CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex_92 wrote:@Cel no na to wygląda, że pierwszy bobas z taką wagą. Aż sama nie mogłam uwierzyć, to już brzmi poważnie 😄
@Karola to pewnie przez te długie nogi 🤣 może będzie jakiś model. W każdym razie śmiechem żartem, lekarz powiedział, że woli dmuchać na zimne i zrobimy 3 prenatalne jak najwcześniej, żeby obejrzeć dokładnie. U mnie jest też kwestia diety, bo niestety ale ta moja zdrowa dietka wątrobowa może nie dostarczać tylu potrzebnych składników.
@Biedronka 1100g wow!! gratulacje 🥰 Tętno niskie, faktycznie. Jak leżałam na patologii w styczniu to była też ze mną dziewczyna która miała ksywkę „ciśnienie” na oddziale. Ona po kawie i wysiłku potrafiła mieć 80/40 więc może to taka twoja uroda 😊
@Weronka no przepiękny jest ten wózek ♥️ co prawda ja go widziałam na żywo i był trochę ciemniejszy niż na zdjęciu, ale i tak jest śliczny!
@Gusia dużo zdrówka dla was, niech szybko i lekko minie.
Alex zawsze mam takie tętno niskie a w sumie ciśnienie też 🤣 dzisiaj 100/60 🤷♀️
Chyba zanim wejdę do lekarki na następną wizytę to pobiegam w koło budynku😆😆Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:No koszt położnej to 2.5 tys więc dużo rzeczywiście. Ale chyba będę czuć się spokojniejsza, a jednak raz w życiu przy pierwszym Dziecku i z moją potrzeba bycia ultra zaopiekowanym chyba się zdecydujemy...
Pokój pokojem, mi akurat aż tak na tym nie zależy, myślę, że przetrwam w sali 2 osobowej, ale świadomość, że mam tę położną i jestem w miejscu gdzie ona pracuje, pracuje mój lekarz i inni ludzie których on zna od cesarek jakoś wzmaga poczucie bezpieczeństwa
Nie masz planowanego CC - więc nie wiesz kiedy będziesz rodzić. Ona jest aż tak elastyczna?
Pytam bo pojęcia nie mam jak to wygląda -
@Biedronka czyli taka twoja uroda 😊 to jeżeli tak też miałaś przed ciążą, to ja bym się nie doszukiwała. Chociaż wiadomo, kontrolować trzeba 😊
@Weronka dokładnie tak, my jak byliśmy w bobowózki to akurat był przedstawiciel z tym wózkiem w kolorze aloe i nie ukrywam, że zawahałam się przez chwilę 😅 Myślę, że co do użytkowania to każdy będzie miał jakieś minusy, a podobno materiał da się łatwo czyścić więc najwyżej będziemy (ja wybrałam ten jasny beż) latać ze ściereczką po spacerkach.Biedronka@ lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Niskie tętno, ahh. 🙈 U mnie za to w spoczynku 110-120… 😅 Mogę trochę oddać jak ktoś potrzebuje.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Elza1234 wrote:A co w sytuacji jeśli w tym samym czasie będzie rodzić pacjentka która też ją opłaciła?
Nie masz planowanego CC - więc nie wiesz kiedy będziesz rodzić. Ona jest aż tak elastyczna?
Pytam bo pojęcia nie mam jak to wygląda
O kurde to by było mocne kombo, na pewno ona ma ograniczone miejsca na miesiąc i wiem, że jak kończysz cc to nie płacisz, jak ma dyżur nie płacisz, jak nie może to oczywiście też nie chyba że da dobre zastępstwo
Będę właśnie kminic nad pytaniami do niej bo na razie wstępnie się zainteresowałam i zarezerwowałam na jakiś czas miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:31
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:O kurde to by było mocne kombo, na pewno ona ma ograniczone miejsca na miesiąc i wiem, że jak kończysz cc to nie płacisz, jak ma dyżur nie płacisz, jak nie może to oczywiście też nie chyba że da dobre zastępstwo
Będę właśnie kminic nad pytaniami do niej bo na razie wstępnie się zainteresowałam i zarezerwowałam na jakiś czas miejsce
Ale na pewno ma to jakoś rozpykane jak jest taka dobra -
Elza1234 wrote:Po prostu mam w głowie coś takiego: nastawię się że ona tam będzie, a okaże się że nie i będę czuć mega rozczarowanie
Ale na pewno ma to jakoś rozpykane jak jest taka dobra
Też o tym myślałam, ale jest dużo dobrych opinii więc mam nadzieję, że to jednak przy obecnym przyroście maturalnym nie jest tak częste żeby 2 kobiety akurat z tą samą położną rodziły w tym samym momencieElza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:
Pokój pokojem, mi akurat aż tak na tym nie zależy, myślę, że przetrwam w sali 2 osobowej, ale świadomość, że mam tę położną i jestem w miejscu gdzie ona pracuje, pracuje mój lekarz i inni ludzie których on zna od cesarek jakoś wzmaga poczucie bezpieczeństwa
Mi personalnie nie chodzi o to, że nie wytrzymam w dwuosobowej. Ba, jak będzie trzeba to i w trzyosobowej dam radę. Po prostu chciałabym żeby mąż mógł z nami zostać na noc żeby mi pomoc w razie gdybym się bardzo źle czuła fizycznie. No a poza tym to takie samo jego dziecko jak i moje, więc fajnie żeby mógł ją poznawać od pierwszych chwil.
