CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunia89 wrote:Tak właśnie jest w Norwegii, delikatnie rzecz ujmując selekcja naturalna. Ciąża uznawana jest dopiero po 12tyg. Tylko jedno USG połówkowe i to by było na tyle.
-
Nadrobiłam. Przykro mi z powodu strat
dzisiaj dzień dziecka utraconego. Na pojutrze miałam mieć termin porodu poprzedniej ciąży i to jednocześnie moja rocznica ślubu. Teraz wróciło z nawiązką
czego i Wam życzę
a ja sama liczę, że mimo niesprzyjających okoliczności nie stracę tego szczęścia
Malmal, Shell lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Wcześniej było widać tylko jeden pęcherzyk. Nie wiem jeszcze nic o kosmówkach i owodniach to był serio express skan, liczę w niedzielę dowiedzieć się więcej... ale te dwa były położone w sąsiedztwie że tak powiem, dwa osobne zarodki, ale blisko siebie od razu było widać parkę. Trzeci jest wyżej i trzeba było go poszukać, znalazł po jakimś czasie i takiego zdjęcia z usg żeby razem były to by nie zrobił. No i ten trzeci taki niezbyt wyraźny, cieżko powiedzieć czy młodszy i się rozwinie czy jednak zostaną dwa... od jutra mam już zwolnienie, luteinę i końską dawkę kwasu foliowego. Pojadę do pracy ogarnąć swoje rzeczy i na badania do RCKiK. Polna wyśle mi wyniki poporodowe, ale trochę ta procedura potrwa
A w ktorym tygodniu/ dniu ciąży jesteś??
U mnie ewidentnie jeden pecherzyk i jedno serce skrajnie z prawej drugie skrajnie z lewej strony.
Moze w czwartek uda sie cos powiedziec o owodniach, ale to bedzie dopiero 6t+5 -
Sierściucha wrote:A w ktorym tygodniu/ dniu ciąży jesteś??
U mnie ewidentnie jeden pecherzyk i jedno serce skrajnie z prawej drugie skrajnie z lewej strony.
Moze w czwartek uda sie cos powiedziec o owodniach, ale to bedzie dopiero 6t+5
Ja wczoraj kończyłam równo 6tc a jak pójdę w niedzielę to będę tak jak ty 6+5. Moj gin nie mówił nic a ja tez nie pytałam. Chcę wiedzieć co z trzecim i on pewnie też. A Tobie mówił w którym tc najlepiej to widać?08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny
-
To się dziewczęta roszalałyście 😁 Czyli mamy już dwie mamuśki w dwu,a może i w trzypaku.
Sama nie wiem, jakbym zareagowała. Zawsze marzyłam o bliźniakach, ale co innego marzyć a co innego mieć 😁 na pewno szczęście, ale i mega szok. -
Izape_91 wrote:Cześć dziewczyny ❤️ po 3 latach walki chyba mogę nieśmiało dołączyć. Co prawda termin na 31.05 ale myślę że jednak naszym miesiącem będzie czerwiec:) wczoraj USG i serduszko 😍 szczęśliwsza nie będę
Co do objawów- to ja też nie mam jakichś konkretów. Mdłości jak nie zjem na czas, cycki obolałe i spanie trochę mnie łapie. Poza tym jest idealnie ♥️wspaniale teraz musi być tylko lepiej.
Kinga13 Wooow ale wieści wspaniale bliźniaki :)Dbaj o siebie teraz.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja zawsze marzyłam o trojakach xD ale jak pierwszy synek urodził się z konfliktem to z oczywistych względów to miały być byłe marzenia... no i właśnie co innego marzyć a co innego mieć, zwłaszcza jak jest już dwulatek w domu. Cycków mi braknie xD starszy jeszcze pije xD
Bunia89, Moniquue lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Kinga13 nic Ci nie braknie bo przejdziecie na BLW
Marzenia się spełniają.Tylko musisz być pod dobrą opieką żebyś była spokojna.
Kinga13 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyA nie masz problemów z laktacja?
Bo ja czuję że teraz w ciąży trochę się pogorszyło. 😑😑
Hehe, dokładnie co innego chcieć nie mając dzieci. A co innego potem.
