X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie bez suszarki czy zmywarki to katastrofa. 🤣🤣🤣 Gdy kupiliśmy to zastanawialiśmy się jak mogliśmy tak wcześniej żyć.

Niby mamy ogród. Ale to trzeba pamiętać przynieść. Żeby deszcz nie złapał. Strata czasu. 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 14:40

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Mania25 wysłałam zaproszenie do Ciebie w zeszłym tygodniu, bo w końcu ogarnelam facebooka 😊 i chciałabym dołączyć. Przyjmiesz?

ooo faktycznie 9 maja wysłane :D Już akceptuję ;)

iness00, Pati96 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Pati. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jesienią czy zimą będziemy mieli problem z suszeniem prania, mamy mała łazienke a nad pralka wisi bojler więc na prace suszarki nie postawię... Mam sznurki nad wanną ale łazienka bez okna więc wiadomo jak to zimą schnie, wiecznie drzwi do łazienki otwarte żeby się nie kisilo a przy dziecku pranie będzie dużo częściej niż teraz przy naszej 2:) teraz to super bo mamy suszarkę na balkonie (taką wystającą poza balkon) a balkon od strony słońca więc teraz schnie ekspresowo, nie kupowałam stojącej bo nie chciałam mieszkania zagracać ale chyba nie będę miała wyjścia:))

• iness00 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    ooo faktycznie 9 maja wysłane :D Już akceptuję ;)
    Odpisalam 😊

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Kinga ty będziesz przy dziewczynach korzystać z wielo ???

Ja ostatnio dla córki kupiłam aio.
    A przy młodszej chcę spróbować. I jakie firmy otulaczy przypadły Ci do gustu ??

Ja bardzo polubiłam magabi ;) mommy mouse czy jakoś tak miałam pożyczone od koleżanki i też były fajne. A teraz przy dziewczynach chcę potestować wełnę, no i w sumie to nie mam dla nich żadnej kupnej pieluszki, poza tetrą. Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się poprawić te ściągacze w gatkach co uszyłam no i pewnie coś będę musiała dokupić. A potem jak przejdą na rozmiar OS no to zobaczę jak będzie. Czy jednak bardziej wełna czy PUL i jak te moje uszyte się sprawują. I czy w ogóle dam radę coś doszyć jak dzieci będą już na świecie xD chociaż mnie takie robótki bardzo rozluźniają, ja przy Stasiu potrafiłam po nocy siedzieć i dziergać żeby trochę się zrelaksować xD no ale po nocy mogę wykroić itd, a maszyna hałasuje to już trzeba będzie komuś zgraję sprzedać :P

PLPaulina lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ten isess co pokazywałaś też oglądałam... No właśnie one są boskie, ale ta szerokość, no ja mam już serio hiper ciężko z miejscem :( no dla mnie idealnie by było żeby był w takiej koncepcji, ale nie na całą wysokość łóżeczka i wtedy ja to daję na ten bok w nogach nad koszem na pranie i bosko jest. Ale nigdzie takiego nie widziałam, chyba zostanie mi handmade... może będę na początek trzymać luzem w łóżeczku trochę pieluch i ciuszków, a te pierwsze dni kp będę dziergać sama xD

A co do suszarki to ja właśnie dzisiaj wybrałam już konkretny model, łącznik i stawiam na pralce. Tzn. mąż z tatą mi postawią ofc xD jaram się jak pochodnia, zamawiam od razu jak tylko na koncie mi się zamelduje kasa z ubezpieczenia czy tam jakieś becikowe ;) my już teraz jesteśmy zawaleni praniem, tzn bardziej moja mama , bo u niej w sypialni jest to co do prasowania. Z kolei my z mężem mamy mniej ciuchów i wiecznie problem, że nie ma w co się ubrać, bo pralka nie nadąża. I wcale nie dlatego, że nie ma jej kto wstawić tylko po co wstawiać pranie jak nie będzie go gdzie powiesić? A tak z pralki prosto do suszarki i można dawać następne <3 a łącznik ma wysuwaną półkę, z suszarki od razu można składać i rozdzielać co nasze, co rodziców a co dzieci i potem tylko do szafy. No dla mnie baja. Stawiając jedno na drugim praktycznie zawsze się wciśnie suszarkę, no chyba, że pralka stoi pod jakimś skosem w łazience to na wysokość nie wejdzie
    My mieliśmy otwieraną od góry, więc nie było opcji z suszarką nad. Zresztą nad pralko-suszarką mam szafkę. Poza tym nie wszystko suszę w suszarce, więc wolałam wydać 3-3,5 tys.a nie 5 tys na oba sprzęty. Nie wiem czy tak od razu z suszarki do szafy włożysz, ubrania będą gorące i raczej wymagają chwilę przewietrzenia by w pełni "odparować"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 15:40

