X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia doczekałaś się ❤️ jaki dobry poranek!

Co do tych staników z hmu do karmienia to też je mega lubię :) Takie dwupaki najbardziej czarny i beżowy, lekko usztywniane ale bez fiszbin :)

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nie sądziłam że słowo patologia może mieć tak pozytywne znaczenie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 10:04

Kkk77, Revolutionary , Lauraa, przygodami66, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I że można się cieszyć z patologii 😃
    Good for you!

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 marca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kasssia doczekałaś się ❤️ jaki dobry poranek!

Co do tych staników z hmu do karmienia to też je mega lubię :) Takie dwupaki najbardziej czarny i beżowy, lekko usztywniane ale bez fiszbin :)

Jestem bardzo miło zaskoczona

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, super! Świetne wieści!

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super wieści!!!

Ja dzisiaj też byłam na wizycie, wy to macie duże te dzieci, Józio ma dopiero 644g, ale Pani dr mówila, że wszystko w normie, więc ja niedrąże. Tylko żołądek miał pusty i go nie było widać, ale podobno tak się czasem zdarza, więc sprawdzimy za 3 tygodnie, zresztą nie wiem z czego by miał być pełny, jak ja robię z rana 2 godziny głodówki po euthyroxie a jeszcze się zakrecilam dzisiaj i trochę później go wzięłam.

No i nie dał sobie zrobić zdjęcia 3D bo całą twarz zasłonił rękami i pępowiną 😀

SZKODNIK, Maj.a, Alex_92, Nosa, Lola93, Margareetka, przygodami66, Moooniii, CelinaJan, amoze, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄

Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, jakby ktoś jeszcze nie robił krzywej to moja lekarka zaleca zjeść coś 8-10 godzin przed, tak jak tu chyba już Gusia pisała, ja się wybieram w sobotę tylko nadal się zastanawiam czy chce wszystkie pozostałe badania zrobić od razu czy sobie to jednak rozdzielić, bo trochę tego teraz mam.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple też robię w sobotę :) i robię cały zestaw, nie tylko krzywą :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Też Was po godzinie od ostatniego pobrania na krzywej taka senność złapała? Masakra dojechałam do pracy i chyba wywieszę sobie na drzwiach kartkę, że proszę przez godzinkę nie przeszkadzać, obstawiam, że to spadek całego tego cukru, ale chyba za poprzednim razem tak nie miałam 🙄

Miałam dokładnie tak samo, dojechałam do domu, zaczęłam robić sniadanie i mnie zaczęło odcinać, więc szybko zjadłam i musiałam się położyć bo bym nie dała rady

Kkk77 lubi tę wiadomość

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Kasia, super, od tego całego stresu to patologia brzmi jak plan 🥳 może trochę spokojniej będzie

Pani w labie mówiła, nawet naciskała, żeby po powrocie do domu zjeść obfite śniadanie.

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jutro tu krzywa będą robić 😛

Jak macie senność to bank spadek cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 10:05

SZKODNIK, Kkk77 lubią tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, powodzenia na krzywych i na wizytach! Ja wizytujących w poniedziałek a na krzywą wybiorę się we wtorek lub środę.
    Dziś w koncu piękny słoneczny dzień u mnie, ale chyba spędzę go na odpoczynku bo przez ostatnie kilka intensywnych dni odczuwam jakies bole brzucha i pleców- nic niepokojącego ale chyba sygnał zeby zwolnić 🙂
    Kasssia, jak dobrze ze wracasz na patologię jednak, czytałam Twoje posty i na prawde szacun że wytrzymałaś z tymi wszystkimi historiami obok 💪
    Dobrego dnia!🌻

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego dnia i powodzenia na wizytach/badaniach dzisiaj! 🌞

asiun - IGG świadczy o przeciwciałach "starych" czyli bardzo możliwe że chorowałaś kiedyś. IGM jest wątpliwe, jeśli robiłaś w laboratorium komercyjnym to tak samo - prawdopodobnie wynik fałszywy.

Powtórz oba w labie przy szpitalu zakaźnym i zrób awidność żeby wiedzieć z kiedy są te IGG przeciwciała ;) Tym bardziej że ostatnio chorowałaś, w labach komercyjnych właśnie często wychodzą kwiatki bo te igm się jakoś krzyżują z innymi chorobami i oni nie mają tych odczynników aż tak dokładnych czy cos jak w zakaźnych labach (tak czytałam) gdzie muszą mieć 100% pewność ;)

kasssia ale świetne wieści z rana! To teraz powinno być już lżej "psychicznie" ;) 🙏

Lauraa jak tam sytuacja u Ciebie? Wiesz ile będą Cię trzymać? I jaki mają plan dalej, co z tą nerką? 🤔

Widzę pisałyście wczoraj o krzykach przy porodzie - ciekawa jestem jak będzie ze mną :P Wiadomo, że nie chciałabym być jedną z tych co się drze na całe piętro albo i lepiej, ale założenia założeniami a życie życiem 😅 Co prawda jak w wieku 17 lat miałam rozlany wyrostek i cierpiałam z bólu w domu to zwinęłam się w kulkę i tylko stękałam pod nosem, ale domyślam się że ból porodowy to jednak zupełnie inna bajka 🙈😶

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środę 😊

Kasiu super, że udało się zmienić porodówkę na patologię.