No ale wiadomo jak jest, nastawiam się że raczej się nie uda. Jeśli sala się zwolni podczas mojego pobytu to na pewno skorzystam.
Też już był temat gości w szpitalu, ja chciałabym żeby mnie odwiedziły przyjaciółki, ale nie będę robić “współlokatorkom” problemu, więc zgodzę się tylko jeśli będę sama na sali -
Biedronka@ wrote:Melduję się po wizycie😊
Mamy 1100 g małego bejbika💙💙
Szyjka i wody wszystko w normie.
Tętno jakieś niskie bo koło 135 ale lekarka mówi że w normie🤔
Za to się do mojego tętna przyczepiła się bo mam między 56 a 64🙄🙄
III prenatalne 27.03🤞✊️🤞✊️
Ja mam takie tętno jak ty w spoczynku zawsze i nawet nie pomyślałabym, że coś jest nie tak 😅
W ogóle przejrzałam sobie pomiary ciśnienia od listopada i mój rekord tętna to było 81, ale najwcześniej jest mniejszy 57 a 67.Biedronka@ lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Mi personalnie nie chodzi o to, że nie wytrzymam w dwuosobowej. Ba, jak będzie trzeba to i w trzyosobowej dam radę. Po prostu chciałabym żeby mąż mógł z nami zostać na noc żeby mi pomoc w razie gdybym się bardzo źle czuła fizycznie. No a poza tym to takie samo jego dziecko jak i moje, więc fajnie żeby mógł ją poznawać od pierwszych chwil.
No ale wiadomo jak jest, nastawiam się że raczej się nie uda. Jeśli sala się zwolni podczas mojego pobytu to na pewno skorzystam.
Też już był temat gości w szpitalu, ja chciałabym żeby mnie odwiedziły przyjaciółki, ale nie będę robić “współlokatorkom” problemu, więc zgodzę się tylko jeśli będę sama na sali
Jasne, to w ogóle brzmi jak mega fajna rzecz ta sala, pobyt męża obok super opcja! Po prostu ja sobie analizując akurat personalnie wolę położna niż sale
Idealnie byłoby obie rzeczy ale to już by poszło w grube tysiące
Rozumiem, że mimo, że teraz pytałaś to już na Ujastku nie ma terminów na sale? Kurcze nieźle👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Moje tętno to zwykle 85-95 za to ciśnienie niskie ale w normie dla ciężarnych👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Rozumiem, że mimo, że teraz pytałaś to już na Ujastku nie ma terminów na sale? Kurcze nieźle
No jakbym mogła sobie pozwolić finansowo, to też wzięłabym obie opcje 😅 ale myślę, że mój mąż będzie wystarczającym wsparciem. Ale daj znać na pewno, jak odczucia z własną położną. Kiedyś słyszałam, że jak się ma własną to później położne krzywo patrzą i rzucają tekstami żeby dzwonić do tej swojej, ale może to jakieś archaiczne historie i wcale tak to już nie wygląda.
Odnośnie sali to ja jestem z Warszawy, ale z tego co wiem, to sale deklarujesz po przyjeździe do szpitala. Nie ma opcji zapisu wcześniej, bo w sumie nie wiadomo kiedy urodzisz. Nie wiem, czy każdy szpital ma takie zasady, ale na pewno mój nie prowadzi zapisów. Także loteria 😃 -
W szpitalu, który mnie interesuje też jest możliwość wykupienia sali komercyjnej, ale kosztuje 150 zł za dobę 🙈 No i tak jak Anabbit pisze - takich sal chyba zazwyczaj nie można rezerwować, bo nigdy niewiadomo kiedy zacznie się poród.
