CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasssia doczekałaś się ❤️ jaki dobry poranek!
Co do tych staników z hmu do karmienia to też je mega lubię
Takie dwupaki najbardziej czarny i beżowy, lekko usztywniane ale bez fiszbin
kasssia lubi tę wiadomość
-
Kasia super wieści!!!
Ja dzisiaj też byłam na wizycie, wy to macie duże te dzieci, Józio ma dopiero 644g, ale Pani dr mówila, że wszystko w normie, więc ja niedrąże. Tylko żołądek miał pusty i go nie było widać, ale podobno tak się czasem zdarza, więc sprawdzimy za 3 tygodnie, zresztą nie wiem z czego by miał być pełny, jak ja robię z rana 2 godziny głodówki po euthyroxie a jeszcze się zakrecilam dzisiaj i trochę później go wzięłam.
No i nie dał sobie zrobić zdjęcia 3D bo całą twarz zasłonił rękami i pępowiną 😀
SZKODNIK, Maj.a, Alex_92, Nosa, Lola93, Margareetka, przygodami66, Moooniii, CelinaJan, amoze, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie -
A w ogóle, jakby ktoś jeszcze nie robił krzywej to moja lekarka zaleca zjeść coś 8-10 godzin przed, tak jak tu chyba już Gusia pisała, ja się wybieram w sobotę tylko nadal się zastanawiam czy chce wszystkie pozostałe badania zrobić od razu czy sobie to jednak rozdzielić, bo trochę tego teraz mam.
-
Kkk77 wrote:Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Miałam dokładnie tak samo, dojechałam do domu, zaczęłam robić sniadanie i mnie zaczęło odcinać, więc szybko zjadłam i musiałam się położyć bo bym nie dała rady
Kkk77 lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙

-
Kkk77 wrote:Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄
Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie
Pani w labie mówiła, nawet naciskała, żeby po powrocie do domu zjeść obfite śniadanie.
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, powodzenia na krzywych i na wizytach! Ja wizytujących w poniedziałek a na krzywą wybiorę się we wtorek lub środę.
Dziś w koncu piękny słoneczny dzień u mnie, ale chyba spędzę go na odpoczynku bo przez ostatnie kilka intensywnych dni odczuwam jakies bole brzucha i pleców- nic niepokojącego ale chyba sygnał zeby zwolnić 🙂
Kasssia, jak dobrze ze wracasz na patologię jednak, czytałam Twoje posty i na prawde szacun że wytrzymałaś z tymi wszystkimi historiami obok 💪
Dobrego dnia!🌻 -
Pięknego dnia i powodzenia na wizytach/badaniach dzisiaj! 🌞
asiun - IGG świadczy o przeciwciałach "starych" czyli bardzo możliwe że chorowałaś kiedyś. IGM jest wątpliwe, jeśli robiłaś w laboratorium komercyjnym to tak samo - prawdopodobnie wynik fałszywy.
Powtórz oba w labie przy szpitalu zakaźnym i zrób awidność żeby wiedzieć z kiedy są te IGG przeciwciała
Tym bardziej że ostatnio chorowałaś, w labach komercyjnych właśnie często wychodzą kwiatki bo te igm się jakoś krzyżują z innymi chorobami i oni nie mają tych odczynników aż tak dokładnych czy cos jak w zakaźnych labach (tak czytałam) gdzie muszą mieć 100% pewność 
kasssia ale świetne wieści z rana! To teraz powinno być już lżej "psychicznie"
🙏
Lauraa jak tam sytuacja u Ciebie? Wiesz ile będą Cię trzymać? I jaki mają plan dalej, co z tą nerką? 🤔
Widzę pisałyście wczoraj o krzykach przy porodzie - ciekawa jestem jak będzie ze mną
Wiadomo, że nie chciałabym być jedną z tych co się drze na całe piętro albo i lepiej, ale założenia założeniami a życie życiem 😅 Co prawda jak w wieku 17 lat miałam rozlany wyrostek i cierpiałam z bólu w domu to zwinęłam się w kulkę i tylko stękałam pod nosem, ale domyślam się że ból porodowy to jednak zupełnie inna bajka 🙈😶
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Dzień dobry w środę 😊
Kasiu super, że udało się zmienić porodówkę na patologię.