Ja dzisiaj dostałam powiadomienie z appki, że u mnie wybiła studniówka 😍 termin oczywiście zgodnie z 1 prenatalnymi (bo na USG skacze 11-13.06).
    Kupiliśmy wczoraj w końcu komodę, także będzie można ją złożyć i chować powoli ubranka i inne dodatki.
    Teraz czekam na telefon od rodzinnej, żeby mi wystawiła skierowanie na badania i trzeba będzie pójść na tą krzywą po raz drugi 😖

Jutro wizyta u dentysty 🫣 trochę się obawiam, że nie będzie chciała mi dać znieczulenia, a bez tego nie dam się dotknąć.

Werzol, przygodami66, amoze lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
    Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, gratki z powodu 100dniowki!
    Łącze sie w bólu dentystycznym- mam dzisiaj 12.30 dentystę. Coś mam ostatnio wrażliwy ząb po lewej stronie, się okaże co z tego będzie 🙂
    Też kupiłam wczoraj komodę, odbieramy w piątek i w weekend nareszcie malowanie i składanie.

Trzymam kciuki za kolejne krzywe !

A i jeszcze jaki ze mnie nieogar. Poszłam dzisiaj oddać mocz na posiew i wybrałam zły pojemniczek, nie był sterylny 🫣 muszę powtórzyć ten spacer z rana... durna ja 😅

Alex_92 lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Przyda się dzisiaj, wczorajsza krzywą jest wątpliwa i jeszcze to CMV.
    Całą noc miałam podobudki dosłownie co pół godziny budziłam się zlana potem. Teraz rano mnie natchnęło i znalazlam wypis ze szpitala mojej córki, jak leżałyśmy kiedy miała 3 miesiące. W badaniach ma cmv igg 81, a igm niereaktywne, to dało mi nadzieję, że przecież ona musiała mieć wtedy te przeciwciała ode mnie. Więc nawet jeśli teraz w ciąży coś takiego przechodziłam to nie było to pierwotne zakażenie albo jeszcze inna opcja, że po tej grypie mojej organizm mi zwariował i tak mi wywaliło wyniki 🤷. Wizytę mam o 12.30 więc nie będę miała tyle czasu już na rozkminy na szczęście, a jeszcze sama droga do lekarza to ponad godzinę więc wyłączam myśli i powolutku idę się ogarniać.

Kciuki! Ja dziś wizyta o 14.30 i podobna sytuacja z tym CMV

@kasssia Super!!!

Powodzenia na wizytach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 10:54

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Kasia cieszę się, że przestaną Cię męczyć te widoki porodowe
    Ja poszłam dziś złożyć deklarację o położna (ikp mi nawala, nie dało się przez internet). Znowu była ta sama chamska baba na rejestracji, co ostatnio, znowu miała problem że cokolwiek od niej chce i po co ja wg tak wcześnie przyszłam. Mam ochotę ją gdzieś zgłosić, bo to się w głowie nie mieści żeby się tak do kogoś odzywać.

one w tych rejestracjach to chyba sobie biorą za punkt honoru być wrednymi 🙄

ja byłam tydzień temu w przychodni z siostrzeńcem na szczepieniu i przy okazji stwierdziłam że tez o to spytam, bo składałam tą deklarację właśnie przez IKP, ale chciałam wiedzieć jak to jest - czy muszę im dać znać jak dziecko się urodzi i wtedy przyjdzie położna, czy jeszcze przed porodem... I ta baba też na mnie jak na jakąś idiotkę spojrzała, jak powiedziałam że już wypełniałam deklarację online i z tekstem "no ale jak Pai mogła wypełnić deklarację jak dziecko się jeszcze nie urodziło? urodzi się to wtedy pani przyjdzie i wypełni u nas papierową formę" 🙄

Nie wiem, ona chyba myślała że mi chodzi o deklarację zapisania do danej przychodni dziecka, a nie o położną środowiskową, ale już nie chciało mi się jej drugi raz tłumaczyć jak patrzyła na mnie tym wzrokiem.... 😐🙄

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to właśnie wygląda z pediatrą?
    Czy ja mogę iść wcześniej nienarodzone dziecko zapisać do danego lekarza? Czy dopiero jak się urodzi? Ta pani mi tak ciśnienie podniosła że nie miałam już siły iść na pediatryczną stronę się zapisać.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