie tą ciąże prowadzi. Tyle, że na pewno mu coś rzucimy od siebie na koniec.
Ja jestem od końca 4 miesiąca na l4 i tez nie miałam kontroli jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 17:33
06.2020 👶🧚♀️ -
Asiulka84 wrote:Tak dokladnie mam termim jak ty. Ja sie urodzilam 2800 moj maz 3800 wiec moze byc po nim, kurcze wolalabym zeby za duzy nie był bo ja to taka drobina jestem zebym dala rade 😃. A dziewczynki chyba z reguły sa trochw mniejsze.
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Moniquue wrote:U mnie lekarz bierze 100 zł za miesiąc, nieważne ile bym razy u niego była. Także chociaż tyle bo rzeczywiście szło by zbankrutować 🙈 teraz chodzę, co 4 tygodnie średnio. W ogóle on jest bardzo tani, prawie charytatywnie tą ciąże prowadzi. Tyle, że na pewno mu coś rzucimy od siebie na koniec.
Ja jestem od końca 4 miesiąca na l4 i tez nie miałam żadnej kontroli jeszcze.Ale ja w sumie mam takiego cudownego za darmo i tez mysle ,zeby mu cos odpalic na koniec bo naprawde zasluzyl
Moniquue lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Beti do mojego jest chyba co tydzien na koncowce
przezre mi porzadna wyprawke
😂
Finezja chyba sie pisze jakies wyjasnienie na pismie i tyle.
Tez mi sie wydaje ,ze jak bedzie kontrola to sie pisze tylko wyjasnienie.Polozna mi mowila kiedys ,ze zazwyczaj takie kontrole sa rano.ALe ile w tym prawdy to nie wiem.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Hmm nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 😉
Ja i mój mąż mieliśmy po 3kg A moje dziewczyny
3700g
2870g
3980g
Mam nadzieję że teraz nie będzie większy niż te 4 kg. I nie ma różnicy zi dziecko większe czy mniejsze. W sumie najgorzej było rodzić pierwszą córkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 18:02
-
U nas wizyta 250 zł plus 40 zł autostrada.Prowadzimy dalej u lekarza z kliniki ze względu na lekarstwa i ogarnia nas.Tak że trochę nadszarpniemy pieniążków.
Ja miałam kontrolę z ZUS na samym początku gdzieś koło godziny 13:00 pan tylko zapisał że byłam w domu i przedstawiłam dokumentację poświadczającą ciążę.
Finezja19 koszula bardzo fajnaFinezja19 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Finezja19 wrote:U mnie to samo, każda wizyta 250zł
Nie wiem jak jest z KTG, czy będą mi robić przy wizycie czy odpłatnie w innym terminie, czy dostanę skierowanie do szpitala ?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Beti82 wrote:A jeszcze mi powiedziala polozna ,ze te ktore maja cukrzyce ciazowa to kaze im lekarz co tydzien przychodzic !!!!!
Ja pierdziele to co on sprawdza im co tydzien ? cukry z krwi czy co?
Chyba bym zbankrutowala na niego
Ja mam ciążowa cukrzyce kontrole mam co 2 tygodnie. Sprawdzaja cukry (raport wysyłam co tydzien)na wizycie sprawdzają z raportów i omawiają cukry diete ewentualnie zwiększają dawki insuliny jak jest potrzeba sprawdzają ciśnienie mocz i karzą mi tez dmuchac w maszyne i sprawdzaja czy paleTak u mnie wygadają wizty
-
Finezja19 wrote:U mnie to samo, każda wizyta 250zł
Nie wiem jak jest z KTG, czy będą mi robić przy wizycie czy odpłatnie w innym terminie, czy dostanę skierowanie do szpitala ?Finezja19 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Rub45 wrote:Kurcze u ciebie juz 28 tc ale szybko mija sie nie dziwie ze chca zaczac ktg
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
My wracamy z 4 dni nad morzem
chyba trochę za dużo chodziliśmy:)
Dziś leżąc rozmawialiśmy jak sobie damy radę z dzieckiem, życie obroci się o 180 stopni. Mąż ma kuzyna, który usypia 7latke i mówił właśnie, że nie chciałby być taki jak on hahaFinezja19 lubi tę wiadomość
-
Jestem na etapie kupowania torby do szpitala i teraz pytanie do doświadczonych mamusiek: czy takie 2 torby 40L każda wystarczą czy lepiej jedna 40 a druga 60 ?
Tak czy siak muszę kupić bo raz, że mam same walizki w domu i to dość sporę, a dwa torba zawszę się przyda na jakiś wyjazd czy na siłownie
A skoro już w temacie torby do szpitala dla mamy to dajcie znać co jeszcze można dodać, co polecacie a czego nie i oczywiście ile czego w jakich ilościach
1. Dokumenty i wyniki badań
2. Koszula porodowa
3. Koszula poporodowa
4. Szlafrok
5. Pantofle
6. Klapki pod prysznic
7. Majtki poporodowe
8. Podpaski
9. Stanik do karmienia
10. Laktator
11. Wkładki laktacyjne
12. Ręcznik
13. Kosmetyczka
14. Woda mineralna (małe butelki)
15. Batoniki/coś do jedzenia
Karolka9 wrote:My wracamy z 4 dni nad morzem
chyba trochę za dużo chodziliśmy:)
Dziś leżąc rozmawialiśmy jak sobie damy radę z dzieckiem, życie obroci się o 180 stopni. Mąż ma kuzyna, który usypia 7latke i mówił właśnie, że nie chciałby być taki jak on haha
My usypiamy 7 latke i cieszę się każdym wieczorem. Czytamy książeczkę i ona się przytula i zasypia 😊 mam nadzieje, ze to jeszcze będzie trwało 😉