👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Miaukens wrote:A ja się waham - jeśli wyniki USG genetycznego i Pappy będą dobre, to może szkoda pieniędzy na Nifty itp. i lepiej wydać te pieniądze na coś dla maluszka?? Z drugiej strony - mam 39 lat, więc podwyższone ryzyko.
Lekarz sam zadecyduje, jeśli ryzyko wystąpienia chorób genetycznych będzie niskie, to na pewno nie będzie namawiał na dodatkowe badania.
Ja robię prenatalne + test papp-a
-
Domi87 wrote:Jesli planujecie robic nifty to pappy juz nie ma sensu szkoda zyl
Pappa daje też informacje o wydolności łożyska, ryzyku wystąpienia hipotrofii, stanu przedrzucawkowego.
I to w sumie jedyna przewaga nad NIPT gdzie bada się tyko pod kątem wad genetycznych.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Hej Mamusie )
Jestem po wizycie i maluszek mnie dzisiaj rozbroił .. pływa sobie tupta nóżkami i to serduszko pieknie bijące.. ❤️ Jestem zakochana ..
a mówiłam Wam na początku ze jestem bez emocji i przykro mówić ale nie cieszyłam się z tej ciąży a teraz po prostu zalała mnie miłość i ogromna radość 🙈❤️
Wg miesiączki 8t5d
Z usg się wyrównało i 8t6d
Pytałam o nifty i doktorek doradził zrobić najpierw podstawowe badania genetyczne z pappa i dał na to skierowanie bo mam skończone 35 lat 😁
Nawet nie wiedziałam ze wykonam je bezpłatnie
I dopiero po badaniu zdecydować czy dalej robić jeśli nie będzie zastrzeżeń to nie widzi potrzeby żebym robiła nifty ..
Cudownego dnia Wam życzę 🙌☺️😇
Namisa, zazu, edka85 lubią tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Ja na ten moment jestem zdecydowana na ten test podwójny z pappą, własnie ze względu na taką pełniejszą informacje o wydolności łożyska i potencjalnych ryzykach. Rozważałam Nifty pro na samym początku, gdy jeszcze strach był we mnie duży po pierwszej poronionej ciaży. Ale im dalej w las tym coraz bardziej sie od tego oddalam. No, chyba że pappa wyszłaby słabo, to wtedy tak - wolałabym wtedy rozszerzać diagnostykę o coś mniej inwazyjnego niż amniopunkcja.
Nadulka och rozczulający to musiał być widok, zdrowo zazdraszczam! Zwłaszcza że jestem na tym samym etapie co ty, a kolejna wizyta dopiero pod koniec listopada, to już bedzie 11 tydzień, czyli kawał człowieka zobaczę Podczas gdy ostatnia była na początku 7 tygodnia wiec było widać tylko nieruchomą krewetkę z bijącym serduchem - no ten czterotygodniowy dystans pomiędzy wizytami to jest tyyyle czasu, jak lata świetlne na tym etapie.Nadulka lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Ja na ten moment jestem zdecydowana na ten test podwójny z pappą, własnie ze względu na taką pełniejszą informacje o wydolności łożyska i potencjalnych ryzykach. Rozważałam Nifty pro na samym początku, gdy jeszcze strach był we mnie duży po pierwszej poronionej ciaży. Ale im dalej w las tym coraz bardziej sie od tego oddalam. No, chyba że pappa wyszłaby słabo, to wtedy tak - wolałabym wtedy rozszerzać diagnostykę o coś mniej inwazyjnego niż amniopunkcja.
Nadulka och rozczulający to musiał być widok, zdrowo zazdraszczam! Zwłaszcza że jestem na tym samym etapie co ty, a kolejna wizyta dopiero pod koniec listopada, to już bedzie 11 tydzień, czyli kawał człowieka zobaczę Podczas gdy ostatnia była na początku 7 tygodnia wiec było widać tylko nieruchomą krewetkę z bijącym serduchem - no ten czterotygodniowy dystans pomiędzy wizytami to jest tyyyle czasu, jak lata świetlne na tym etapie.
Kolejna wizyta prenatalne i pappa 30 listopada
Oj bardzo rozczulający 🙈 dzidzia dzisiaj ma 2cm i było już tak fajnie widać .. No kocham tego pływającego bąbelka ❤️🙈Namisa lubi tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Ja robiłam badania genetyczne zarodka-synek zdrowy. Mam już 3latka w domu tez zdrowy. Wiec robię tylko usg i pappa z krwi
-
Dzień dobry po paru dniach nieobecności ☺️ musiałam trochę zresetować głowę i wyciszyć swoje czarne myśli. Też dziś wizytowałam, data porodu zgadza się z dniem owu i wychodzi 7tc+2d, serduszko 149 bpm. Super uczucie usłyszeć pozytywne wieści, jednak uspokoje się dopiero gdy przejdę ten etap którego nie przeszłam ostatnio, czyli 9 tc.
Gratuluję wam dziewczyny udanych wizyt i trzymam za każdą kciuki 🤞 trochę musiałam was nadrobićMalaEw, Nadulka, Ani0nka, Namisa, Ewk@, Domi87, edka85, Mrówka88 lubią tę wiadomość
-
Ja tez już jestem bardziej spokojna jak minął mój termin poronienia, wiec zaraz zaczniesz się cieszyć ciażunią 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 18:52
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Jest serduszko ❤️ ile bije,nie wiem,bo gin skwitował 'w normie '. Teraz czekam na 2 trymestr i myślę,że będę spokojniejsza 🙊
Dominisia35, Namisa, Asiaa91, Ewk@, Domi87, edka85, Mrówka88, Ani0nka, Nadulka lubią tę wiadomość
-
To był lekarz z NFZ? Ja mam taką dziwną ginke z NFZ. Byłam u niej w poniedziałek, żeby wziąć skierowanie na badania za free. Ona nie wie, że chodzę prywatnie, więc zrobiła usg. Trwało to chwilę, nawet nic nie powiedziała tylko kazała się ubrać. No to tak mimowolnie ją zapytałam, jak tam serduszko. Ona do mnie "jest ok, trzeba było patrzeć na ekran". Postanowiłam drążyć temat i zapytałam, czy bije. Oto chyba był mój błąd, bo odpowiedziała: "na razie bije". Powiem wam, że dr Hause mógłby się wiele od niej nauczyć...4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
edka85 wrote:To był lekarz z NFZ? Ja mam taką dziwną ginke z NFZ. Byłam u niej w poniedziałek, żeby wziąć skierowanie na badania za free. Ona nie wie, że chodzę prywatnie, więc zrobiła usg. Trwało to chwilę, nawet nic nie powiedziała tylko kazała się ubrać. No to tak mimowolnie ją zapytałam, jak tam serduszko. Ona do mnie "jest ok, trzeba było patrzeć na ekran". Postanowiłam drążyć temat i zapytałam, czy bije. Oto chyba był mój błąd, bo odpowiedziała: "na razie bije". Powiem wam, że dr Hause mógłby się wiele od niej nauczyć...
Mój prywatny,ale jakiś taki dziwny,w ogóle szukany na gwałt,bo w lux med oczywiście nie ma miejsca. Wzięłam fakturę i liczę na to,że mi oddadzą pieniądze. Ja ogólnie to mam wrażenie,że co raz gorzej z lekarzami. Czy to nfz czy prywatnie.