X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Mnie zazwyczaj jak boli, to idę spać, ale chyba przy porodzie nie przejdzie. 😂

Ja zasypiałam ze zmęczenia na tych przerwach między ostatnimi skurczami 😅 totalnie mnie odcinało. A potem od razu pobudka i do roboty 🤣

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Mnie zazwyczaj jak boli, to idę spać, ale chyba przy porodzie nie przejdzie. 😂

Ja spałam między skurczami a jak mi podłączyli oksytocynę po 40h skurczy to mnie odcięło całkiem zasnęłam i już nawet nie miałam skurczy 😀 także na każdego inaczej ból działa haha
    Ogólnie też jestem z tych wytrwałych i zagryzających zęby jak boli, w ogóle mam wysoki próg bólu. Na porodówce też mi położne które się zmieniały co zmianę to mówiły że bardzo jestem spokojna, nie krzyczę i nie marudzę o przeciwbólowe jak inne rodzące a ze mną w przeciągu tych 2 dni co spędziłam na porodówce rodziły chyba z 3 czy 4 dziewczyny oprócz mnie

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak pies. Jak cierpię to idę się samotnie zwinąć w kłębek pod płotem.

Lauraa Ty się tak nie spiesz do domu bo to lepiej kontrolować tą nerkę na oddziale.
    W ogóle te oddziały ginekologiczne to już wszystko leczą u ciężarnych. Nefrologia,neurologia,chirurgia ,zakaźny i co ino w jednym miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:06

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jaki mam próg bólu, ale na pewno bywa, że wstrzymuję oddech lub dziwacznie oddycham jak coś naprawdę boli, a nie krzycze. Także pracuje teraz ciągle nad oddechem, brakiem napinania się itp bo w porodzie tak nie mogę się zachować..

Po wylaniu na siebie wrzątku miałam takie drgawki z bólu to siedziałam i kiwałam się tak dziwnie zaciskając zęby, w sumie bolało, no ale zajęta byłam rozmyślaniem czy zaraz zemdleję czy jednak nie. Jak mi jakby cieli skórę nożycami żeby zakażenie się nie zrobiło na ranie też było to słabe, ale jakoś wstrzymałam oddech raz czy dwa i cóż wytrzymałam.

Kiedyś złamałam nadgarstek to udalam się po paru godzinach dopiero do szpitala bo rozważałam czy to na pewno złamanie.

Za to bólu u dentysty nie znoszę, nie lubię igieł od zawsze. Jeszcze jak je sama wbijam to lepiej ale jak ktoś ma mi zrobić zastrzyk, nie lubię tego. Wolę czuć jakąś kontrolę jakby nad tym.

Więc są przykłady gdzie dałam radę z większym bólem, a są takie jak z dentysta gdzie znieczulenie musi być.

Swoją drogą ostatnio robiąc zastrzyki staram się właśnie mocno współpracować z oddechem, żeby go nie wstrzymywać i fajnie się udaje. To mi daje nadzieję bo jednak całe życie panicznie bałam się igieł więc jest to ładny krok do przodu, nie tylko wbijanie ich codziennie, ale też spokojny miarowy oddech podczas tej czynności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:52

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Laura trzymam kciuki, dawaj znać co powiedzieli. Lepiej dmuchać na zimne.

Ale nastraszyłyście z tym RSV :) ja przechodziłam teraz w ciąży, wyszło na teście combo podczas kiedy domownicy mieli grypę. Przebieg lajtowy, temp taka ok 37,8 i katar, tyle jeśli chodzi o objawy :) nie ma też co panikować

Na razie poszła. Bo szczerze mówiąc to zatrzymanie jej w domu to masakra. Jest histeria cały dzień typy że umówiłam się z koleżankami albo " dzisiaj jest karate". Pocieszam się że teraz siedzą naprawdę dużo na podwórku. Staram się też ja wizic triche później- jak grupy nie są łączone. To malutkie przedszkole 3 grupy tylko. 1x maluchy tylko 10 dzieci, i 2x grupy po 20. Mniej niż 50 dzieci. Najbardziej chorują te maluchy. Więc staram się przywozić ja po 8 kiedy już idą na swoją salę...póki co odpukać w niemalowane byl 1 przypadek tego rsv. A jak przemyślałam to musiałabym trzymać ja calutki sezon chorobowy w domu, nie do zrobienia.

