Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o chustach elastycznych? Opłaca się kupować na start czy od razu brać tkana? Podobno tkaną trudniej wiązać, więc nie wiem, czy sobie poradzę na start i czy nie lepiej zacząć od elastycznej?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o chustach elastycznych? Opłaca się kupować na start czy od razu brać tkana? Podobno tkaną trudniej wiązać, więc nie wiem, czy sobie poradzę na start i czy nie lepiej zacząć od elastycznej?
    Pewnie każda będzie miała inne doświadczenia
    Mnie koleżanki elastyczna odradzały i ja koniec końców kupiłam tkaną i zacznę pewnie koło 3 miesiąca jej używać
    A potem pomyślę o tym z Kavka, tym nosidle

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    No i test wyszedł negatywnie. Zastanawiam się czy takie dziwne i mocne objawy może dać alergia na pyłki?
    Nowniesz co ja mam takie jazdy z alergia,że czuje się jak na grypę. Kości bolą,gardło, krtań. Lekarz jedny głosem mówią, że niemożliwe ale ja tak mam od lat i zyrtec pomaga.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza chusta to jest chusta elastyczna, bo jest ją łatwiej dobrze dociągnąć i ona jest dla maluszków dedykowana - tak mówiła mi doradczyni przy pierwszej córce no i tak chyba mówią wszystkie z tego co wiem od znajomych 😅 No a potem przechodzisz na tkaną, jak dziecko jest większe. Albo możesz na nosidło, bo elastyczna u mnie spokojnie do 4 miesięcy służyła, więc ja dotychczas nosiłam w elastycznej potem w nosidle Tule i byłam zadowolona i z tego, i z tego. Ale teraz sobie kupiłam też chustę tkaną, bo po prostu polubiłam chustę i będę sobie zmieniać z nosidłem, nieraz trzeba je wyprać też jak się dziecku uleje itd. Moim zdaniem zależy czy chcesz nosić od początku, jak często i czy wgle Ci to podpasuje, ale ja na pewno dobrze zrobiłam idąc za radą doradczyni i kupując na start tę elastyczną, także polecam osobiście. (no ale wiadomo, każda kobieta inna i trzeba samemu sobie wyrobić swój styl opieki nad dzieckiem no i opinie o tych wszystkich rzeczach…)

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nowniesz co ja mam takie jazdy z alergia,że czuje się jak na grypę. Kości bolą,gardło, krtań. Lekarz jedny głosem mówią, że niemożliwe ale ja tak mam od lat i zyrtec pomaga.

U mnie zawsze zaczynała się tą alergia jakoś dopiero w kwietniu,zawsze oczy łzawiły,katar,wszystko swędziało. I też pomagał zyrtec. Widzę że leszczyna teraz mocno pyli a jednak my przy lasach i polach mieszkamy... Wzięłam jedna tabletkę zyrtec i mam wrażenie że jest lepiej,zobaczymy co będzie dalej.

Dzisiaj miałam dzień kuriera,trzy paczki dostarczone. Przewijak z Ikei,apteka i walizka do szpitala. Są fajne promki na stronie Wittchen jakby ktoś potrzebował walizki 😊

Z chustami doświadczenia nie mam ale zdecydowałam się na kupno elastycznej z Lenny Lamb a na późniejszy okres nosidło z Tuli.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Też się zastanawiałam czy to u mnie to nie alergia. Bo wyszłam wczoraj na spacer i po tym zaczęłam się słabo czuć

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie firmy polecacie? Znam lennylamb i the slings, ale zastanawiają mnie różnice cen między nimi 🤔

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czym się różnią. Mam elastyczną z lennylamb i tkaną też wzięłam od nich, ale to Wam pisałam, upolowałam sobie za 80 zł na vinted nową z metką ❤️

Współczuję Wam laski tych alergii :/ człowiek i bez tego kiepsko się czuje, a mowa jeszcze się bujać w ciąży z alergią

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A jakie firmy polecacie? Znam lennylamb i the slings, ale zastanawiają mnie różnice cen między nimi 🤔

Wydaje mi się że the sling jest droższe bo to taka infuencerska marka się zrobiła...
    Lenny Lamb ma dobre opinie w internetach,ja swoją beżową mam już w domu,dobrze wykonana i dostałam gratis scrunchie dużą 😊