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wprost z suszarki składamy. Nie zauważyłam by były bardzo gorące.

Różnica może właśnie wynikać z zasady działania.
    Niby pralka + suszarka to większy koszt.
    Ale koszt eksploatacji pralko-suszarki jest dużo większy.

https://www.paniagd.pl/blog/pralko-suszarki/pralko-suszarki-za-i-przeciw-75.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 15:42

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    My mieliśmy otwieraną od góry, więc nie było opcji z suszarką nad. Zresztą nad pralko-suszarką mam szafkę. Poza tym nie wszystko suszę w suszarce. Nie wiem czy tak od razu z suszarki do szafy włożysz, ubrania będą gorące i raczej wymagają chwilę przewietrzenia by w pełni "odparować"

No tak, jak otwierana od góry to już odpada jedno na drugim :/ myślę, że to odparowanie to nie będzie jakiś mega długi czas, naczynia w zmywarce też są gorące na początku, po prostu otwieram drzwiczki i zaraz są do wyjęcia jeśli mi się spieszy. Część można też wyłożyć na tą półkę od łącznika żeby szybciej wystygły. Na bank bez porównania ile to schnie na sznurku

08.09.2017 - Staś <3

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma dostawkę chicco next to me i wie jakie prześcieradło tam kupić ? :)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też padł blady strach jak przeczytałam o heparynie i ZZO. Mnie lekarz kazał brać do końca ciąży i jeszcze po porodzie, a Acard mam odstawić w przyszłym tygodniu. Heparyna utrzymuje się we krwi 24h, więc po tym czasie, a niektórzy po 12h podobno dają to znieczulenie. Tylko przecież poród może zacząć się nagle i wtedy nici z ZZO. Nie dość, że trzeba się kłuć cała ciążę to jeszcze takie niespodzianki na koniec :(

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Kupiłam na allegro. Było napisane do Chicco next2me 😊

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem od roku szczęśliwa posiadaczką suszarki do ubrań. :) Mój ulubiony sprzęt w całym domu. Jak sobie pomyśle, że miałabym teraz znowu rozkładać na suszarce te miliardy małych ubranek to mi słabo:). No i jeszcze nie trzeba będzie ich prasować.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    No tak, jak otwierana od góry to już odpada jedno na drugim :/ myślę, że to odparowanie to nie będzie jakiś mega długi czas, naczynia w zmywarce też są gorące na początku, po prostu otwieram drzwiczki i zaraz są do wyjęcia jeśli mi się spieszy. Część można też wyłożyć na tą półkę od łącznika żeby szybciej wystygły. Na bank bez porównania ile to schnie na sznurku

Jak dobrze dobierzesz program, czyli nie za krótki, to rzeczy są suche i ja po złożeniu od razu wkładam do szafy. Zresztą składać trzeba praktycznie od razu po wysuszeniu, bo jak trochę poleza to niestety lubią się trochę pognieść.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Najlepiej dedykowane, tylko one są drogie.
    Ja kupiłam dwa i jakimś cudem jeszcze jedno znalazłam po córce w super stanie :). Mam nadzieję, że wystarczą 3.
    https://m.ceneo.pl/77013418;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=CjwKCAjw7-P1BRA2EiwAXoPWA6FL8_9Bmy7Hfq8A1qq4kerfeBA4LkY5u9Q4gugm5aJq08dqfjtmQxoCWrsQAvD_BwE#tab=click&shop=147403797

Finezja19 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Jak dobrze dobierzesz program, czyli nie za krótki, to rzeczy są suche i ja po złożeniu od razu wkładam do szafy. Zresztą składać trzeba praktycznie od razu po wysuszeniu, bo jak trochę poleza to niestety lubią się trochę pognieść.

