CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Mi dziś lekarz mówi, że właśnie szczepienie na krztusiec, że może będę chciała. Mówię, że na pewno tylko czekam aż będzie odpowiedni czas itd., a on, że pozytywnie zaskoczony, bo kobiety nie chcą się w ciąży szczepić.
Ja świadomie podjęłam decyzje że się na nic nie zaszczepię w ciąży. Możecie mnie zlinczować 🫣🤡 ale na prawdę się boję tych szczepień. -
magdalena321 wrote:Ja świadomie podjęłam decyzje że się na nic nie zaszczepię w ciąży. Możecie mnie zlinczować 🫣🤡 ale na prawdę się boję tych szczepień.
Ale nie zamierzam Cię namawiać na nic, bo to nie moja sprawa
Wręcz nie będę wchodzić w takie dyskusje bo nie chce sobie ciśnienia podnosić 😅 -
magdalena321 wrote:Jeśli masz łożysko z przodu to te ruchy mogą być inaczej odczuwalne niż u kobiet które mają z tyłu. Ja mam z tyłu i noo odczuwam dość mocno i dość boleśnie nie raz, z tygodnia na tydzień czuję bardziej i to już nie „kopniaki” tylko takie mocne obracanie, przesuwanie, rozpychanie i „jeżdżenie” kończynami po ścianie brzucha 😃😃
-
Elza1234 wrote:A ja się boję tego co się może stać mojemu dziecku bez nich
Ale nie zamierzam Cię namawiać na nic, bo to nie moja sprawa
Wręcz nie będę wchodzić w takie dyskusje bo nie chce sobie ciśnienia podnosić 😅
Wiem😀 no co jak co ale ciśnienie wysokie w naszym stanie nie jest wskazane także nic już nie mówię 🫣 -
Klakar wrote:No właśnie też tak czytałam, ale bardziej mnie zastanawia fakt że czułam całkiem mocno, nawet pod ręką się dało wyczuć a od piątku czuję w tym samym miejscu ale z mniejszą siłą
A może maluch się obrócił? Ja np dziś czuję nogi gdzieś w okolicy żeber moich, w nocy czułam jeszcze w pachwinach i po bokach jakbyKlakar lubi tę wiadomość
-
Wetnę się z innym tematem, przyszły mi te jeansy ciążowe z H&M bez pasa ciążowego - https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1244130002.html?srsltid=AfmBOookje_E0dFU_WdYMTIITskXxI1N81jbw8qsNhNN7bctTNlxWSDh
Na mnie leżą mega dobrze, wydają się być wygodne. Nie wiem jak sprawdzą się później, bo ja na razie mam mikro brzuszek - wystarczający żeby nie zapiąć się w swoje 36, ale na tyle mały, że jeszcze mogłabym wmawiać ludziom, że to wzdęcia 😅
Zaraz się w nie odstroję i pójdę na spacer, także ocenię jak się sprawdzają. Pozytywny aspekt - w końcu mogę usiąść w jeansach bez rozpinania guzika, bo nic nie uwiera 😂 tylko no, niestety trzeba dłuższe bluzki do nich, a ja takowych nie mam. Na razie będę podkradać mężowi. -
magdalena321 wrote:Ja świadomie podjęłam decyzje że się na nic nie zaszczepię w ciąży. Możecie mnie zlinczować 🫣🤡 ale na prawdę się boję tych szczepień.
Elza1234, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Dziewczyny, a to nie jest tak, że dona krztuśca szczepią jakaś obowiązkową szczepionką niemowlęta w którymś miesiącu życia?
Ja się szczepie ale jestem ciekawa jak to wygląda później, jakie szczepienia mają takie niemowlaki i czy są one obowiązkowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:43
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Klakar wrote:No właśnie też tak czytałam, ale bardziej mnie zastanawia fakt że czułam całkiem mocno, nawet pod ręką się dało wyczuć a od piątku czuję w tym samym miejscu ale z mniejszą siłą
-
przygodami66 wrote:Dziewczyny, a to nie jest tak, że na krztuśca szczepią jakaś obowiązkową szczepionką niemowlęta w którymś miesiącu życia?
Ja się szczepie ale jestem ciekawa jak to wygląda później, jakie szczepienia mają takie niemowlaki i czy są one obowiązkowe?
Szczepią, ale dopiero w 2 miesiącu życia, więc te dwa miesiące niemowlę jest bez ochrony.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A czemu nie chcecie? Ja tak z ciekawości pytam bo ludzie z różnych powodów nie chcą
Ja po prostu nie chcę bo się boję. Nie szczepiłam się na nic prócz tego co trzeba było chyba do 18 r.ż, córka moja jest zaszczepiona na wszystko co trzeba.SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Dziewczyny, a to nie jest tak, że na krztuśca szczepią jakaś obowiązkową szczepionką niemowlęta w którymś miesiącu życia?
Ja się szczepie ale jestem ciekawa jak to wygląda później, jakie szczepienia mają takie niemowlaki i czy są one obowiązkowe?przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Elza nie w 3 miesiącu, tylko jak dziecko ma skończone 6 tygodni
Przygodami możesz się zdecydować albo na szczepionki z sanepidu albo kupić 5w1 lub 6w1Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:00
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Lauraa jak tam nereczka
Skopana 🥺 chyba wyczuwa mój stres, bo nawala mnie non stop odkąd tu jesteśmy
Odpisze Wam niedługo, bo ja akurat leżę z dziewczynami które mają baloniki pozakładane i co chwilę kolejne idą do porodu. Jezu ile tu jest różnych historii to głowa mała 🙈 -
Nosa wrote:Masz detektor tetna? Jeśli to trwa od piątku i się martwisz to umówiłabym sie na wizytę awaryjna do gina, chociaż te kopniaki mogą się jeszcze natężeniem różnić, szczególnie w naszych jeszcze "wczesnych" tygodniach w kwestii ruchow. Jeśli od piątku w ogole nie czulabym ruchow to bym pojechała na sor. Mój ma dni, że słabiej kopie, ale to takie półtora dnia słabszych kopniaków max. Sprawdzam detektorem i sie uspakajam. I u mnie mimo łożyska z przodu to mocno czuc, przynajmniej ja mocno czuje, mąż niebardzo.