• Anabbit Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dla mnie mój próg bólu jest zagadka. Nigdy nie miałam nic złamanego, żadnych poważnych wypadków. Ciężko stwierdzić totalnie 🤷‍♀️
    W czerwcu się okaże 😂

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Przy dwójce pewnie nie będzie innego wyboru 😄
    Tego się boję powoli jak będzie wyglądało pakowanie, ale zmierzę się z tym jak to nastąpi.

Laura, 🤞 oby to tylko bobas ułożony niekomfortowo, dawaj znać.

Ja mam Isofix na pewno na dwóch miejscach na tylnej kanapie, muszę spradzić, bo wydaje mi sie, że na środku też powinien być. Podczas przymierzania bazy i fotelika Avionaut było 46 stopni, więc spoko.

Ja mam po bokach isofixy. Więc albo będę jeździć z przodu i się odwracać albo na środku się wcisnę...jeszcze nie wiem

• Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja ze złamaną ręką 10 lat temu zjechałam na snowboardzie z lodowca w Austrii, bo stwierdziłam, że bez sensu, żeby mnie zwozili skuterem - oczywiście klnęłam na siebie po drodze strasznie, ale zjechałam 🙈
    Za to z igłami przez wiele lat miałam problem, bo po akcji jak jedna pielęgniarka mi szukała żyły, kręcąc igłą w ręku to po prostu robiło mi się słabo 😅 dentystka mi w końcu powiedziała, że wstrzymuje oddech i to pewnie dlatego (bo nawet przy tak małej igle u dentysty robił mi się po prostu czarny obraz i zalewał mnie pot 🙈). Zaczelam pilnowac, żeby jednak oddychać + przerobilam tyle badań krwi przez ostatni rok, że teraz to już luzik 🤣

Mój prog bólu to po prostu zagadka, więc się okaże 🤣

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Witaj w klubie:)

Ja też się nie szczepie bo poza ciaza co chwile nopy miałam i w ciąży się boję jak by moj organizm zareagował. Po ciąży zamierzam się doszczepic przeciw krztuscowi i grypie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja jak brałam Bromergon 5 lat temu przez miesiąc to pierwsze dni miałam takie jazdy, że budziłam się w nocy jak nacpana i zamiast świata widziałam czarno-czerwone trójkąty i kwadraty, które się kurczyły i rozciągały 😅 jak w jakimś kalejdoskopie… do tego w życiu mnie nie bolała głowa jak w pierwszych dniach. Słyszałam, że teraz to już to wycofali. Brałam, żeby obniżyć prolaktyne, która mi blokowała owulację. Szczęśliwie w tym pierwszym cyklu z tym lekiem zaszłam w ciążę, bo nie dałabym psychicznie dłużej rady na tym paskudztwie… było po prostu dla mnie halucynogenne bardzo 🫣

O matko. Ja myślałam że po tym zejdę. Serio. To wycofali w niektórych krajach a ja dostałam. Nigdy po rządnym leku yak się nie czułam cały czas jakby mdlalam ledwo widziałam podwójnie no koszmar.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dziewczyny, a to nie jest tak, że na krztuśca szczepią jakaś obowiązkową szczepionką niemowlęta w którymś miesiącu życia?

Ja się szczepie ale jestem ciekawa jak to wygląda później, jakie szczepienia mają takie niemowlaki i czy są one obowiązkowe?

Szczepią tylko po jakimś czasie. Mnie pociesza że to będzie już lato, maluch zdąży przed jesienią aż 2 dawki przyjąć. A już pierwsza znacznie pomaga. Przeciw grypie to i tak nie zaszczepię dziecka bo będzie nowa szczepionka zamierzamy się wszyscy szczepić żeby kokonowo chronić. Jedyne co to przeciw rsv bym się szczepiła ale boję się nopow I póki co i tak internista mi odradzał zanim nie umowie się do neurologa. A wiecie jak jest...jakoś mi nie po drodze żeby to załatwić...

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu- u mnie różnie. Ból np brzucha czy głowy leżę i cierpię w ciszy. Ale podczas porodu darłam się:p haha. Tak od około 7cm...

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei z bólu mdleje więc może być ciekawie 🤡

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