X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Olalala_22 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Weronka wysłałam Ci zaproszenie do bliskich przyjaciółek. Mam pytanie odnośnie gruczolaka🙏🏻 będę bardzo wdzięczna za dodanie 🙏🏻

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳
    Czekamy na druga córeczkę 🥹💕

niedoczynność tarczycy, hashimoto, gruczolak przysadki, PAI-1 4G/5G hetero

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Znam to… dobrze robi pozytywne towarzystwo- jak tym u Ciebie? Dobre masz warunki? Leżysz na patologii?

Warunki na prawdę fajne, wszyscy w szpitalu mega mili, a na sali w ogóle leżę sama na razie, więc luksusy! A z towarzystwa mam męża i innych odwiedzających ❤️
    Taak, na patologii.

kasssia lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jestem ciekawa czy mozna brać ciągiem np 3 miesiące ten zyrtec czy nie.Zdania są podzielone.

Ja na początku dość długo brałam contrahist za zgodą gina, alergolog się na niego nie zgodziła. Zresztą na wziew też się krzywiła, ale z prowadzącym ustaliliśmy, że biorę ten co dotychczas i jest ok :)
    Nie chciałam robić doswiadczen i dusić się w ciazy 😅
    Teraz z tym zyrtekiem się staram przeciągać na maksa branie, ale nie widzę tego jak rodze SN z zatkanym nosem kichająca i kaszlaca.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam koleżankę, która leżała pół ciąży w szpitalu na kroplówkach wyciszających skurcze i z niewydolnością szyjki, a miała potem indukcję po terminie porodu 🤷‍♀️ także dobre myśli dziewczyny! Będzie dobrze ❤️

SZKODNIK, kasssia, Paulinaaa_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, na limango lullalove na -40 %, 🫡

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szkodnik, zamówiłam zestaw szczotek i kocyk :-)

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    @Cel jak coś to daje znać, że jak mi się wczoraj nudziło w labie na krzywej to zapisałam się na Oddech w porodzie w Koali za 2 tygodnie w czwartek, tylko akurat wolałabym wyjątkowo na rano iść (bo jeszcze bym chciała na te zajęcie miednica w porodzie, które są wcześniej), ale tam jestem 3 na liście oczekujących, więc jak się nie uda wskoczyc na listę główna to pójdę na 18.45 (też sobie zarezerwowałam).

Ja wtedy na to nowe na piłkach się zapisałam xD mam jakąś fazę na piłki ostatnio, zamówiłam sobie do domu taką i sobie będę na balkonie siedzieć na niej jak będzie ciepło:D

Ale też bym poszła na te zajęcia oddechowe tylko planowałam trochę później

Może masz chwilę w poniedziałek 24go? Widze ze rano oddech a Potem jest też bardzo fajna joga z moją ulubioną instruktorką

Blackapple lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja wtedy na to nowe na piłkach się zapisałam xD mam jakąś fazę na piłki ostatnio, zamówiłam sobie do domu taką i sobie będę na balkonie siedzieć na niej jak będzie ciepło:D

Ale też bym poszła na te zajęcia oddechowe tylko planowałam trochę później

Może masz chwilę w poniedziałek 24go? Widze ze rano oddech a Potem jest też bardzo fajna joga z moją ulubioną instruktorką

Chciałam chodzić w poniedziałki na tą gimnastykę do Wizjomedu, która jest przed wykładami (podobno można na samą a na wykład nie), ale jeszcze się zastanowię i Ci dam znać co wybiorę, bo tu i tu to chyba nie dam rady ;)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Chciałam chodzić w poniedziałki na tą gimnastykę do Wizjomedu, która jest przed wykładami (podobno można na samą a na wykład nie), ale jeszcze się zastanowię i Ci dam znać co wybiorę, bo tu i tu to chyba nie dam rady ;)

O to my chodzimy tam z Margaretka :-) prowadzi je co jakiś czas moja fizjo, jest super

Jutro chyba odpuszczam bo jest temat o porodzie po cesarce więc bardziej dla ludzi co mieli cesarki, ale tak to jestem zawsze

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