👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
korallik wrote:Czy któraś z Was bierze tylko duphaston? Zastanawiam się, czy kupować jeszcze jednoopakowanie, czy jutro już zakończyć? Nie pamiętam, czy w pierwszej ciąży schodziłam z niego stopniowo czy od razu. Biorę dwie tabletki dziennie.
Biorę jedna tabletkę dziennie, jeszcze kilka dni i odstawiam. Na początku brałam dwie, zmniejszylam dawkę jakoś w 8 tc. Mój lekarz już w 5 tygodniu uznał że nie musze go brać, brałam dlatego że wykupiłam już wcześniej 3 opakowania i chciałam mieć spokojna głowę. Zauważyłam że dziś już coraz bardziej odchodzi się od zapobiegawczo branego progesteronu. Ja zbadam jeszcze dla świętego spokoju proga w przyszłym tygodniu, jak wszystko będzie ok to się żegnam z Duphastonem. -
Kolejny podgląd za mną 😊 Dzidzutek piękny i ruchliwy, idealnie odpowiada OM, a serduszko bije 166ud/min. Lekkie mdłości właśnie ustąpiły, to teraz czekamy na prenatalne 🤞
Dominisia35, Sunday_92, Namisa, Ani0nka, zazu, Anulka87, Ewk@, Mal86, Mrówka88, Nadulka, edka85, Martyna175 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Gravity wrote:
Ale piękny i duży już twój dzidziuś! 🥰 Rosnijcie zdrowo, powodzenia na prenatalnych! 💚🍀
Gravity lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt ❤️!
A jak wasze samopoczucie mamusie? Dokuczają wam objawy, lub może są w kratkę, raz są raz nie ma?
Ja przez parę dni wyjątkowo intensywnie miałam objawy w postaci mdłości i bólu piersi, dostałam wczoraj od lekarza lek na mdłości który wzięłam i dzisiaj od rana 0 mdłości, a nawet piersi zrobiły się miękkie i nie bolą 🤷♀️ -
Dominisia35 wrote:Gratuluję udanych wizyt ❤️!
A jak wasze samopoczucie mamusie? Dokuczają wam objawy, lub może są w kratkę, raz są raz nie ma?
Ja przez parę dni wyjątkowo intensywnie miałam objawy w postaci mdłości i bólu piersi, dostałam wczoraj od lekarza lek na mdłości który wzięłam i dzisiaj od rana 0 mdłości, a nawet piersi zrobiły się miękkie i nie bolą 🤷♀️
U mnie sinusoida - raz objawy są, raz nie ma w ogóle. Ale moja ciąża jest w ogóle skąpoobjawowa w porównaniu do większości z Was. Raz coś tam zakuje, czuje że sił nie mam tyle co przed ciażą, po posiłkach mi ciężko na żołądku, ale ogółem czuje się dobrze - na palcach jednej ręki mogę zliczyć takie poważne mdłości.
Dominisia35, Anulka87 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez ciąża luzik, zawsze tak przechodzę tylko włosy mi lecą w tej ciąży i pryszcze na twarzy mi się robią
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Ja praktycznie objawów nie mam, mdłości chyba mi się zdarzyły raz, kawa mi przestała smakować i to tyle. Oczywiście zamiast tym się cieszyć to się trochę martwie, ale w sumie już końcówka 1szego trymestru więc powoli się uspokajam.
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Gravity śliczne bobo!!!
Cieszę się, że u Was lepiej. U mnie nadal tragicznie, byłam pod kroplówką na uzupełnienie witamin i elektrolitów, bo się totalnie z nich wypłukałam... No cóż. Byleby zarodek był zdrowy. 🤞 -
Liliili wrote:Nadulka a u Ciebie co słychać?
A jak Wasze brzuszki ?
Wyczekuje wizyty 30go.. 🙏01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
MalaEw, no to ostro cie przeorało. Na tym forum przez te ostatnie lata poznałam tylko jedną dziewczynę, która wymagała hospitalizacji z powodu mdlosci. Ty jesteś druga.Liliili wrote:Dziewczyny jsk myślicie czy lekkie ślę odczuwalne skurcze w 9 tygodniu mogą występować? Od 3 dni co parę godzin mam taki lekki ból jak na miesiączkę
Liliili lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Mam do Was pytanie, czy którejś z Was lekarz powiedział, że zarodek jest nisko osadzony? Ja coś takiego usłyszałam na ostatniej wizycie ale szybko dostałam informację, że to nic takiego.
Trochę się tym martwię ale podobno jest tak, że jak brzuch idzie do góry to zarodek, też zmienia pozycje. -
Martyna175 wrote:Mam do Was pytanie, czy którejś z Was lekarz powiedział, że zarodek jest nisko osadzony? Ja coś takiego usłyszałam na ostatniej wizycie ale szybko dostałam informację, że to nic takiego.
Trochę się tym martwię ale podobno jest tak, że jak brzuch idzie do góry to zarodek, też zmienia pozycje. -
Martyna, bo kosmowka (a potem łożysko) jest na początku nisko. Wraz z rosnącą macicą łożysko idzie do góry. Jak patrzyłam w dawne dokumenty, to na pierwszych prenatalnych mialam napisane, że łożysko jest nisko, a na drugich, że już wysoko.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31