X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widać, że porody się sypią, bo nikt nie ma czasu tu pisać xD jeszcze raz gratuluję wszystkim dziewczynom ;) ja nawet nie wiem kiedy mi te dni mijają ;P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tak 7.06. Minuta brakla do poniedziałku :)

Wolałam ten okropny ból porodowy niż to cięcie teraz jak boli.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Calineczka, Karolka wielkie gratulacje Zastanawiam się z kim ja zostanę rodzić tego 20tego hehe
    Odpoczywajcie dziewczyny i cieszcie się dzieciaczkami

Ja tez raczej zostanę z Wami albo i jeszcze dłużej bo termin mam dopiero na 25. lekarz twierdzi ze natura czasem płata figle, jednak na wizycie 18 czerwca mamy się na 99 % jeszcze spotkać 😄 Oby...

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z terminem 22 czerwca też się nigdzie nie wybieram, modlę się, żeby do lipca tu nie garować:) Narazie żadnych oznak porodu nie widzę, ale energii już w ogóle na nic nie mam, najchętniej bym leżała...Dobrze, że już wyprawka ogarnięta, jeszcze muszę torbę dopakowac i będę gotowa.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, gdzie rodziłaś?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Calineczka gratulacje
    Jaka waga małej?
    3600g, 56 cm :)

Whoosie lubi tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś po wizycie 37+6. Mała też się nigdzie nie wybiera. Także powiększam grupę jeszcze trochę oczekujących. TP - 23.06, a z USG 30.06 :O
    Waga 2900, główka 33,5 cm
    U mnie szyjka miękka, ale niewiele krótsza i zamknięta.
    Za tydzień pierwsze KTG, a za dwa tygodnie jeszcze umówiona wizyta. Jak do 7 doby po terminie nie urodzę, to kierują do szpitala na obserwację i ewentualne wywoływanie.
    Czyli jest opcja, że zostanę lipcówką, choć cały czas liczę, że jednak w tym miesiącu się rozpakuję ;)

Gratulacje dla kolejnych mam :)

Rub45, Moniquue, Mania25 lubią tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych dzieciaków :)) ja termin mam na 28 więc spokojnie :) chociaż od jakiś 3 dni tak sobie ubzduralam że to jednak będzie już niedługo... chyba przez to że inaczej się czuje- coraz ciężej mi się chodzi, jak nie chodziłam siku w nocy tak teraz po kilka razy 🥴 wszyscy mówią że brzuch mam nisko i wg mnie tak pobolewa,spuelam się i walizka w sumie gotowa, ciuszki wyprasowane i poukładane 💪 domawiam na necie ostatnie rzeczy:)
    Ale ja nie chciałabym jakoś dużo wcześniej rodzić- dobrze mi z tym brzuchem mimo wszystko 😁 właśnie zjadłam całe opakowanie kinderkow 🤤🤤

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Wszystkim bardzo gratuluję dzieciaczków! Ja wciąż czekam, w środę wizyta, kto wie może już ostatnia ;)
    Cały czas nie wchodziłam na forum, bo szczerze mówiąc nie miałam do tego głowy, ale mówię wejdę i chociaż pogratuluję ;)
    Nasz synuś będzie miał na imię Igor Henryk, jak tylko się urodzi na pewno dam znać ;)
    Mam nadzieję, że u wszystkich porody przyszłe pójdą szybko i sprawnie ;)

Beti82, Pati. lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    A u mnie ostatnio noce lepsze,wysypiam się, chyba troszkę brzuch mi się obniżył, bo łatwiej mi się oddycha i mała mniej na pęcherz naciska. Oczywiście wstaję w nocy, ale budzę się już z masakrycznie pełnym pecherzem. Dziś myślałam, że nie zdążę do łazienki....Ale znalezienie wygodnej pozycji to masakra, a jak więcej pochodzę, to czuje straszny ucisk na szyjke. Oczywiście nie wiem czy coś się skraca czy nie, bo ciągle tylko telewizyty:(
    Brzuch Ci się obniżył i możesz rzadziej chodzić do toalety??? Czyli jednak nie zwariowałam??? Wszyscy twierdzą, że jak brzuch się obniży to łatwiej oddychać, ale częściej ciśnie na pęcherz. Mi rodzina mówi, że się brzuch obniżył, ale ja tego nie widzę, ale czuję zmianę - mogę bardziej wypełnić pęcherz w nocy i nie wstaję aż tak często. Z oddychaniem nie miałam problemów, co najwyżej na siedziąco Młody mi czasami przeponę przyciskał trochę, ale też od jakiegoś czasu tego nie czuję. Niestety chyba chód mi się zrobił bardziej ociężały, w sensie wolniej chodzę, ale raczej normalnie a nie tak "ciążowo"

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiss ja tak miałam, brzuch się obniżył, ale raczej bardziej na pęcherz nie cisnelo.

