CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do kawy to ja jestem trochę wariatka, bo rano do śniadania piję 500ml czarnej jak smoła sypanej kawy 😂 przed ciążą po południu piłam drugą taką samą, teraz zastąpiłam żadną bez kofeina, ale wciąż bez mleka ani żadnych dodatków.
Jak jestem u teściów to piję dwie lekkie kawki z ekspresu, jedna czarna a druga jakaś z mlekiem jako deser.
Jeśli chodzi o położna, ja kiedyś się zapierałam, że na pewno będę brać, ale jak już zaszłam w ciążę to mi przeszło. U nas koszt położnej to 3000zl i wydaje mi się, że mogę te pieniądze wydać na coś lepszego. Po cichu liczę, że będę szczęściara i uda mi się wylosować salę komercyjną w szpitalu, a to koszt 1000 za dobę. Chociaż patrząc na obłożenie szpitala, szanse są marne.
-
Gusia_ wrote:Weronika fajny kolorek! Niech dobrze służy ❤️
Ja złapałam doła… Mąż z gorączką i kaszlem. Test combo wyszedł negatywny. Dali mu antybiotyk na trzy dni, ale huk wie co to jest. Boli go w płucach i ma gorączkę tylko 🤷♀️ już mam wizję chorowania cała czwórka jak ja jeszcze w ciąży i się podłamałam… chyba dziś sobie popłaczę wieczorem jak uśpię dziewczyny
Spokojnie! Przecież wcale nie musicie się zarazić! Antybiotyk powinien postawić męża na nogi szybko. Jakoś zawsze wierzę w te antybiotyki trzydniowe.
Miejmy nadzieję, że pogoda się ustabilizuje już i te choróbska pójdą sobie.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Szarotka12 wrote:Revolutionary, gratulacje zmiany stanu cywilnego!
Podzielę się z Wami poranną obserwacją: rano jak mój Mąż się obudził i ze mną przywitał, Maluch zaczął kopać. Przez resztę poranka go nie czułam. To nie pierwszy raz, kiedy wydaje mi się, że Synek reaguje na głos Męża, też obserwujecie takie rzeczy u siebie?
Tak, u mnie też się rusza jak mówi do niego tata
Tak samo zauważyłam, że jak jesteśmy u kogoś i jest głośno to tez hasa
W temacie kawy kiedyś piłam 3-4 z ekspresu z mlekiem w ciągu dnia. Teraz pije jedną rano, chociaż zdarzyło mi się w ostatnich dniach zaliczyć jakieś 2 cappuccino takie pyszne z ekspresu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:49
-
Ale ładny ten wózek... trochę żałuję , że nie bierzemy nowego.
Co do reakcji na głosy, byliśmy u siostry i chłopy popili do 2 w nocy i śpiewali do rockowych i metalowych klasyków a sie mlody w brzuchu tak uaktywnil myslalam ze padne kopał jakby konik biegł. Teraz testujemy z muzyką ale jakoś mocno nie reaguje -
Ja złapałam doła… Mąż z gorączką i kaszlem. Test combo wyszedł negatywny. Dali mu antybiotyk na trzy dni, ale huk wie co to jest. Boli go w płucach i ma gorączkę tylko 🤷♀️ już mam wizję chorowania cała czwórka jak ja jeszcze w ciąży i się podłamałam… chyba dziś sobie popłaczę wieczorem jak uśpię dziewczyny -
Weronka piękny ten wózek,zakochałam się w tym kolorze 😍
Nasza Kornelka bawi się w chowanego z tatą 😅 Gdy mówi bezpośrednio do niej albo trzyma rękę na brzuchu-kompletna cisza. Gdy tylko zabierze rękę to znowu zaczyna szaleństwo 🙈 Ale reaguje gdy wraca rano z pracy i od wejścia woła że już jest 🥰
Dziewczyny dużo zdrowia dla Was i całej rodziny,czosnek i cebula w ruch i oby szybko przeszło ☺️ -
Anabbit wrote:Co do kawy to ja jestem trochę wariatka, bo rano do śniadania piję 500ml czarnej jak smoła sypanej kawy 😂 przed ciążą po południu piłam drugą taką samą, teraz zastąpiłam żadną bez kofeina, ale wciąż bez mleka ani żadnych dodatków.
Jak jestem u teściów to piję dwie lekkie kawki z ekspresu, jedna czarna a druga jakaś z mlekiem jako deser.
Jeśli chodzi o położna, ja kiedyś się zapierałam, że na pewno będę brać, ale jak już zaszłam w ciążę to mi przeszło. U nas koszt położnej to 3000zl i wydaje mi się, że mogę te pieniądze wydać na coś lepszego. Po cichu liczę, że będę szczęściara i uda mi się wylosować salę komercyjną w szpitalu, a to koszt 1000 za dobę. Chociaż patrząc na obłożenie szpitala, szanse są marne.
