X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że po porodzie jest większe zagrożenie zakrzepica, ale może to zależy od wskazań do brania heparyny? Ja mam niedobór białka S.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Chodzi o to, że po porodzie jest większe zagrożenie zakrzepica, ale może to zależy od wskazań do brania heparyny? Ja mam niedobór białka S.

Pewnie tak. Dzięki za odpowiedź :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Gratulacje dla świeżo upieczonych Mam 🍾 Trzymam kciuki za kolejne rodzące 💪

Nasza Tosia ma 2,5 tygodnia, a wydaje mi się jakbym rodziła i była w ciąży 100 lat temu 😉 Póki co karmię wyłącznie piersią dałam raz MM i miałam jazdę, nie mogła zrobić kupy, dużo ulała...jak sama karmię to nie mam takich problemów, a jem wszystko jak leci razem z pomidorami, truskawkami i czereśniami 😏 W nocy śpi nawet do 3,5 h ciągiem i raczej stęka niż płacze. Jak jest niespokojna to ją owijam ciasno w koc i zasypia 😉 Także póki co jest nieźle. Starsza pomału robi się zazdrosna chociaż staramy się by nie miała powodu, ostatnio powiedziała: odłóż Tosie i mną się zajmij 😝 Także walczy o swoje.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie przez wskazania musisz brać dłużej. Ja dostawałam tylko w szpitalu po cc i potem już nie, nie mam wskazań, to rutynowe właśnie przez zakrzepicę ;)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Wkładasz napompowany na 20 cm obwodu? Niezka hestes. Ja dzisiaj taki to urodziłam a i tak piecze :D ja wkładam taki wypompowany.
    A co to za grupa na fb?
    Napisz mi wiadomość prywatna 🙃

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Maui Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, a jak napisac wiadomosc?🙈 Trzeba Cie dodac do grona znajomych? Az tak nie ogarnelam chyba tego forum😅

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maui wrote:
    Finezja, a jak napisac wiadomosc?🙈 Trzeba Cie dodac do grona znajomych? Az tak nie ogarnelam chyba tego forum😅

Wysłałam Ci zaproszenie

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że zaraz nikogo nie bedzie juz na tym forum, a ja z Facebooka nie korzystam. Szkoda :(

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Widzę, że zaraz nikogo nie bedzie juz na tym forum, a ja z Facebooka nie korzystam. Szkoda :(
    Ja będę zaglądała. Mam termin na 20tego chociaż mały bardzo się pcha i naciska na szyjkę jesteśmy w podobnym terminie ja dzisiaj 38+5

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Możesz założyć profil o nazwie greenwood na potrzeby grupy 😚

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Możesz założyć profil o nazwie greenwood na potrzeby grupy 😚

W sumie mogę, tylko, żeby ktoś nie wziął mnie za jakiegoś trolla :) A jak się tam zapisać?

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    W sumie mogę, tylko, żeby ktoś nie wziął mnie za jakiegoś trolla :) A jak się tam zapisać?

Musisz mnie tutaj dodać do swoich przyjaciółek i napisz mi w wiadomości prywatnej link do swojego profilu i ja Cię dodam, bo grupa jest niewidoczna i nie da się jej wyszukać na facebooku :)

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonka - ja mam heparyne od samego pocztaku i mam ją brać jeszcze po porodzie, ale lekarz nie powiedział jak długo ... Ja biorę heparyne na trombofilie

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam 10.06.2020 siłami natury, Elenka waży 3680 g :) Używałam balonika, nie nacięli mnie. Główka miala 34 cm obwodu, ja doszłam do 33,5 cm z balonikiem, ale miałam przerwę ze względu na krwawienia. Mam parę pęknięć, ale lekarz mówił, że to kosmetyka. I do męża "bedzie Pan zadowolony" 🤣 jutro prawdopodobnie wyjdziemy. Narazie staramy się ogarnąć kp i ciężko, ale jakoś idzie.

Kuzmoni ja również miałam śluz z domieszką krwi. Przy większych obwodach doszło nawet do niewielkich krwawień, co zdemotywowało mnie całkowicie i przed porodem miałam ciągłe przerwy.

Finezja19, PLPaulina, Rub45, Pati96, Wombat, Greenwood, shelby*, MałaMiss, Glass, Asiulka84, Pati., Bera1983, Iw84, Beti82, kuzmoni1, iness00, Whoosie, SylwiaLu lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Moonka - ja mam heparyne od samego pocztaku i mam ją brać jeszcze po porodzie, ale lekarz nie powiedział jak długo ... Ja biorę heparyne na trombofilie

Ja mam clexane (pełnopłatne :/) profilaktycznie ze względu na poronienia i jedna mutacje PAI 1. Lekarz kazał mi brać do końca ciąży, a o okresie po ciąży już nic nie mówił. Pewnie w moim przypadku nie potrzeba.

Nieśmiało zapytam, czy do grupy na fb może dołączyć nowa osoba, czy tylko te dłużej udzielające się? :)

Moniquue gratulacje!
    Duże dzieciaki się rodzą :)

Moniquue lubi tę wiadomość

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonka wrote:
    Ja mam clexane (pełnopłatne :/) profilaktycznie ze względu na poronienia i jedna mutacje PAI 1. Lekarz kazał mi brać do końca ciąży, a o okresie po ciąży już nic nie mówił. Pewnie w moim przypadku nie potrzeba.

Nieśmiało zapytam, czy do grupy na fb może dołączyć nowa osoba, czy tylko te dłużej udzielające się? :)

Moniquue gratulacje!
    Duże dzieciaki się rodzą :)

Napisz mi wiadomość prywatną :)

Dopytaj lekarza, ja miałam takie wyniki (zlecone po 2 poronieniach)
    1c4c72de909c.png

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś od rana mam takie bóle jakby miesiaczkowo-zoladkowe i jak chodze to czuje straszne napieranie na szyjke i odbyt (ale w toalecie nic się nie dzieje). Myślicie, że to może już coś się zaczyna?
    We wtorek strasznie mnie przeczolgal jakiś wirus żołądkowy (biegunka, wymioty),może to przyspieszyć poród?

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Musisz mnie tutaj dodać do swoich przyjaciółek i napisz mi w wiadomości prywatnej link do swojego profilu i ja Cię dodam, bo grupa jest niewidoczna i nie da się jej wyszukać na facebooku :)

W takim razie spróbuje się ogarnąć najpierw ten profil ba Facebooku i napiszę do Ciebie. Dziękuję za wskazówki:)

3jgxrjjg1ky74dd5.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Dziś od rana mam takie bóle jakby miesiaczkowo-zoladkowe i jak chodze to czuje straszne napieranie na szyjke i odbyt (ale w toalecie nic się nie dzieje). Myślicie, że to może już coś się zaczyna?
    We wtorek strasznie mnie przeczolgal jakiś wirus żołądkowy (biegunka, wymioty),może to przyspieszyć poród?

Możliwe, bo tak samo działa olejek rycynowy, który się bierze na przeczyszczenie bo powoduje skurczę macicy przy okazji :)

Weź sobie może nospe albo gorący prysznic i zobaczysz czy Ci lepiej ;)

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Greenwood, ja też nie miałam konta na fb, bo nie czułam takiej potrzeby, założyłam dopiero ostatnio by mieć z Wami kontakt 😉

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