X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to powiedział mi, że jest zbyt nisko osadzony jak na ten tc, przez to mam zalecenie żeby cały czas przyjmować nospe forte 3x1.

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was używała/używa adaptera do pasów? Ja dużo jeżdżę samochodem i tak się powoli zastanawiam nad zakupem, ale w sumie nie wiem czy nie jest to zbędny gadżet 🤔

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie poczytam o tym adapterze :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie czy któraś z Was używała/używa adaptera do pasów? Ja dużo jeżdżę samochodem i tak się powoli zastanawiam nad zakupem, ale w sumie nie wiem czy nie jest to zbędny gadżet 🤔

Mam zamiar kupić, ale dopiero za kilka tygodni, jak brzuch będzie już konkretniejszy. Pewnie gdzies w tym samym czasie co detektor tętna i poduszkę ciążowa :) Z takich praktycznych rzeczy na co dzień, jesli dużo podróżujecie, to koniecznie zdejmujcie kurtki/grubsze płaszcze przed zapięciem pasów. Dużo ludzi jeszcze tego nie robi, a w przypadku nagłego hamowania cały nacisk idzie na brzuch, bo przez odzież wierzchnia pasy nie przylegają odpowiednio do ciała. Pas biodrowy podjeżdża wtedy na brzuch i może doprowadzić nawet do uszkodzenia organów wewnętrznych. Więc w ciąży podwójnie na to trzeba uważać.

magggie lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczyna się bardzo trudny tydzień. Dziś wizyta u lekarza prowadzącego. Pewnie podejrzy co tam w środku słychać.
    W środę USG genetyczne i pobranie pappy a w czwartek wyniki Harmony...
    Trzymajcie za mnie kciuki bo już psychicznie wysiadam. Oby przetrwać ten tydzień i usłyszeć same dobre wiadomości.

Jeśli chodzi o mój brzuch to tylko jak się dużo zjem lub dużo wypije trochę wychodzi. Na początku czułam że się powiększa a teraz nic. Mdłości też nie mam, ale też nie tyje, a wg lekarza ważę za mało, więc dobrze byłoby przytyć tycke.

Nadulka lubi tę wiadomość

• korallik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z niecierpliwością na wynik nifty. Im bliżej tym bardziej się stresuję. Dziś oddałam krew do badania, jutro mam prenatalne u swojej gin i w końcu powiem w pracy. Wyciągnęłam ciążowe dżinsy i legginsy i od razu człowiekowi wygodniej się zrobiło.

Nadulka lubi tę wiadomość

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży używałam,czułam się bezpieczniej psychicznie na pewno. Teraz będę używać za jakiś tydzień,bo aktualnie pożyczony koleżance,która lada moment rodzi 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapod wrote:
    U mnie dziś zaczyna się bardzo trudny tydzień. Dziś wizyta u lekarza prowadzącego. Pewnie podejrzy co tam w środku słychać.
    W środę USG genetyczne i pobranie pappy a w czwartek wyniki Harmony...
    Trzymajcie za mnie kciuki bo już psychicznie wysiadam. Oby przetrwać ten tydzień i usłyszeć same dobre wiadomości.

Jeśli chodzi o mój brzuch to tylko jak się dużo zjem lub dużo wypije trochę wychodzi. Na początku czułam że się powiększa a teraz nic. Mdłości też nie mam, ale też nie tyje, a wg lekarza ważę za mało, więc dobrze byłoby przytyć tycke.
    Kciuki 💪🍀na pewno wszystko jest dobrze!! Ja w to wierzę 🍀🍀

Kapod lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info odnośnie adaptera, dłuższe trasy jeżdżę bez kurtki :) chyba kupię, bo w sumie polecają już od 2msc, a my się za chwilę wybieramy na weekend do Gdańska, a w przyszłym tygodniu do Warszawy to jednak trochę km jest ode mnie (z Poznania).
    @korallik, @Kapod - ja też czekam z niecierpliwości na wyniki NIFTY, trzymam kciuki żeby wszystkie były wyłącznie dobre 🤞
    Ja mam USG prenatalne 02.12.mam nadzieję, że bobas nie będzie za duży. To będzie niby 12+5, ale jak teraz miałam w piątek USG (w 10+5) to mierzył tyle co w 11+3 🤦‍♀️ lekarz już chciał zrobić prenatalne USG ale przez to, że robiliśmy przezpochwowo to nie pomierzył wszystkiego (ale na pewno wykluczył już bezmózgowie i bezczaszkowie, potwierdził odpowiednio rozwinięte serce ze wszystkimi komorami, żołądek po prawidłowej stronie, kończyny, wykluczył przepuklinę).

