Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Tak to już chyba ten czas że wszystko nas będzie wkurzało, drażniło, będzie niewygodnie..
    Mnie znów w nocy kilka razy jakby brakowało oddechu, tak jakby źle się ułożę i coś mi gdzieś uciska że nie potrafię nabrać pełnego oddechu i później pół nocy martwię się że się uduszę ☹️

Do tego powiem Wam że na prawdę zaczynam już myśleć, wierzyć w to że sprawy łóżkowe w moim małżeństwie legły w gruzach. I obawiam się że po porodzie będzie jeszcze gorzej.
    Mój mąż mam wrażenie widzi we mnie tylko matkę dzieci/kobietę w ciąży, jakby to była dla niego choroba jakaś. Za to zwariował kompletnie na punkcie małej w brzuchu, non stop mi go dotyka, non stop się mnie pyta czy Hania kopie, przykrywa mnie, nic mi nie wolno najlepiej 🤦🏻‍♀️
    Zaraz mnie do psychiatryka wywiozą a nie na porodówkę.. Jednak na prawdę im facet straszy tym bardziej dziecinnieje chyba 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:19

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniły mi się butelki, smoczki i inne takie 😵‍💫
    A wczoraj zamówiłam butelki akurat. Chyba docierać zaczyna do mnie, że tylu rzeczy jeszcze nie mam i czuję chaos.
    Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵‍💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:26

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A wczoraj zamówiłam butelki akurat. Chyba docierać zaczyna do mnie, że tylu rzeczy jeszcze nie mam i czuję chaos.
    Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵‍💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?

Myślę, że hormony. Mnie pomogło rozpisanie co muszę jeszcze kupić, kiedy i ile mogę na to przeznaczyć, nawet po tym rozpisaniu wyszło, że jeszcze możemy część wpłacić na lokatę, więc polecam ;)

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do ekipy niewyspanych, o dziwo w piątek i sobotę nie było tak źle jak wczoraj :-( a dzisiaj jeszcze jadę na cały dzień do biura i mamy małe wyjście z koleżankami, więc długi dzień przed nami. Ale cieszę się że wychodzę do ludzi :-)

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chyba dorosłość a nie hormony. Ja też tak mam. Jak nie masz oblbrzymiego budżetu na wszystko to zawsze będziesz liczyć. Normalne

amoze, Nineq lubią tę wiadomość

preg.png
  • amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dziś zbijam piątki z Wami po paskudnej nocy.
    Moje dziecko za punkt honoru wzięło sobie skopanie mnie po lewej nerce... masakra 😅

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Też tak mam..
    Bardziej jak Karola pisze dorosłość a nie hormony. Ja liczę non stop wydatki i pieniądze.. Nie wiem na co one uciekają ☹️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też średnia noc. Wstawałam 2 albo 3 razy oczywiście na siku, wysmarkać nos bo ten katar dokucza mi właśnie w nocy i nad ranem. W dodatku młoda szaleje w brzuchu w nocy, rozbija się jak ja próbuję zasnąć 😄 Rano znowu mnie spanie wzięło to tym razem pierwsza córka chciała śniadanie 🙃 Więc tyle ze spania. Pierworodna wczoraj zaczęła popołudnie gorączką 38 stopnii, teraz jest ok ale zobaczymy jak po południu. Ledwo co z grypy wyszła i pochodziła tydzień do szkoły 😄

Tak sobie myślę, że powinnam zacząć liczyć kalorie. Tylko nie wiem czy mi się chce. Bo u mnie już +9kg. Na redukcji jak byłam to 1600 kcal. Teraz nie wiem czy z 400 kcal więcej powinno być 🤔

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś się zdecydowała na tulika?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Też mi się wydaje że to dorosłość
    Masz świadomość ile co kosztuje i jaki macie budżet i po prostu chcesz odpowiedzialnie dysponować kasą

Ja po części czuję to samo, dlatego całymi dniami szukam jakiś tańszych zamienników niż te super markowe

Nineq lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja zamierzam kupić na vinted używkę jakąś bo oglądałam w super stanie za pół ceny

Werzol lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja mam po synu On nie lubił w nim spać ale go zostawiłam na wszelki.

