CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Część dziewczyny. Gratulacje dla świeżo upieczonych Mam 🍾 Trzymam kciuki za kolejne rodzące 💪
Nasza Tosia ma 2,5 tygodnia, a wydaje mi się jakbym rodziła i była w ciąży 100 lat temu 😉 Póki co karmię wyłącznie piersią dałam raz MM i miałam jazdę, nie mogła zrobić kupy, dużo ulała...jak sama karmię to nie mam takich problemów, a jem wszystko jak leci razem z pomidorami, truskawkami i czereśniami 😏 W nocy śpi nawet do 3,5 h ciągiem i raczej stęka niż płacze. Jak jest niespokojna to ją owijam ciasno w koc i zasypia 😉 Także póki co jest nieźle. Starsza pomału robi się zazdrosna chociaż staramy się by nie miała powodu, ostatnio powiedziała: odłóż Tosie i mną się zajmij 😝 Także walczy o swoje.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Pewnie przez wskazania musisz brać dłużej. Ja dostawałam tylko w szpitalu po cc i potem już nie, nie mam wskazań, to rutynowe właśnie przez zakrzepicę08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Greenwood wrote:W sumie mogę, tylko, żeby ktoś nie wziął mnie za jakiegoś trolla A jak się tam zapisać?
Musisz mnie tutaj dodać do swoich przyjaciółek i napisz mi w wiadomości prywatnej link do swojego profilu i ja Cię dodam, bo grupa jest niewidoczna i nie da się jej wyszukać na facebooku
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja urodziłam 10.06.2020 siłami natury, Elenka waży 3680 g Używałam balonika, nie nacięli mnie. Główka miala 34 cm obwodu, ja doszłam do 33,5 cm z balonikiem, ale miałam przerwę ze względu na krwawienia. Mam parę pęknięć, ale lekarz mówił, że to kosmetyka. I do męża "bedzie Pan zadowolony" 🤣 jutro prawdopodobnie wyjdziemy. Narazie staramy się ogarnąć kp i ciężko, ale jakoś idzie.
Kuzmoni ja również miałam śluz z domieszką krwi. Przy większych obwodach doszło nawet do niewielkich krwawień, co zdemotywowało mnie całkowicie i przed porodem miałam ciągłe przerwy.
Finezja19, PLPaulina, Rub45, Pati96, Wombat, Greenwood, shelby*, MałaMiss, Glass, Asiulka84, Pati., Bera1983, Iw84, Beti82, kuzmoni1, iness00, Whoosie, SylwiaLu lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Moonka - ja mam heparyne od samego pocztaku i mam ją brać jeszcze po porodzie, ale lekarz nie powiedział jak długo ... Ja biorę heparyne na trombofilie
Ja mam clexane (pełnopłatne ) profilaktycznie ze względu na poronienia i jedna mutacje PAI 1. Lekarz kazał mi brać do końca ciąży, a o okresie po ciąży już nic nie mówił. Pewnie w moim przypadku nie potrzeba.
Nieśmiało zapytam, czy do grupy na fb może dołączyć nowa osoba, czy tylko te dłużej udzielające się?
Moniquue gratulacje!
Duże dzieciaki się rodząMoniquue lubi tę wiadomość
-
Moonka wrote:Ja mam clexane (pełnopłatne ) profilaktycznie ze względu na poronienia i jedna mutacje PAI 1. Lekarz kazał mi brać do końca ciąży, a o okresie po ciąży już nic nie mówił. Pewnie w moim przypadku nie potrzeba.
Nieśmiało zapytam, czy do grupy na fb może dołączyć nowa osoba, czy tylko te dłużej udzielające się?
Moniquue gratulacje!
Duże dzieciaki się rodzą
Napisz mi wiadomość prywatną
Dopytaj lekarza, ja miałam takie wyniki (zlecone po 2 poronieniach)
Dziś od rana mam takie bóle jakby miesiaczkowo-zoladkowe i jak chodze to czuje straszne napieranie na szyjke i odbyt (ale w toalecie nic się nie dzieje). Myślicie, że to może już coś się zaczyna?
We wtorek strasznie mnie przeczolgal jakiś wirus żołądkowy (biegunka, wymioty),może to przyspieszyć poród?
Czekamy na drugą córeczkę -
Finezja19 wrote:Musisz mnie tutaj dodać do swoich przyjaciółek i napisz mi w wiadomości prywatnej link do swojego profilu i ja Cię dodam, bo grupa jest niewidoczna i nie da się jej wyszukać na facebooku
W takim razie spróbuje się ogarnąć najpierw ten profil ba Facebooku i napiszę do Ciebie. Dziękuję za wskazówki:)
Czekamy na drugą córeczkę -
Greenwood wrote:Dziś od rana mam takie bóle jakby miesiaczkowo-zoladkowe i jak chodze to czuje straszne napieranie na szyjke i odbyt (ale w toalecie nic się nie dzieje). Myślicie, że to może już coś się zaczyna?
We wtorek strasznie mnie przeczolgal jakiś wirus żołądkowy (biegunka, wymioty),może to przyspieszyć poród?
Możliwe, bo tak samo działa olejek rycynowy, który się bierze na przeczyszczenie bo powoduje skurczę macicy przy okazji
Weź sobie może nospe albo gorący prysznic i zobaczysz czy Ci lepiej
Greenwood wrote:Widzę, że zaraz nikogo nie bedzie juz na tym forum, a ja z Facebooka nie korzystam. Szkoda