CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela, po to tu jestesmy zeby sie wspierac i pocieszac, a nie tylko jak jest wszystko ladnie i pieknie. Kazda sobie zdaje sprawe, ze na kazdym etapie ciazy moze cos pojsc nie tak... Niestety... Wiec sie absolutnie nie przejmuj. Najważniejszy jest teraz Twoj spokoj, na niektore sprawy nie mamy niestety wplywu...
Kurcze a ja nie wiem ile moja mala wazy, dowiem się pewnie dopiero na wizycue za miesiacchyba ze nie odpuszcze swojenu lekarzowi, ale on w ogole nie mierzy dziecka
po kopniakach i ruszaniu sie malej czuje zdecydowany przyrost masy, wiec pewnie ponad kilo zywej wagi
Dzisiaj albo jutro będziemy mieli lozezcko. Dopiero do mnie dociera, ze ja nie wiem co ten moj maz zamowil😂 pokazywal mi kiedys, ale to bylo tak dawno, ze juz nie wiem co to bedzie hahaha takze Beti bede w Twojej sytuacji, tylko nie oddam bo nie bardzo jest jak, skoro na zamowienie 🤯Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dokładnie, Ewelaa, dawaj znać co u Was... Jesteśmy właśnie po to żeby się wspierać. Mnie czasem takie wpisy dołują przez moją skomplikowaną sytuację, a czasem biorę to na klatę... I sama też przecież piszę jak chcę się wyżalić. Jak mnie coś przytłacza to jakiś czas nie czytam i tyle. Nie chodzi tylko o to żeby sobie wspólnie słodko pierdzieć przecież...
Asiulka84, Pati. lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dokladnie tak jak pisza dziewczyny, trzeba sie czasem wyzalic a kto lepiej zrozumie twoje nerwy i stres niz druga matka 😉czekamy tu z niecierpliwością na wiesci.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Moniquue wrote:Jeszcze nie odpakowaliśmy, ale właśnie dotarło. Będziemy składać jak mąż wróci od lekarza, ale już mi coś nie pasuje bo kwota, która miała być wyższa o cenę barierki-listwy została taka sama jak w zamówieniu, a miało być skorygowane. Zobaczymy 😕
A w zamowieniu mam 820 zł ale ona powiedziala ,ze mam na to nie patrzecWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 14:56
-
U nas wszystko okay po badaniu
Lekarz powiedział, że infekcji już nie ma, ale żebym nadal nie chodziła na basen, nie współżyła i ograniczyła cukry w diecie (co jest dla mnie najgorsze bo jakbym mogła to bym pochłaniała słodkie kilogramami teraz)
Młody rośnie, na ekranie usg tylko widziałam jak mierzył, że wielkości odpowiadają tygodniowi ciąży, a czasami nawet ciut większe, wagi oczywiście nie powiedział (bo po co -.-)
Ułożenie ma póki co główką w dół, ale ma jeszcze mnóstwo miejsca więc pare razy na pewno się obróci, zresztą ja cały czas czuję jak mnie kopie po pęcherzu ;d
Powiedziałam mu o bólach z boku, sprawdził mi na usg nerki i mam prawą miedniczkę nerki trochę powiększoną, ale prawdopodobnie ból idzie od mięśni, także w poniedziałek idę już na zajęcia dla ciężarnych bo od tego leżenia to tylko się gorzej czuję. Wczoraj byłam pojeździć na rowerku na siłowni to odrazu lepiej
Kolejną wizytę mam 23.03 a znowu na NFZ po zastrzyk mam 06.04, natomiast 3 trymestru mam 21.04 - także będę na bierząco
I tak sobie liczę teraz dziewczyny, to ja tych swoich standardowych wizyt (o ile wszystko pójdzie zgodnie z terminiem) to będę miała jeszcze tylko 5 !!! Masakra jak to zleci szybko
Moniquue, Alma84, Asiulka84, Kinga13, Bera1983, Pati., Karolka9, Karola111, KatWomanDo lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Moniquue wrote:700 z przesyłką 🤦♀️ dlatego domyślam się, że pewnie nie mam tej dodatkowej barierki... i ciekawe co z gryzakami.
Burdel na maxa.Babka mowi,ze mojego jeszcze nie wysłali.No to jej mowie,ze jak jutro wysle to moze juz nie bedzie lozeczka w tym tygodniu a w przyszlym bedzie problem u mnie z wniesieniem.
No to ona mysli ,mysli i powiedziala ,ze problem jest z tymi barierkami.Ze oni ich nie maja...
I czy sie zgadzam ,zeby mi wysłała lozeczko a barierki doslą w przyszlym tygodniu.