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Chce kupić z vinted jak Elza 🙂

Elza1234 lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Też mi się wydaje że to dorosłość
    Masz świadomość ile co kosztuje i jaki macie budżet i po prostu chcesz odpowiedzialnie dysponować kasą

Ja po części czuję to samo, dlatego całymi dniami szukam jakiś tańszych zamienników niż te super markowe
    No nie sztuka się jest wypompować z kasy i oszczędności w imię kupowania nowych i drogich rzeczy. Lepiej kupić taniej i żyć że spokojna głową. Wiadomo,że są ludzie których budżet jest z gumy ale no np.ja do nich nie należę. Też wolę kupić taniej czy uzywkę bo sumienie nie pozwala szastać kasą niepotrzebnie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam po synu On nie lubił w nim spać ale go zostawiłam na wszelki.

Właśnie myślę czy mały się w tym nie zagrzeje 😅

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 6 paczek po ok 26szt pampersów 1.
    Iść teraz w 2 czy kupić jeszcze na promce ze dwie paczki tych 1?
    Ile takich pampersów na dzień idzie? 🫣bo ja już nie pamiętam…

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja to kupiłam paczkę 1 i nie wiem co sobie wyobrażałam 😅🫣 co prawda mały jest podobno z większych, więc tym bardziej nie wiem ile tego kupić 🤷🏽‍♀️ ale chyba nie będę jakoś szaleć z tymi pieluchami, bo nie wiem czy mu przypasują, kupię ewentualnie paczkę innych 1, a tak to zawsze mąż może podjechać i dokupić

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Ja mam chyba 4 paczki 1 i 4 paczki 2. Moje przypuszczenia co do tego, że młody będzie drobny co prawda na razie się potwierdzają, ale tak jak pisze Smerfetka, zawsze można dokupić.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze posty. Chyba odzywa się moja natura dusigrosza.
    Mogłabym wydać i 10k na wyprawkę, ale co potem? Wypstrykam się z całych oszczędności, a potem będę goła i wesoła. Nie umiem żyć spokojnie jeśli nie mam odłożonych pieniędzy.
    Właśnie szukam promocji, kupuję używki itd. Weszły mi rozkminy, czy jeśli opóźnienie l4 o tydzień w kwietniu, to czy mi kadrowa policzy dwa zlecenia, czy już nie.

Co do pieluch, w aplikacji Rossmana jest program dla oczekujących na dziecko, jeśli dołączy się do Rossnę! to Pampers Premium Care Newborn 26 szt. będą za 1 grosz. Mojego K. kolegi córka rodzi w kwietniu i rodzina i ona poodbierali ok. 10 paczek.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziękuję za Wasze posty. Chyba odzywa się moja natura dusigrosza.
    Mogłabym wydać i 10k na wyprawkę, ale co potem? Wypstrykam się z całych oszczędności, a potem będę goła i wesoła. Nie umiem żyć spokojnie jeśli nie mam odłożonych pieniędzy.
    Właśnie szukam promocji, kupuję używki itd. Weszły mi rozkminy, czy jeśli opóźnienie l4 o tydzień w kwietniu, to czy mi kadrowa policzy dwa zlecenia, czy już nie.

Co do pieluch, w aplikacji Rossmana jest program dla oczekujących na dziecko, jeśli dołączy się do Rossnę! to Pampers Premium Care Newborn 26 szt. będą za 1 grosz. Mojego K. kolegi córka rodzi w kwietniu i rodzina i ona poodbierali ok. 10 paczek.

Rozumiem idealnie z tą kasą, my jeszcze teraz wykańczamy dom i spinam to wszystko jak mogę, czekamy na ostatnią transzę 🫣

preg.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