Ta suszarka co wybrałam ma taki bajer, że mierzy wilgotność wsadu i nawet jeśli program ustawisz na 2h a jednak wysuszy się po 1,5h to się sama wyłącza po 1,5h <3 dobrze, że mówisz o tym składaniu od razu, czyli w sumie jak wiem, że nie będę miała czasu jak tylko skończy to bardziej się opłaca np. odpalić z opóźnieniem?

Ja nie mam tej chicco, ale jak grzebałam po necie to też mi się przewijały takie co było napisane, że są do chicco, a nie były firmówki. Także może tym tropem warto szukać :P ja właśnie poprasowałam prześcieradła do obu materacy i zaraz ten organizer zamawiam. Postanowiłam, że zamówię jeden materiałowy duży do powieszenia pod przewijakiem i dwa takie mniejsze. Jeden powieszę na dole tam gdzie nie ma przewijaka i zasłoni mi akurat tą dziurę między szufladą a materacem w łóżeczku. Drugi powieszę na dostawce żeby w nocy kilka rzeczy było pod ręką. A te kosze tak jak chciałam udziergam. Jakbym znalazła jakiś sensowny kolor w tych materiałach co mam to nawet mogłabym zacząć w szpitalu, bo zamówienie nie wiem czy zdąży mi dojść :(

KatWomanDo lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż mi odradzał suszarkę bo znajomi którzy mają narzekali że niszczy strasznie ubrania, mechaci itd. Nie macie tego problemu ? I że większość może wysuszyć na raz małą ilość prania i trzeba je dzielić na kilka części 🤔

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać jakich firm macie te suszarki ?

Ja jak mieszkałam w akademiku w stanach to właśnie mieliśmy pralnio-szuszarnie i każde pranie szło do suszarki i zniszczyły mi się tamte ubrania, aczkolwiek to było dawno temu i te suszarki takie raczej starszej generacji były z jednym programem ;d więc może dlatego tak się niszczyły bo bardzo wysoka temp była i rzeczywiście ubrania parzyły w dotyku zaraz po otwarciu.
    Pewnie teraz już są takie co po otwarciu pranie jest chłodne i ma kilkanaście programów do wyboru ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    A mój mąż mi odradzał suszarkę bo znajomi którzy mają narzekali że niszczy strasznie ubrania, mechaci itd. Nie macie tego problemu ? I że większość może wysuszyć na raz małą ilość prania i trzeba je dzielić na kilka części 🤔
    Pierwszy raz słyszę. 🤔
    Ja nie zauważyłam by ubrania były zniszczone. Czy by mało ubrań tam wchodziło. 😊
    Ja mam dokładnie: Samsung
    ea5b3373979f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 18:10

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od suszarki. I metody suszenia. Jak bardzo wiruje no to są pogniecione, jak za mocno grzeje to z kolei niszczy temperaturą. Dlatego chyba kluczowe są te programy no i to jak producent umiejętnie połączył to wszystko w całość. Ja wybrałam Electrolux Perfect Care i ona rzekomo ma te czujniki, że jak jest wysuszone to kończy szybciej (czyli ubrania krócej są na te czynniki są narażone) i moduluje też temperaturę grzania i wirowania. Programów też ma masę... Powiem szczerze, że przeczytałam caluteńki wątek na bliźniakowej grupie o suszarkach gdzie były setki komentarzy, większość polecała tą i nie miała absolutnie żadnej negatywnej opinii także myślę, że będzie spoko ;)

08.09.2017 - Staś <3

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, to super bajer z tym czujnikiem, teraz bym zwróciła na to uwagę :) Ja wstawiam z opóźnieniem jeśli nie bede miala jak poskładać prania. Mam Electrolux. Ja do suszarki wkładam cały wkład z pralki i jest ok.
    Ja suszę wszystko z wyjątkiem wełny (niestety przez nieuwagę skurczylam jeden sweter), nawet jak na metce jest zakaz (a jest prawie wszedzie). Używam głównie programu mix i nawet sportowe ubrania wychodzą bez szwanku.
    Polecam też zakup kul do suszenia, bo można skrócić czas suszenia (nawet o pol godziny).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 18:59

3jgxrjjg1ky74dd5.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