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Powiedz mu, że jak odda swoją komodę i będzie trzymał ubrania w kartonach na podłodze, to nie ma problemu 🤣 A tak serio to mam wrażenie, że niektórym chłopom brakuje wyobraźni jeśli chodzi o to, ile rzeczy potencjalnie trzeba przemyśleć wcześniej i przygotować z wyprzedzeniem. Może dopiero po doświadczeniu pierwszego dziecka już wiedzą co i jak pod warunkiem, że się angażowali jakkolwiek 😜

U nas ja po prostu zamawiam co potrzeba, a mężowi spisuję wydatki do jego excela. Jakieś grubsze rzeczy typu fotelik ustalamy z wyprzedzeniem, bo teraz też dużo wydatków budowlanych mamy i budżet napięty do granic możliwości, ale generalnie ja zarządzam, a on podsumowuje koszty 😅

Myślę że to właśnie problem z wyobraźnią. Na sam koniec się obudzi a teraz inne rzeczy planuje.

Truuskaawka wrote:
    U mnie zawsze zaczynała się tą alergia jakoś dopiero w kwietniu,zawsze oczy łzawiły,katar,wszystko swędziało. I też pomagał zyrtec. Widzę że leszczyna teraz mocno pyli a jednak my przy lasach i polach mieszkamy... Wzięłam jedna tabletkę zyrtec i mam wrażenie że jest lepiej,zobaczymy co będzie

Ja mam cały rok bo rostocza bo zapachy perfumy i teraz dramatycznie to przeżywam w ciazy. Cały dzien wyjęty z zycia woda z nosa bol zatok swędzenie oczu duszności. Nie pomaga unycie twarzy czy kąpiel wietrzenie. No nic.

Więc moze Ci się aż tak pogorszyć choć to łamanie w stawach to dziwne.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyli coś na pewno, bo z rana zdarzało mi się już kichać kilkanaście razy i ciekło mi z nosa
    A jak miałam taką straszną alergię, zanim zaczęłam się odczulać to też potrafiłam się czuć jak na grypę jakaś

U mnie dziś też dzień kuriera - mam meble 🥳🥳 także od dziś akcja skręcanie popołudniami ♥️

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę Wasze połówki jeszcze z zimowego snu się nie obudziły. 😁

Mój dzielnie walczy z remontem 2 pokojów, Julka i gościnnego. Jeden już skończył, a drugi do niedzieli pewnie skończy, a przypominam, że jest po operacji na L4… 😂 W międzyczasie opykaliśmy w sumie w całości porządki wiosenne ogrodowe no i ja dzisiaj zaczynam myć okna, bo już na nie patrzeć nie mogę jak tak słonko przyświeca. Rozłożę je sobie na 2-3 dni. Stwierdziliśmy jednogłośnie, że lepiej zrobić to wszystko teraz, bo nie wiadomo jak długo będę się dobrze czuła. W kwietniu mąż chce budować wypoczynek przy tarasie i huśtawkę tak żeby na okres od maja nie było już żadnych ciężkich prac ogrodowych tylko bieżące dbanie. ☺️

Co do kupowania to mąż też nie ma problemu. Zgodził się na zabudowy u stolarza za ponad 15 tys. w tych dwóch pokojach, co z wyprawki trzeba to zamawiamy, ale ja ogólnie nie szaleje w tych zakupach, jakoś bardzo zdroworozsądkowo do tego podchodzę, co trzeba to wiadomo, a co wyjdzie w praniu, to się dokupi po narodzinach i tyle… Moim zadaniem jest po prostu wygospodarować z budżetu domowego pieniądze na to wszystko, ale od czasu jak rozpisuje budżet miesięczny i rozkładam pieniądze na konkretne cele, to jestem w stanie sporo odłożyć. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych dziewczynek, tej przeżywalności, to też to już słyszałam. Ja w ogóle słyszałam jakoś jak znajoma dowiedziała się o mojej ciąży, to do mnie napisała że gratulacje, że nic się nie pochwaliliśmy wcześniej ale że super i że pewnie będzie dziewczynka bo dziewczynki ogólnie to silniejsze są już na poziomie plemnika (akurat już wtedy byłam po prenatalnych tych pierwszych i wtedy już było przypuszczenie dziewczynki) 🤷🏻‍♀️ także no coś w tym musi być..

