CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiss wrote:Beti, oby się już u Ciebie akcja rozkręcała... Tego Ci życzę z całego serducha. Wkrótce utulisz córeczkę 😊
Ja się zastabawiam, bo tak mówicie o główkach dzieci, że duże... Mi lekarz powiedział, że główka na obwód 35 cm a średnicę 9 cm. To dużo czy w normie??? Zaczynam się martwić jak piszecie o 32 cm obwodu i że w 2 tygodnie plus 1 cm🙉🙉🙉 Jak ja sobie dam radę sn???
Nooo to pokazuje 99 centyl :o
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Mania25 wrote:Odebrałam wyniki badań i bardzo się cieszę bo w pierwszej ciąży miałam GBS dodatni a teraz ujemny więc nie muszę się martwić antybiotykiem i tym by w razie gdyby akcja się sama rozkręciła to że nie zdąża mi podać antybiotyku.
Mania25 lubi tę wiadomość
-
calineczka88 wrote:Właśnie ja miałam tak samo, w pierwszej ciąży gbs dodatni a teraz ujemny. Nawet sie zastanawiałam czy to nie jakoś błąd ale skoro masz tak samo to widocznie tak może być
calineczka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:38
-
Lilka94 wrote:Jeju mnie tak strasznie stresuje ze w UK nie sprawdzają tego GBS bo twierdzą że to tak rzadko się zdarza że nie warto a wy piszecie ze mialyscie dodatni w poprzednich ciążach więc chyba jednak nie tak rzadko.
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️
Dodatni gbs to raczej się zdarza często, z tego co pamiętam to czytałam o tym w pierwszej ciąży że u ok. 30% jest dodatni. Chyba chodzi im o to, że jest niskie prawdopodobieństwo, że dziecko się tym "zarazi".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:45
-
Mania25 wrote:A nie możesz zrobić na własną rękę?
Wiesz tu w UK zwykle pobranie krwi prywatnie to dramat. Generalnie oni tu mają dość mało prywatnych laboratoriow ludzie robią na NHS
Nie dosyć że dostępność kiepska to ceny z kosmosu. No i teraz weź pod uwagę że corono więc część placówek się pozamykalo.
Masakra tu pod tym względem kobiety są skazane na publiczna służbę zdrowia -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️ -
Rub45 wrote:Wiesz tu w UK zwykle pobranie krwi prywatnie to dramat. Generalnie oni tu mają dość mało prywatnych laboratoriow ludzie robią na NHS
Nie dosyć że dostępność kiepska to ceny z kosmosu. No i teraz weź pod uwagę że corono więc część placówek się pozamykalo.
Masakra tu pod tym względem kobiety są skazane na publiczna służbę zdrowia -
Wombat wrote:Nooo to pokazuje 99 centyl :o
Dacie link do tych siatek centylowych? -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️SylwiaLu lubi tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Kuźwa, nie żartuj! Rozerwie mnie ten chłop chyba, o ile w ogóle przejdzie przez kanał rodny 😱😱😱
Dacie link do tych siatek centylowych?
Mój miał główkę 8,5 cm na ostatnim usg czyli 33+3
Dlatego już tupię nogami, żebym mogła zacząć ćwiczyć z tym aniballem bo też mnie to przeraża!
Od tego poniedziałku zaczynam robić masaż krocza, żeby się trochę przygtować a za tydzień zaczynam z aniball'em i zobaczmy jak to będzie
Nie wiem co później z tym masażem, bo nie można używać olejków żadnych przy aniballu, a znowu masaż ma chyba tylko sens przy olejkachKatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Beti mam nadzieję że się rozkręci i urodzisz ☺️
Ja też mam ujemnySylwiaLu, Wombat lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Nie wiem co później z tym masażem, bo nie można używać olejków żadnych przy aniballu, a znowu masaż ma chyba tylko sens przy olejkach
Finezja19, Bera1983 lubią tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Kuźwa, nie żartuj! Rozerwie mnie ten chłop chyba, o ile w ogóle przejdzie przez kanał rodny 😱😱😱
Dacie link do tych siatek centylowych?
http://www.perinatology.com/calculators/exbiometry.htm
Moze troszke przeszacowal, to sie zdarza
A ja nie wiem to w koncu na co sie patrzy? Na obwod? Czy BPD? Bo obwod u mnie maly okolo 10 centyl, a srednica 88 xD i coz to bedzie za ksztalt tej glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:10
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Laski jak to jest z euthyroxem jak sid urodzi?Brac czy nie brac.Jestem na porodowce juz i mi sie babka wlasnie pyta...Mowi,zeby zapytac lekarza jak.przyjdzie ale ona wie ,ze kazdy lekarz inaczej mowi
-
Beti82 wrote:Laski jak to jest z euthyroxem jak sid urodzi?Brac czy nie brac.Jestem na porodowce juz i mi sie babka wlasnie pyta...Mowi,zeby zapytac lekarza jak.przyjdzie ale ona wie ,ze kazdy lekarz inaczej mowi
Ja już nie pamiętam... Ale po porodzie chyba miałam przerwę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 15:32