Ja dzisiaj dostałam powiadomienie z appki, że u mnie wybiła studniówka 😍 termin oczywiście zgodnie z 1 prenatalnymi (bo na USG skacze 11-13.06).
Kupiliśmy wczoraj w końcu komodę, także będzie można ją złożyć i chować powoli ubranka i inne dodatki.
Teraz czekam na telefon od rodzinnej, żeby mi wystawiła skierowanie na badania i trzeba będzie pójść na tą krzywą po raz drugi 😖
Jutro wizyta u dentysty 🫣 trochę się obawiam, że nie będzie chciała mi dać znieczulenia, a bez tego nie dam się dotknąć.
Werzol, przygodami66, amoze lubią tę wiadomość
-
Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać. -
Alex, gratki z powodu 100dniowki!
Łącze sie w bólu dentystycznym- mam dzisiaj 12.30 dentystę. Coś mam ostatnio wrażliwy ząb po lewej stronie, się okaże co z tego będzie 🙂
Też kupiłam wczoraj komodę, odbieramy w piątek i w weekend nareszcie malowanie i składanie.
Trzymam kciuki za kolejne krzywe !
A i jeszcze jaki ze mnie nieogar. Poszłam dzisiaj oddać mocz na posiew i wybrałam zły pojemniczek, nie był sterylny 🫣 muszę powtórzyć ten spacer z rana... durna ja 😅
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Przyda się dzisiaj, wczorajsza krzywą jest wątpliwa i jeszcze to CMV.
Całą noc miałam podobudki dosłownie co pół godziny budziłam się zlana potem. Teraz rano mnie natchnęło i znalazlam wypis ze szpitala mojej córki, jak leżałyśmy kiedy miała 3 miesiące. W badaniach ma cmv igg 81, a igm niereaktywne, to dało mi nadzieję, że przecież ona musiała mieć wtedy te przeciwciała ode mnie. Więc nawet jeśli teraz w ciąży coś takiego przechodziłam to nie było to pierwotne zakażenie albo jeszcze inna opcja, że po tej grypie mojej organizm mi zwariował i tak mi wywaliło wyniki 🤷. Wizytę mam o 12.30 więc nie będę miała tyle czasu już na rozkminy na szczęście, a jeszcze sama droga do lekarza to ponad godzinę więc wyłączam myśli i powolutku idę się ogarniać.
Kciuki! Ja dziś wizyta o 14.30 i podobna sytuacja z tym CMV
@kasssia Super!!!
Powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2025, 10:54
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe

-
Elza1234 wrote:Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać.
one w tych rejestracjach to chyba sobie biorą za punkt honoru być wrednymi 🙄
ja byłam tydzień temu w przychodni z siostrzeńcem na szczepieniu i przy okazji stwierdziłam że tez o to spytam, bo składałam tą deklarację właśnie przez IKP, ale chciałam wiedzieć jak to jest - czy muszę im dać znać jak dziecko się urodzi i wtedy przyjdzie położna, czy jeszcze przed porodem... I ta baba też na mnie jak na jakąś idiotkę spojrzała, jak powiedziałam że już wypełniałam deklarację online i z tekstem "no ale jak Pai mogła wypełnić deklarację jak dziecko się jeszcze nie urodziło? urodzi się to wtedy pani przyjdzie i wypełni u nas papierową formę" 🙄
Nie wiem, ona chyba myślała że mi chodzi o deklarację zapisania do danej przychodni dziecka, a nie o położną środowiskową, ale już nie chciało mi się jej drugi raz tłumaczyć jak patrzyła na mnie tym wzrokiem.... 😐🙄2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...