Wiec sie zgodzilam ale boje sie ,ze pozniej to bedzie taka walka z wiatrakii zostaniemy bez barierek.Takze mozliwe,ze tez nie masz barierki ale dziwne ,ze by cie nie informowali o tym.Dostalam teraz smsa od nich ,ze wysylaja lozeczko dpd bez barierek a barierki dosla.Powiedziala ,ze zaplace 750 zł jutro
-
Byłam jeszcze w tkmaxxie i kupiłam jakieś ciuszki dla małego
i sobie kupiłam koszulę, bardzo podobną do tej z HM tylko w niebieskie paski, ma krótki rękawek i jest cieńsza, więc na czerwiec będzie idealna, co prawda jest mi do kolan, ale jak jeszcze brzuszek urośnie to akurat się skróci
Ogólnie jakiegoś szału z ubrankami dla dzieci to tam nie ma, może było już bardzo przebrane, głównie na większe już dzieciaczki i raczej z długim rękawkiem, a ja teraz głównie poluję na krótki
Za to były bardzo ładne kosze/organizery, ale też takie duże gabarytowoKatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Byłam jeszcze w tkmaxxie i kupiłam jakieś ciuszki dla małego
i sobie kupiłam koszulę, bardzo podobną do tej z HM tylko w niebieskie paski, ma krótki rękawek i jest cieńsza, więc na czerwiec będzie idealna, co prawda jest mi do kolan, ale jak jeszcze brzuszek urośnie to akurat się skróci
Czy to prawda że pod koniec ciąży chodzi się na USG raz na dwa tygodnie?
Pokaż koszulę
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Tak, pod koniec chodzi się częściej. U mojego lekarza co dwa tygodnie
Edit. Chyba, że coś się dzieję albo jest blisko do porodu to wtedy każe przychodzić częściej.
Beti zobacz na wiadomość prywatną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 16:05
Ambriel lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Tak, pod koniec chodzi się częściej. U mojego lekarza co dwa tygodnie
Moniquue dziękuję byłam ciekawa jak to wygląda.Moniquue lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja w pierwszej ciąży normalnie co 3 tyg chodziłam, potem jakoś po 30tc zaczęłam co 2tyg, a jak już ciąża była donoszona to co tydzień
Ambriel lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ewelaa_♡ wrote:Wcześniej miałam problemy z krwawieniami. Miałam krwiaka ale gdy byłam 21tc na usg to już go nie było. Teraz już było wszystko dobrze.
Dziś poszłam z córką na drzemke obudziłam się około 14 i czuje mokro. Wstałam A tam całe łóżko zalane. Mi po nogach cieknie! Pobieglam do wanny. I tam reszta się wylala. Woda w kolorze jasno brązowym.
Podali mi antybiotyk i różne badania porobili. Póki co nie wiadomo dlaczego tak się stało. Szyjka zamknięta dluga.
A ja zrozpaczona. Nawet w koszmarach mi się takie coś nie śniło:( -
Moniquue wrote:700 z przesyłką 🤦♀️ dlatego domyślam się, że pewnie nie mam tej dodatkowej barierki... i ciekawe co z gryzakami. Edit. Wszystko jest 👌
-
Ambriel wrote:Finezja19 super że dobrze na wizycie:)
Czy to prawda że pod koniec ciąży chodzi się na USG raz na dwa tygodnie?
Pokaż koszulęAmbriel lubi tę wiadomość
-
Medluje sie po wizycie moj chłopczek wazy 1300 g chcialabym pokazac wam zdjecie ale pozakrywal sie caly nogi i rece na twarzy 😃widac tylko stope 😃mam nadzieje ze na następnej wizycie ladnie sie pokaze mam 26.03 akurat w moje urodziny 😉i wtedy bede miec 3 prenatalne
Moniquue, Finezja19, Alma84, Wombat, Bera1983, Pati., Karolka9, Karola111, PLPaulina, KatWomanDo, nefaste lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Beti82 wrote:To za 700 zł masz wszystko ??? 2 barierki? A mnie powiedziala 750 zł06.2020 👶🧚♀️
-
Asiulka84 wrote:Medluje sie po wizycie moj chłopczek wazy 1300 g chcialabym pokazac wam zdjecie ale pozakrywal sie caly nogi i rece na twarzy 😃widac tylko stope 😃mam nadzieje ze na następnej wizycie ladnie sie pokaze mam 26.03 akurat w moje urodziny 😉i wtedy bede miec 3 prenatalne
To ładna juz waga
Moja dzisiaj 1067 g moze mnie oszczedzi i bedzie malutkaJa sie urodzilam w z waga 2700
-
Moniquue wrote:Beti jestem pewna, że to pomyłka, ale przecież upominać się nie będę. Z tego co mi napisała wychodziłoby rzeczywiście 750 zł. 705 z gryzakami i barierką, plus 20 za listwę i 25 przesyłka.
Moniquue lubi tę wiadomość
-
A jeszcze mi powiedziala polozna ,ze te ktore maja cukrzyce ciazowa to kaze im lekarz co tydzien przychodzic !!!!!
Ja pierdziele to co on sprawdza im co tydzien ? cukry z krwi czy co?
Chyba bym zbankrutowala na niego