74709jcgjiz14w6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przy obniżeniu brzucha żadnej różnicy nie było 😁

• Wombat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 16.50 urodziłam SN. Alicja 2940g i 53 cm :)

kuzmoni1, Pati96, Moonka, PLPaulina, Bunia89, shelby*, Greenwood, Eufooria, Maui, Rub45, Finezja19, MałaMiss, Bera1983, Korna, Moniquue, Pati., iness00, Whoosie, SylwiaLu lubią tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzidziusiow.
    Malo osob ostatnii tutaj uczeszcza. Juz tyle porodów? :):)

Mam pytanie do dziewczyn ćwiczących z balonikiem. Jak to dokładnie robicie? Ja robie masaz krocza przed i wydaje mi się ze troche mniej potem boli. Staram się nie ćwiczyć miesni dna miednicy juz, ale zawsze coś tam popracować trzeba. Cwicze jakoś od zeszłego poniedziałku. Wczoraj i dziś uzyskałam wynik 20 cm. Nie wiem czy to dobrze. Ale zanim "urodze balknik" to w srodku pompuje go z 3 razy dodatkowo, żeby rozciągnąć pochwe. Potem spuszczam powietrze i znów pompuje ale mniej zeby urodizc. Zastanawiam się czy to pomaga .

Natomiast dzisiaj po ćwiczeniu sluz byl różowy, myślicie ze to normalne? Trochę się zmartwiłam.

A jutro będę miala juz donoszona ciaze.

Finezja19 lubi tę wiadomość

• shelby* Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni1 wiecej piszemy na fb.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Gratuluję dzidziusiow.
    Malo osob ostatnii tutaj uczeszcza. Juz tyle porodów? :):)

Mam pytanie do dziewczyn ćwiczących z balonikiem. Jak to dokładnie robicie? Ja robie masaz krocza przed i wydaje mi się ze troche mniej potem boli. Staram się nie ćwiczyć miesni dna miednicy juz, ale zawsze coś tam popracować trzeba. Cwicze jakoś od zeszłego poniedziałku. Wczoraj i dziś uzyskałam wynik 20 cm. Nie wiem czy to dobrze. Ale zanim "urodze balknik" to w srodku pompuje go z 3 razy dodatkowo, żeby rozciągnąć pochwe. Potem spuszczam powietrze i znów pompuje ale mniej zeby urodizc. Zastanawiam się czy to pomaga .

Natomiast dzisiaj po ćwiczeniu sluz byl różowy, myślicie ze to normalne? Trochę się zmartwiłam.

A jutro będę miala juz donoszona ciaze.

Zapraszamy na Facebooka - tam się więcej dzieje w zamkniętym gronie ;)

Jeśli chodzi o balonik to tak, z racji tego, że nie może mieć styczności z olejkami, więc ja tym żelem na bazie wody trochę masuję i później zaczynam ćwiczenia, a jak skończę to dopiero robię masaż krocza olejem kokosowym( ale tez nie zawsze) i to bardziej z zewnątrz aby nawilżyć skore a nie jeszcze bardziej ja naciągać.

Co do ćwiczeń to nie widzę za bardzo sensu rozciągania pochwy w środku 🤔 i spuszczania powietrza. Balonik ma ćwiczyć właśnie mięśnie dna miednicy a nie rozciągać.
    Ja wkładam lekko napompowany, teraz to już jest 20cm(na początku było mniej oczywiście) i w środku pompuje i wypycham daną średnice, zawsze sobie mierze po wypchnięciu ile się napompował bo różnie to z tymi pompkami. Nie polecam więcej niż raz na wypchnięcie 😅 jak idzie gładko to zwiększam, a jak ciężej to powtarzam kilka razy na danej objętości.

Póki co doszłam do 24cm, dziś będę ćwiczyć i chciałabym zwiększyć o 1 cm 🙏🏻 Zobaczmy 👌🏻

Misia88z lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładasz napompowany na 20 cm obwodu? Niezka hestes. Ja dzisiaj taki to urodziłam a i tak piecze :D ja wkładam taki wypompowany.
    A co to za grupa na fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy lekarz kazał wam odstawić zastrzyki z heparyny? Tez macie stosować do porodu?

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam stosować do porodu i potem jeszcze 2-3 tygodnie po porodzie.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówił może czemu po porodzie tez?

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