👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka87 wrote:A ja nadal nie mam mejla Ani o pieluchach ani o oliwce. Chociaż pieluchy odebrane 🙂 chyba po prostu wezmę te oliwkę i tyle 😂
Ciekawe. Zamowilam newsletter, zaznaczylam wymagane zgody i chyba tyle..
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
korallik wrote:Narasta mi ból krzyża, leżę i boli boli coraz bardziej, mała się rusza w samym dole, na wysokości wzgórza łonowego, tak jakby laskocze mnie od środka. Dzisiaj była 2 razy na toalecie i znów mi się chce. Może coś się zaczyna dziać?
-
Dzis (tzn juz wczoraj) ostatnia wizyta u mojego lekarza prowadzacego.
25.05 KTG w przychodni przyszpitalnej, od tego momentu bede pod ich kontrola.
Malusia ma 2600 gramow, ulozona wciaz glowka do dolu. GBS pobrany, poczulam tylko lekkie smyranie. Szyjka sie skrocila, ale to chyba dobra wiadomosc. 36 tydzien, ostatnia prosta..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 00:48
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Ula, jak tam pewnie już Cię nie wypuszcza przed porodem? Wiadomo kiedy indukcja?
Koralik, czyżbyś była pierwsza?
Coś czuję, że nasz worek z porodami się zaraz otworzy 😱 ja synowi powtarzam, że w przyszłym tygodniu, od wtorku może wychodzić -
Kurcze zaraz będą u nas pierwsze porody. Ale ekscytujący czas ☺️
Zazdroszczę Wam bardzo donoszonych ciąż, u mnie jeszcze 3 tygodnie do tego etapu 🤦 chociaż z drugiej strony staram się łapać ostatnie wspólne chwile z dziećmi zanim nam dojdzie kolejny członek rodziny. Wczoraj się czułam bardzo dobrze. Pierwszy raz od... Nie wiem kiedy. Naprawdę, mdłości minimalne, nie zasnęłam w ciągu dnia na 3 godziny 😅, miałam stosunkowo dużo energii i w ogóle. Mogłoby się tak utrzymać do porodu, niech ta końcówka chociaż będzie łaskawa 😆
Ale żeby nie było tak różowo dostałam uczulenia na luteinę. Dobrze że to już 34 tydzień, także w porozumieniu z lekarzem odstawiam i dostałam clotrimazolum i jakieś globulki. I tak bym w przyszłym tygodniu odstawiała mam nadzieję że te kilka dni nie zrobią już różnicy. No ale chwilowo znowu życie w celibacie 😅
Chociaż jak ostatnio się zdecydowaliśmy na seks to miałam wrażenie że to jak gra w Tetris dopasować się tym brzuchem 😂😂😂😂 naprawdę śmieszne są te doświadczenia ciążowe. Marzę już żeby odzyskać swoje ciało. Chociaż niezaprzeczalnym plusem ciąży jest to że nie trzeba wciągać brzucha 🤭
Ulcia trzymam kciuki za Was. Kiedy ta indukcja? 🤔
Kapod zupełnie zapomniałam Ci odpisać 🤦 cieszę się że ok wyszły te badania w szpitalu.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Przez 1,5 roku wstawałam w nocy i kp później już tylko dzienne kp zostały przez pół roku liczę się z tym, ze teraz znów prawie 2 lata będą nieprzespane 😅😅 tylko szkoda ze nie da sie wyspac na zapas 😃😃
-
Nie wypuszczą, już zostaje do końca. Z tym, że nie wiem kiedy rozwiązanie. Coś przebąkują, że początek przyszłego tygodnia, ale w sumie na obchodach to każdy coś innego mówi, a bardzo liczą się ze zdaniem szefowej oddziału, pani profesor, więc i tak żadnej decyzji bez niej nie podejmą.
Kardiolodzy by chcieli jak najpóźniej a oni też jakoś wielce nie koga czekać, więc do szukają zlotrgo środka jeśli chodzi o termin. Dzisiaj przyjdzie do mnie neonatolog i ma mi omówić jakiś tam plan, co może się dziać po itd.
