CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiss wrote:Beti, oby się już u Ciebie akcja rozkręcała... Tego Ci życzę z całego serducha. Wkrótce utulisz córeczkę 😊
Ja się zastabawiam, bo tak mówicie o główkach dzieci, że duże... Mi lekarz powiedział, że główka na obwód 35 cm a średnicę 9 cm. To dużo czy w normie??? Zaczynam się martwić jak piszecie o 32 cm obwodu i że w 2 tygodnie plus 1 cm🙉🙉🙉 Jak ja sobie dam radę sn???
Nooo to pokazuje 99 centyl :o
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Mania25 wrote:Odebrałam wyniki badań i bardzo się cieszę bo w pierwszej ciąży miałam GBS dodatni a teraz ujemny więc nie muszę się martwić antybiotykiem i tym by w razie gdyby akcja się sama rozkręciła to że nie zdąża mi podać antybiotyku.
ale skoro masz tak samo to widocznie tak może być
Mania25 lubi tę wiadomość
-
calineczka88 wrote:Właśnie ja miałam tak samo, w pierwszej ciąży gbs dodatni a teraz ujemny. Nawet sie zastanawiałam czy to nie jakoś błąd
ale skoro masz tak samo to widocznie tak może być
cieszmy się
to mega dobra informacja na wypadek gdyby poród sam się rozpoczal! 😍
calineczka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:38
-
Lilka94 wrote:Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️Także tak, heh... Ale ja już wtedy byłam w trakcie porodu więc w sumie było mi wszystko jedno
Dodatni gbs to raczej się zdarza często, z tego co pamiętam to czytałam o tym w pierwszej ciąży że u ok. 30% jest dodatni. Chyba chodzi im o to, że jest niskie prawdopodobieństwo, że dziecko się tym "zarazi".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:45
-
Mania25 wrote:A nie możesz zrobić na własną rękę?
Wiesz tu w UK zwykle pobranie krwi prywatnie to dramat. Generalnie oni tu mają dość mało prywatnych laboratoriow ludzie robią na NHS
Nie dosyć że dostępność kiepska to ceny z kosmosu. No i teraz weź pod uwagę że corono więc część placówek się pozamykalo.
Masakra tu pod tym względem kobiety są skazane na publiczna służbę zdrowia -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️ -
Rub45 wrote:Wiesz tu w UK zwykle pobranie krwi prywatnie to dramat. Generalnie oni tu mają dość mało prywatnych laboratoriow ludzie robią na NHS
Nie dosyć że dostępność kiepska to ceny z kosmosu. No i teraz weź pod uwagę że corono więc część placówek się pozamykalo.
Masakra tu pod tym względem kobiety są skazane na publiczna służbę zdrowia -
Wombat wrote:Nooo to pokazuje 99 centyl :o
Dacie link do tych siatek centylowych? -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️SylwiaLu lubi tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Kuźwa, nie żartuj! Rozerwie mnie ten chłop chyba, o ile w ogóle przejdzie przez kanał rodny 😱😱😱
Dacie link do tych siatek centylowych?
Mój miał główkę 8,5 cm na ostatnim usg czyli 33+3
Dlatego już tupię nogami, żebym mogła zacząć ćwiczyć z tym aniballem bo też mnie to przeraża!
Od tego poniedziałku zaczynam robić masaż krocza, żeby się trochę przygtować a za tydzień zaczynam z aniball'em i zobaczmy jak to będzie
Nie wiem co później z tym masażem, bo nie można używać olejków żadnych przy aniballu, a znowu masaż ma chyba tylko sens przy olejkachKatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️
Ja też mam ujemnySylwiaLu, Wombat lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Nie wiem co później z tym masażem, bo nie można używać olejków żadnych przy aniballu, a znowu masaż ma chyba tylko sens przy olejkach
Finezja19, Bera1983 lubią tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Kuźwa, nie żartuj! Rozerwie mnie ten chłop chyba, o ile w ogóle przejdzie przez kanał rodny 😱😱😱
Dacie link do tych siatek centylowych?
http://www.perinatology.com/calculators/exbiometry.htm
Moze troszke przeszacowal, to sie zdarza
A ja nie wiem to w koncu na co sie patrzy? Na obwod? Czy BPD? Bo obwod u mnie maly okolo 10 centyl, a srednica 88 xD i coz to bedzie za ksztalt tej glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:10
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Laski jak to jest z euthyroxem jak sid urodzi?Brac czy nie brac.Jestem na porodowce juz i mi sie babka wlasnie pyta...Mowi,zeby zapytac lekarza jak.przyjdzie ale ona wie ,ze kazdy lekarz inaczej mowi
-
Beti82 wrote:Laski jak to jest z euthyroxem jak sid urodzi?Brac czy nie brac.Jestem na porodowce juz i mi sie babka wlasnie pyta...Mowi,zeby zapytac lekarza jak.przyjdzie ale ona wie ,ze kazdy lekarz inaczej mowi
Ja już nie pamiętam... Ale po porodzie chyba miałam przerwę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:32