CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti kochana trzymaj sie dzielnie najwazniejsze, ze z malutka wszystko dobrze dojdziesz do siebie tylko potrzeba czasu. Jak bedziesz miec sliy daj znac gdzie rodzilas. U nas dzisiaj byla super babka doradca laktacyjna wszystko po kolej dokladnie wytlumaczyla pomogla przystawic pokazala bledy jakie robimy jestem mega zadowolona. Teraz czekamy na wypis i na tatusia😊
Finezja19, Bunia89, Alma84, KatWomanDo, iness00, Pati., Korna, MałaMiss, Beti82 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Iw84 wrote:Asiulka, rodziłaś może na Polnej?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Gratulacje dla rozpakowanych dziewczyn 💐
My już w domu więc przy okazji wrzucam ukończony kącik Tosi 😏
url=https://naforum.zapodaj.net/e37095d8111e.jpg.html][/url]
Co do energii i sprzątania przed porodem to podobno tak jest że to jeden z objawów, ja w sobotę cały dom wysprzątałam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 12:46
Moniquue, Finezja19, Lilka94, Alma84, calineczka88, KatWomanDo, iness00, Pati., Korna, Greenwood, MałaMiss lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Beti i Ambriel gratulacje😘
My dziś byliśmy u ginekolog. Mały waży ponad 3200. Przepływy w porządku. Szyjka otwarta skrócona i zmiękcza się, rozwarcie na 1,5 cm (czyli 0,5 cm przez 2 tyg). Jeśli nie urodze w terminie czyli do 4.06 to 8.06 kolejna wizyta bo w nast tyg moja gin ma urlop, ale stwierdziła ze raczej juz sie nie zobaczymy.Moniquue, Rub45, SylwiaLu, Pati96, Wombat, Asiulka84, iness00, Korna, KatWomanDo, Bera1983, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beti82 gratulacje coreczki ❤ Wspaniały prezent na dzień mamy 😊
Ambriel jak pierwsza noc Wam minęła i z karmieniem dajecie radę? Jaki duży synek? 😊 Bierzesz kochana dalej heparyne od razu od dnia porodu przez 2 tygodnie?
Dużo sił dla Was dziewczyny!
Finezja ja acard mam już dawno odstawiony ale przez krwotoki, a heparyne doktorka chciała odstawić w 34 t.c. ale nie zgodziłem się bo nie słyszałam o odstawieniu tak szybkim, ale zastanawiam się czy tydzień przed terminem mogę odstawić? Bo gdyby zaczęło się szybciej to wtedy problem ze znieczuleniem, a przecież nie wiemy kiedy zacznie się 😕 Może miała któraś z dziewczyn takie zalecenie?
KatWomanDo najważniejsze, ze jesteś pod kontrolą więc jak coś to będę działać na miejscu 😊
Kinga13 już w domku jesteście super 😊 Jak sobie radzicie, grzeczne dziewczynki, jak synek je przyjął?
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Iw, a Ty kiedy się na Polna wybierasz?
Termin mam na 26.06, więc chyba jak Ty:)
Jeszcze się waham między Polną a Św Rodziny. W sumie zależy jak sytuacja z koronawirusem będzie się rozwijać. Mój pierwszy wybór to była św Rodzina ale, że nie można rodzić z osobą towarzyszącą to chyba wolę opcję z wykupieniem położnej na Polnej. -
Oj dziewczyny, gratukacje. Piękny prezent a dzien mamy.
Strasznie was ciezko nadrobić po 2 dniach
Finezja, mam do ciebie pytanie. Mówiłaś że lekarz zlecil ci magnez i nospe bo skróciła ci się szyjka. Powiedz proszę co to znaczy ze sie skróciła? Ile ma cm?
Katwomendo nie martw się, dziecko w normie. Bedzie przynajmniej mniejsze do porodu. Generalnie od 2500 jak dziecko sie rodzi to juz jest w normie wiec nie stresuj się. Masz dużo czasu jeszcze i na pewno osiagnie odpowiednja wage.
Co do siary, to ja czasem próbuje cos wycisnąć ale cisza.
Kiedy u was sie pojawiła pierwszy raz? Jesli jej nie mam to tez chyba nie jest to powod do niepokoju?
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Iw84 wrote:Termin mam na 26.06, więc chyba jak Ty:)
Jeszcze się waham między Polną a Św Rodziny. W sumie zależy jak sytuacja z koronawirusem będzie się rozwijać. Mój pierwszy wybór to była św Rodzina ale, że nie można rodzić z osobą towarzyszącą to chyba wolę opcję z wykupieniem położnej na Polnej. -
U mnie dalej kiepsko.Przywiozla go pani z noworodków i mówi ze mam karmić na żądanie jeśli nie to co 3h obudzić i dać cyc.Potem przyszła położna to pytam grzecznie ze mam pierwsze karmienie o 10:30 i czy ktoś przyjdzie sprawdzić czy jest mleko i czy dobrze przystawiłam.A ona na to że jak się tak dogadałam z noworodkami???Ok to o 10:30 go obudziłam i przewijam do karmienia.Przybiegła babka z noworodków wzięła go rozebranego z przewijaka i mówi ze do badania bierze.Oddała i uciekła to przystawiłam sama wg tego co się nauczyłam.Jak ktoś przyjdzie to zapytam czy ktoś mógłby sprawdzić czy dobrze przystawiłam jak nie to olewam ich staram się jak najlepiej umiem to ogarnąć a w Krakowie poszukam doradcy laktacyjnego.Jak zważą zawsze mogą dokarmić MM a ja będę walczyć.Sutki mam już zajechane więc lepiej żebym szybciej wyszła.Niby koronawirus i pomocni.Taaaa.A na stronie pięknie opisany doradca laktacyjny.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualny
-
Ambriel przykro mi, ze to tak wygląda życzę Ci, żeby wieczorem przyszła jakaś lepsza zmiana na dyżur. A Ty jesteś dzielna i nie załamuj się.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
kuzmoni1 wrote:Finezja, mam do ciebie pytanie. Mówiłaś że lekarz zlecil ci magnez i nospe bo skróciła ci się szyjka. Powiedz proszę co to znaczy ze sie skróciła? Ile ma cm?
Co do siary, to ja czasem próbuje cos wycisnąć ale cisza.
Kiedy u was sie pojawiła pierwszy raz? Jesli jej nie mam to tez chyba nie jest to powod do niepokoju?
No właśnie się okazuję, że dość normalnie po rozmowie z moja położna.
2 tygodnie temu miałam 3,8 cm i się śmiała, że jeszcze długa droga do porodu
a teraz w poniedziałek miałam 2,6 cm także ponad 1cm w 2tygodnie - mój lekarz jest ogólnie przewrażliwiony na punkcie leżenia, magnezu, nospy itd i zaleca mi to non stop Także ja słucham swojego ciała i rozsądku, generlanie jak rzeczywiście czuję bóle okresowe to biorę nospę i magnez i leże, natomiast jeśli nic mnie nie boli to staram się normalnie funkcjonować, bo nie uważam, że takie leżenie 24h jest dobre.
To też nie jest tak, że jak mi się szyjka skróci i otworzy to ja odrazu zacznę rodzić, także na luzie do tego podchodzę, ale pamiętam o tym na pewno będę ostrożniejsza do 7.06 bo wtedy mam donoszoną, a później jeszcze tydzień bym chciała na pewno pochodzić bo moja położna wraca z urlopu 14.06 i wtedy to już na pewno zaczynam ostro działać bo to już będzie 39 tc
Co do siary to będę dziś pisać do mojej CDL także jak się coś dowiem to też dam znać
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