U nas co do wydatków to właściwie większość rzeczy kupuję sama, nie uzgadniam z mężem. Jedyne co to wózek i to nosidło uzgodniliśmy i podjęliśmy decyzję że pożyczam pieniądze od córki z konta oszczędnościowego i trochę dokłada się moja mama i że kupujemy bo możemy następnej okazji nie trafić takiej dobrej. Też to był taki trudniejszy czas bo jedno auto było u mechanika, drugie czeka na oddanie do mechanika, podatek za dom, przyszedł duży rachunek za prąd no i nie za bardzo mieliśmy sobie jak pozwolić na te 3 tys od ręki więc to musiało być uzgodnione razem co robimy i że przy najbliższej okazji oddamy mojej córce to co pożyczyliśmy 😉
    Teraz też ja chcę odłożyć kolejne zakupy na kwiecień/maj a on mi wczoraj mówi „to co teraz kupujemy, co jeszcze potrzebujemy dla małej, trzeba zamówić” itd.
    Myślałam że go zastrzelę 🤦🏻‍♀️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2025, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pisałyście o chustach, że zamówiłam właśnie szarą elastyczną z LennyLamb, jeszcze jak niektóra z Was jak np Gusia korzystały to przynajmniej wypróbowane i nie ma się co dalej zastanawiać.

Też czytałam o przeżywalności dziewczynek, że są silniejsze. Ja sama miałam urodzić się 22 lutego a zrobiłam niespodziankę na 1 stycznia🤡 i żyję, nic mi nie ma, żadnych problemów zdrowotnych nie było. Jedynie wiadomo, od razu do inkubatora, bo ciężko z oddychaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2025, 13:58

Gusia_, kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku cięższych dniach. Mamy fuckup za fuckupem przy wykańczaniu mieszkania i powoli sami już się wykańczamy… wczoraj w ogóle było apogeum złych wiadomości z każdej możliwej strony i z tego wszystkiego przegapiłam swoją studniówkę 😢

Dzisiaj jest o wiele lepszy dzień, bo i piękna pogoda (która niestety sprzyja objawom alergii też u mnie, ale już od jakiegoś czasu jestem na tabletkach, sprayu i kroplach, więc jeszcze daje radę), no i byłam dzisiaj na sesji zdjęciowej! Nie mogę się doczekać efektów, bo światło było dzisiaj niesamowite ☺️

Cały czas podczytuję co u Was, no i mocno trzymam kciuki za te nieszczęsne wyniki cmv… Kasia - bardzo się cieszę, że wreszcie przenoszą Cię na patologię, super informacja!

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Współczuję, że ma takie podejście. Chyba najlepiej robić i tak po swojemu. I próbować wytłumaczyć, żeby w końcu dotarło. Potrzebujesz wsparcia w tym, nie że sama jesteś.

Mój nie mówi: po co? Mój mówi, że jest za wcześnie na wszystko. Mama kupiła wózek - po co teraz, mogła za miesiąc. Przywiozłam ubranka, które dostałam - po co teraz oddały? Mówię o zmianie mebli - po co w marcu, zrobimy na koniec kwietnia.
    A po gówno - mam ochotę czasem powiedzieć. I tak robię po swojemu.

Ja mam jakiś odwrotny przypadek w domu xD

Mój mąż ciągle dopytuje co kupujemy i ogląda ze mną listę wyprawkową.

To ja zwykle zastanawiam się dłużej i przeciągam bo mi się wydaje że dużo jest czasu a tu zaraz połowa marca..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy kto może marsz na spacer. Jest przepięknie!

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Każdy kto może marsz na spacer. Jest przepięknie!

Czekam na 15:00, koniec pracy i lecę na spacerek, na prognozie widziałam że do 17 ma być jeszcze ciepło, więc liczę że się na nie załapie :D

Cel95, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Czekam na 15:00, koniec pracy i lecę na spacerek, na prognozie widziałam że do 17 ma być jeszcze ciepło, więc liczę że się na nie załapie :D

Na pewno! Jest super! Dobrze ze nareszcie od 7 do 17 jest widno. Czekałam na to.

Polecam ubrać się na cebulę bo w słońcu grzeje jak na włoskich wyspach ale jak ostro zawieje to się można zdziwić

Ja teraz siedzę na moim stanowisku pracy czyli kanapie i popijam koktajl na żelazo i ferrytyne. Na pewno jest smaczny - banan, kiwi, pomarańcza, pietruszka, sezam, pestki dyni

Także dużo spacerowania i zdrowe jedzenie, jestem z siebie dumna 😅

Elza1234, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam Młodego wcześniej z przedszkola i wygrzewalismy się na plaży nad jeziorem. Cieplej było niż na tej Malcie w listopadzie

Elza1234, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