Wow ale super, że już takie duże dzieciaczki! Już nie mogę się doczekać środy i naszej wizyty.
Ja się wreszcie odważyłam i zapisałam na usg piersi. Mega się boję, idę jutro na 16, spodziewam się złych informacji w kontekście zmian, które miałam już przed ciążą, najchętniej poszłabym na USG już po ciąży, ale ginekolog mi kazała iść skontrolować te włókniaki 😥 -
awokado 🥑 wrote:W szpitalu, który mnie interesuje też jest możliwość wykupienia sali komercyjnej, ale kosztuje 150 zł za dobę 🙈 No i tak jak Anabbit pisze - takich sal chyba zazwyczaj nie można rezerwować, bo nigdy niewiadomo kiedy zacznie się poród.
Wow ale super, że już takie duże dzieciaczki! Już nie mogę się doczekać środy i naszej wizyty.
Ja się wreszcie odważyłam i zapisałam na usg piersi. Mega się boję, idę jutro na 16, spodziewam się złych informacji w kontekście zmian, które miałam już przed ciążą, najchętniej poszłabym na USG już po ciąży, ale ginekolog mi kazała iść skontrolować te włókniaki 😥
Chyba 1500 za dobę?😎👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja też z tych z wysokim tętnem w spoczynku w ciąży. Ale ciśnienie w domu raczej niskie, tylko u lekarza zawsze podwyższone. Ostatnio to wgle miałam jakiś kosmos 138 na ileś tam, bo wpadłam prosto z ulicy do gabinetu, akurat nikogo nie było, a tak jest trochę pod górką i szliśmy z mężem i dziećmi całą czwórką, to wiecie, człowiek obładowany jak wielbłąd 🤣
Co do sali po porodzie to mnie się tak trafiało, że mimo, że były dwójki, to miałam jedynki, bo rodziłam w takie dni, gdzie było mało porodów i to taki nieduży powiatowy szpital. Raz nawet miałam swoją łazienkę. Było super pod tym względem, że mogłam sobie swobodnie gadać przez telefon i posypiac w dzień. Ale może też to tak bardzo doceniałam, bo wcześniej leżałam ponad 2 tygodnie na patologii z trzema dziewczynami i bywały różne… Ogólnie ja mam coś takiego, że szpital to szpital, trzeba przeżyć i tyle. A jak po pierwszym porodzie pierwszą noc się bardzo słabo czułam, to położna sama mi zaproponowała, że będzie przychodzić przebierać dziecko, a ja mam sobie tylko leżeć i karmić/spac, więc myślę, że też personel pomaga, jak widzi, że ktoś jest naprawdę wykończony - tak w temacie tej obecności męża
Ostatnio się uśmiałam z bratowa męża, w temacie obecności facetów przy porodzie, bo mój mąż mówi, że mi potowarzyszy jak będę chciala i się trochę coś ścięliśmy u jego rodziców, a bratowa jego rzuciła: uważaj, przed porodem nie możesz jej podpadać za często, bo jeszcze wpisze w plan porodu, że chcesz przeciąć pępowinę. Uśmiałam się 🤣🤣 Kobieta to jednak kobietę zrozumie 😅 a jeszcze jak żona brata męża to w ogóle, bo jej mąż przy drugim porodzie już absolutnie pępowiny nie przecinał po pierwszych doświadczeniach jak się popłakał 🤣 a na codzień pracuje w służbach mundurowych, także niejedno w pracy widzi. (Mój mąż ma stres, że mu wepchną nożyczki do ręki, co mnie mega śmieszy)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:42
-
Cel95 wrote:Chyba 1500 za dobę?😎
-
Gusia, nie martw się tym choróbskiem. Mój mąż też spał ze mną pierwszą noc z gorączką przy grypie i nic nie złapałam. Co prawda później poszedł na tydzień do teściów ale to dlatego że nie mamy osobnego pokoju żeby mógł tam spać. Po tygodniu wrócił i odpukać ale na razie nic nas nie bierze 😉
-
Niestety mojego męża do teściów nie mogę wyrzucić, bo zwariowałabym sama z dwójką dzieci przez tydzień, a miałam odpoczywać przez te szyjkę. Powiem Wam, że ten mój odpoczynek tak wygląda, że jak łącznie sobie poleżę godzinę czy półtora dziennie jak małe nie śpią, to jest wyczyn. Moj lekarz by się załamał, jakby to usłyszał. Jestem pewna 🫣 ale jak idą spać to ja już tylko prysznic i książka, więc chociaż wieczory spokojne