Kapod lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'
    🧔90'
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam stresujący tydzień jutro USG ale dopiero o 18. A dziś zjadłam kawałek ciasta nie wiedziałam że jest tam alkoholu l teraz bardzo się stresuje ale mam nadzieję że taki malutki kawałek nie zaszkodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 13:05

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday-92 ja tez jestem z Poznania :)

Dostałam maila, że jest opóźnienie z wynikiem nifty o tydzień, bo muszą jeszcze raz zbadać :( kolejny tydzień w oczekiwaniu... i już człowiek tysiąc myśli w głowie, dlaczego ponownie muszą zbadać.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korallik wrote:
    Sunday-92 ja tez jestem z Poznania :)

Dostałam maila, że jest opóźnienie z wynikiem nifty o tydzień, bo muszą jeszcze raz zbadać :( kolejny tydzień w oczekiwaniu... i już człowiek tysiąc myśli w głowie, dlaczego ponownie muszą zbadać.
    Oo jak miło, że też z Poznania.
    Na pewno wszystko jest ok, pewnie kwestia próbki.
    A długo już czekasz na wynik? Ja miałam pobranie w piątek i mi powiedziano, że do tego 02.12. kiedy mam prenatalne powinien wynik przyjść, bo max. 10 dni roboczych. Robiliście pro czy plus (bo one chyba do różnych laboratorium lecą)?

preg.png
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'
    🧔90'
  • korallik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Oo jak miło, że też z Poznania.
    Na pewno wszystko jest ok, pewnie kwestia próbki.
    A długo już czekasz na wynik? Ja miałam pobranie w piątek i mi powiedziano, że do tego 02.12. kiedy mam prenatalne powinien wynik przyjść, bo max. 10 dni roboczych. Robiliście pro czy plus (bo one chyba do różnych laboratorium lecą)?
    Pro. Do Honkongu, dopytywalam w klinice, bo jakos tanio wyszło, w porownaniu z innymi miejscami. 1900zl placilam na Czarnej Roli. Robiłam dokładnie tydzień temu w poniedziałek rano. Pamiętam przy synku przyszło mi bardzo szybko, po 6 dniach jakoś. Wtedy robiłam gdzieś na Grunwaldzie i chyba 2400zl płaciłam. Teraz chyba z nerwów umrę, strasznie mnie to zestresowało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 14:16

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wyniki 🤞
    Jak ja wam zazdroszczę zbliżających się już badań prenatalnych 🙈 ja dopiero dzisiaj będę umawiać, lekarz mówił żeby zaklepać termin między 12 a 16 grudnia. Następna wizytę mam 01.12 i już świruje czy wszystko dobrze, mimo że w czwartek byłam na kontroli i było jak najbardziej ok. Te piersi mnie ciągle stresują, od soboty mnie nie bolą, wieczorem robią się jędrne napięte, żeby rano znowu być zwykle, Boże jak mnie to stresuje 🙈 nie wiem czy wytrzymam do tego 01.12
    II trymestrze przybywaj!