Martwię się tą pępowinką owinięta, bo przy porodzie może być różnie. Wiem, że często dzieci rodzą się w ten sposób, bo w większości przypadków nie jest to wykryte nawet, ale sam fakt że dzidzia już jest jakoś odciążona i to, że dodatkowo może coś się stać, przeraża mnie. Boję się, że po prostu ktoś za późno zareaguje.🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia a pytałaś o cc w takim przypadku? Czy wola naturalnie i lepiej dla Was właśnie tak rodzic?
-
Kardiolog od początku mówił, że można naturalnie, a co do tej pepowiny to nie mówili, aby to było wskazanie do cc. Że przy porodzie wtedy lekarze są w razie w bardziej czujni. No ale kurde pomyślcie,że świadomość, że jest owinięta już powoduje większy strach. No chyba, że mi zrobi niespodziankę i się odwinie Panienka.
Zazu a jaka jest Twoja wiedza na ten temat?🩷 Julka 25.05.2023 -
Do nocy mnie ten krzyż męczył, ale nic nic kochane. Od rana za to na pełnych obrotach ogarniam, bo męża chyba strach obleciał i kazał mi ogarnąć już przewijak, wanienke kupić i nawet dostawkę do łóżka już mi przymocuje po południu. Jedyne co to nie pasuje mi nakładka na komodę malm z Ikei. Pożyczyliśmy od sąsiadów i jednak oddamy, bo ta komoda z nakładka zajmuje pół pokoju synka, szkoda mi miejsca. Kupiłam już używany, ale w stanie idealnym przewijak usztywniany (zaraz jadę odebrać) i zobaczę, czy będzie pasować do komody bokiem - postawię ją wtedy tak, żeby mieć dojście z boku i przetrwamy te pół roku. Wanienkę w świetnym stanie też dorwałam za 10zł. To są rzeczy na chwilę.
-
Ja już nie mam siły od wczoraj mam taki kaszel ze aż wymiotowałam..
zrobił mi się jakiś czyrak przy pachwinie i dzisiaj byłam u lekarza i mówi ze musi dać antybiotyk
Także jeszcze na koniec duomox sobie będę brać 😔
Mały wszystko cacy wazy już 3kg narazie nie szykuje się do wyjścia i mam sporo wód i mam uważać na picie ze pic tylko wodę
Ale nie wiem czy mniej mam pic kuzwa
Zdezorientowana jestem i podłamana 😔01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Ulcia9112 wrote:Kardiolog od początku mówił, że można naturalnie, a co do tej pepowiny to nie mówili, aby to było wskazanie do cc. Że przy porodzie wtedy lekarze są w razie w bardziej czujni. No ale kurde pomyślcie,że świadomość, że jest owinięta już powoduje większy strach. No chyba, że mi zrobi niespodziankę i się odwinie Panienka.
Zazu a jaka jest Twoja wiedza na ten temat?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Nadulka wrote:Ja już nie mam siły od wczoraj mam taki kaszel ze aż wymiotowałam..
zrobił mi się jakiś czyrak przy pachwinie i dzisiaj byłam u lekarza i mówi ze musi dać antybiotyk
Także jeszcze na koniec duomox sobie będę brać 😔
Mały wszystko cacy wazy już 3kg narazie nie szykuje się do wyjścia i mam sporo wód i mam uważać na picie ze pic tylko wodę
Ale nie wiem czy mniej mam pic kuzwa
Zdezorientowana jestem i podłamana 😔
A mnie moja mówiła żebym nie ograniczała płynów... Ciekawe. Co lekarz to opinia.
Ja mam 24afi
-
Kapod wrote:A mnie moja mówiła żebym nie ograniczała płynów... Ciekawe. Co lekarz to opinia.
Ja mam 24afi
Mówiłam ze pije głównie wodę ale i sok pomarańczowy ostatnio dużo bo mam cały czas parcie na kwaśne i wyciskam te pomarańcze ale mimo wszystko dużo cukru i mówi żeby tylko wodę pila01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Anulka, czy to ty miałaś swojego czasu ketony w moczu?
U mnie właśnie wyszło, że obecne, co mnie zdziwiło, bo kto jak kto, ale ja węgli nie ograniczamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 12:59
-
edka85 wrote:Anulka, czy to ty miałaś swojego czasu ketony w moczu?
U mnie właśnie wyszło, że obecne, co mnie zdziwiło, bo kto jak kto, ale ja węgli nie ograniczamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 14:24