Ja też piłam od zawsze po wstaniu z łóżka nawet bez śniadania 2 czarne kawy z ekspresu przelewowego i czasem popołudniu też jedną 🫣😜 i w sumie tylko na początku ciąży mnie dźwigało i piłam inkę z mlekiem albo rozpuszczalna z mlekiem co mimo wszystko też zdarzyło mi się nie raz zwrócić, natomiast od końca grudnia już pije spowrotem 2 czarne rano i teraz to jest tyle na cały dzień 😆 ale kawę ogólnie kocham i ubóstwiam i pewnie jak urodzę to będę się nią znowu poić ile wlezie ☺️ -
Też go wyrzuciłam ze spaniem do pokoju dla gości, ale co z tego, jak dziś cała noc ze mną spał obok 🫣 też po prostu jestem chyba zmęczona. Jakieś rzeczy domykam w pracy z końcem projektu większego na jesień, młodszej córce wychodzi ząb, wczoraj to już jej dałam syrop, bo płakała co chwilę… no i jeszcze widmo choroby 😅 dziś posmece i mam nadzieję, że jutro mi przejdzie 🫣
-
Moje dziecię w brzuchu to ja Wam powiem że wstaje o 5 rano razem ze starym jak mu zadzwoni budzik 🤣 ciekawe nie? Później jak np wraca to też już widzę że jak go słyszy to się uaktywnia. Ogólnie jest cały dzień bardzo ruchliwa ale na prawdę jak on położy ręce, odezwie się to ona zaraz daje o sobie znać ☺️
Katikat, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie😊
Mamy 1100 g małego bejbika💙💙
Szyjka i wody wszystko w normie.
Tętno jakieś niskie bo koło 135 ale lekarka mówi że w normie🤔
Za to się do mojego tętna przyczepiła się bo mam między 56 a 64🙄🙄
III prenatalne 27.03🤞✊️🤞✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:46
Elza1234, SZKODNIK, Gusia_, Katikat, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Alex_92, Truuskaawka, Moooniii, Nosa, KarolaKinga, Weronka, CelinaJan, Klaudek11, Lauraa, xSmerfetkax, Maj.a, asiun, kasssia, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Biedronka@ wrote:Melduję się po wizycie😊
U mnie 75 to w spoczynku, a tak to to bliżej 85/90 mam -
magdalena321 wrote:Moje dziecię w brzuchu to ja Wam powiem że wstaje o 5 rano razem ze starym jak mu zadzwoni budzik 🤣 ciekawe nie? Później jak np wraca to też już widzę że jak go słyszy to się uaktywnia. Ogólnie jest cały dzień bardzo ruchliwa ale na prawdę jak on położy ręce, odezwie się to ona zaraz daje o sobie znać ☺️
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Biedronka@ wrote:Melduję się po wizycie😊
III prenatalne 27.03🤞✊️🤞✊️ -
@Cel no na to wygląda, że pierwszy bobas z taką wagą. Aż sama nie mogłam uwierzyć, to już brzmi poważnie 😄
@Karola to pewnie przez te długie nogi 🤣 może będzie jakiś model. W każdym razie śmiechem żartem, lekarz powiedział, że woli dmuchać na zimne i zrobimy 3 prenatalne jak najwcześniej, żeby obejrzeć dokładnie. U mnie jest też kwestia diety, bo niestety ale ta moja zdrowa dietka wątrobowa może nie dostarczać tylu potrzebnych składników.
@Biedronka 1100g wow!! gratulacje 🥰 Tętno niskie, faktycznie. Jak leżałam na patologii w styczniu to była też ze mną dziewczyna która miała ksywkę „ciśnienie” na oddziale. Ona po kawie i wysiłku potrafiła mieć 80/40 więc może to taka twoja uroda 😊
@Weronka no przepiękny jest ten wózek ♥️ co prawda ja go widziałam na żywo i był trochę ciemniejszy niż na zdjęciu, ale i tak jest śliczny!
@Gusia dużo zdrówka dla was, niech szybko i lekko minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:33
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ten kolor Aloe super, bardzo mi się podobał 🙂 gratuluję furki!
Dwa kilogramowe dzieciaczki, piękna chwila 🥹🥳🥳🥳
A tętno moje ogólnie podobne, w ciazy mam ciągle poniżej 70, zwykle 64-67 i jak dla mnie to spoko 😆
Gusia 🫂 tyle nagromadzonych emocji, zmęczenie, nic dziwnego, że popłakać sie chce. Oby pomoglo szybciutko!
Trochę mnie zmartwilyscie tymi wozkami, ale wytrzymam do piątku już (lub soboty).Alex_92, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
No koszt położnej to 2.5 tys więc dużo rzeczywiście. Ale chyba będę czuć się spokojniejsza, a jednak raz w życiu przy pierwszym Dziecku i z moją potrzeba bycia ultra zaopiekowanym chyba się zdecydujemy...
Pokój pokojem, mi akurat aż tak na tym nie zależy, myślę, że przetrwam w sali 2 osobowej, ale świadomość, że mam tę położną i jestem w miejscu gdzie ona pracuje, pracuje mój lekarz i inni ludzie których on zna od cesarek jakoś wzmaga poczucie bezpieczeństwa👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Alex_92 wrote:
@Weronika no przepiękny jest ten wózek ♥️ co prawda ja go widziałam na żywo i był trochę ciemniejszy niż na zdjęciu, ale i tak jest śliczny!
.
Kwestia światła. Zdjęcie jest w sztucznym, w naturalnym faktycznie wypada ciemniejszy. 🙂 Ale ogólnie to taka zieleń wpadająca w szarość. Mam nadzieję, że w codziennym użytkowaniu będzie ok. Wyjdzie w praniu. W przenośni i dosłownie. 😂Alex_92 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja złapałam doła… Mąż z gorączką i kaszlem. Test combo wyszedł negatywny. Dali mu antybiotyk na trzy dni, ale huk wie co to jest. Boli go w płucach i ma gorączkę tylko 🤷♀️ już mam wizję chorowania cała czwórka jak ja jeszcze w ciąży i się podłamałam… chyba dziś sobie popłaczę wieczorem jak uśpię dziewczyny
WspółczujęOby się zarazki trzymały z dala od Was. Mojego męża też dwa tygodnie temu poskładało z gorączką, a ja i młoda nic nie złapałyśmy, więc nie wiem co to było...
-
Karola3xJ:D wrote:Tętno sportowca