Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci i tak się ciągle budzą na początku. A bo to machnie ręka, a bo głodne, a bo siku, a bo kupa, a bo się poczuje samotne, wiec dla mnie to nie ma tak naprawde znaczenia czy sie obudzi raz czy dwa więcej jak i tak pierwsze dni się mało śpi 😅 bo jeszcze dochodzą do tego emocje mamy… ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Revolutionary - i jak się czujesz jako żonka? :))

Daje znaczy że na hebe na dużą część rzeczy dla dzieci jest 1+1 i wtedy ta druga rzecz jest za -60%
    Właśnie zamierzam zamówić dwie paczki pampersów 1, bo tego jeszcze nie mam
    Kurde, za darmo paczkomat ale nie zmieszczą dwóch paczek pampersów 1, ja bym im tam pokazała jak to się mieści 🤣

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Kurde, za darmo paczkomat ale nie zmieszczą dwóch paczek pampersów 1, ja bym im tam pokazała jak to się mieści 🤣
    Miałam to samo! Przecież w tej dużej skrytce się zmieści!
    Ale nawet jak dodałam kuriera i przeliczyłam na sztukę, bo pielucha wychodziła chyba po 68 groszy, więc nadal się opłacało także zamówiłam dwie jedynki, a potem to już będę na bieżąco zamawiać

Lola93 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to chyba odpuszczę na razie tego tulika, a za to zamówię śpiworek 😅

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dzieci i tak się ciągle budzą na początku. A bo to machnie ręka, a bo głodne, a bo siku, a bo kupa, a bo się poczuje samotne, wiec dla mnie to nie ma tak naprawde znaczenia czy sie obudzi raz czy dwa więcej jak i tak pierwsze dni się mało śpi 😅 bo jeszcze dochodzą do tego emocje mamy… ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?

Tak, ja urodziłam przed 4 rano i cały dzień nie mogłam zasnąć, a w nocy też nie spałam bo poród 😅 następnej nocy już bardzo chciałam spać, ale wtedy córka odpaliła syrenę i już się nie wyciszyła przez kolejną dobę 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?

Zmęczenie + stres. Ja nie spalam mimo że nie miałam płaczącego dziecka na sali i dostałam morfinę 😅

Byłam dzisiaj badana, podobno szyjka ok, długa i zamknięta. No ale bez USG to czuję się uspokojona tylko połowicznie. Kroplówka dzisiaj zmniejszona o 4, trzymajcie kciuki żeby brzuch się nie aktywował.

Z dodatkowych atrakcji miałam usg żyły na ręku bo mi się zrobił skrzep po welfronie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:22

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki! A z tym skrzepem to słabo na maksa… :/

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Taaaak, 48h beżz snu a tu się nie da zasnąć 😅 w kolejnych dobach nie było lepiej, może po dwie godzinki łącznie się udało na dobę pospać, no ale zmęczenia jakoś nie czułam wręcz jak nowo narodzona mimo braku snu :D

Kasiaa kciuki✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:26

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oksytocyna,adrenalina i takie tam inne nie dają nam spać na początku. A później nie śpimy bo już nie możemy 😅

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znowu mam pytanie z innej beczki, szczególnie do tych, które mają wąskie biodra - miałyście robione jakieś pomiary miednicy? Chodzi mi o kwestie związane z porodem naturalnym.
    Nasłuchałam się ostatnio o cięzkim przypadku takiego porodu gdzie nie została zmierzona miednica i mi siedzi to teraz w gfowie

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana przed każdym porodem to się mierzy standardowo z tego, co wiem :) tam, gdzie rodziłam, zawsze mierzyli 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:53

Herbaciana lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robi się pomiary miednicy? Już w szpitalu?

