CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo!
Tak to już chyba ten czas że wszystko nas będzie wkurzało, drażniło, będzie niewygodnie..
Mnie znów w nocy kilka razy jakby brakowało oddechu, tak jakby źle się ułożę i coś mi gdzieś uciska że nie potrafię nabrać pełnego oddechu i później pół nocy martwię się że się uduszę ☹️
Do tego powiem Wam że na prawdę zaczynam już myśleć, wierzyć w to że sprawy łóżkowe w moim małżeństwie legły w gruzach. I obawiam się że po porodzie będzie jeszcze gorzej.
Mój mąż mam wrażenie widzi we mnie tylko matkę dzieci/kobietę w ciąży, jakby to była dla niego choroba jakaś. Za to zwariował kompletnie na punkcie małej w brzuchu, non stop mi go dotyka, non stop się mnie pyta czy Hania kopie, przykrywa mnie, nic mi nie wolno najlepiej 🤦🏻♀️
Zaraz mnie do psychiatryka wywiozą a nie na porodówkę.. Jednak na prawdę im facet straszy tym bardziej dziecinnieje chyba 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:19
-
Śniły mi się butelki, smoczki i inne takie 😵💫
A wczoraj zamówiłam butelki akurat. Chyba docierać zaczyna do mnie, że tylu rzeczy jeszcze nie mam i czuję chaos.
Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:26
-
Nineq wrote:Śniły mi się butelki, smoczki i inne takie 😵💫
A wczoraj zamówiłam butelki akurat. Chyba docierać zaczyna do mnie, że tylu rzeczy jeszcze nie mam i czuję chaos.
Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?
Myślę, że hormony. Mnie pomogło rozpisanie co muszę jeszcze kupić, kiedy i ile mogę na to przeznaczyć, nawet po tym rozpisaniu wyszło, że jeszcze możemy część wpłacić na lokatę, więc polecam -
Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?amoze, Nineq lubią tę wiadomość
-
To i ja dziś zbijam piątki z Wami po paskudnej nocy.
Moje dziecko za punkt honoru wzięło sobie skopanie mnie po lewej nerce... masakra 😅
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Jak chciałabym zacząć więcej kupować to się wstrzymuję, bo przegląd samochodu w sobotę, w kwietniu ubezpieczenie, wózek i dostawkę do prania, prenatalne III kolejne pieniądze. I mimo że mam odłożone pieniądze na wyprawkę to czuję, że jednak ich nie mam😵💫jakoś swiruję ostatnio i nie czuję się komfortowo psychicznie. To hormony?
Też tak mam..
Bardziej jak Karola pisze dorosłość a nie hormony. Ja liczę non stop wydatki i pieniądze.. Nie wiem na co one uciekają ☹️ -
U mnie też średnia noc. Wstawałam 2 albo 3 razy oczywiście na siku, wysmarkać nos bo ten katar dokucza mi właśnie w nocy i nad ranem. W dodatku młoda szaleje w brzuchu w nocy, rozbija się jak ja próbuję zasnąć 😄 Rano znowu mnie spanie wzięło to tym razem pierwsza córka chciała śniadanie 🙃 Więc tyle ze spania. Pierworodna wczoraj zaczęła popołudnie gorączką 38 stopnii, teraz jest ok ale zobaczymy jak po południu. Ledwo co z grypy wyszła i pochodziła tydzień do szkoły 😄
Tak sobie myślę, że powinnam zacząć liczyć kalorie. Tylko nie wiem czy mi się chce. Bo u mnie już +9kg. Na redukcji jak byłam to 1600 kcal. Teraz nie wiem czy z 400 kcal więcej powinno być 🤔💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Masz świadomość ile co kosztuje i jaki macie budżet i po prostu chcesz odpowiedzialnie dysponować kasą
Ja po części czuję to samo, dlatego całymi dniami szukam jakiś tańszych zamienników niż te super markoweNineq lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny a któraś się zdecydowała na tulika?
Werzol lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny a któraś się zdecydowała na tulika?
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Też mi się wydaje że to dorosłość
Masz świadomość ile co kosztuje i jaki macie budżet i po prostu chcesz odpowiedzialnie dysponować kasą
Ja po części czuję to samo, dlatego całymi dniami szukam jakiś tańszych zamienników niż te super markowe
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny mam 6 paczek po ok 26szt pampersów 1.
Iść teraz w 2 czy kupić jeszcze na promce ze dwie paczki tych 1?
Ile takich pampersów na dzień idzie? 🫣bo ja już nie pamiętam… -
magdalena321 wrote:Dziewczyny mam 6 paczek po ok 26szt pampersów 1.
Iść teraz w 2 czy kupić jeszcze na promce ze dwie paczki tych 1?
Ile takich pampersów na dzień idzie? 🫣bo ja już nie pamiętam…
Ja mam chyba 4 paczki 1 i 4 paczki 2. Moje przypuszczenia co do tego, że młody będzie drobny co prawda na razie się potwierdzają, ale tak jak pisze Smerfetka, zawsze można dokupić. -
Dziękuję za Wasze posty. Chyba odzywa się moja natura dusigrosza.
Mogłabym wydać i 10k na wyprawkę, ale co potem? Wypstrykam się z całych oszczędności, a potem będę goła i wesoła. Nie umiem żyć spokojnie jeśli nie mam odłożonych pieniędzy.
Właśnie szukam promocji, kupuję używki itd. Weszły mi rozkminy, czy jeśli opóźnienie l4 o tydzień w kwietniu, to czy mi kadrowa policzy dwa zlecenia, czy już nie.
Co do pieluch, w aplikacji Rossmana jest program dla oczekujących na dziecko, jeśli dołączy się do Rossnę! to Pampers Premium Care Newborn 26 szt. będą za 1 grosz. Mojego K. kolegi córka rodzi w kwietniu i rodzina i ona poodbierali ok. 10 paczek. -
Nineq wrote:Dziękuję za Wasze posty. Chyba odzywa się moja natura dusigrosza.
Mogłabym wydać i 10k na wyprawkę, ale co potem? Wypstrykam się z całych oszczędności, a potem będę goła i wesoła. Nie umiem żyć spokojnie jeśli nie mam odłożonych pieniędzy.
Właśnie szukam promocji, kupuję używki itd. Weszły mi rozkminy, czy jeśli opóźnienie l4 o tydzień w kwietniu, to czy mi kadrowa policzy dwa zlecenia, czy już nie.
Co do pieluch, w aplikacji Rossmana jest program dla oczekujących na dziecko, jeśli dołączy się do Rossnę! to Pampers Premium Care Newborn 26 szt. będą za 1 grosz. Mojego K. kolegi córka rodzi w kwietniu i rodzina i ona poodbierali ok. 10 paczek.
Rozumiem idealnie z tą kasą, my jeszcze teraz wykańczamy dom i spinam to wszystko jak mogę, czekamy na ostatnią transzę 🫣