CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasssia doczekałaś się ❤️ jaki dobry poranek!
Co do tych staników z hmu do karmienia to też je mega lubięTakie dwupaki najbardziej czarny i beżowy, lekko usztywniane ale bez fiszbin
kasssia lubi tę wiadomość
-
I że można się cieszyć z patologii 😃
Good for you! -
Kasia super wieści!!!
Ja dzisiaj też byłam na wizycie, wy to macie duże te dzieci, Józio ma dopiero 644g, ale Pani dr mówila, że wszystko w normie, więc ja niedrąże. Tylko żołądek miał pusty i go nie było widać, ale podobno tak się czasem zdarza, więc sprawdzimy za 3 tygodnie, zresztą nie wiem z czego by miał być pełny, jak ja robię z rana 2 godziny głodówki po euthyroxie a jeszcze się zakrecilam dzisiaj i trochę później go wzięłam.
No i nie dał sobie zrobić zdjęcia 3D bo całą twarz zasłonił rękami i pępowiną 😀SZKODNIK, Maj.a, Alex_92, Nosa, Lola93, Margareetka, przygodami66, Moooniii, CelinaJan, amoze, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie -
A w ogóle, jakby ktoś jeszcze nie robił krzywej to moja lekarka zaleca zjeść coś 8-10 godzin przed, tak jak tu chyba już Gusia pisała, ja się wybieram w sobotę tylko nadal się zastanawiam czy chce wszystkie pozostałe badania zrobić od razu czy sobie to jednak rozdzielić, bo trochę tego teraz mam.
-
Kkk77 wrote:Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Miałam dokładnie tak samo, dojechałam do domu, zaczęłam robić sniadanie i mnie zaczęło odcinać, więc szybko zjadłam i musiałam się położyć bo bym nie dała radyKkk77 lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Kkk77 wrote:Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie
Pani w labie mówiła, nawet naciskała, żeby po powrocie do domu zjeść obfite śniadanie.Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, powodzenia na krzywych i na wizytach! Ja wizytujących w poniedziałek a na krzywą wybiorę się we wtorek lub środę.
Dziś w koncu piękny słoneczny dzień u mnie, ale chyba spędzę go na odpoczynku bo przez ostatnie kilka intensywnych dni odczuwam jakies bole brzucha i pleców- nic niepokojącego ale chyba sygnał zeby zwolnić 🙂
Kasssia, jak dobrze ze wracasz na patologię jednak, czytałam Twoje posty i na prawde szacun że wytrzymałaś z tymi wszystkimi historiami obok 💪
Dobrego dnia!🌻 -
Pięknego dnia i powodzenia na wizytach/badaniach dzisiaj! 🌞
asiun - IGG świadczy o przeciwciałach "starych" czyli bardzo możliwe że chorowałaś kiedyś. IGM jest wątpliwe, jeśli robiłaś w laboratorium komercyjnym to tak samo - prawdopodobnie wynik fałszywy.
Powtórz oba w labie przy szpitalu zakaźnym i zrób awidność żeby wiedzieć z kiedy są te IGG przeciwciałaTym bardziej że ostatnio chorowałaś, w labach komercyjnych właśnie często wychodzą kwiatki bo te igm się jakoś krzyżują z innymi chorobami i oni nie mają tych odczynników aż tak dokładnych czy cos jak w zakaźnych labach (tak czytałam) gdzie muszą mieć 100% pewność
kasssia ale świetne wieści z rana! To teraz powinno być już lżej "psychicznie"🙏
Lauraa jak tam sytuacja u Ciebie? Wiesz ile będą Cię trzymać? I jaki mają plan dalej, co z tą nerką? 🤔
Widzę pisałyście wczoraj o krzykach przy porodzie - ciekawa jestem jak będzie ze mnąWiadomo, że nie chciałabym być jedną z tych co się drze na całe piętro albo i lepiej, ale założenia założeniami a życie życiem 😅 Co prawda jak w wieku 17 lat miałam rozlany wyrostek i cierpiałam z bólu w domu to zwinęłam się w kulkę i tylko stękałam pod nosem, ale domyślam się że ból porodowy to jednak zupełnie inna bajka 🙈😶
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Dzień dobry w środę 😊
Kasiu super, że udało się zmienić porodówkę na patologię.