Moja córcia to duablica. Anty sen. Anty wózek. Charakterek ma dziewczyna.
I ja zwyczajnie bym nie dała rady mieć dużej rodziny. 😊 -
Kinga13 wrote:Ja wczoraj kończyłam równo 6tc a jak pójdę w niedzielę to będę tak jak ty 6+5. Moj gin nie mówił nic a ja tez nie pytałam. Chcę wiedzieć co z trzecim i on pewnie też. A Tobie mówił w którym tc najlepiej to widać?
Ja poerwszy raz dwa serca zobaczyłam 5+6.
U mnie niestety jest ciąża jednokosmówkowa ( dzieci dzielą łożysko) i duze prawdopodobieństwo ze mają 1owodnie ( czyli siedza w jednym worku). To najgorsza z możliwych ciąż.
Dostaliśmy skierowanie do poradni ciąż bliźniaczych i głównie tam bedziemy sie leczyć. Usg co 2tygodnie od 12tc co tydzień i szpital na stałę od 25-26tc. Wiec trochę słabo.
Chyba ze jednak sa w dwoch workach to sytuacja bedzie o 1000% lepsza i nic mi nie pozostało jak się o to modlić.
Dlatego jestem bardzo Ciekawa jak Twoj lekarz do tego podchodzi.
Dobrze ze juz mamy po jednym dziecku to macica juz sie rozciągała i istnieje dużo mniejsza szansa ze tu coś cię zadzieje.
U Ciebie raczej sa w 2ch workach i moze nawet mają oddzielne łożyska to jest najlepsza sytuacja z mozliwych.
Trzecie jak jest w innym miejscu to na bank ma wszystko swoje.
Teraz musimy odpoczywac i zero nerwów.
Musi być dobrze.
Jedynie martw sie gdzie kupisz wozek trojaczy i na jaki autobus auto zmienić
I plus jest taki ze jako duza ridzina nie bedzie problemu by dostać sie do zlobka i przedszkola hahahaKinga13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt. Ja idę dzisiaj ok 12:00, mam nadzieję, że zobaczę serduszko i wszytko będzie dobrze. A czuje się fatalnie, mega mnie mdli, ale w pierwszej ciąży też tak miałam, czyli taki mój urok...⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Dziewczyny kiedy sie dostaje badania na toxo itd ?
Ja dostalam narazie na kiłe,grupe krwi,glukoze,morfologie i mocz -
Zieziulka wrote:Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt. Ja idę dzisiaj ok 12:00, mam nadzieję, że zobaczę serduszko i wszytko będzie dobrze. A czuje się fatalnie, mega mnie mdli, ale w pierwszej ciąży też tak miałam, czyli taki mój urok...
-
Beti82 wrote:Dziewczyny kiedy sie dostaje badania na toxo itd ?
Ja dostalam narazie na kiłe,grupe krwi,glukoze,morfologie i mocz
Ja dostałam już cały pakiet badań do zrobienia. Idę w piątek na badania, żeby na pewno wszystkie wyniki mieć do wtorku rano.17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
PLPaulina wrote:A nie masz problemów z laktacja?
Bo ja czuję że teraz w ciąży trochę się pogorszyło. 😑😑 -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Właśnie, dziewczyny które jeszcze karmią - czy wasi lekarze coś mówili na temat laktacji w ciąży? Bo moja gin zasugerowała, że powinnam "powoli odstawiać" córkę, przy czym z uwagi na wynik badania (nie wiadomo jeszcze czy ciąża się utrzyma) nie dopytywałam jakoś szczególnie dlaczego jest to konieczne... Wiecie coś na ten temat?
I tak też mówią badania. W zdrowej ciąży to żaden problem. 😊
https://www.hafija.pl/2017/06/karmienie-piersia-i-ciaza-najnowsza-analiza.html
Ale są kobiety którym sama laktacja siada w ciąży. 😩calineczka88 lubi tę wiadomość
-
Mój pęcherzyk urósł do 6mm. I tyle. Za tydzień znowu kontrola.Kraków
FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
kariotyp ok
grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie -
Beti82 wrote:Dziewczyny kiedy sie dostaje badania na toxo itd ?
Ja dostalam narazie na kiłe,grupe krwi,glukoze,morfologie i mocz
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV