X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 9 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Weronka wysłałam Ci zaproszenie do bliskich przyjaciółek. Mam pytanie odnośnie gruczolaka🙏🏻 będę bardzo wdzięczna za dodanie 🙏🏻

Weronka lubi tę wiadomość

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳
    Czekamy na druga córeczkę 🥹💕

niedoczynność tarczycy, hashimoto, gruczolak przysadki, PAI-1 4G/5G hetero

preg.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 9 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Znam to… dobrze robi pozytywne towarzystwo- jak tym u Ciebie? Dobre masz warunki? Leżysz na patologii?

Warunki na prawdę fajne, wszyscy w szpitalu mega mili, a na sali w ogóle leżę sama na razie, więc luksusy! A z towarzystwa mam męża i innych odwiedzających ❤️
    Taak, na patologii.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jestem ciekawa czy mozna brać ciągiem np 3 miesiące ten zyrtec czy nie.Zdania są podzielone.

Ja na początku dość długo brałam contrahist za zgodą gina, alergolog się na niego nie zgodziła. Zresztą na wziew też się krzywiła, ale z prowadzącym ustaliliśmy, że biorę ten co dotychczas i jest ok :)
    Nie chciałam robić doswiadczen i dusić się w ciazy 😅
    Teraz z tym zyrtekiem się staram przeciągać na maksa branie, ale nie widzę tego jak rodze SN z zatkanym nosem kichająca i kaszlaca.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 marca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam koleżankę, która leżała pół ciąży w szpitalu na kroplówkach wyciszających skurcze i z niewydolnością szyjki, a miała potem indukcję po terminie porodu 🤷‍♀️ także dobre myśli dziewczyny! Będzie dobrze ❤️

SZKODNIK, kasssia, Paulinaaa_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 marca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, na limango lullalove na -40 %, 🫡

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 9 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szkodnik, zamówiłam zestaw szczotek i kocyk :-)

SZKODNIK lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    @Cel jak coś to daje znać, że jak mi się wczoraj nudziło w labie na krzywej to zapisałam się na Oddech w porodzie w Koali za 2 tygodnie w czwartek, tylko akurat wolałabym wyjątkowo na rano iść (bo jeszcze bym chciała na te zajęcie miednica w porodzie, które są wcześniej), ale tam jestem 3 na liście oczekujących, więc jak się nie uda wskoczyc na listę główna to pójdę na 18.45 (też sobie zarezerwowałam).

Ja wtedy na to nowe na piłkach się zapisałam xD mam jakąś fazę na piłki ostatnio, zamówiłam sobie do domu taką i sobie będę na balkonie siedzieć na niej jak będzie ciepło:D

Ale też bym poszła na te zajęcia oddechowe tylko planowałam trochę później

Może masz chwilę w poniedziałek 24go? Widze ze rano oddech a Potem jest też bardzo fajna joga z moją ulubioną instruktorką

Blackapple lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja wtedy na to nowe na piłkach się zapisałam xD mam jakąś fazę na piłki ostatnio, zamówiłam sobie do domu taką i sobie będę na balkonie siedzieć na niej jak będzie ciepło:D

Ale też bym poszła na te zajęcia oddechowe tylko planowałam trochę później

Może masz chwilę w poniedziałek 24go? Widze ze rano oddech a Potem jest też bardzo fajna joga z moją ulubioną instruktorką

Chciałam chodzić w poniedziałki na tą gimnastykę do Wizjomedu, która jest przed wykładami (podobno można na samą a na wykład nie), ale jeszcze się zastanowię i Ci dam znać co wybiorę, bo tu i tu to chyba nie dam rady ;)

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Chciałam chodzić w poniedziałki na tą gimnastykę do Wizjomedu, która jest przed wykładami (podobno można na samą a na wykład nie), ale jeszcze się zastanowię i Ci dam znać co wybiorę, bo tu i tu to chyba nie dam rady ;)

O to my chodzimy tam z Margaretka :-) prowadzi je co jakiś czas moja fizjo, jest super

Jutro chyba odpuszczam bo jest temat o porodzie po cesarce więc bardziej dla ludzi co mieli cesarki, ale tak to jestem zawsze

A na Oddech też jednak kiedy indziej idę chyba jak skończę moduł z mięśni dna miednicy😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 07:25

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 marca, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana:)
    Dawno nie miałam takiej kiepskiej nocy.
    Biodra bolały, wstalam milion razy, wierciłam się z boku na bok...jeden plus to Witek figlował, ale pewnie dla tego, że matka była zła.
    Wstałam wkurzona :)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 marca, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) moja młoda chyba próbuje nam przypomnieć jak to jest wstawać z małym bobasem, bo od tygodnia wstaje o szóstej 🫣 Mnie coś jeszcze od wczoraj boli gardło, więc ładuję w siebie cynk, czarny bez, miód i sok z malin w nadziei, że przejdzie, bo zostały mi ostanie dwa tygodnie pracy i próbuję domknąć wszystko co trzeba 😵‍💫.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim! Dziś jeszcze ciepły dzień! Także ja kończę chwilę wcześniej i znowu będę spacerować