Kasia, trzymamy kciuki żeby napięcia nie wróciły! Dobre wiadomości :-)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Dziewczyny a ja znowu mam pytanie z innej beczki, szczególnie do tych, które mają wąskie biodra - miałyście robione jakieś pomiary miednicy? Chodzi mi o kwestie związane z porodem naturalnym.
    Nasłuchałam się ostatnio o cięzkim przypadku takiego porodu gdzie nie została zmierzona miednica i mi siedzi to teraz w gfowie

Wąskie biodra generalnie nie mają nic do porodu. Znaczenie jak już to ma miednica, niektóre kobiety mają węższą na wchodzie, szerszą na wychodzie albo na odwrót, mogą mieć bardziej wystające kolce kulszowe i przez to poród może przebiegać wolniej. Ale to nie jest tak, że jak masz miednicę androidalną, czyli najbardziej zbliżoną kształtem do męskiej, to nie urodzisz. Miednica jest ruchoma, kość krzyżowa jest ruchoma, więc jeśli współpracujesz z dzieckiem w trakcie porodu i przybierasz pozycje które ułatwiają mu wstawianie się, to urodzisz z kazdym typem miednicy :) Izabela Dembińska ma o tym cały ebook, "Poród to ruch".

Herbaciana lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze i czuje jak mała zmieniła pozycje z miednicowej na główkową. Chyba pierwszy raz w życiu czułam całą, pełna wędrówkę .

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja leze i czuje jak mała zmieniła pozycje z miednicowej na główkową. Chyba pierwszy raz w życiu czułam całą, pełna wędrówkę .

Miałam podobne przeżycia w sobotę, ale wczoraj znowu czułam kopanie w krocze, więc pozycja główkowa chyba nie trwała długo 😅

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Miałam podobne przeżycia w sobotę, ale wczoraj znowu czułam kopanie w krocze, więc pozycja główkowa chyba nie trwała długo 😅
    Mi ostanio, czyli 22 tc w ciągu jednego usg zmieniła pozycję trzy razy ale nie czulam tego jeszcze. Dzisja typowa przeprowadzka z całym dobytkiem. Jakieś rzucanie szafami w tym brzuchu😅

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś podobnie zmiana, ale chyba niewielka, bo czułam po prawej kopnięcia, a teraz po lewej pod żebrami gdzieś 😆 a moze nue spodobala mu sie poprzednia pozycja i jeszcze raz sie obrocil, bo to az takie niekomfortowe bylo, taka rewolucja, małe cudaki 🙂

Revolutionary 💖 witamy stateczną mężatkę 😄 dwie nowe przygody w jednym roku 😄 będzie zabawa!

Z innej beczki, ile teraz pijecie kawy dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:42

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a jak czuję jak mi kończynami jeździ po brzuchu, taki wolny ruch, dziwne odczucie. W pierwszej ciąży z łożyskiem z przodu tego nie miałam 😅

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu a jak czuję jak mi kończynami jeździ po brzuchu, taki wolny ruch, dziwne odczucie. W pierwszej ciąży z łożyskiem z przodu tego nie miałam 😅
    Też tak mam!

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    U mnie dziś podobnie zmiana, ale chyba niewielka, bo czułam po prawej kopnięcia, a teraz po lewej pod żebrami gdzieś 😆 a moze nue spodobala mu sie poprzednia pozycja i jeszcze raz sie obrocil, bo to az takie niekomfortowe bylo, taka rewolucja, małe cudaki 🙂

Revolutionary 💖 witamy stateczną mężatkę 😄 dwie nowe przygody w jednym roku 😄 będzie zabawa!

Z innej beczki, ile teraz pijecie kawy dziennie?
    Zazwyczaj 1 z ekspresu z mlekiem. Czasem zdarzy się druga taka, ale to raz na tydzień. Jak mi się zachce to mam zbożową. Przestało mi się chcieć kawy.

Mój siedzi od dwóch miesięcy głową w dół. Nie robi wędrówek, ale zdarza mu się wypiąć, że aż mi brzuch stoi. Nie, że boli, ale dziwne uczucie.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