👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobol ma 11 mm, serducho bije 149 uderzen. Wszystko ok. Poród zgodny z OM 25.06.
Kamien z serca i ogromne wzruszenie...Miaukens, Namisa, Domi87, Mrówka88, Anulka87, Kapod, Martyna175, Ani0nka, edka85, Ewk@, Nadulka lubią tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Dziewczyny, prócz zwykłych prenatalnych, jakie badania warto jeszcze wykonać? Oczywiście płatnie.
Po 35 rz jest refundowane.
Z droższych w granicach 2,5 tys. Możesz zrobić test nipt czyli badanie wolnego plodowego dna. Jest to najdokładniejszy nieinwazyjny sposób przebadania malucha.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Gratuluję wczorajszych wizyt i dobrych wieści.
U mnie mdłości ustąpiły, pozostało zmęczenie i ciągnięcie w brzuchu. Wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że czuje łaskotanie motyla. Dopiero 10 tc, więc chyba dziwne już cokolwiek czuć. Przy synu to pierwsze smyranie poczułam po 21 tc dopiero.
Na 14.11 jestem umówiona na nifty pro. A w kolejnym tygodniu usg prenatalne. -
Uważam ze jak kogoś to pierwsza ciąża, ma wskazania by robić szersza diagnostykę to oczywiście
Ja robię samo pappa z krwi -
Ja w pierwszej ciąży robiłam nifty po USG prenatalnym i pappie. Ale ja miałam skierowanie na amniopunkcje przez źle wyniki pappy, więc po prostu zdecydowqlam się na mniej inwazyjne działanie. Zaznaczę że moje USG prenatalne było idealne. Teraz jeśli pappa znów wyjdzie kosmiczna to zrobię to samo.