CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieci i tak się ciągle budzą na początku. A bo to machnie ręka, a bo głodne, a bo siku, a bo kupa, a bo się poczuje samotne, wiec dla mnie to nie ma tak naprawde znaczenia czy sie obudzi raz czy dwa więcej jak i tak pierwsze dni się mało śpi 😅 bo jeszcze dochodzą do tego emocje mamy… ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?
-
Elza1234 wrote:Revolutionary - i jak się czujesz jako żonka?
)
Daje znaczy że na hebe na dużą część rzeczy dla dzieci jest 1+1 i wtedy ta druga rzecz jest za -60%
Właśnie zamierzam zamówić dwie paczki pampersów 1, bo tego jeszcze nie mam -
Lola93 wrote:Kurde, za darmo paczkomat ale nie zmieszczą dwóch paczek pampersów 1, ja bym im tam pokazała jak to się mieści 🤣
Ale nawet jak dodałam kuriera i przeliczyłam na sztukę, bo pielucha wychodziła chyba po 68 groszy, więc nadal się opłacało także zamówiłam dwie jedynki, a potem to już będę na bieżąco zamawiaćLola93 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Dzieci i tak się ciągle budzą na początku. A bo to machnie ręka, a bo głodne, a bo siku, a bo kupa, a bo się poczuje samotne, wiec dla mnie to nie ma tak naprawde znaczenia czy sie obudzi raz czy dwa więcej jak i tak pierwsze dni się mało śpi 😅 bo jeszcze dochodzą do tego emocje mamy… ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?
Tak, ja urodziłam przed 4 rano i cały dzień nie mogłam zasnąć, a w nocy też nie spałam bo poród 😅 następnej nocy już bardzo chciałam spać, ale wtedy córka odpaliła syrenę i już się nie wyciszyła przez kolejną dobę 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17
-
Gusia_ wrote:ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?
Zmęczenie + stres. Ja nie spalam mimo że nie miałam płaczącego dziecka na sali i dostałam morfinę 😅
Byłam dzisiaj badana, podobno szyjka ok, długa i zamknięta. No ale bez USG to czuję się uspokojona tylko połowicznie. Kroplówka dzisiaj zmniejszona o 4, trzymajcie kciuki żeby brzuch się nie aktywował.
Z dodatkowych atrakcji miałam usg żyły na ręku bo mi się zrobił skrzep po welfronie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:22
-
Gusia_ wrote:Dzieci i tak się ciągle budzą na początku. A bo to machnie ręka, a bo głodne, a bo siku, a bo kupa, a bo się poczuje samotne, wiec dla mnie to nie ma tak naprawde znaczenia czy sie obudzi raz czy dwa więcej jak i tak pierwsze dni się mało śpi 😅 bo jeszcze dochodzą do tego emocje mamy… ja w szpitalu, nawet, jak dzieci mi śpią, z emocji pierwszą dobę i tak nie mogę spać mimo zmęczenia 🤣 też tak miałyście?
Taaaak, 48h beżz snu a tu się nie da zasnąć 😅 w kolejnych dobach nie było lepiej, może po dwie godzinki łącznie się udało na dobę pospać, no ale zmęczenia jakoś nie czułam wręcz jak nowo narodzona mimo braku snu
Kasiaa kciuki✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:26
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Dziewczyny a ja znowu mam pytanie z innej beczki, szczególnie do tych, które mają wąskie biodra - miałyście robione jakieś pomiary miednicy? Chodzi mi o kwestie związane z porodem naturalnym.
Nasłuchałam się ostatnio o cięzkim przypadku takiego porodu gdzie nie została zmierzona miednica i mi siedzi to teraz w gfowieOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Herbaciana przed każdym porodem to się mierzy standardowo z tego, co wiem
tam, gdzie rodziłam, zawsze mierzyli 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:53
Herbaciana lubi tę wiadomość
-
Herbaciana wrote:Dziewczyny a ja znowu mam pytanie z innej beczki, szczególnie do tych, które mają wąskie biodra - miałyście robione jakieś pomiary miednicy? Chodzi mi o kwestie związane z porodem naturalnym.
Nasłuchałam się ostatnio o cięzkim przypadku takiego porodu gdzie nie została zmierzona miednica i mi siedzi to teraz w gfowie
Wąskie biodra generalnie nie mają nic do porodu. Znaczenie jak już to ma miednica, niektóre kobiety mają węższą na wchodzie, szerszą na wychodzie albo na odwrót, mogą mieć bardziej wystające kolce kulszowe i przez to poród może przebiegać wolniej. Ale to nie jest tak, że jak masz miednicę androidalną, czyli najbardziej zbliżoną kształtem do męskiej, to nie urodzisz. Miednica jest ruchoma, kość krzyżowa jest ruchoma, więc jeśli współpracujesz z dzieckiem w trakcie porodu i przybierasz pozycje które ułatwiają mu wstawianie się, to urodzisz z kazdym typem miednicyIzabela Dembińska ma o tym cały ebook, "Poród to ruch".
Herbaciana lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja leze i czuje jak mała zmieniła pozycje z miednicowej na główkową. Chyba pierwszy raz w życiu czułam całą, pełna wędrówkę .
Miałam podobne przeżycia w sobotę, ale wczoraj znowu czułam kopanie w krocze, więc pozycja główkowa chyba nie trwała długo 😅 -
Tanashi wrote:Miałam podobne przeżycia w sobotę, ale wczoraj znowu czułam kopanie w krocze, więc pozycja główkowa chyba nie trwała długo 😅
-
U mnie dziś podobnie zmiana, ale chyba niewielka, bo czułam po prawej kopnięcia, a teraz po lewej pod żebrami gdzieś 😆 a moze nue spodobala mu sie poprzednia pozycja i jeszcze raz sie obrocil, bo to az takie niekomfortowe bylo, taka rewolucja, małe cudaki 🙂
Revolutionary 💖 witamy stateczną mężatkę 😄 dwie nowe przygody w jednym roku 😄 będzie zabawa!
Z innej beczki, ile teraz pijecie kawy dziennie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:42
-
kasssia wrote:Jezu a jak czuję jak mi kończynami jeździ po brzuchu, taki wolny ruch, dziwne odczucie. W pierwszej ciąży z łożyskiem z przodu tego nie miałam 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:U mnie dziś podobnie zmiana, ale chyba niewielka, bo czułam po prawej kopnięcia, a teraz po lewej pod żebrami gdzieś 😆 a moze nue spodobala mu sie poprzednia pozycja i jeszcze raz sie obrocil, bo to az takie niekomfortowe bylo, taka rewolucja, małe cudaki 🙂
Revolutionary 💖 witamy stateczną mężatkę 😄 dwie nowe przygody w jednym roku 😄 będzie zabawa!
Z innej beczki, ile teraz pijecie kawy dziennie?
Mój siedzi od dwóch miesięcy głową w dół. Nie robi wędrówek, ale zdarza mu się wypiąć, że aż mi brzuch stoi. Nie, że boli, ale dziwne uczucie.