Ja dzisiaj dostałam powiadomienie z appki, że u mnie wybiła studniówka 😍 termin oczywiście zgodnie z 1 prenatalnymi (bo na USG skacze 11-13.06).
Kupiliśmy wczoraj w końcu komodę, także będzie można ją złożyć i chować powoli ubranka i inne dodatki.
Teraz czekam na telefon od rodzinnej, żeby mi wystawiła skierowanie na badania i trzeba będzie pójść na tą krzywą po raz drugi 😖
Jutro wizyta u dentysty 🫣 trochę się obawiam, że nie będzie chciała mi dać znieczulenia, a bez tego nie dam się dotknąć.
Werzol, przygodami66, amoze lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać. -
Alex, gratki z powodu 100dniowki!
Łącze sie w bólu dentystycznym- mam dzisiaj 12.30 dentystę. Coś mam ostatnio wrażliwy ząb po lewej stronie, się okaże co z tego będzie 🙂
Też kupiłam wczoraj komodę, odbieramy w piątek i w weekend nareszcie malowanie i składanie.
Trzymam kciuki za kolejne krzywe !
A i jeszcze jaki ze mnie nieogar. Poszłam dzisiaj oddać mocz na posiew i wybrałam zły pojemniczek, nie był sterylny 🫣 muszę powtórzyć ten spacer z rana... durna ja 😅Alex_92 lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Przyda się dzisiaj, wczorajsza krzywą jest wątpliwa i jeszcze to CMV.
Całą noc miałam podobudki dosłownie co pół godziny budziłam się zlana potem. Teraz rano mnie natchnęło i znalazlam wypis ze szpitala mojej córki, jak leżałyśmy kiedy miała 3 miesiące. W badaniach ma cmv igg 81, a igm niereaktywne, to dało mi nadzieję, że przecież ona musiała mieć wtedy te przeciwciała ode mnie. Więc nawet jeśli teraz w ciąży coś takiego przechodziłam to nie było to pierwotne zakażenie albo jeszcze inna opcja, że po tej grypie mojej organizm mi zwariował i tak mi wywaliło wyniki 🤷. Wizytę mam o 12.30 więc nie będę miała tyle czasu już na rozkminy na szczęście, a jeszcze sama droga do lekarza to ponad godzinę więc wyłączam myśli i powolutku idę się ogarniać.
Kciuki! Ja dziś wizyta o 14.30 i podobna sytuacja z tym CMV
@kasssia Super!!!
Powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 10:54
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe -
Elza1234 wrote:Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać.
one w tych rejestracjach to chyba sobie biorą za punkt honoru być wrednymi 🙄
ja byłam tydzień temu w przychodni z siostrzeńcem na szczepieniu i przy okazji stwierdziłam że tez o to spytam, bo składałam tą deklarację właśnie przez IKP, ale chciałam wiedzieć jak to jest - czy muszę im dać znać jak dziecko się urodzi i wtedy przyjdzie położna, czy jeszcze przed porodem... I ta baba też na mnie jak na jakąś idiotkę spojrzała, jak powiedziałam że już wypełniałam deklarację online i z tekstem "no ale jak Pai mogła wypełnić deklarację jak dziecko się jeszcze nie urodziło? urodzi się to wtedy pani przyjdzie i wypełni u nas papierową formę" 🙄
Nie wiem, ona chyba myślała że mi chodzi o deklarację zapisania do danej przychodni dziecka, a nie o położną środowiskową, ale już nie chciało mi się jej drugi raz tłumaczyć jak patrzyła na mnie tym wzrokiem.... 😐🙄2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
A jak to właśnie wygląda z pediatrą?
Czy ja mogę iść wcześniej nienarodzone dziecko zapisać do danego lekarza? Czy dopiero jak się urodzi? Ta pani mi tak ciśnienie podniosła że nie miałam już siły iść na pediatryczną stronę się zapisać.