Nareszcie 25 tydzień mnie spotkał, a widzę, że część z Was już w 7 miesiącu 🥰

Miło było usłyszeć, że od teraz Dziecko ma już duże szanse. Oczywiście niech siedzi jak najdłużej w brzuchu, ta świadomość po prostu uspokaja

Margareetka, amoze, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś z Wami z krzywej 😊

Glukoza wypita, przy ostatnim łyku mnie cofnęło ale udało się utrzymać 😅

A teraz mam 2h na nadrobienie weekendowych zaległości, bo weekend jak zwykle mnie pochłonął

SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w humorze 😁 cukier 87, dietka działa 💪i serio jestem z siebie dumna 🤭🤭.
    Miłego dnia!!🌞🌞

Margareetka, SZKODNIK, Elza1234, Nosa, amoze, Lauraa, CelinaJan, Natalia1992, Klaudek11, Anuncja, Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w nowym tygodniu! Ja tez źle spałam, maly wojował strasznie i nie mogłam się ułożyć, dodatkowo przed wizytą u lekarza zawsze gorzej śpię. A o 10 jade zobaczyć co tam u synka słychać, jestem mega ciekawa ile waży 😁
    Dobrego dnia!

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu „spanie to katastrofa”. Mam wrażenie, że w nocy moje ciało jakoś bardziej mnie nienawidzi niż za dnia, już obkładam się poduszkami z każdej strony, robię co mogę, żeby się jakoś ułożyć, a do tego wszystkiego jest mi w nocy koszmarnie gorąco 🫠

Macie też tak, że praktycznie nie marzniecie czy to u mnie jakaś anomalia? Pomijam że w zasadzie przez całą zimę nie było mi zimno, cały czas śpię pod letnią kołdrą i w letnich pidżamkach 🙈 kurtki najgrubszej to nawet nie wyciągałam, a przy -1 kiedyś potrafiłam marznąć bardziej niż przy -10.

Młody to ma coraz lepszą imprezę w brzuchu, zaczynam się bać co będzie wyprawiał przez następne 3 miesiące 🙈 plus jest taki, że jak chodzę to chyba śpi, więc najwyżej będziemy na wiecznym spacerze, pies się ucieszy 🤣🤣

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Dołączam do teamu „spanie to katastrofa”. Mam wrażenie, że w nocy moje ciało jakoś bardziej mnie nienawidzi niż za dnia, już obkładam się poduszkami z każdej strony, robię co mogę, żeby się jakoś ułożyć, a do tego wszystkiego jest mi w nocy koszmarnie gorąco 🫠

Macie też tak, że praktycznie nie marzniecie czy to u mnie jakaś anomalia? Pomijam że w zasadzie przez całą zimę nie było mi zimno, cały czas śpię pod letnią kołdrą i w letnich pidżamkach 🙈 kurtki najgrubszej to nawet nie wyciągałam, a przy -1 kiedyś potrafiłam marznąć bardziej niż przy -10.

Młody to ma coraz lepszą imprezę w brzuchu, zaczynam się bać co będzie wyprawiał przez następne 3 miesiące 🙈 plus jest taki, że jak chodzę to chyba śpi, więc najwyżej będziemy na wiecznym spacerze, pies się ucieszy 🤣🤣

Też mi jest cieeeploooo, kto przychodzi do mnie to mówi jak Ty masz zimno hehe.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 marca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Witam się z Wami w nowym tygodniu! Ja tez źle spałam, maly wojował strasznie i nie mogłam się ułożyć, dodatkowo przed wizytą u lekarza zawsze gorzej śpię. A o 10 jade zobaczyć co tam u synka słychać, jestem mega ciekawa ile waży 😁
    Dobrego dnia!

Czekamy na wieści:), my widzimy się z Witkiem w środę.

Kasia, Pauliną, Laura co u Was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 08:01

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 10 marca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim! Powodzenia na badaniach i wizycie 🙂

To musi być już taki czas ciazy, mi też ciągle w nocy niewygodnie 🤭 wczoraj byłam na spacerze dłuższym, ale nawet wietrzenie nie pomogło na bol glowy. Wieczorem miałam dość niskie ciśnienie jak na mnie. Dzisiaj już lepiej, też budzę się rano przed 6, tylko ja jestem masochistką... lubię wstawać wczesnie wiosna i latem... 🫣
    My z Witkiem widzimy się w nastepna środę 🥰 mam nadzieję, że do tej wizyty zamkniemy już kwestie wyprawki (głównie wózek) i sypialnia też będzie gotowa, bo mam dość. Szkoła rodzenia uzmysłowiła mi, że to całkiem niedługo, a czas teraz wyjątkowo szybko leci. Na szczęście,
    mam więcej energii i ochoty na robienie czegokolwiek - wicie gniazda? 🤔

Asiun, brawka! 🙂

asiun lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 marca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nocka do dupy. Gardło mnie boli i brzuch jakoś dziwnie. Szkoda gadać

event.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