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądaliśmy dziś USG :) i już duży człowiek tam mieszka :) a wiercił się strasznie I nawet pomachał. Trochę się uspokoiłam jak mogłam go zobaczyć. Byle do środy a później byle do czwartku...
    Czy badalyscie ferrytyne? Mnie wyszło 12 i mimo dobrego żelaza lekarka chce, żebym od 16 tyg zaczęła przyjmować żelazo a ja jakoś nie mam przekonania

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korallik wrote:
    Pro. Do Honkongu, dopytywalam w klinice, bo jakos tanio wyszło, w porownaniu z innymi miejscami. 1900zl placilam na Czarnej Roli. Robiłam dokładnie tydzień temu w poniedziałek rano. Pamiętam przy synku przyszło mi bardzo szybko, po 6 dniach jakoś. Wtedy robiłam gdzieś na Grunwaldzie i chyba 2400zl płaciłam. Teraz chyba z nerwów umrę, strasznie mnie to zestresowało :/
    Na pewno wszystko będzie dobrze - pewnie kwestia obróbki próbki czy coś, trzymam kciuki!
    Faktycznie korzystnie cenowo wyszło, ja robiłam NIFTY plus (to gdzieś w EU badają) bo u mojego lekarza taka była opcja i płaciłam 2250zl.

preg.png
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'
    🧔90'
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Ja w pierwszej ciąży używałam i teraz też będę.
    Polecam ten: Insafe Seatbelt Guide Adapter do pasów dla kobiet w ciąży
    Bardzo wygodny, mega mi się sprawdził. Mi poleciła koleżanka i ja Wam mogę go śmiało polecić!

• Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie... trochę się martwię:
    Robiłam dzisiaj badania krwi i oprócz tego że mam bardzo wysokie przeciwciała IgG różyczki i toksoplazmozy, a jeszcze wyższe IgG przy CMV (IgM ujemne we wszystkich przypadkach, to mimo wszystko martwią mnie te wysokie wyniki CMV w IgG że takie wysokie.
    No i moje kolejne zmartwienie..myślę i myślę..Progesteron
    Też zrobiłam i wynik to:
    25,6 przy normie dla 1 trymestru 11,0-44,3 a dla 2 trymestru 25,4-83,4
    Dzisiaj 12+3. Wiem że wynik w normie ale martwię się bo biorę Luteinę 100 mg dopochwowo wieczorem.
    Poprzednio w 9+1 progesteron przy 3x100 mg Luteiny >44,0. Doktor powiedział wtedy że mogę zmniejszyć dawkę.
    Trochę się martwię bo chyba trochę niski ten wynik jak na to że suplementuje Luteinę.
    Wiem że pewnie przesadzam, jak to widzicie?
    Wizyta dopiero 26.11 wtedy mam prenatalne

• Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja też mam stresujący tydzień jutro USG ale dopiero o 18. A dziś zjadłam kawałek ciasta nie wiedziałam że jest tam alkoholu l teraz bardzo się stresuje ale mam nadzieję że taki malutki kawałek nie zaszkodzi :(
    Nie martw się na pewno nic się nie wydarzy od kawałka ciasta..:)

• Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2022, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Dziewczyny pytanie... trochę się martwię:
    Robiłam dzisiaj badania krwi i oprócz tego że mam bardzo wysokie przeciwciała IgG różyczki i toksoplazmozy, a jeszcze wyższe IgG przy CMV (IgM ujemne we wszystkich przypadkach, to mimo wszystko martwią mnie te wysokie wyniki CMV w IgG że takie wysokie.
    No i moje kolejne zmartwienie..myślę i myślę..Progesteron
    Też zrobiłam i wynik to:
    25,6 przy normie dla 1 trymestru 11,0-44,3 a dla 2 trymestru 25,4-83,4
    Dzisiaj 12+3. Wiem że wynik w normie ale martwię się bo biorę Luteinę 100 mg dopochwowo wieczorem.
    Poprzednio w 9+1 progesteron przy 3x100 mg Luteiny >44,0. Doktor powiedział wtedy że mogę zmniejszyć dawkę.
    Trochę się martwię bo chyba trochę niski ten wynik jak na to że suplementuje Luteinę.
    Wiem że pewnie przesadzam, jak to widzicie?
    Wizyta dopiero 26.11 wtedy mam prenatalne

Znacznie lepiej wchłania się duphaston, dlatego teraz mój lekarz całkowicie zrezygnował z luteiny. W poprzedniej ciąży ją brałam.

preg.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